17η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2022 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2022)
: Τα θέματα συμφωνείτε για τα έκταξα. Συμφωνούμε. Συμφωνούμε. Ξεκινάμε με το πρώτο. Αποδοχή χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για την υπηρεσία εκπώνης σχεδίου φόρτσης ηλεκτρικών οχημάτων ΣΦΙΩ στο Δήμα Καβάλα στο πλαίσιο του Άξονα. Προτεραιότητες 4. Σχέδια φόρτσης ηλεκτρικών οχημάτων ΣΦΙΩ. Αυτό, πρώτη χρηματοδοτήτα από το Πράσινο Ταμείο, έχει παρουσιαστεί στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής. Έχει ψηφιστεί. Προτεραιότητες το 100% από το Πράσινο Ταμείο. Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις. Όχι. Άρα ομόφωνα το πρώτο θέμα. Να περάσουμε στο δεύτερο θέμα, έκρισης παρ. 53 του 2022 από βάση του Δικητικού Συμβουλίου της Δημοφέλεια, με θέμα 4 και αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικών του 2022. Υπάρχουν ερωτήσεις? Ναι, εγώ, Πρόεδρε. Σας ακούμε, κυρία Παρακονάκη. Έχει δύο κωδικούς περί πολιτιστικών παραστάσεων. Έχω και μια έξιη απορία πώς δεν θεωρείται αυτό κατάθμιση. Γιατί το ένα λέει πολιτιστικές παραστάσεις παύλα συνδιοργανώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων και το άλλο πολιτιστικές παραστάσεις παύλα λιπές εκδηλώσεις. Πρώτον, μου κάνει λίγο εντύπωση πώς δεν θεωρείται κατάθμιση. Τι αφορούν αυτές οι εκδηλώσεις, γιατί τόσο πολύ αυξάνονται οι προϋπολογισμοί. Και επίσης υπάρχει στον κωδικό περί αγοράς αγροτεμαχείων για την προμήθεια απειλού μίωση του προϋπολογισμού κατά 14.000 ευρώ. Τι κάνουμε εκεί, γιατί βρήκαμε κάτι οικονομικότερο, καταλείπουμε την αγορά των στενάχων που χρειάζεται ναι. Ναι, να απαντήσω πρώτα. Ναι, να απαντήσω πρώτα. Πρόεδρε, μου επιτρέπεις γιατί είμαι μέλος της Διοικητικού Λυσμοθέλης. Ναι, φυσικά. Λοιπόν, καταρχήν για τις εκδηλώσεις δεν είμαι και πολύ σίγουρος Ευαγγελία. Έχω την εντύπωση για τη διαφορά των σάλοντες και ψάλλοντες, οι οποίες θα γίνουν με κάποια χρηματοδότηση από τον Δήμο. Όσον αφορά για το δεύτερο θέμα, επειδή χρειαζόμαστε χρήματα για να ανακατασκευάσουμε το χαμάμ, την υδροθεραπεία, γιατί το σύστημα με το οποίο παροχαιτεύαμε, καθαρίζαμε και αυξάναμε τη θερμοκρασία του νερού έχει χαλάσει, έχει να χρησιμοποιηθεί πολλά χρόνια, περισσότερα από τέσσερα-πέντε νομίζω, και αποφασίσαμε να το ενεργοποιήσουμε. Χρειαζόμαστε χρήματα και οπότε το ένα από τα δύο οικόπεδα που σκοπεύαμε να αγοράσουμε φέτος, άσε που δεν θα προλαβαίνουμε ούτως ή άλλως να το κάνουμε, γιατί έχει διάφορα ιδιοκτησιακά προβλήματα, πολύ συνειδιοκτήτως και τα λοιπά, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τα χρήματα από εκεί, για να λειτουργήσουμε φέτος στο χαμάμ με κάποιον καινούργιο τρόπο, με πάνελ και με αντίευθερμοτητα. Δεν εγκαταλείπουμε την αγορά μεγαλύτερης έκτασης, γιατί χωρίς πυλό δεν θα πούμε τίποτα. Κοίταξε, το καθένα από αυτά είναι