ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 07-10-2019 (ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 2019)
: Ο κύριος Αναστασάκης Η κυρία Αρχοντάκη Παρούσα Ο κύριος Βαρδεβάς Παρών Ο κύριος Βασιλάκης Ο κύριος Βασσινάς Ο κύριος Βορεξάκης Παρών Ο κύριος Βρίσαλης Παρών Ο κύριος Γιαλιτάκης Ο κύριος Γιαουρτάς Παρών Ο κύριος Δημόπουλος Παρών Ο κύριος Βροσίτης Παρών Ο κύριος Ζαμπετάκης Ο κύριος Ινιωτάκης Ο κύριος Καλέμπου Μπασπαρών Η κυρία Καλονάκη Παρούσα Η κυρία Καλουδιώτη Παρούσα Η κυρία Καναβάκη Παρούσα Ο κύριος Καραντινός Παρών Ο κύριος Καραπηδάκης Παρών Ο κύριος Κασαπάκης Παρών Ο κύριος Βατσινάς Παρών Ο κύριος Κασσάκης Παρών Η κυρία Κόκορη Ο κύριος Κουτιαδάκης Παρών Ο κύριος Κουράκης Παρών Ο κύριος Κόνστας Παρών Η κυρία Λεμονή Παρούσα Ο κύριος Νιγερός Παρών Ο κύριος Μακαρώνας Παρών Ο κύριος Μανδαλάκης Παρών Ο κύριος Μεραβελιουτάκης Παρών Ο κύριος Νετάκης Η κυρία Ξυλούρη Παρούσα Η κυρία Παπαδάκη Παρούσα Ο κύριος Πατακός Παρών Ο κύριος Περισινάκης Παρών Ο κύριος Θιακάκης Παρών Η κυρία Σχηναράκη Ο κύριος Ψατσάκης Παρών Ο κύριος Χαιρέτης Ο κύριος Ψαράς Παρών Τριάντα εφτά παρώντες Παρών ο κύριος Πρόεδρος Παρών ο κύριος Δήμαρχος Υπάρχει απαρτία κύριε Πρόεδρε Καλησπώ Λίγο ησυχία σας παρακαλώ Σας παρακαλώ λίγο ησυχία Λοιπόν Πριν μπούμε στην ημερησία διάταξη Και ό,τι προηγείται αυτής Υπάρχει ένα έτοιμα για έκδοση ψηφίδων τους με τα τροφή Παρακαλώ Έτοιμα για έκδοση ψηφίδων τους με τα τροφή Από την καθαριότητα Το συμβάσιο των εργασιών Σε ορισμένου χώρος χωρίς χρόνου Το ψήφισμα ήδη έχει ξαναπεράσει Νομίζω ότι ομόφωνα Εγκρίνεται Ναι ένα λεπτό κύριε Δήμαρχη Ναι ένα λεπτό Ναι Προφανώς εγκρίνουμε Αλλά θεωρώ να πω Όσες παρατάξεις θέλουμε Την ημέρα που θα εκδικαστεί η υπόθεση Για να στηρίξουμε το ετοιμάτισμα Αυτό Οπότε το ψήφισμα αυτό Ναι κύριε Μπρύσα Εγκρίνεται ναι Ναι θέλω όμως να πω Κύριε Πρόεδρε υπάρχει μια Διοντολογία Έχω σηκώσει το χέρι μου να αργεί Στον τέταρτο πάτη Συνήθεια το κάνετε Τι καλώς Εεε Μίλησε ο κύριος Κουράκης Ο κύριος Όπως είναι γνωστό Στο θέμα Έχουμε συμφωνήσει και με προηγούμενο Σύμφωνο που έχει εκβουδεί ο Μόφωνο Από το Δημοτικό Συμβούλιο Θέλω ένα σημείο να πω Πρέπει να βρούμε μια λύση Ώστε το πρωί να μην αναπαράγει Και συνεχώς Και αυτό έχει να κάνει με τον οργανισμό Ο οποίος Θα περιλαμβάνει συνολικά Τις πραγματικές ανάγκες Τη λειτουργίας και ανάπτυξη του Δημοτικού Συμβούλιο Θα προσωποποιεί Ανακατηγορία για να είδος Πόσους ανθρώπους χρειαζόμαστε Και να αγωνιστούμε Όλοι με προτεραιότητα Αυτούς τους ανθρώπους που ήδη δουλεύουν Σε αυτές τις δομές Να κάνουμε μόνοι μεσές Δηλαδή το Σταματάμε κάθε φορά Στο ζητάμε να παραμείνουν Βγαίνει μια δικασία από μας κυριών εινών Και μετά πάλι το ξαναφέρουμε Και στη στιγμή να μπει ένα τέλος Και ένα τέλος να είναι οριστικό και καθαρό Καθαρές λύσεις Πολύ σύντομα πρόεδρο Με συγχωρείς πάρα πολύ Πολύ σύντομα και εγώ Κατά χαρά συμπονώ με τον Πρόεδρο και τον κύριο Κουράκι Ότι πρέπει να συμπαραστραθούμε στους ανθρώπους Κοντά όταν θα είναι εκεί το δικαστήριο Πάει για ανάγκη των δήμων Και αν θέλουμε καθαριότητα σε ένα δήμο θα πρέπει να έχουμε μόνον όσο πιο καλύτερο Λέγουμε σε άλλες λύσεις οι οποίες νομίζω ότι Δεν εξυπηρετούν κανένα Άρα το πραγμάτο νομόφω να ψηφίσουμε το ψυχήμα και εμείς μαζί Κύριε Πρόεδρε Έχουν χορτάσει οι εργαζόμενοι Από καλές διαθέσεις από ψηφίσματα Αλλά δεν έχουν Χορτάσει από μια σαφή καταδίκη Ότι εδώ και χρόνια Είναι σε ομυρία ακριβώς Γιατί υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο Που τους κρατάει όμυρους Και σε αυτό το νομοθετικό πλαίσιο Που οι κυβερνήσεις οι δικές σας Τις έχετε στηρίξει δεν λέτε κουβέντα Εμείς προφανώς θα το ψηφίσουμε Αλλά από μόνο το ένα ψήφιμα Όταν η ίδια η πολιτική Των κυβερνήσεων θέλει Προσωπικό με ευέλικτες εργασιακές Σχέσεις να είναι όμυροι Το να ανακυκλώνονται Όχι μόνο στην καθαριότητα, όχι μόνο στην παιδεία Όχι μόνο στην υγεία, σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς είναι παστιφανές ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες Και εδώ δεν ακούστηκε μέχρι τώρα από κανένα να αποδοθούνε Και δεύτερον προφανώς η θέση του ομόφωνο Είναι για όλους τους εργαζόμενους και στην καθαριότητα και στην κοινωνική πολιτική Και οπουδήποτε δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις Γιατί ο δήμος έχει ανάγκη Όχι μόνο αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύουν και δίνουν τη ζωή τους Αλλά από χιλιάδες μόνες προβλήψεις και στον κοινωνικό τομέα Και στον τομέα που απασχολεί ο δήμος Με αυτά τα λόγια, με αυτές τις σκέψεις ψηφίζουμε υπέρ Θα είμαστε εκεί, αλλά δεν αρκεί μόνο το υπέρ Θέλει καταδίκη που δεν δολμάται να κάνει κανένας Και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της Νέας Δημοκρατίας Και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, γιατί του μπεκί ψιλοκομμένο τα έχετε αποδεχτεί Ο κύριος Κουτιαδέκης Κύριε Συνάνδη, θα ξεκινήσω από αυτό που είπε τελευταία ο Δημήτρης Σοβρύσαλης Με διαφορετικά λόγια είπε το αυτονόητο Ότι το ψήφισμα δεν αρκεί Και καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα Κοντά στη λύση του προβλήματος είναι η πρόταση του Ηλία του Λιγερού Πώς? Γιατί άλλο να λέμε εύκολα λόγια και άλλο αυτό που λέμε να γίνεται και πράξη Με την πρόταση του Ηλία υπάρχουν πολλές πιθανότητες Και εγώ δεν θέλω να κοροϊδεύσουμε κανενός τα αυτιά Υπάρχουν πολλές πιθανότητες Με μια προκήρυξη που θα έχει προϋποθέσεις Να μορειοδοτηθούν οι εργαζόμενοι στο Δημο να προσδηθούν μονίμως την προκήρυξη Διότι και στα δικαστήρια να πάμε και θα πάμε Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πάμε να καταγγείλουμε και να καταγγείλουμε Δυστυχώς, δυστυχώς, τα δικαστήρια θα βγάλουν τις αποφάσεις με βάση την ισχύουσα νομοθεσία Και το ψήφισμα μας δεν αρκεί Η προκήρυξη θέσεων όμως μονίμων με μορειοδότηση των εχών των προϋπηρεσίας αποτελεί μόνιμη λύση Και εκεί είπε ο Ηλίας και με αυτό είμαι και εγώ Τα υπόλοιπα μπορεί να αρέσουν Δεν πειράζει εγώ είπα την αλήθεια Εγώ είπα την αλήθεια Θα είμαι και στο δικαστήριο Εντάξει, εντάξει, εντάξει Εγώ θα έρθω και άλτηρας αλλά δεν φτάνει Εγώ θα σας λέω την αλήθεια Εντάξει, εντάξει το δέχουμε Δεν καταλάβατε τι είπα Εσείς δεν μπορείτε να την δείτε μόνο εγώ, θέλω να σας δώσω τη λύση Δεν πειράζει εγώ αυτό είμαι Εγώ είμαι με τη λύση να προσληφείτε Οι άλλοι σας μπορούν μόνο να πάω στο δικαστήριο και εγώ εκεί Θα μιλήσει ο Πρόεδρος για να κλείσουμε μετά Ο Πρόεδρος ο κ. Καλασσάβας θα μιλήσει Δεν νομίζω ότι χρειάζεται Δεν νομίζω ότι χρειάζεται Ζητάει το λόγο Και Καλασσάβα το ψηφίσαμε το ψήφισμα Έλα κάτσε Το ψήφισμα πέρασε ομόφωνα Έχετε το λόγο εντάξει Πρόεδρος ευαζονόνων καθαριότητας συγγραφητών του Δ. Μελακλύου Κύριε Πρόεδρο, κύριε Διομαρχείο, κύριε Δημιτή, δημοτικοί συμβούλοι Αυτή τη στιγμή το ψήφισμα μπορεί να το δίνετε και το δώσετε πριν τρεις μήνες Το θέμα δεν είναι αυτό Το θέμα είναι ότι