8η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2023 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2023)
: Καλώς ήρθατε στην 8η Συνεδρία Συγκονομικής Επιτροπής του έτους 2023. Θα ξεκινήσουμε με ένα έκτακτο παρουσίαση έχουμε πάρει. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Iμαστε δάξει. Υπάρχει απαρτήρια. Iμαστε δάξει. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. Υπάρχει απαρτήρια. προς την ανάγνωση του θέματος, αφορά την έγκριση δεύτερου πρακτικού δύο για τον διαγωνισμό παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσια χώρου για τη δημιουργία του ανοικτού κέντρου εμπορίου. Είμαστε σύμφωνοι με το πρακτικό δύο και τον κατοκύρος της ύβασης στον ανάδοχο Φραγκίδης Κουτσός ομικρον έψιλον. Ομόφωνα, λοιπόν, όσον αφορά το έκτακτο, να προχωρήσουμε στο πρώτο τακτικό μας θέμα. Αφορά την έκθεση πεπραγμένου βήτα εξαμήνου 2022 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλλας. Να σας ενημερώσω ότι έχει έρθει στις εγγύσεις πριν πίνακας με τις πράξεις Οικονομικής Επιτροπής του βήτα εξαμήνου, αριθμός πράξεων από 284-619. Και, ενημερωτικά να σας πω, ότι κατά το βήτα εξάμενο του 22 διενεργήθηκαν 28 συναιδριάλες, από τις οποίες οι έξι κατεπίγουσες και ελείθησαν 336 αποφάσεις, όπως αναφέρονται στον παρακάτω αναλυτικό πίνακα. Είμαστε σύμφωνοι με τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής. Θεωρώ ομόφωνα το πρώτο θέμα. Ομόφωνα λοιπόν. Δεύτερο θέμα. Δεύτερη αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Καβάλλας οικονομικού έτους 2023. Η αναμόρφωση αυτή εδώ γίνεται, γιατί υπάρχει φυσικά και μια τροποποίηση του τεχνικού πρόγραμμα και πρέπει να προσαρμοστεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τις αλλαγές του τεχνικού προγράμματος. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε στον Αντιδήμαρχο. Αν θέλετε όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα, η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος αφορά κατ' αρχήν εγγραφές με νέους κωδικούς. Έχει ενισχύσεις σε άλλους και έχουμε και τις μειώσεις και διαγραφές. Το σύνολο όλων αυτών έρχεται στο μηδέν, δηλαδή συμψηφίστηκαν τα επιπλέον και τα επιέλλατον. Όσον αφορά τις αυξήσεις του τεχνικού προγράμματος, είναι έργα και μελέτες που περιλαμβάνονται μέσα στο 2023. Είναι έργα και μελέτες που περιώθηκαν αλλά υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες. Είναι νέα έργα και μελέτες που γράφηκαν μετά την έγκριση του τεχνικού προγράμματος του 2023. Υπάρχουν οι αναθεωρήσεις σε πάρα πολλά έργα και έχουμε και κάποιες διαγραφές. Συνοπτικά θα τονίσω στην πρώτη σελίδα που υπάρχουν τα συνολικά στοιχεία. Το ταμμιακό υπόλοιπο της πρώτης πρώτης του 2023 είναι 2,434,728. Τα έσοδα για το 2023 προβλέπονται 1,380. Άρα τα 3,734 που είναι το σύνολο των χρημάτων που έχουμε αναλύονται ως εξής. Το 2,966 είναι οι εγκεκριμένες υποχρεώσεις εντός του 2023 του τεχνικού προγράμματος. Και το πλαιόνασμα που υπάρχει των 768.000 προγραμματίζεται για νέα έργα και νέες μελέτες που αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα του 2023. Στα πλαίσια βέβαια αυτά έχουμε, όπως τόνισα και στην αρχή, επιπλέον αυξήσεις και μειώσεις, οι οποίες καταλήγουν στο μηδενικό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε ούτε αύξηση ούτε μειώση. Ευχαριστώ. Σας ευχαριστούμε και, Αντιδήμαρχη, για την πολύ καλή ανάλυση που μας κάνατε. Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις? Όχι, οπότε περνάμε στην ψήφιστη. Είμαστε σύμφωνοι με τη δεύτερη αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος. Ομόφωνα λοιπόν. Ομόφωνα το δεύτερο θέμα. Προχωράμε στο τρίτο θέμα. Περιέκριση των εγγράφων της ίμβασης και καθορισμού των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων για τη συντήρηση των ηλεκτρομεχανολογικών εγκαταστάσεων και του ηλεκτρομεχανολογικού εξοπλισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Καβάλας εκτιμόμενης αξίας 57.770 ευρώ χωρίς VPA. Οπότε ζητούμε, λαμβάνοντας υπόψη τα νωτέρων, να εγκρίνουμε την απόφαση για αδιαενέργεια με τις διαδικασίες του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων του συγκεκριμένου έργου. Είμαστε σύμφωνοι? Ομόφωνα και το τρίτο θέμα. Τέταρτο θέμα, διαβίβαση απολογισμού κοινωνικού παντοπολίου για την διαχειριστική περίοδο 1.722-31.10.2022. Υπάρχει μέσα το απόσπατω από το πρακτικό και με τους αναλυτικούς πίνακες με όλες τις διανομές έναν οικοκυριό για τα πεπραγμένα του κοινωνικού παντοπολίου. Σύμφωνοι λοιπόν και με το τέταρτο θέμα ομόφωνα. Πέμπτο θέμα, έγκριση πρακτικού 1 προς ελληνικό αναδόχου του διαγωνισμού για την ανάθεση της ύβασης εκτέλεσης του έργου βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτική υγεία και εκτενοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Καβάλλας. Σύμφωνα λοιπόν με την εσήγηση της Επιτροπής, εισηγείται την ανάθεση της ύβασης στον οικονομικό φορέα που επέβαλε προσφορά Κωνσταντινή της Ανώνιμη Βιοτεχνική Εμπορική Λατονική Τουριστική Εταιρεία. Η οποία προσέφερε μέση έκτος 14,18%. Είμαστε σύμφωνοι με το πρακτικό 1. Ομόφωνα και το πέμπτο θέμα, έγκριση πρακτικού 2 για την κατοκύρωση της ύβασης του έργου κατασκευή παιδικών χαρών. Εδώ λοιπόν προτείνεται η κατοκύρωση, κατακύρωση της ύβασης στην Προσωρινή Ανάδοχο Εταιρεία Ένωση Οικονομικών Φορέων Κοινοπραξίας Φιλιππίδης Βασίλειος Τσάντας Παναγιώτης που προσέφερε έκτος 28,15% και τον ορισμό της ως οριστικής αναδόχου. Είμαστε σύμφωνοι με το πρακτικό 2. Ομόφωνα και το έκτο θέμα, έβδομο και τελευταίο θέμα, έγκριση πρακτικού 2 κατακύρωσης του διαγωνισμού για την ανάθεση της ύβασης εκτέλεσης του έργου διάνοξη δευτερέμοντα κύριου οδικού άξονα στην περιοχή Περγιαλίου ανατολικά της ανοικτής δομής φιλοξενίας προσφύγων. Σύμφωνα λοιπόν με την Επιτροπή, προτείνει την κατοκύρωση της ύβασης του προσεγουρνού ανάδοχου εταιρεία MEKON Alpha Epsilon. Είμαστε σύμφωνοι και με το έβδομο. Ομόφωνα λοιπόν, σας ευχαριστούμε πολύ. Καλό μεσημέρι σε όλους σας.