περίπου, αν θυμάμαι καλά, 4-5 στρέματα. Πυλό και για του χρόνου έχουμε. Με το ένα από τα δύο θα εξασφαλίσουμε για άλλα 4-5 χρόνια. Απλά με το δεύτερο θα εξασφαλίζουμε τον μπόρο ακόμα περισσότερα. Δεν θα έχουμε πρόβλημα με την ποσότητα του πυλού σε καμία το περίπτωση. Να επανέλθω, όμως, στις πολιτιστικές παραστάσεις και εκδηλώσεις. Είναι οι άδωτες και οι ψάλλοντες μέσα και η λευκή νύχτα. Τι άλλο είναι ακριβώς? Ναι, νομίζω αυτά είναι Ευαγγελία. Δεν τα θυμάμαι. Είναι και ο κύριος Ρακητής εδώ. Ναι, ο Νίκος θα ξέρει πιο καλά κάτω τα εκδηλώσεις. Δεν ήξερα ότι είναι εκεί. Κυρία Δρακωνάκη, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκτός από τους άδωτες και ψάλλοντες, περιλαμβάνονται εκδηλώσεις για τα ελευταίρια. Εκδηλώσεις για τη μικροστατική καταστροφή. Όσον αφορά το κομμάτι που είπατε, κατάθμηση, οι δύο κωδικοί έχουν διαφορετική περιγραφή. Ο ΜΕΝ είναι συνδιοργανώσις, που έχετε 17.500 ευρώ. Ναι, είναι στο 0.914 και το άλλο είναι στο 0.960. Ο ΔΕ, λοιπές εκδηλώσεις, αφορά πολιτικές παρατάσεις που διοργανώνει μόνη της επιγήρυσης και δεν είναι στο πλαίσιο των διοργανώσεων. Άρα δεν υπάρχει θέμα καταφύσης. Ωραία, τέλεια. Και κάτι άλλο θέλω να ρωτήσω με αφορμή τις εκδηλώσεις. Πρόεδρε αν το γνωρίζετε εσείς, γιατί εμένα δεν έχει διαφύγει της προσοχής μου. Πρόσφατα σε μια εκδήλωση, ένα πρωτάθυμα που έγινε στο Motocross η Αφίσα, το οποίο πρωτάθυμα έγινε 16 και 17 Απριλίου. Η Αφίσα πάνω έχει ως συνδιοργανωτή τον δήμο Καβάλας. Δεν θυμάμαι να έχουμε πάρει ποτέ απόφαση, καλαφιμίζω και την εκδήλωση για την μνήμη του Ολοκαυτώματος και το Motocross. Αυτά πώς απληρωθούν, δεν έχουμε πάρει απόφαση οικονομικής επιτροπής από τη στιγμή που μπαίνει συνδιοργανωτής ο δήμος. Τι γίνεται, μήπως θα πληρωθούν από τη δημοφαίλεια, πώς γίνεται αυτό το πράγμα. Α πού θα πληρωθούν αυτές τις ταπάνες. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος, απλά είναι τεχνική βοήθεια, υλικοτεχνικός εξοκλησμός και για αυτό το λόγο προφανώς βάλαμε τον δήμο ως συνδιοργανωτή. Έτσι είναι, έτσι είναι Γιάννη. Δηλαδή δεν έχουμε ταπανήσει ούτε ένα ευρώ σαν δήμος Καβάλας. Τι στείλαμε, πώς συμβάλαμε στο motocross, κύριε Παπαδόπουλε, που μάλλον λόγω της περιοχής το γνωρίζετε καλύτερα. Επιδιορθώθησαμε το αρδευτικό δίκτυο, πήγαμε κάγγελα, πήγαμε σημαίες, προσπαθώ να τα θυμηθώ τώρα, τα μηχανήματά μας λειτουργούσαν εκεί πέρα μερικές μερούλες, κανένα δυο μέρες. Τέτοιου είδους πραγματάκια, δηλαδή δεν ξοδέψαμε ούτε ένα ευρώ, τοποθετούσαμε τους προβολείς, παρέχαμε προσωπικό και εργασία, μηχανήματα, τέτοιου είδους πράγματα. Δεν ξοδέψαμε ούτε ένα ευρώ. Λοιπόν, επί του θέματος τώρα, κύριε Πρόεδρε, της αναμόρφωσης των προϋπολογισμούς, την δημοφέλεια. Αρχικά χαιρετίζουμε την κινητοποίηση της διοίκησης να συμμετέχει σε εκδηλώσεις, παρόλο που ήταν αρνητική στην αρχή. Μετά ανεκόπη προφανώς η επιθυμία και τις ίδιες λόγω