σας έμεινε στις 25 δεκάτου όλους οι δημοτικοί συμβούλους στο δικαστήριο και τους 2 Δεκεμβρίου Τώρα αυτά που λέει ο κ. Κοκιαδάκης Γι' αυτό το ίδιο έγινε το 2016 για αυτές οι άνθρωποι Δεν φωτογραφηθήκανε και θα με άλλοι και μπήκανε, θέλω να σας εξηγήσω όμως, τι ακριβώς γινόταν Δηλαδή φωτογραφηζόμενοι, εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν Αν υπήρχανε αυτοί όλοι θα ταμμούνιοι σήμερα Εγώ έμεινα και τότε η κ. Κοκιαδάκη Ναι, αλλά σας λένε ότι οι φωτογραφίες τελειώσανε, να φωτογραφήσεις μια σύμβαση τελειώσανε πλέον Εμείς, δεν κοροϊδεύουμε κανένα εμείς, εμείς αυτή τη στιγμή ζητάμε τα ασφαλιστικά Να κλείσω, ζητάμε τα ασφαλιστικά στις 25 του μηνός αυτοινού Και ζητάμε και στις 2 Δεκεμβρίου να παραβρεθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ευχαριστώ Ευχαριστώ Παρακαλώ Ο κ. Σενιοντάκης λείπει έτσι, ο κ. Βασιλάκης λείπει, η κυρία Συναράκη λείπει, ο δήμαρδος κλένει Κύριε Προεδεύτερο να πω και οι συνάδελφοι Τίποτε περισσότερο από αυτό που όλοι πήγαν από τον παρελθόν Συρίξαμε διαχρονικά τους εργαζομένους στη βαθαιριότητα Εμένουμε ότι πρέπει να υπάρχουν σταθερές και μόνοι μεσές εργασίας Όχι μόνο για αυτούς όπως σωστά είπε ο κ. Βρύσαγης για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημοτικό Το επιδιώκομαι αυτό, είμαστε δίπλα του και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους και αργότερα Ευχαριστώ Έχουμε ένα έτοιμα από το ΚΕΘΕΑ Θα ήθελα τον εκπρόσωπο από το ΚΕΘΕΑ να πείτε σας παρακαλώ το όνομά σας, την ιδιότητά σας Για ένα ψήφισμα έχουμε ένα έτοιμα από το ΚΕΘΕΑ Αν μπορέσετε το πολύ σε δύο λεπτά να πείτε αυτά τα οποία θέλετε Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δούμαριεν Λέγομαι Κλάδος Βασίλης, είμαι μέλος του Συλώου Βονέων και Θεά Νομού Ηρακλείου Δεν ξέρω αν έχετε παρακολουθήσει εδώ και μια εβδομάδα Ανάρτησε ο Υπουργός Υγείας ο κ. Χικίλιας Είναι μια αυταρχική και ανέτια κατάριζη της αυτοδιοίκης του ΚΕΘΕΑ Είναι η πρώτη φορά που ένας Υπουργός Υγείας χαράσε τη στρατηγική και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στη χώρα μας με μια πάξη νομοθετικού περιεχομένου μέσα σε μια νύχτα Παρότι όμως ομολόησε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους του οργανισμού Δεν γνωρίζει το μοντέλο λειτουργιές του ΚΕΘΕΑ παρά ταύτα όμως θέλει να το καταβήσει Εκφράζοντας την αγανάχτηση και την αγωνία τους για τις εξελίξεις οι εκπρόσωποι των συλλόγων οικολυμιών και της κοινωνικής επανένταξης του ΚΕΘΕΑ υπογράμμησαν τη σημασία που έχει για αυτούς το ότι μαζί στο ΚΕΘΕΑ η συμφωνή τους ακούγεται, μετράει, εκλέγονται και δεν διορίζονται Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ δήλωσαν ότι πράξη νομοδοτικού περιοχωμένου φύγει βαθύτατα όλους όσους έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από τον οργανισμό, μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και εκλεγμένοι άλλοι στα μέλη του Δημιουργητικού Συμβουλίου και εξέφερασαν την πεποίθησή τους ότι ο Υπουργός Υγείας επιχειρεί να μετατρέψει το ΚΕΘΕΑ σε κέντρο οικονομικής διαχείρισης εξαρτημένων ατόμων Δεν θέλω να διαβάσω άλλο, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αυτό το ΚΕΘΕΑ του Ηρακλίου, των Χανίων και σε όλη την Ελλάδα λειτουργεί εθελοντικά, αμυστή και ο Υπουργός θέλει το ΔΑΣ του ΚΕΘΕΑ να το διορίζει και να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ γι' αυτό θερμί παράκλησαν γονέας εκφράζω την αγωνία και την λύπη γιατί πραγματικά αυτό το όργανο που λέγεται και Θεά που δεν έχει την κεφαλή κλείνει σήμερα στην απεξάρτηση με καθαρά θέματα βοήθειας ψυχολόγων, ψυχιάτρων, κοινωνικών λειτουργών και ο γονέων ομάδων λειτουργίας τόσο στο αλκοόλ, όσο στα ναρκωτικά και επειδή τώρα τα τρία τελευταία χρόνια έχει που και ένα καινούργιο κομμάτι στη ζωή μας που λέγεται τζόγος, είτε ηλεκτρονικός είτε πλευροπαπ έχουν καταστραφεί ο κολλέγας, τελειώνω τελειώνω κύριε Πρόεδρε γι' αυτό το λόγο λοιπόν θερμί παράκληση να το σκεφτείτε όλοι σας γνωρίζετε σε αυτή την πόλη που κατοικούμε που είναι το δημοκρατικό Ηράκλειο και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δείξει βαθύτατα τη γνώση, την αγάπη σε κοινωνικά ζητήματα όπως ήταν και το προηγούμενο θέμα με τους εργαζόμενους της καφαριότητας και αν μου επιτρέψετε εκτός ημερισίας επειδή τιμουν και πρόεδρε δήμαρχος όπως σωστά είπε και ο κύριος Κουράκης και ο κύριος Βρυσένης ότι όλοι πρέπει να είμασταν στο δικαστήριο τόσο αύριο μεθαύριο όχι και το δοκεύριο και να ανοίξει η ομοιρία πλέον των εργαζομένων της καφαριότητας Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε Θέλετε να το συνεργηθούμε αύριο να δούμε το ψήφισμα το οποίο ζητάνε που δεν ξέραν οι παρατάξεις είναι όρημες εγώ προσωπικά δεν είμαι έτοιμος για αυτό το πράγμα δεν το ξέρω το θέμα αν θέλετε παρατάξεις να το δούμε και αύριο να βγαίνει ένα ψήφισμα αλλά πρέπει το θέμα να το δείτε λίγο δεν ξέρω αν συμφωνείτε σε αυτό αν θέλετε να τοποθεθείτε αμέσως δικαίωμα σας Κύριε Πρόεδρε άκουσα τον κύριο Κλάδο μου προσοχή διαβάζω τώρα και εγώ το θέμα προτείνω να συναντηθούν αύριο οι κοινείς, οι παρατάξεις και να δούμε πως θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια του ΚΕΤΡΑ που είναι γνωστό ότι σε όλη την Ελλάδα προσπαθεί να βοηθήσει άτομα τα οποία έχουν ανάγκη νομίζω ότι είναι σωστή η προτασή σας αύριο να βρεθούμε να υπάρξει ένα κοινό ψήφισμα Κύριε Βιγερός Καταρχάς θα πρέπει να δούμε ένα πολύ βασικό ζήτημα ότι θα πρέπει επιτέλους να ανοίξει ένας διάλογος για όλα τα ΚΕΤΡΑ επί της ουσίας Είναι ένας άνθρωπος που συνεργάζουμε χρόνια με αυτές τις μονάδες από τη μεριά του εκπαιδευτικού φέρνοντας ανθρώπους στα σχολεία για να προλάβουμε καταστάσεις Άρα το έργο που επιτελούν είναι μέγιστο Το δεύτερο πράγμα που θα πρέπει ως δημοτικό συγκώλιο να δείτε και μέσα στο ψήφισμα δεν έχω απλήριση να βρεθείτε είναι η καταδίκη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου Λίγο πριν καιρό, κάμποσε καιρό, αν πέραγε κάτι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου εδώ πέρα θα είχαμε πιέσει τα βουνά Τώρα περνάει κάτι και το καταπίνουμε, δεν πειράζει, νομίζω ότι αύριο θα πρέπει να δείτε και αυτό το κομμάτι Το τρίτο ζήτημα που θα πρέπει να βάλετε, κατά την άποψή μας ως παράταξη, είναι το αυτοδιοίκητο Ο κ. Κλάδος νομίζω εκεί τοποθετηθεί και το πώς λειτουργεί αυτή η μονάδα Εδώ όπως και άλλες μονάδες που είναι στην υποπτεία του δήμου, το ΚΕΣΑΝ και τα λοιπά Είναι μονάδες που χρειάζονται και έχουν ανάγκη μεγάλες πόλεις Και θα τελειώσω με την εξής επισήμανση για να είναι πάρα πολύ σύντομο Το Ηράκλειο είναι μια πόλη η οποία μαστίζεται από τα ναρκωτικά στην νεολέα και την εξάρτηση Όχι μόνο στα ελαφρά βαριά χαρακτηρίστητα όπως θέλετε, στην εξάρτηση του τζόγου του αλκοόλ κυρίως αλλά και της οθόνης Τα τελευταία χρόνια οι μαθητές, οι μικροί μαθητές παρακολουθούν προγράμματα από τον ΚΕΦΕΑ για απεξάρτηση από την οθόνη Σας ευχαριστώ Ο κ. Σταμάκη, ο κ. Χόναντα θα μιλήσει τώρα από τον άλλο σου Με ευχαριστώ κ. Σταμάκη, έχω μια εμπειρία και εγώ με τον ΚΕΦΕΑ Και γνωρίζω και το ρόλο του και την δράση του και ως κάτοικος Αλικανάσου Ο κ. Σταμάκη, όπως επιχειρείται 8 χρόνια μετά Το 2011 είναι η πρώτη προσπάθεια με το Υπουργείο Υγείας, το 2 Λευόβερδο δεν πέρασε τότε, απέτυχε Επιχειρείται να ανατραπεί, ίσως από τα μοναδικά μοντέλα αυτοδιοίκησης στην πράξη τόσο επιτυχημένα να ανατραπεί αυτή η αυτοδιοίκηση στον κ. ΚΕΦΕΑ Δεν έχει εξηγήσει ακόμη η ηγεσία του Υπουργείας με επισκοτρόπο για ποιο λόγο, πέρα από την εξυπηρέτηση ενδεχομένου στους πολιτικούς κομπονοτήτων, για ποιο λόγο προχωρά σε αυτήν την ανατροπή Αυτό που έχει σημασία είναι ότι επιχειρείται ουσιαστικά να ανατραπεί ένα τα ελάχιστα μοντέλα επιτυχημένα αυτοδιοίκησης Και επειδή είμαστε αυτοδιοικητικό όργανο, οφείλουμε να στηριξουμε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΦΕΑ Σε ό,τι αφορά το ρόλο του και την παραγωγή του στην κοινωνία, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σπώσουμε πολύ πράγμα Σε ό,τι αφορά την πρόταση για τη συμμετοχή μας, εννοείται, για να συντάξουμε από κοινού ένα ψήφισμα Αυτονόητο τη στήριξη στο έτοιμα εδώ και τώρα να καταλυγηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου Πρέπει να μιλήσουμε για τη χρηματοδότηση του μοναδικού στεγνού προγράμματος που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας Πρόντρα σε θεούς και δαίμονες που προσπαθούν να πείσουν οι οικογένειες και παιδιά Ότι σήμερα μπορεί να ζήσουν με υποκατάστατα Νομίζω κύριε Πρόεδρε και αγαπητοί σύμβουλοι, επειδή είμαστε γονείς, αυτό το πρόγραμμα το στεγνό Και βεβαίως η προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια με την παρουσία του και θεάς στη χώρα μας Δηλώνει ότι και η χώρα μας είναι από τις χώρες εκείνες με τη λιγότερο ποσοστό εξάρτησης στα ναρκωτικά σήμερα Και βεβαίως δεν είναι τυπικό το θέμα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου Ακριβώς επιχειρείται να χτυπηθεί η λογική ότι το θέμα των ναρκωτικών και της αντιμετώπισης Δεν είναι θέμα των αυτών που έχουν γνώσει, είναι θέμα όλης της κοινωνίας που έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί Η συμμετοχή μας στην Επιτροπή για το ψήφιγμα θα έχει νόημα και θα έχουμε παρουσία Εφόσον είναι στο σημείο ναι με κατάρκυση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου Στήριξη κρατική χρηματοδότηση του προγράμματος του και θεά Προσλήψης προσωπικού και άλλους Και βεβαίως απέναντι στη λογική των υποκαταστάτων Δεν μπορεί σήμερα επειδή υπάρχει κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα υποκατάστατα Η κυβέρνηση να έρθεται με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ακριβώς να βάλει τα φόπλακα Στο πλέον όπως είπε και ο κ. Κώστας επιτυχημένο αυτοδιοίκαιτο ενός φορέα Που εδώ και όλα αυτά τα χρόνια κανένας δεν έχει πει τίποτα Ούτε το πως διοικείται ούτε το πως διτουργεί ούτε πού πάνε τα χρήματα Γιατί ξέρουν τα χρήματα πιάνουν τόπο σε μια προσπάθεια που κάνει η κοινωνία ο γονιός Να βγει καθαρός στην κοινωνία Βαθιά Ηρακλία Ουγχανίων στην αποκεντρωμένη 12 η ώρα εργαζόμενη γονίστα ελπ. Θέλει κάποιος άλλος τον λόγο Ναι ο κ. Κουκενέκης Κύριε Συνάδηλφη το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο ακούγεται Δεν είναι το αυτοδιοικητό είναι ο θεσμός που κυβηνεύει να γίνει σαν τον οκανά Και το λέει ένας άνθρωπος αφήστε με θα καταλάβατε Γιατί υπήρξα 10 μήνες μέλος της διοίκησης του οκανά ως εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης Η συγκέντρωση σε έναν οργανισμό που έχει σκοπό και δεν φταίει το πρόγραμμα Γιατί είναι επιστημονικό το θέμα και θα το λύνουν άλλοι και δεν θα μπορέσει αυτό το τρυπάκι να συγκρίνω προγράμματα Το συγκεντρωτικό μοντέλο είναι αποτυχημένο Το δεκάμινο που βρέθηκα στον οκανά βρήκα τέσσερις διοικηγόρους που υποτίθεται ότι ήταν της διοίκησης Και ήταν όλοι σε πολύ γνωστών ονομάτων τα γραφεία αργόσχολοι δεν ήρθαν ποτέ Ζήτησα να πάνε στον Ισαγγελέα και ξεκίνησα από τους διοικηγόρους Αλλά μόλις είπαμε να πάνε στον Ισαγγελέα τους πήραν σε πρωθυπουργικά γραφεία και προέδρων βουλείς Και το λέμε πλήρη ευθύνη όπου χρειαστεί Και ο οκανά είναι μια χαρά οργανισμός αλλά είναι για να σχεδιάζει την πολιτική απεξάρτησης και όχι να έχει ιδρυματικό ρόλο Το αυτοδιοίκητο του το οκανά είναι η διασφάλιση Δεν έχει ακουστεί σκάνδαλο ποτέ τουλάχιστον όσο γνωρίζω σε αυτές τις δομές Αντιθέτως μια περίοδο στον οκανά γινόταν πάρτη και με τα ξενοδοχεία που νίκεζαν που δεν λειτουργούσαν για τα παιδιά αυτά που ήταν σε κλειστά προγράμματα Συνεπώς μεγάλο το πρόβλημα και θα κλείσω με μια παράκληση πρόεδρε Το μεγαλύτερο πρόβλημα και θεά είναι ότι αδοκληρώνει το πρόγραμμα Είναι ο άνθρωπος απεξαρτημένος με πολύ καλό τρόπο και όταν ψάξει δουλειά Εδώ είναι το μυστικό για το τελευταίο στάδιο της απεξάρτησης είναι η εργασία Κανείς εργοδότης ακόμα και πολύ επιδοτούμενος δεν τους παίρνει συμβουλιάτο ούτε γιατί είναι ρατσιστής αλλά γιατί φοβάται Και αν δεν βρούμε λύση με κοινωνικές δομές δημοτικές και υπάρχουν προτάσεις Αλλά να κάτσουμε να τις κουβελιάσουμε άλλη φορά Τότε όταν δεν ολοκληρωθεί το τελευταίο στάδιο καλή δουλειά του και θεά Καλή θα έλεγα και η δουλειά του ο Κανά αποκεντρωμένο και ξέρω τι κάνει ο Κανά στο Ιράγκλιο Αλλά δεν είναι αρκετή χωρίς την εργασία στη συνέχεια Και αυτό είναι το επόμενο θέμα που πρέπει να το συζητήσουμε οργανωμένα Αλλά προφανώς και να βγάλουμε ψήφισμα, προφανώς και να αντιδράσουμε για τη μετεκμήρυωση Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φαίνεται Άλλος το λόγο... όχι Κύριος Χαραπηδάκης θα ήθελα να σηκώσει Κύριος Χαραπηδάκης που είναι Κύριος Χαραπηδάκης θα ήθελα να πω Καλώς Είσαι δημοτικός ομολογής, είσαι που κεφαλίζεις παρά τάξος Όπως κρίνεται ο έντρας Εντάξει ρε Χαραπηδάκη Δεν ήθελα να πω κάτι, απλά να πω ότι και εγώ δεν αντιλαμβάνουμε πως Για ποιον λόγο η πράξη ονεισθητικού περιεχομένου είναι ένα νομοθέτημα Το οποίο προφανώς πάει να διοθετήσει κάποια έκταχτη επιβούσα ανάγκη Εγώ δεν μπορώ να την ξέρω Καταρχήν υπόλοιπος στη θετική φυσικά θα συμμετέχουμε στο... Στην ομάδα για να... Αν μπορούμε να προσευχθεί αυτό το νομοθέτημα Το έργο του ΚΕΘΑ είναι μοναρικό να το δράσετε επίσης Οπότε, είμαστε και εμείς μέσα Λοιπόν, νομίζω συνάντηθη ότι θα γίνει αύριο μία συνάντηση Να βγει να ψήφθουν το οποίο ήταν κοινό Σε σχέση με το έτημα το οποίο έκανε... Το οποίο ήρθε από το ΚΕΘΑ Στη συνέχεια θέλω ο κ. Αγγελάκης Ο οποίος εκπροσώπισε το Δήμο Ιρακλείου Στην Κολυμβία, στη Συνέσκο Να μας πείτε μερικά συγχεία Και να δώσε το βραβείο του στο Δήμο Ιρακλείου Κ. Αγγελάκη Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε Κυρίες και κύριοι συνάντητες στην Δημοτική Σύμβολη Από τις 30 Σεπτεμβρίου Βέβηκε το περασμένο Σάββατο Μαζί με την προσταμένη του Κουμματοσπαιδείας και Διαβίου Μάθησης κ. Μαριάνα Δημητρίου, είναι η κυρία που