του κορωνοϊού και τώρα που αρχίζουν λίγο να χαλαρώνουν τα μέτρα, μπαίνει στεναρά στο χώρο των εκδηλώσεων. Και μάλιστα καταναλώντας και ποσόπωτο από θεματικό της δημοφέλειο. Είμαι παρούσα σε αυτό το θέμα, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Ιακουβίδη. Λαζαρίδη, συγνώμη, λάμπω τον κύριο Ιακουβίδη δίπλα και παρασύρθηκε. Κύριε Λαζαρίδη. Λαζαρίδη συμφωνεί, ο Λαζαρίδης συμφωνεί. Αουμόφωνα επομένως, εγκρίνεται. Όχι, δεν αουμόφωνα, η Ευαγγλία είναι παρούσα. Είναι παρούσα, συγνώμη, κατάπληξη. Γράφεται η συνάντηση σήμερα. Δεν μου έβγαλε ρε κόλπ. Δεν ξέρω, μήπως να μιλήσουμε με τον κύριο Μακαρίτη. Ναι, ναι. Ο κύριος Μένιος είναι μέσα, ο κύριος Μαργαρίτης, λογικά θα τον πάρουμε. Εντάξει, έγινε φασικά. Ναι. Προχωράμε. Συγγνώμη, μιλούσα το σήμερα μικριστό μικρόφωνο. Αναλαμβάνω πρώτο τακτικό θέμα, σας ζητώ συγγνώμη. Έγκριση υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το έργο με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των αναγών της δομής φιλοξενίας και της ευρύτερης περιοχής περιιαλείου του Δήμου Καβάλας». Είμαστε σύμφωνοι? Ναι, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Λαζαρίδη. Ναι, ναι. Ομόχονα το πρώτο θέμα. Δεύτερο θέμα, έγκριση, διοργάνωση και συμμετοχή στο Δήμου Καβάλας σε πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις και εξειδίκηση στις αντίστοιχες πίσνωσης. Είστε σύμφωνοι? Μπορεί κάποιος να μας πει δύο λόγια? Ναι, ουσιαστικά το πρώτο αφορά μια διοργάνωση με τον Σύλλογου ΑΕΚ, ένα τουρνά πουδοσφαίρου. Το κόστος φαίνεται μία αντίστοιχη διοργάνωση του ΤΑΕΚ ΒΟΝΤΟ της Καβάλας. Ένα τουρνά επίσης που κάνει ο Σύλλογος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Κρινίδων στις Κρινίδες με την απονομία Φιλίπια. Και ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος 2004, που κάνει και αυτό στις συγκαταστάσεις του Ποτσάλου, το τουρνά πουδοσφαίρου Καβάλα η Γαλάζια Πόλη. Ετέλος ο Ηρακλής Καβάλας διοργάνωνε και αυτός ένα τουρνά πουδοσφαίρου στις συγκαταστάσεις του για το δημιουργείο 28-29 Μαΐου. Υπάρχει παρακάτω και το κόστος της κάθε εκδήλωσης όπως και η κωδική από όπου γίνονται οι ανάλογες πιστώσεις. Είναι περίοδος γενικότερα που γίνονται τέτοιοι είδους τουρνά. Ε, βέβαια, σωστά. Συμφωνώ με. Κύριε Λαζαρίδη. Συμφωνώ. Ομόχονα και το δεύτερο θέμα. Τρίτο θέμα, έγκριση και δύο προγραμματικοί σύμβασεις μεταξύ του Δήμου Καβάλα και δημοφέρια για χρήση δάνειας τεχνικής υπηρεσίας για την υλοποίηση του υποέργου 1 και συγχρονισμός των υποδομών του Πυλοθεραπευτηρίου Κρινίδων Καβάλας, της πράξης συγχρονισμός των υποδομών του Θερμολιστικού Κέντρου Καβάλας και ορισμός μέλους με τον Απηρωτή του στη Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. Θα το συγηθεί ο κ. Μεθαριλίδης? Ναι, θα γίνει και κ. Βαριλίδο αν έχετε, αν κάποιος έχει, απορίες σημαντικά με το θέμα. Πεπιτήται η δημοφέρια όσον στον δεν έχει τεχνική