κάθεται εδώ δεξιά μου δίπλα μου, ταξιδέψαμε στην Κολυμβία Εκεί και συγκεκριμένα στην πόλη Μεντεγίν Πήγαμε προκειμένου να παραλάβουμε για λογαριασμό του Δήμου μας το βραβείο της Συνέσκο Για την ανακήρυξη του Ιρακλείου ως μια από τις 10 καλύτερες πόλεις στον κόσμο που μαθαίνουν Αλλά και να εκπροσωπίσουμε τον δήμαρχό μας και την πόλη μας στο 4ο Διεθνές Συνέδριο των Πόλεων που μαθαίνουν σε αυτή την πόλη, παραλαμβάνω, στο Μεντεγίν της Κολυμβίας Όπως γνωρίζετε, η ανακήρυξη έγινε τον περασμένο Μάιο και πριν μια εβδομάδα η τελετή βράδευσης έγινε στην Βιβλιοθήκη Πιλότο, όπως ονομάζεται, του Μεντεγίν Το βραβείο παραλάβαμε από τον Διευθυντή του Ιστητού του Διαβίου Μάθησης της Ινέσκο Κύριο Δέιβιτ Ατσοαρένα Στο ευχαριστήριο χαιρετισμό που απήθυνα όπως έκαναν εξάλλου και οι άλλοι 9 δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων των άλλων πόλεων επισήμανα το έργο που έχει κάνει το Τύμα Παιδείας και Διαβίου Μάθησης της πόλης μας, καθώς και ο προκάτου χόσμου ο κύριος Βέρος Βλαχάκης, για την κατάκτηση του βραβείου Γενικά εκτιμώ ότι η απονομή του βραβείου αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη μας Οι άλλες πόλεις που βραβεύτηκαν για το 2019 είναι το Μεντεγίν, η πόλη που έγινε το συνέδριο και η βράδευση το Σαντιάγκο στο Μεξικό το Σόντερμπορκ στη Δανία η Μελιτόπολη στην Ουκρανία το Ασουάν στην Αίγυπτο το Ιμπαντάν στην Ιγυρία η Σεοδεμούν Γκου στην Κορέα η Τσεγντου στην Κίνα και η Πεταγιν Τζάγια στη Μαλαισία Την επομένη της απονομής ξεκίνησε το συνέδριο και την κήρυξο εργασιών την έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κολομβίας Δόκτωρ Ιβάν Δούκε Μάρκες και το λέω αυτόν τονίζω διότι είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για την Κολομβία και θα ακούσετε παρακάτω το λόγο και το καλωσόρισμα των 650 συνέδρων από τις 170 χώρες μέλη του Παγκοσμίου Δικτύου των Μπόλεων που μαθαίνουν έκανε ο δήμαρχος του Μεντεγιν ο κύριος Φεντερίκο Γουντιέρες ο οποίος μάλιστα ήταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια των εργασιών του συνέδρου μαζί μας στο πλαίσιο της εξαγωγής των εργασιών πραγματοποιήθηκαν κλειστά φόρουμ δημάρχων σε ένα από τα οποία πήρα μέρος και προσώπισα τον δήμαρχό μας τον κύριο Βασίλη Λαμπρινό Στον φόρμο αυτό παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο του Παγκοσμίου Δικτύου των Μπόλεων που μαθαίνουν για τη διετία 2019-2021 Επίσης, στο πλαίσιο εργασιών του ίδιου φόρουμ έγινε η πρώτη συνάντηση των δημάρχων και των επροσώπων των Μπόλεων που βάζουν τη δημιουργία και το συντογισμό μιας πλατφόρμας συνεργασίας μεταξύ των Μπόλεων που απαρτίζουν το Παγκόσμιο Δίκτυο των Μπόλεων που μαθαίνουν Εκεί οι ίδιες θα ανταλλάσσουν ιδέες για το ποιες ενέργειες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ώστε, δια της διαβίου μάθησης να γίνονται ακόμη πιο βιώσιμες για όλους ανεξαιρέτους τους κατοίκους τους Μεταξύ των συντομιστριών Μπόλεων είναι και η Λάρισα η οποία εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δημήτου Βεριγιάννη και από τον Αντιδίμαρκο Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Σωτήρι Βούγαρη Με τους κυρίους αυτούς από τη Λάρισα συμφωνήσαμε με τους συναδέλφους θα έλεγα δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι και αυτοί συμφωνήσαμε να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία στο κλάστερ που θα δημιουργήσουν το συντονίστριας πόλης να επιθυμίσω ότι η Λάρισα έχει πάρει το βραβείο αυτό που πήραμε εμείς φέτος το έχει πάρει το 2017 στο πλαίσιο του συνεντρίου ο δήμαρχος ο κ. Γουδιέρες ξενάγησε τους συνέντρους στην πόλη και μας έδειξε τα επιτεύματά της στο πλαίσιο του υπογραμμάτου ενδιαβίου μάθησης που εφαρμόζει πρέπει να σας σημειώσω κάτι πολύ συγκρονιστικό θα έλεγα το Μεντεγίν κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια να αποτυλάξει την κακή του φήμη την φτώχεια και τον αποκλεισμό εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων που ζουν σε συγγικίες και καταβλησμούς πάνω στις παρυφές των άνδεων όπως είναι τα βουνά που περικλείουν το λεκανοπέδιο στο οποίο είναι χτισμένο το Μεντεγίν χιλιάδες από αυτούς είναι πρόσφυγες και μετανάστες από τις γύρω χώρες κυρίως από τη Βενεζουέλα την προσπάθεια αυτή την κάνει μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην επίσημη εκπαίδευση αλλά και στην εκπαίδευση ενγυλίκων και στην εξουσχολική εκπαίδευση η συμπερίληψη δηλαδή και η διαβίουματιση είναι στην πράξη και εμφανέστατη την προσπάθεια αυτή ενισχύει και με την κατασκευή τεχνικών έργων υπεδομής και ανάπτυξης δικτύων μεταφοράς δεν θα κάνω λεπτομερή περιγραφή κυρίες και κύριοι άνθρωποι δεν θα κάνω λεπτομερή περιγραφή αν θέλετε να με ρωτήσετε ευχαρίστε να σας περιγράψω τα έργα που έχουν γίνει Στο πλαίσιο του συνεντρίου διοεξύχθηκε η συνεντρία με θέμα πρόσφυγες και μετανάστες όπου εκεί παρουσίασε την πολιτική του Δήμου Ιακλή για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες το έργο του Τυμάτος Κοινωνικής Πολιτικής, του Κέντρου Διαβίου Μάθησης, του Κέντρου Κοινότητας και του Κέντρου Ένταξης Μετανάστων και το πρόγραμμα ένταξης δια του Αθητισμού, το γνωστό fit for all που έχουμε εδώ στην πόλη μας Ακόμη παρουσίασα τις συνεργασίες που ο Δήμος μας έχει με τις αρχές και τους φορείς για να εφαρμούσει τις πολιτικές συμβεριλίψεις για τους μετανάστες όπως είναι η Διευρυμένη Επιστημονική Επιτροπή Το συνέντριο έλειξε με την πανηγερκή έγκριση ανακοινοθέντος στο οποίο τονίζεται η διαρκής πεποίθηση των πόλεων μελών του δικτύου του Συνέσκου, αυτό είναι το ανακοινοθέντο να συνεχίσουν τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει αλλά και που βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να γίνονται βιώσιμες συμπεριλαμβάνοντας στην καθημερινή τους ζωή όλους τους κατοίκους τους ανεξαρτήτως φυλής, γένους, φύλου, καταγωγής, ηλικίας, μορφωτικό επίπεδο ή οποιοδήποτε άλλου ξεχωριστού χαρακτηριστικού Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι αυτό που ζήσαμε στο Μεντεγίν ήταν μια σοβαρή υπόθεση η διαδίου μάθηση είναι σοβαρή υπόθεση τουλάχιστο για 170 πόλεις του κόσμου από το Σόντερμπερκ που έχει 75.000 κατοίκους μέχρι την πόλη-κράτος Σιγκαπούρη των 6 εκατομμυρίων και τη μεγαλούπολη Σαγγάη των 24 εκατομμυρίων έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να την αντιμετωπίζουμε και εμείς μόνο η ανεξαρτή τους μπορεί να μας βοηθήσει να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας και να παρακαλούσα όλους όσους θα είναι στομένους στη δημοτική αρχή του Ηρακλίου ανεξαρτή του παρατάξεως και πολιτικής θεολογίας να μην σταματήσουν τα προγράμματα διαδίου μάθησης να μην αφήσουν να τονίσουν όλα αυτά που οδήγησαν στη βράδυ ευσύ μας αντιθέτως να τα επιτείνουν και να τα ενισχύσουν ο δικός μας σκοπός πάντως ως δημοτικής αρχής είναι αυτή Τελειώνω κύριε Πρόεδρε να μου επιτρέψετε τώρα να παραδώσω στο δήμαρχο το βραβείο της πόλης το οποίο αντι του