υπηρεσία, γίνεται αυτή η προγραμματική προκειμένου το τεχνικό κομμάτι να το αναλάβει ο δήμος όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις και ως μέλη ο κ. Ιακοβίδης με Απηρωτή του κ. Παπαδόπουλου. Όσον αφορά από τον δήμο Καβάλας ορίζεται ο κ. Ιακοβίδης με αναπληγματική την κ. Ταβουλτζίδου. Α, την κ. Ταβουλτζίδου, εντάξει, συγγνώμη. Η κ. Ταβουλτζίδου, ναι. Ο κ. Παπαδόπουλος νομίζω θα είναι από τη δημοφέρια, θα μας τα πει η κ. Βερλίδου αν θέλετε να της δώσω το λόγο, αν έχετε κάποια ερώτηση. Συμφωνούμε, πρόεδρε, και το θερετίζουμε με μεγάλη χαρά. Για ρακουνάκι από το ύφος σας δεν φαίνεται αυτή η χαρά μου. Ήθελα να πω επιτέλους, ήρθε. Έτσι όπως το είπατε, όμως δεν φαίνεται η χαρά. Πρέπει να χαμογελάσετε. Ευχαριστώ πολύ. Γεια σας. Και εμείς, ευχαριστούμε κ. Μηχαηλίδη. Κύριε Λαζαρίδη, θεωρώ ότι... Ναι, θετικός και στο τρία. Πάμε στο τέσσερα. Ομόχονα και το τρίτο θέμα. Τέταρτο θέμα. Νέα παράταση ισχύος προσφορών και εγγυητικών επιστολών συμμετοχής οικονομικών φορέων για τη μελέτη εκπονιση μελετών, αποτύπωσης και πυροπροστασίας για τα σχολικά κτίρια του Δήμου Καβάλλας. Υπάρχουν ερωτήσεις? Λίγο κ. Ιακοβίδης να μας πει τι έγινε. Είναι εδώ στρατιώτης στις παρών. Θα σας πω. Έχουμε αρκετά μεγάλη αυτή η καθυστέρηση για να έχουμε την απάντηση. Ζητήθηκαν μερικά πρόσθετα στοιχεία προς το τέλος της χρονιάς από το ελεκτικό συνέδριο. Απεστάλησαν προμηνός, αν δεν κάνω λάθος. Και ελπίζουμε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Σημειώνω βέβαια ότι από τις 10 Δευτέρου του 2022 έλυγε και τα έγγραφα η υποβολή του αιτήματος ξεκίνησε 13 Τετάρτου του 2020. Παρ' όλα αυτά και πέραν αυτό τώρα εμείς μπαίνουμε στη διαδικασία να ζητήσουμε την έγκριση της περαιτέρω ισχύος των εγγυητικών επιστολών κατά ένα εξάμινο. Και μετά φυσικά θα απευθυνθούμε και στους διαγωνιζόμενους ποιοι από αυτούς συμφωνούν να επεκτείνουν την εγγύησή τους για αυτό το χρονικό διάστημα. Την οικονομική τους προσφορά είπε. Την οικονομική τους προσφορά. Τα είπα λίγο σαν συγκριτικά, συγγνώμη. Αυτό είναι το θέμα μας. Φαντάζουμε ότι είναι θετικό να πάρουμε αυτήν την αναβολή, την εξάμινη στην όλη διαδικασία για την ολοκλήρωσή της, γιατί εις τώρα θα περάσουμε σε πολύ δύσκολα μονοπάτια. Θα ξεκινήσουμε καινούριο διαγωνισμό που είναι άδικο και κρίμα γιατί η πυροπροστασία των σχολικών κτιρίων του Δήμου Καβάλας, αντιλαμβάνεστε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και όχι μόνο αυτό, θα βγει κάποια στιγμή και ο νόμος που θα λέει μέχρι 31-12, όσοι δεν έχουν εξασφαλίσει την πυροπροστασία των κτιρίων, δεν θα λειτουργήσουν. Ξέρετε, η κεντρική διοίκηση τα συνηθίζει αυτά. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος προβληματισμός. Θα ρωτήσω εγώ, για είναι κάτι, όχι να κάνω την ακαδημαϊκή ερώτηση, 3,5 μήνες κάναμε για να απαντήσουμε στο Ελεκτικό Συνέδριο. Φοβάμαι ότι δεν ξέρω το περιεχόμενο των παρατηρήσων, μήπως χρειαζόταν παρεμβολή και άλλων υπηρεσιών. Αντιλαμβάνεστε ότι ο δήμος όταν ξεκινάει μια διαδικασία εξασφάλισης προϋποθέσεων για την δημοπράτηση ενός έργου, εμπλέκεται σε εγκρίσεις και διαδικασίες που είναι και παρεμβαλόμενες σε μια προς έναν φορέα που θα πάρει την τελική απόφαση και δεν είναι απαραίτητο όλοι να συμφωνούν και να βιάζονται στα πλαίσια της δικής μας επιθυμίας. Μην το βλέπετε έτσι. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να ολιγορεί η υπηρεσία του δήμου γι'αυτό. Μπορεί να ζητάμε ένα έγγραφο από την αρχαιολογία και να μην έρχεται στην ώρα που το θέλουμε. Νομίζω ότι πρέπει να συμφωνήσουμε αυτό. Ή η παράταση άρχισε να παραταθεί να γίνει δυό μισά. Έχετε προκατάληψη. Στις παρατάσεις, ναι. Σας ακούω κυρία Δρακωνάκη. Προσοχή στην αλληλογραφία προς τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό. Ναι, σε αυτό έχετε δίκιο. Αμέσως μόλις εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή αυτή η παράταση θα πευθυνθούμε σε όλους τους συμμετέχοντες και να ζητήσουμε τη συνδρομή τους με την έννοια της συμφωνίας τους για την παράταση των εγγυητικών επιστολών. Κυρία Δρακωνάκη, θα ψηφίσουμε. Ωραία. Κύριε Λαζαρίδη. Παρ' όλες τις αιτιάσεις μου θα συμφωνήσω. Σας ευχαριστούμε πολύ. Επομένως ομόφωνα το τέταρτο θέμα. Θα μου επιτρέψετε να αλλάξω λίγο τη σειρά να βγάλουμε μπροστά το δωδέκατο θέμα. Γιατί, αν υπάρχει κάποια ερώτηση να απαντηθεί άμεσα, γιατί η κυρία Χινήσογλου έχει δουλειά στο γραφείο της. Το δωδέκατο θέμα έχει ως εξής. Υπάρχει ερώτηση του πρακτικού ανάγκησης της προμήθειας ειδών ατομικής προστασίας απολυμαντικών υλικών και υλικού εξυπηρεσμού για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασπράσης του κορονοϊού COVID-19 στο Δήμο Καβάλλας, για την έπιση και λειτουργία των τιμάτων του Δήμο Καβάλλας, με διαδικασία του R32, του νόμου 44-12-16. Υπάρχουν ερωτήσεις? Εδώ είναι αυτό που είχαμε πει, που είχαμε μέσα και τα μπουφάν και τα λοιπά. Εγώ είμαι παρούσα σε αυτό, Πρόεδρε, γιατί παρούσα ήμουνα και στην... Δεκατρίτη. Δεκατετρίτη το συνειδητοίσαμε με η γυρία μου. Το ίδιο. Οριστε. Δεκατετρίτη συνειδητοίσαμε. Α, ναι, ναι, ναι, στην προηγούμενη, ναι, ναι, ναι. Εγώ είμαι παρούσα, Πρόεδρε, όπως ήμουνα στην πρώτη απόφαση που αφορούσε αυτό το θέμα. Κύριε Λαζαρίδη. Εγώ θα είμαι αργεντικός Πρόεδρε. Για τον λόγο ο οποίος είχε λαηθεί και στην... Εγκρίνεται καταπληροψηφία, σας ευχαριστούμε πολύ. Να περάσουμε στο πέμπτο θέμα, έκκριση γεννόμενων δαπανών, πληροτυσσών από την Πάγια Προκαταβολή, Κοινότητα Μυγδαλεώνα. Είμαστε σύμφωνοι? Όχι, τώρα λείπει ο Καλανταρίδης. Πέντε, έξι, εφτά, οχτώ, λείπει ο Καλανταρίδης, θα είμαστε σύμφωνοι και να κάνουμε. Ναι, όχι, τα είδαμε με προσοχή. Συμφωνώ, Πρόεδρε. Κι εσείς, κύριε Λαζαρίδη. Ναι, ναι, και στο πέμπτο. Ομόφωνα το πέμπτο, έκκριση γεννόμενων δαπανών, πληροτυσσών από την Πάγια