Μημάρτου παραλάβαμε εκπροσωπώντας το στο μακρινό μεντεγήλ Επίσης να του παραδώσουμε μαζί με την κυρία Δημητρίου το μανιφέστο το ανακοινωθέντρα δηλαδή που σας είπα που ομόφωνα εγκρίθηκε από τους συνέντρους του 4ου Διεθνού Συνεδρίου Ο δήμος το πήρε κύριε Κασσαπάκη αλλά η πρόσκληση της Ουνέσκου ήταν προς τον δήμαρχο και ο δήμαρχος επειδή δεν μπόρεσε να πάει τον εκπροσώπησα εγώ κάποιος πρέπει να πάρει το βραβείο εγώ το πήρα εκεί και εγώ το έφερα στο δήμαρχο Κύριε Βρύσαλι, έχετε μια πρόταση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός της ημερισίας διατάξεως πέστε και θα ζητήσουμε για να εισαχθεί πρέπει να πάρει 25 ψήφους ως κατεπείγον αυτή είναι η διαδικασία πέστε και αν το σώμα συμφωνήσει εάν πάρουν τους 25 ψήφους συζητάμε αν δεν τους πάρει δεν συζητάμε 8-20-2010 και 8-21 του Δημοτικού Συμβουλίου τροποποιηθήκαν οι μέχρι τότε αποφάσεις που όλυζαν τη Δεπτάι μόνο ως φορέα κατασκευής του πολιτιστικού λίγο πιο δυνατά δεν ακούγεστε επειδή φόρασε το μεσημέρι στην αντίστοιχη δικαίωση της, για αυτό με αποφάσεις 8-20 και 8-21 του Δημοτικού Συμβουλίου Τροποποιήθηκαν οι μέχρι τότε αποφάσεις που όριζαν τη ΔΕΠΤΑΙ μόνο ως φορέα κατασκευής του πολιτιστικού κέντρου και της ανατεύτηκε και η ευθύνη της λειτουργίας του. Αυτό μεταφέρεται και στην οικονομετρική μελέτη για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ, όπου αναφέρεται πως ένας από τους βασικούς σκοπούς της επιχείρησης είναι και η λειτουργία του πολιτιστικού συμβουλιακού κέντρου σε λίδα 13.4. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρακλείου δεν αποδέχεται η λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου να ανήκει σε φορέα που λειτουργεί με ιδιωτικονομικά κριτήρια και έχει ως γνώμο να του μόνο τα κέρδη όπως είδε Πανάλη. Αναλαμβάνει να εξασφαλίσει τον κατάλληλο σχεδιασμό και να διεκδικήσει γενέα κρατική χρηματοδότηση για να δεσφαλιστεί η λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου, τέτοια ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε υψηλού επίπεδο πολιτιστικό περιοχόμενο χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάληση και ταυτόχρονα να συμβάνει στην ανάπτυξη και προβολή της ερατηστιχνικής δημιουργίας. Αυτή είναι η πρόταση ψήφισμα για απόπαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είναι ψήφισμα κύριε Βρυσαλή, για απόπαση. Ναι. Λοιπόν, ποιοι συνάδελποι ψηφίζουν του υπέρ της εισαγωγής του θέματος ως κατεπέδρομος. Ούτε εισαγωγή, ούτε... Λευκό. Επίπετε καταλαβαίνετε κύριε Κουράκι, λευκό είπατε. Είμαστε. Κατά. Η πρόταση δεν εισάγεται. Και μπαίνουμε στην ημερησία διάταξη. Στο πρώτο θέμα. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για σύγκριση αυτόκριτης καθρολικής γενικής συνέλευση δεν πανάλλ. Ερωτήσεις. Ερωτήσεις. Έχω να βάλω ένα διαδικαστικό θέμα και θα ρωτήσω και μετά. Έχω και ερωτήσεις. Το διαδικαστικό θέμα είναι επί του θέματος. Ναι, ναι. Να ακούμε και. Αγαπητοί συνάδελφοι, είχαμε τοποθετηθεί και στην προηγούμενη συνεδρία σε μια διακόπη. Το βασικό ερώτημα είναι ποιος έχει την βασική ευθύνη απόφασης της πολιτικής, οι οποίες ασκούνται στις δημοκρατικές επιχειρήσεις. Αν συμφωνήσουμε ότι έχει το Δημοκρατικό Συμβούλιο, θα πρέπει αυτό να είναι το πρώτο όργανο το οποίο θα αποφασίσει επί της οικονομικοτεχνικής ενελέτης στο περιεκόμενό της και ο εκπρόσωπος του θα πρέπει να υλοποιήσει την βέβαια της απόφασης του Δημοκρατικού Συμβουλίου. Επειδή στην προηγούμενη συνεδρία σου μου απαντήσατε ότι θα πάρει απόφαση δεπανά και μετά θα γυρίσει το Δημοκρατικό Συμβούλιο, που ουσιαστικά υποκαθίσταται η ρεπή διοίκηση του Δήμου από ένα όργανο διορισμένο, θεωρώ ότι πρέπει να τοποθετηθεί το Δημοκρατικό Συμβούλιο που άσχονται το θέμα και ανάλογα με το αποτέλεσμα να συνεχίσουν τις ζήτησες μας. Να μην θεωρηθεί ότι εμείς θέλουμε να βάλουμε οποιοδήποτε εμπόδιο, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε υπονομιουργητική μελέτη σε επίπεδο δημοκρατικού συμβουλίου και σήμερα. Απλά πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να είναι το κυρίαργο όργανο που πρέπει να αποφασίζει για αυτά. Γιατί η κάθε δημοτική επιχείρηση και η ιδέα είναι μια νομοσύστατη δημοτική επιχείρηση. Δεν έχει σημασία πως συγχωνεύτηκαν οι επιχειρήσεις, είναι μια νομοσύστατη δημοτική επιχείρηση, ουσιαστικά μονομετοχική επιχείρηση. Τι είναι αυτή η επιχείρηση? Είναι μια επιχείρηση που τους αναθέτει έργο ή διαδικασίας ο δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι δυνατόν. Γιατί δεν αναθέτει ο δήμος στις δημοτικές επιχείρησες. Σας παρακαλώ μη γίνετε διάβολος, σας παρακαλώ μη γίνετε διάβολος. Φοβηθήκατε λίγο. Κύριε Κούρα, μη ρίχνετε το λόγο, λέω ναι, ακούστε. Κύριε Κούρα, έτσι εμένα. Και ήθελα να πω, δημοκρατικό δεν παραξηγήσεις. Και δεν πω καλά θα είναι, όπως εμείς σας προσέχουμε χωρίς μορφασμούς ή οτιδήποτε, και πριν πάμε σε δικασία θα ήθελα να παιχνιθώ. Μήπως αισθάνεται ο Πρόεδρος Δε Πανάλ, θα του κάνουμε μια ερώτηση. Κύριε Κουράκι, κύριε Κουράκι, είστε πολύ παλαιότερος εμούς από αυτή την αριθμή. Παίρνετε ενόδια δικαστικού θεραπείας και έχετε το δικαίωμα σαν επικεφαλής παρατάξεις να ζητήσει το λόγο να πείτε ό,τι παίρετε. Μα θα το είχα θέσει τώρα, θα δεν είχα θέσει το θέμα, είναι δευτερόλογο. Αν αισθάνεται την ανάγκη, μετά αυτή την απλουβή φρασιολογία, το λέω ο ΠΟΜΙΣΑ, να ζητήσει μια συγγνώμη. Και επανέρχομαι, γιατί το θέμα θα έχει διαδικασία. Θα δώσω στον κύριο Δήμαρχο, πρέπει να το πω, θα σας δώσω κύριε Δήμαρχε, μια αποτύπωση της ερμηνείας του ευλογικού αποτελέσματο, όπως δημόσιο είχε αναρτήσει. Θα σας το δώσω να διαβάστε, για να δούμε και το ήθος. Δεν θέλω να αναφερθώ παρπάτη, αυτά την ανάλυση του θα σας το πω, θα δείτε για ήθος ανθρώπων που προσωπούν τις πολίτες. Προχωρώ παρακάτω. Θα το δώσω στον κύριο Δήμαρχο, πρέπει να πω και αυτός, τίποτα άλλο. Ο ανάγκης του ευλογικού αποτελέσματος... Ναι, ναι, ναι, από τον κύριο Ξιλούρη. Από τον κύριο Ξιλούρη. Ναι, ναι, ναι. Θα σας δώσω μετά το λόγο, κύριε Ξιλούρη. Λοιπόν, λέω αν θέλει να ζητήσει μια συγγνώμη, ας θα δει την ανάγκη. Να ζητήσει μια συγγνώμη. Αλλά από τη στιγμή που οι δημοτικές επιχειρήσεις τους αναφέτει ο δήμος να εκτελέσουν, τους μεταφέρει αρμοδιώτα, νομίζω και συμφωνώ απόλυτα, το Δημοτικό Συμβουλί θα είναι αυτό που δεν αποφασίσει. Και προσέξτε, προχθές ερώτησε και η κυρία Σπανάκη και ο κύριος Γιαλιτάκης, προσέξτε αγαπητοί συνάδελφοι, αν ο οργανισμός κανονισμός είχε ψηφιστεί. Δεν έχει ψηφιστεί, δεν έχει έρθει εδώ και μετά την ερώτηση συνενδρύεσαν εκτάκτως ή τακτικώς, δύο μέρες μετά για να ψηφίσουν ένα κανονισμό κανονισμό. Αν είναι λάθος η πληροφόρηση, να μας το πείτε. Προσέξτε. Είναι λάθος. Α, δεν ψηφίσατε. Κύριε Πουράκι, σας παρακαλώ, αν δεν ψηφίσχει ο οργανισμός, να σας παρακαλώ. Αν δεν ψηφίσχει ο οργανισμός, κανονισμός. Είναι το διαδικαστικό θέμα. Είναι το διαδικαστικό αυτό λέω. Μα μπα κύριε Πουράκι, ακόμα δεν συνέχεια