Προκαταβολή, Κοινότητα Ζιγού, ομόφωνα και το έκτο. Εύδομο, έκριση γεννόμενων δαπανών, πληροτυσσών από την Πάγια Προκαταβολή, Κοινότητα Καβάλλας, ομόφωνα και το έβδομο. Εύδο θέμα, έκκριση γεννόμενων δαπανών, πληροτυσσών από την Πάγια Προκαταβολή, Κοινότητα Πολυστήλου, ομόφωνα και το έκκριση γεννόμενων δαπανών, πληροτυσσών από την Πάγια Προκαταβολή, Κοινότητα Πολυστήλου, ομόφωνα και το έκκριση γεννόμενων δαπανών, πληροτυσσών από την Πάγια Προκαταβολή, Κοινότητα Πολυστήλου, ομόφωνα και το έκκριση γεννόμενων δαπανών, πληροτυσσών από την Πάγια Πολυστήλου, Κοινότητα Πολυστήλου, ομόφωνα και το έκκριση γεννόμενων δαπανών, πληροτυσσών από την Πάγια Πολυστήλου, ομόφωνα και το έκκριση γεννόμενων δαπανών, πληροτυσσών από την Παγιά Πολυστήλου, Κοινότητα Πολυστήλου, ομόφωνα και το έκκριση γεννόμενων δαπανών. γιατί, στην ουσία, πάει να δημιουργήσει μία... το βλέπω και σαν μία... θα δημιουργηθεί και ένα ενιαίο μέτωπο, αν το θέλετε, μεταξύ Δημοκαβάλλας και Παγκέου. Ένα παρόμοιο πρόγραμμα είχε τρέξει και στο Δήμο Παγκέου και νομίζω ολοκληρώθηκε τώρα και είχε παρουσιαστεί μάλιστα και βοηθάει πάρα πολύ να έχουμε αρχικά μία πολύ καλή εικόνα των ρευμάτων, των χαρακτηριστικών, των υδρολογικών και της ποιότητας νερού και της πορείας της διάβρωσης και του λόγου, έτσι που συμβαίνουν όλα αυτά, σε ακετά μικρή κλίμακα. Τι εννοώ, εννοώ ότι ακόμα και για το σχεδιασμό τεχνικών έργων που κάνουμε, πάρα πολλές φορές θεωρώ ότι αστοχίες οφείλονται στο γεγονός ότι δεν έχουμε ορθά δεδομένα. Βασιζόμαστε σε δεδομένα τα οποία αναφέρονται σε μεγάλη κλίμακα και δεν έχουμε τη δυνατότητα να υποκλιμακώσουμε και να δούμε μήπως κοντά στο έργο μας, οι συνθήκες δεν είναι ακριβώς ίδιες και γι' αυτόν τον λόγο παίρνουμε μεγέθη σχεδιασμού τα οποία οδηγούν σε αποτυχία έργα και νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε για ποια έργα μιλάω. Επομένως θεωρώ ότι αυτό το έργο πέρα όλων αυτών θα βοηθήσει τόσο στο να έχουμε εικόνα για την ποιότητα των υδάτων όσο στο να έχουμε δεδομένα για να σχεδιάζουμε καλύτερα τα παρακτή αέργα μας και επίσης θα μπορεί να γίνεται χρήση από αλληείς οι οποίοι βλέποντας την εικόνα των ρευμάτων που θα τους διδύνουμε σαν απεικόνιση θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το πώς πρέπει να κινηθούν για τη δουλειά τους. Ειλικρινά είναι ένα από τα έργα τα οποία με κάνουν πολύ χαρούμενο όταν ολοκληρωθεί βέβαια θα είμαι ακόμα πιο χαρούμενος. Να κάνουμε μια παρατήρηση Γιώργο για τον τίτλο που λέει στους επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ναι. Καταρχήν για την κλιματική αλλαγή και αν είναι πραγματικά εφίστητη υπάρχουν δυστάμινες απόβεσεις. Ας το αυτό τώρα, εντάξει, είναι μία καλή κουβέντα. Αλλά και η επιπτώση της κλιματικής αλλαγής δεν είναι ένα σημιακό φορτίο είναι δυναμικό, είναι εξελισσόμενο και μακροπρόθεσμο. Δηλαδή πιο καλό θα ήταν κοντά στην πραγματικότητα είναι η επιπτώση των ακριών κυρικών φαινομένων. Η επιπτώση της κλιματικής αλλαγής είναι σε βάθος χρόνου τον επόμενο εώνα, τον επόμενο π.30 χρόνια, τον επόμενο 40 χρόνια. Εγώ είναι λάθος, έτσι και από τη δική μου άποψη. Θα σου πω την άψη μου. Αδυλαμβάνομαι πώς το εννοείς. Αυτή τη στιγμή μπορείς να προλέπεις τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής το Πάσικα, ας πούμε, 24 αιώνα. Όχι, όχι, όχι, όχι. Η ορολογία, αν το θες, πιο πολύ εμπνέεται από μια διεθνή ορολογία η οποία έχει την κλιματική αλλαγή στο προσκύνιο. Δηλαδή, πλέον, οτιδήποτε, ακόμα και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που βγαίνουν στα προγράμματα Horizon, βγαίνουν συγκεκριμένα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Έτσι χρησιμοποιείται η ορολογία. Δηλαδή, τα φαινόμενα αυτά τα οποία θεωρούνται... Καμιά άνθρωπα, άμα κάνει μια φορτούνα και βγουν όλοι στις βάρκες έξω αυτό είναι μια επιπτώση της κλιματικής αλλαγής, δεν νομίζω. Πλέον, έτσι θεωρείται. Θεωρείται ότι επειδή έχουμε πάρα πολύ έντονα φαινόμενα τα οποία δεν εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια τουλάχιστον σε μια συχνότητα που έχουμε δεδομένα, έτσι αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή. Δεν είμαι ο ειδικός για να πω αν όντως οφείλονται εκεί, σίγουρα. Γιατί θα πρέπει, όπως λες, να έχουμε μια περίοδο με τρεις εκατοντακτίας για να πούμε αν όντως εκεί οφείλονται. Εκεί αποδίδονται πάντως σήμερα. Και γι' αυτόν τον λόγο ακολουθείται η ίδια ονοματολογία. Ας πούμε και ο κοπέρνικος, το σύστημα αυτός στο οποίο θα ανεβαίνουν τα δεδομένα, έτσι παρουσιάζεται. Ο σύστημα για να προβλέπεις, να προβάλλεις τα μετεωλογικά δεδομένα και να μελετάς αυτά τα θενόμενα, ας πούμε, της κλιματικής αλλαγής. Ναι, τον επίπτωσον των μετεωλογικών φαινομένων θα ήταν ακριβής τίτλος, τα έλεγα. Όχι της κλιματικής αλλαγής. Τελώς πάντων. Ναι, καταλαβαίνω το σκεπτικό. Εντάξει, το αντιλαμβάνω. Συνάδελφοι είμαστε σύμφωνοι με το ένα το νέο. Ψηφίζουμε ναι, ψηφίζουμε ναι. Ο ΜΟΜΟΜΟΝΟΣ, το ένα το. Δέκα το θέμα. Έκρηση πρακτικού περιελέχου οικονομικής προσφοράς και κήρυξη προσωρινού αναδόχου στην ηλεκτρονική ανοιχτή διαδικασία Σύναπ της δημόσιας σύμβασης άνω των ορίων με κριτήριο ενάπτυση την πλέον συμφέρος από οικονομική σάπηση προσφορά βάσει βέλη της σχέσης, ποιότητας, τιμής και την προμήθεια με τύλ οκληρωμένου σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλλας. Ουσιαστικά η Επιτροπή, εφόσον έλεξε όλους τους φακέλους, προτείνει την αποδοχή των οικονομικών προσφορών, τον παρακάτωση με το χώνο οι οποίοι αναλύονται και μέσα στην εισήγηση ορίζει ως προσωρινούς αναδόχους όσον αφορά το τμήμα προμήθεια ηλεκτρονικού ξεκουρισμού την εταιρεία Φρίσμα Ελεκτρονικά ΑΒΕ όσον αφορά το τμήμα δύο προμήθεια διών χρήσης λογισμικού εγκατάσεις ειδικών κατασκευών τεχνικής υποστήριξης της πλησίας