σε ένα λεπτό. Μα που φεύγετε από το άνθρωπο και πάτε στο Μιονάλπα κύριε Πουράκι. Σας παρακαλώ, με βέρτες έτσι σκανηδέτη. Κύριε Πράδε, συγγνώμη. Λοιπόν, κύριε Πουράκι, θα σας παρακαλώ να είστε ψήχραιμος. Ψήχραιμος. Κάθε δευτερόλεπτα, έχετε την κακή συνείδεια να διακόπτετε. Θα σας παρακαλώ πάρα πολύ και ολοκληρώνω. Θα διακόπτω. Σας παρακαλώ κύριε Πουράκι. Διακόπτω. Σας παρακαλώ κύριε Πουράκι. Λοιπόν, λέω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυριαρχικό όργανο που πρέπει να πάρει αυτές τις αποφάσεις και για τον οργανισμό και για τον κανονισμό και για την οικονομοταχική μελέτατη και μια σειρά άλλα ζητήματα. Να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα για τη νέα εταιρεία και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτό που θα καθορίζει τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν. Προφανώς με βάση τα οικονομικά κριτήρια μετά, ναι. Αλλά τώρα που ξεκινάμε, το Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθεί, να βάλει τους κανόνες και στον οργανισμό και στον κανονισμό και στην οικονομοταχική μελέτατη. Κύριε Σαμαίκης. Νάκουσα. Όχι. Ναι. Ο κύριος Βρύσαλιες. Νομίζω ότι εδώ υπάρχει πολιτηρική υποκρισία σε όλους τους τόμους. Πριν από λίγο φέραμε ένα θέμα να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ότι για το πολιτιστικό κέντρο ευθύνη θα έχει ο δήμος και όχι καμία εταιρεία. Όλοι σας, μα όλοι σας, πετάξατε την μπάλα σε άλλο γήπεδο. Όλοι σας αρνηθήκατε να κουβεντιάσουμε αυτό που τώρα θυμηθήκατε ότι το πολιτιστικό έχει περάσει σε ανώνυμη εταιρεία που θα λειτουργεί με ιδιωτικονομικά κριτήρια, θα μεταδιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων σε εταιρίες και τώρα ερχόμαστε να πούμε για το σαμάλι και όχι για το άλογο και όχι και το καϊδούρι. Με αυτή την έννοια, αν θέλουμε να είμαστε τουλάχιστον ορθολογιστές θα πρέπει να κουβεντιάσουμε. Η ευθύνη λειτουργίας του πολιτιστικού κέντρου θα ανήκει στο δήμο, στους δημότες ή θα παραχωρηθεί επί της ουσίας σε εργολάβους, μηκιό και σε ιδιώτες. Θα υποδεχτήσει ο σύνολος ότι θα περάσει σε επιχειρηματικούς ομήλους. Η οικοδομοτεχνική μελέτη που θα κουβεντιάσουμε λίγο αργότερα, αυτό ανοίει σε όλους τους τόνους. Και εδώ του μπε κύψιλο κομμένο, του μπε κύψιλο κομμένο, αγαπητοί κύριοι και κυρίες. Αυτή είναι η ουσία και νομίζω ότι πρέπει να σταθείτε στο ύψος της πολιτικής ευθύνης που υπάρχει σε όλους. Δεν μπορεί δηλαδή να λέμε για άλλα να την βάζουμε. Να τώρα αναγνωρίζουμε ότι δεν έχει ευθύνη ο δήμος για τις εταιρίες που έχετε αποδεχτεί ότι πρέπει να λειτουργούν οι εταιρίες στους δήμους. Ακριβώς για να κορούνται σε ιδιώτες και υπεριουσία και ο πολιτισμός και ο ανθρωτισμός και τα ενεντικά τύχη και η παιδεία και η υγεία. Αυτό είναι σήμερα το διακύβωμα και έχετε ταχθεί να είστε με αυτούς που σήμερα είναι στο σβέκο του ελληνικού λαού. Κύριε Συνάνδη, εγώ για το πρώτο θέμα έχω στείλει και ένα κείμενο σήμερα το πρωί και εκφράζουμε την απόψή μας επί της ουσίας και το τι συζητάμε σήμερα. Η διευκρίνηση που έδωσε προχθές ο δημαρχός δεν είναι ότι συζητάμε την οικονομοτεχνική μελέτη, γιατί επιτρέψουμε τη μελέτη βιωσιμότητας, γιατί εγώ είναι μια αμαρτιά που έριξα και δεν είμαι ειδικός για να την σχολιάσω παραπάνω. Δεν πρόκειται περί μελέτης βιωσιμότητας, αλλά περί καταγραφής αναγκών και ο δήμαρχος ορθώς διευκρίνησε και έτσι το εξέλαβα και γι' αυτό συζητάμε απόψε αν κατάλαβα την ερμηνεία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα καλύψει την αγορά αναγκαίων μέσων για να λειτουργήσει και αλύτερα το πολιτιστικό κέντρο. Γι' αυτό το θέμα έκανα επιστολή, γι' αυτό το θέμα είναι απόψε να συζητήσουμε και όχι τη βιωσιμότητα ή μη της ΔΕΠΑΝΑΛ. Γιατί από αυτό το κείμενο που πολύ γρήγορα είδα τέτοιο πράγμα δεν την απασχολεί ιδιαίτερα και έκανα και μια γενικότερη παρατήρηση. Οι δημοτικές επιχειρήσεις και οι μονομετοχικές ουσιαστικά νομικά έχουν ένα μέτοχο. Εδώ υπάρχει και η ΠΕΔ με 90%. Δεν μπορούμε να συζητούμε σοβαρά για το 90% ότι μπορεί να αλλάξει την πολιτική της ΔΕΠΑΝΑΛ. Προφανώς είναι δημοτική υπόθεση. Προφανώς. Και ότι είναι δημοτική υπόθεση υπάρχει ένα όργανο. Το Δημοτικό Συμβουλείο. Νομικά είναι έτσι. Νομικά είναι έτσι. Για τη ΔΕΕΕ γεννώνται θέματα, αν εσείς το ίδιο, επειδή έχει άλλο κανονισμό και άλλους κανόνες λειτουργίας και ίδρυσης. Είναι ο 1080 του 80 που έχει άλλη υφή, άλλη νομική προσωπικότητα αλλά και εκεί παρά το ότι δεν είναι θέμα μετοχών αλλά είναι ένας οργανισμός δημοτικός, μια εταιρεία δημοτική αμυγός αλλά όχι με την ίδια μορφή λειτουργίας εκεί μπαίνουν θέματα. Αλλά δεν μπορεί να μη γνωρίζει ακόμα και η ΔΕΕΕΕ και αυτό λέει το κείμενο που σας μπουράσαμε ακόμα και για τη ΔΕΕΕΕ δεν μπορεί να μην έχει άποψη για όλη την πολιτική, την γενικότερη. Έχει τη διαχείριση, όχι τη διοίκηση την καθημερινή αλλά την πολιτική της ΔΕΕΕΕ δεν μπορεί να τη ρυθμίζει η διοίκηση της ΔΕΕΕΕ μόνο. Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του Δήμου πρέπει να λειτουργεί. Έτσι είναι οι σχέσεις. Αυτό όμως είναι ένα γενικότερο θέμα και δεν θέλω να το στεσδίσουμε. Σήμερα κεκίνομαι αυτό. Εμείς στην αύξη του Μετοχικού και Βαλέο έχουμε πει ότι θα την ψηφίσουμε γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να λειτουργεί στο πολιτιστικό κέντρο. Αλλά στις εταιρίες της δημοτικές, στους οργανισμούς τους δημοτικούς υπάρχει ανάγκη για απόλυτη συνδρομή και συνεργασία για να επιλέξουμε τις διοικήσεις εκείνες που θα μπορούν να προχωρήσουν τη δουλειά που είναι για το δημότη, φίλε Δημήτρη Βρύσαλη, το τι θα κάνει και το πολιτιστικό και ανεξάρτητα από όταν διαχειρίζεται απευθείας το δημοτικό συμβούλιο με τον αντιδήμαργο ή αν η δημοτική επιχείρηση μονομεταχική με τη διοίκησή της. Το θέμα είναι τι θα εφαρμόζει. Αυτό λοιπόν είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε σε μια επόμενη συνεργείαση. Αυτό ήταν το νόημα. Εμείς την αύξηση την διδίδουμε και έκανα και μια παρατήρηση μέσα στο κείμενο. Όπως επιλέξατε κύριε Δήμαρχε και το επενέσαμε, τον κύριο Μιχαηλίδη για να έχει την ευθύνη για την πολιτιστική δουλειά, την καλλιτεχνική δουλειά, πρέπει και στη ΔΕΠΑΝΑΛ και στη ΔΕΕΙΑΙ και παντού η αγορά, η πιάτσα, έχει άξιους ανθρώπους να προσλάβουμε να διευσύνουν, να διευσύνουν το κονείς, όχι να διοικούν, να διευσύνουν για να παραχθεί και πλούτος από αυτές τις δραστηλότητες και να μπορούν να βγάζουν τα περισσότερα έξοδά τους τουλάχιστον και να μην είναι χρεοκοπημένες ιστορίες. Να τολμήσουμε κάποια στιγμή να δούμε κατάματα την αλήθεια. Ο κύριος Φουνητάκης. Η ΔΕΠΑΝΑΛ, η νέα ΔΕΠΑΝΑΛ όπου ζέλετε, καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι μια εταιρεία που εκφράζει ανοιχτώ στα συμφέροντα του Δήμηρα Κλιού. Άρα, κάθε λεπτομέρεια, μικρή μεγάλη την αφορά, θα πρέπει όχι απλά το κυρίαρχο σώμα, το κορυφαίο σώμα του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, να έχει άποψη και μάλιστα να είναι καθοριστική άποψη, αλλά θα πρέπει κύριε Πρόεδρε να γνωρίζει εγγέρος, να γνωρίζει τα πάντα, να γνωρίζει αν υπάρχει ισολογισμός της νέας εταιρείας, να γνωρίζει αν υπάρχει καταστατικό, αν έχει εγγραφή στο γεμί, αν έχουν γίνει όλα εκείνα τα τεχνικά χαρακτηστικά τα οποία απαιτούνται όπως πρέπει στους χρόνους που πρέπει. 