εκπαίδευσης την εταιρεία ίδημα Τεχνολογίας και Έρευνας ΔΕΠΕ και όσον αφορά το τρίτο τμήμα προμήθεια στιγμών της ενημέρωσης και του διοχώρησης της ξενάγησης των επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλλα στην εταιρεία Φρίσμα Ελεκτρονικά ΑΕΒΕ. Είμαστε σύμφωνοι? Ναι Πρόεδρε Ομόφωνα το δέκατο θέμα Για το τυπικό της υπόθεσης απλά Πρόεδρε, όχι ότι αλλάζει κάτι για εμάς και την απόφαση που είναι και εμένα ναι Δεν βλέπω στο πρακτικό υπογραφές από τα μέλη, σε επιτροπίζω Προσπαθώ να δω, μήπως έχουν ηλεκτρονική υπογραφή, υπάρχει, όχι δεν υπάρχει ηλεκτρονική Επάνω στην πρώτη σελίδα, εκεί που βλέπω, η πέσπινα Σαραθήλου έχει κάνει το σελάκο, αν δείτε εκεί που βγαίνει η ημέρα και η ώρα Ναι το είδα, αλλά αυτό δεν είναι, γιατί η επιτροπή είναι τριμελής Ομόφωνα το δέκατο θέμα, περικατακύρωση στην Ελεκτρονική Ανοική Διαδικασία Σύναπτη Δημόσια Σύμβαση 1 του Νοριού Μικρητήριου Ανάτης Βάσει τιμής αναομάδα για την προμήθεια με τύλο προμήθεια και τοποθέτη σε εξοπλισμό παιδικών χαρών για τη δημιουργία και αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμο Καβάλαση Εδώ τώρα έχουμε την κατακύρωση, είμαστε σύμφωνοι? Έχει να μας πει κάτι ο κύριος αντιδήμαρχος, ότι αυτό? Όχι, δεν ξέρω αν έχετε κάποια ερώτηση. Η ερώτησή μου είναι, εννοείται ότι είμαστε θετικοί, αλλά γράγοντας την ευκαιρία να ρωτήσω τον αντιδήμαρχο αν τα μέρη τα οποία θα τοποθετηθούν εξοπλισμός των παιδικών χαρών είναι έτοιμος. Επειδή μιλάει στο τηλέφωνο θα μου επιτρέψα να σας δώσω λίγο αργότερα την απάντηση. Σε κάθε περίπτωση για το θέμα είστε σύμφωνοι? Για το θέμα βέβαια είμαι σύμφωνοι, βέβαια. Εγώ θα ψηφίσω παρό γιατί πάλι έχουμε μία προσφορά. Κι η μερίπτωση 2% είναι κάπου εκεί, αν θυμάμαι καλά, τόσο είναι. Στο τύρι, διαγωνισμός είναι διεθνής. Διαγωνισμός είναι διεθνής. Βογγάει η αγορά έξω. Αν δεν πληρείς προϋποθέσεις νομοθεσίας, δεν μπορείς να... Δεν είμαι πρωτονομούρος, ρε γάμο. Δεν ξέρω, και την άλλη φορά που το ζητήσαμε ποιά συνδρομή δεν θυμάμαι, πάλι τελείωσε. Βλέπεις τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσει? Αλλού, όμως, σε άλλους δήμους έχουν συμμετάσσει κάποιοι. Τρεις, τέσσερις, μέχρι και πέντε έχω δει. Έχουν μια προϊστορία, λίγο, σαν δήμος Καβάνας. Κύριε Λαζαρίδη, είπατε παρών, έτσι? Ναι, παρών. Άρα, κατά ποιοπισυδία και να περάσουμε στο δέκατο, δρίτο και τελευταίο θέμα. Ορισμός Μελών Επιτροπών Διαενέργειας Αξιολόγηση και Παραλαβήσης Σύμφωνα με διατάξειο το Άρθρο 72 του νόμου 352 και τις τροκουβήσεις αυτού. Είμαστε σύμφωνοι με την Επιτροπή. Να σας ευχητούμε καλό Πάσχα. Καλή Ανάσταση, να πράστε καλά. Να μ' απαντήσει ο αντιδήλωμος του επόμενου οικονομικού. Καλή Ανάσταση, καλή Πάσχα. Ο αντιδήλωμος θα σας πάρει τηλέφωνο, μου κάνει νόημα, γιατί μιλάει στο τηλέφωνο αυτή τη στιγμή. Καλή Ανάσταση, καλή Ανάσταση. Καλή Ανάσταση, καλή Πάσχα, να είστε καλά. Καλή Ανάσταση, καλή Πάσχα.