30 Σεπτέμβρη ενδεχομένως θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο, λόγω του ότι δεν έχουν υπολογισμό, ισολογισμό. Αυτά λοιπόν γίνονται σε μία λογική ότι χρησιμοποιεί κάποιος τα αναπληξιακά εργαλεία, δηλαδή τις εταιρείες του δήμου για το όφελος της κοινωνίας και του δήμου, ενημερώνοντας πλήρως τους δημοτικούς συμβούλους και δημοτικού συμβήλειου και όχι ζητώντας και ενδεχομένως χρονικά εκβιάζοντας την ψήφο για να ψηφίσουμε τι? Λευκές επιταγές. Λευκές επιταγές δεν δίνουμε σε κανένα. Λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Πολύ σωστά λοιπόν έθεσε ο κ. Γιγερός το ζήτημα να συζητήσουμε τι θέλουμε να πάει να κάνει εκπώς. Μπορείς και να σπάει η κυρία Καναβάκη να πάει οποιοςδήποτε. Αλλά να γνωρίζουμε τα πάντα έγκαιρα και να έχουν γίνει οι διαδικασίες όπως πρέπει, ορθά. Και επιπλέον υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ότι μιλάμε για 5 εκατομμύρια ευρώ. 5 εκατομμύρια ευρώ το 10% των αποθεματικών του Δήμου Ιρακλίου. Αύριο μεθαύριο ενδεχομένως η Λέα Δε Πανάλη θα έρθει και θα πει θέλουμε 7-8 άλλα 10 εκατομμύρια για οποιοδήποτε λόγο. Και εμείς τόσο εύκολα αγαπητοί σύνδρομοι που θέλετε να το ψηφίσετε και όλοι όσοι θέλετε να το περάσετε θα δώσουμε λευκή επιταγή να δοθούν 5-6-7 εκατομμύρια των δημοτών του Δήμου Ιρακλίου. Γι' αυτό λοιπόν νομίζω ότι πολύ καλά έκανε ο κ. Γιγερός και βάλετε το ζήτημα και συμφωνούμε και συμφωνούμε οπότε θα ανατεθεί η συζήτηση έτσι όπως την έβαλε ο κ. Γιγερός. Κύριε Βασιλέκης. Κύριε Πρόεδρε, στην προηγούμενη συνεργασία ερώτησα εάν θα συζητήσουμε για το περιεχόμενο της Κονομοτοιχικής Μελέτης και η απάντηση του Δημάχου ήταν σαφής ότι μιλάμε μόνο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλίου των 5 εκατομμυρίων τα οποία καταγράφονται πιστικά και με σαφήνεια στην έκθεση αυτή. Έχω πάρα πολλές αισθήσεις για την έκθεση όχι όμως για την αύξηση του μετοχικού κεφαλίου. Δεν υπάρχει κανείς λόγος σήμερα να κολλησιεργήσουμε, προτείνω λοιπόν να ψηφίσουμε αλλά μόνο την αύξηση του μετοχικού κεφαλίου και όλα τα άλλα να τα συζητήσουμε μετά. Για τον αγαπητό μου κύριο Μίσαλι, το γεγονός ότι το πολιτιστικό κέντρο κατασκευάστηκε από την ΔΕΠΤΑΙ είχε πολλά θετικά στοιχεία μεταξύ των και ότι πήραμε πίσω ένα τεράστιο ποσό από τον φόρο εποσθεθημένης αξίας. Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, κύριε Βασιλάκη, αν θέλω, σας παρακαλώ το εξής. Είστε και εσείς παλιών σε αυτή την έντουσα. Μην απευθύνετε ερωτήματα, κάνετε πάρα πολύ δύσκολη τη θέση μου. Λέγω ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν είναι ιδιώτες, αλλά βέβαια υπάρχει ένα έλλειμμα, κατά τη γνώμη μου, στην επιτήρηση του δημοτικού συμβούλου επί των επιχειρήσεων. Πρέπει πιο συχνά να έχουν εδώ και να λογοδοτούν τα δημιουργικά συμβούλια των επιχειρήσεων. Ευχαριστούμε. Θα θέλαμε να πούμε ότι εμείς ως παράταξη υπροβληκά είμαστε αντίθετοι με τη συγχώλευση της ΔΕΠΤΑΙ και της ΔΕΠΑΝΑΛ, αλλά εν πάση περιπτώσιο ερχόμαστε σήμερα για διάφορους λόγους, και οικονομικών, και οικονομίας, και συμφέροντος, αλλά και συμμετοχής και δημοκρατίας. Είχαμε βάλει ένα πλαίσιο και είχαμε τοποθετηθεί αρνητικά. Σε κάθε περίπτωση σήμερα γίνεται μια συζήτηση, η οποία έχει άλλο αντικείμενο και άλλο αντικείμενο φέρνουμε σήμερα εδώ. Δηλαδή βάζουμε ένα ζήτημα το πώς αντιλαμβάνεται συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Λειτουργίας, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να τεθεί. Σήμερα όμως το ζήτημα που τήθεται είναι το πώς κανείς αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό και αν ο πολιτισμός είναι ο κόσμος ανάπτυξης. Γιατί πολλές φορές ακούω τους πάντες να συζητούν για τον πολιτισμό και πώς αυτός θα βοηθήσει την τοπική οικονομία για την ανάπτυξη μιας περιοχής. Και αν θέλετε σε λίγο του Ιακλίου έχει σαφέστατα προσδιοριστεί ότι ο πολιτισμός είναι ένας από τους τέσσερις πυλών ανάπτυξης από την περιφέρεια με μελέτες από τη ρισκρήτης αν θέλετε. Και το γνωρίζουμε και όλοι μας πάρα πάρα πολύ καλά. Σήμερα σε αυτή την αίθουσα είναι μια δημοτική αρχή η οποία το ξεκίνησε και μια δημοτική αρχή η οποία το ολοκλήρωσε. Και έρχεστε τώρα σήμερα να πείτε σε εμάς που πρώτη φορά έχουμε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ας πούμε να μην ψηφίσουμε ένα τέτοιο θέμα. Μα ερχόμαστε έτσι τόσο εκεί στο διατάφτα μετά από 30-40 χρόνια από αυτόν που το εμπνεύστηκε, από αυτόν που το ξεκίνησε και από αυτόν που το ολοκλήρωσε και συζητάμε τώρα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εδώ θα πρέπει τελικά να αποφασίσουμε εμάς ενδιαφέρει να λειτουργήσει το Πολιτιστικό Κέντρο ή εμάς ενδιαφέρει να αποφασίσουμε να έχουμε ένα κουφάρι. Τι είναι αυτό, αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να τεθεί. Δεν διαφωνεί κανείς, δεν πιστεύω ότι είναι κανείς από εμάς από το 1949 να εκχωρήσει το δικαίωμα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο. Δεν υπάρχει κανείς από το 1949 να τεθεί τέτοιο διακύβουμα και κακώς το βάζουμε συνεχώς. Θεωρείται αυτονόητο και δεν πρέπει να εκχωρείται ούτε κανείς επίπεδο συζήτησης σε αυτό το πράγμα. Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει και ο Δήμος να λειτουργήσει. Δεν μπορούμε τα Δημοτικά Συμβούλια και τα Διοικητικά Συμβούλ Μπράσπελτος δεν θέλω να καταχραστώ το χρόνο. Αυτό ήθελα να πω. Σε σχέση με το Μητοκοχικό Γεφάλαιο προφανώς και λέμε ότι είναι μια μελέτη βιοσημότητας σίγουρα όμως αφορά στην καταγραφή των αναγκών. Οπότε εμείς το ψηφίζουμε εκ το νόμου Κάνευ, ευχαριστώ. Κύριε Δήμαρχο για το διαδικαστικό θέμα. Κύριε Κύριε Συνάρφη, είπα και την προηγούμενη φορά ο κ. Κουδιαδάκης το αποτύπωσε πιθανώς λόγω ειδικότητος, ότι το μοναδικό θέμα συζητήσεως για την υπόθεση της αξίστωσης Μητοκοχικού Γεφαλαίου του ΟΣΓΟΥ εκ προσώπου, για να μετάσχει στην υγιή συνειδεύση του Επανάδου, είναι μόνο, μόνο της αξίστωσης Μητοκοχικού Γεφαλαίου. Μόνο! Γιατί? Γιατί χρειάζεται ένα ποσό περίπου 5 εκατομμυρίων, τα δυόμιση, αφορούν εξοποιησμό εκ των Μουκάνευ. Αν δεν εξοποιηθεί το πολιτιστικό κέντρο από Πιάνα μέχρι, όχι συνέδρια, εξοποιησμό λέω, εξοποιησμό, συνεδριακό εξοποιησμό, δεν μπορεί να υπηρετήσει. Και αν δεν συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι ορισμένες από αυτές στα ορειά και χρειάζονται παρασυντήρια, γιατί είναι πολλά χρόνια που παραμένουν έτσι, θα έχουμε φθορά των εγκαταστάσεων για απαξίωση. Και υπενθυμίζω κ. Καρατιμέ, θα το θυμάστε, ότι όταν εμείς ανταλάβαμε την Δημοτική Αρχή, είχε προηγηθεί μια αύξηση μετουργικού κεφαλαίου, τότε πάλι 4,5-5,5 εκατομμύρια, είχαν πληρωθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή τα 2,5 και πληρώσαμε τα 2,5 γιατί έπρεπε να τα πληρώσουμε, να προχωρήσει τώρα το έργο. Επομένως δεν έγινε σήμερα ζητήματα του ποιος πρέπει να το λειτουργήσει, γιατί αυτά είναι επηγενόμενα. Τώρα τι θέλετε το ζήτημα, αν θα αυξηθεί ούτω μετουργικό κεφάλαιο και δεν βλέπω αγγίγηση από την αύξηση η οποία θα γίνει στα προβλήματα της λειτουργίας του τώρα. Ερωτήσεις, ερωτήσεις, ναι κύριο Κουρέκη, χωρίς το χέρι για ερώτηση, ναι κύριο Κουρέκη. Στην οικονομοτεχική μελέτη που μας παραδώσετε, θέλω να μου πείτε από ποια μελέτη και ποια διαδικασία προέκυψε το οργανόγραμμα της ΔΕΠΑΝΑΛΟ, στο ίδιο υφιστάμενο προσωπικό. Και τι τα λέτε μέσα στην οικονομοτεχική μελέτη, δεν είναι κάτι που λέτε αύξω με το κεφάλαιο για να εκτουργήσει ή να πάρουμε δέκα πια ανά, δεν ξέρω πόσο. Έρχονται να προσευχθούν άλλα 16 άτομα. Έτσι αναφέρει η οικονομοτεχική μελέτη, τα έχω και προστά. Σε ποιήρια ανάπτυξη, πέντε αιτία, πόσες θέσεις προβλέπονται στο οργανόγραμμα. Με ποια διαδικασία προβλέπεται να γίνουν οι προζήψεις. Στην ενότητα υποδομές, υπάρχει σχέδιο για την αξιοποίηση των εφιστάμενων υποδομών. Πώς θα γίνει η διαχείριση στο πάλκινγκ. Με ποια πρόβληψη προσωπικού ή εχώρησης διαχείρισης μίσθωση. Τι προβλέπεται για την λειτουργία του αισθητουρίου και των λοιπών καταστημάτων. Και για να μην παραξηγηθώ, πρέπει να εξηγούμε κάθε φορά, ότι το εστιατόρι και τα καταστήματα προβλέπονται, γιατί είναι συνεδριακό, γι' αυτό χρηματοδότηκε. Για να μην παραξηγηθούμε να λέμε πάλι καταστήματα ή εστιατόρια. Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει πολιτιστικό συνεδριακό, ούτε να χρηματοδοθεί, αν δεν πρέπει πότε, αυτά τα καταστήματα που να καλύψουν τις ανάγκες όσων συμμετέχουν στα συνεδρία. Τι ακριβώς περιλαμβάνει το έργο πολιτιστική λειτουργία με τα πάνη 1,3 εκατομμύρια ευρώ και αν υπάρχει μια επιμέρους καταγραφή των δράσεων και από ποιο ερπονίθηκε αυτή η μελέτη και τι προβλέπεται. Και ενότητα προμήθειες. Όλα αυτά αναφέρονται στην οικονομοντική μελέτη, δεν είναι η αυξημοτική κεφαλαίου. Όλα αυτά τα διάβασαν στην οικονομοντική μελέτη. Τι μας λέτε εδώ να ψηφίσουμε πέντε εκατομμύρια αύξη του μετοχικού κεφαλαίου. Ή δεν ξέρουμε να διαβάζουμε ή άλλα μας δίνεται. Θέλετε να διαβάσω και ποιες θέσεις προβλέπονται. Θέλετε να σας διαβάσω ποιες θέσεις προβλέπονται. Από καλλιτεχνικού διευθυντή, μόνο εδώ καλλιτεχνικού διευθυντή, οργάνωση διοίκησης έργου, αυτά πρέπει να μπουν μέσα. Και στα ενότητα προμήθειες. Κάθε δημοτική επιχείρηση όπου δορίζεται πρέπει να εφαρμόζει για τις προμήθειες του νόμου 4412 του 2016. Θα ακολουθεί αυτή η διαδικασία για τις προμήθειες ή θα ακολουθεί άλλη διαδικασία. Και στην ενότητα έσοδα. Στο Μπίνα 42 υπάρχουν 120.000 ευρώ έσοδα από την εκτέλεση τεχνικών έργων. Αφορούν σε έργα του δήμου ή ποια διαδικασία ακολουθείται. Και στο Μπίνα 42 προβλέπονται έσοδα 568.000 ευρώ από το πολιτιστικό κέντρο για 2019. Το πρώτο 9 μέρος του 2019 πόσα είναι τα έσοδα που έχουν καταχωρθεί. Έχουν καταχωρθεί έσοδα. Και αν δεν έχουν καταχωρθεί έσοδα είναι δυνατόν σε 2 μέρες να εισπάξει το πολιτιστικό κέντρο 500-600.000. Και από ποιο πρόγραμμα θα προκύψουν αν υπάρχει κάτι τα έσοδα των επόμενων ετών. Άλλα υπάρχει μια σχετική μελέτη, μια σχετική διαδικασία για να μην ξεκινούμε συνέχεια πρόχειρα και συνέχεια να φέρουμε αξίσεις του μετοχικού κυφανέου και να μην γνωρίζει δεξιά, τύπια ή αριστερά. Άρα το πρώτο λόγο να επαναλάβω, συμφωνώ, απαντήσαμε σε αυτά τα ερωτήματα. Θα τον έχει πάντα το Δημοτικό Συμβούλιο. Και πραγματικά είναι η μονομοτεχή εταιρεία γιατί περιορίστηκε και η θέση της πέδας στο 0,5, ούτε 1% δεν ξέρω πόσο έγινε με την αύξηση του μετοχικού κυφανέου. Καλησπέρα. Εγώ θέλω να ρωτήσω τις ερωτήσεις που έχουν κάνει οι Δημοτικοί Συμβούλοι και οι Πρόεδρος των Παρατάξων και στις τοποθετήσεις ότι ουσιαστικά θα αγαπανηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό. Η απάντηση είναι ότι αφού έχουν γίνει έτσι τις προηγούμενες φορές, έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε. Αυτή είναι η μονή απάντηση. Μέχρι εδώ πρέπει να ξέρω με τι συμβαίνει. Είναι ερώτηση. Συγγνώμη κύριε Ζαμπλιάκη. Αυτό που κάνω είναι ερώτηση. Αυτή είναι η ερώτηση. Δεν είναι ερώτηση, είναι τοποθετήσεις. Η ερώτηση είναι αν η απάντηση στις ερωτήσεις που έχουν υποδάβει οι προηγούμενοι, είναι ότι επειδή έχει γίνει έτσι τις προηγούμενες φορές, θα πρέπει να συνεχίσουμε και για τόπο. Νομίζω ότι μπήκαμε στη δεύτερη φάση της δίδυσης χωρίς να έχουμε τοποθετηθεί σαν όργανο της συζνώνω. Εγώ, την ημερήσια ευαίδεξη που έχω, είναι να ορίσω με πρόσωπο για μία συνέντευξη η οποία θα γινόταν την προηγούμενη Τετάρτη. Αυτά δει η ημερήσια ευαίδεξη που έχω μπροστά μου. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για σύγκληση ευτόκλητης καθολικής γενικής ενότητας με ημερομηνία διεξαγωγής Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου του 2019. Δεν είχατε, δεν έχετε ούτε τη στοιχειώδη η ευθύνη να πείτε ότι αναβιέθει, θα πάει στις 30, θα πάει στις 15, θα πάει στις 28, ότι μετατρέφθηκε για τους αυτοί λόγους. Ούτε κάνε αυτό, ούτε κάνε αυτό. Όμως παραμένει, κατά τη γνώμη μου, να τοποθετηθεί όλας το συγκεκριμένο θέμα. Θα συζητήσουμε με τον Πρωθυκή Μελέτη, θα πάρουν απόφαση στο Ευρωβουλικό Συμβούλιο και με βάση αυτή την απόφαση θα στείλουμε τον Επρόσωπο μας, ναι ή όχι, δεν μου απαντήσετε. Μπήκατε κατευθείαν και κύριε Πρόεδρε αυτά είναι καταδυνόμενο λάθη τακτικής. Συνεχίζετε, ερώτηση κάνετε κύριε Πρόεδρε, θα κάνετε μετά, θα κάνετε τοποθέτησα, θα κάνετε μητερολογία. Κύριε Πρόεδρε, ερώτηση κάνετε, κάντε ερώτηση σας παρακαλώ. Κύριε Πρόεδρε, τώρα εσείς παραβαίνετε τον κανισμό και τις διαδικασίες. Κύριε Λιγιερέ, σας παρακαλώ κάντε την ερώτησή σας. Ποιος παραβαίνει τον κανισμό αφήστε στο στόμα να το κρίνει. Σας παρακαλώ ιδιαιτέρων. Και εγώ πάρα πολύ ιδιαιτέρων σταματήστε να παρεβαίνω τον λόγο. Η ερώτησή μου ήταν πάρα πολύ στιγμή. Κύριε Λιγιερέ, κάντε την ερώτησή σας. Θα σας αφαιρέσω τον λόγο αν δεν κάνετε την ερώτηση σας. Αφαιρέστε τον λόγο. Θα σας αφαιρέσω, κάντε την ερώτησή σας. Κάντε την ερώτησή σας. Αν έχετε διάθεση να προκαλέσετε, προκαλέσετε. Επομένως δεν υπάρχει καμία δεχαιρεία. Σταματήστε. Σας παρακαλώ, μην παρεβαίνετε όταν μιλάω. Δεν νομίζω ότι έχει ανάγκη. Κύριε Λιγιερέ, κάντε την ερώτησή σας. Λοιπόν, θεωρώ λοιπόν ότι το ξεπερνάτε με πραξικοπματικό τρόπο. Και μπαίνω λοιπόν στο δύστολο θέμα. Πρώτη ερώτηση. Στον προϋπολογισμό β, τα φάσεις του πολιτιστικού, το κομματικά συμβασιοποιημένο και οικονομική μεταβολή έχουμε. Εάν υπάρχει και είναι εκτιμημένο το κόστος ενωποίησης λειτουργικής της πρώτης και δύο τα φάσεις του πολιτιστικού. Πόσα είναι συνολικά τα κεφάλαια που έχει δώσει ο Δήμος Ιερατήρου και δεχτάει την πολίωση 1489. Το ποσό της προτεινόμενης αύξησης στη σεγέρο 4 αναφέρεται ότι θα καλύψει το κόστος ολοκλήρων στις δύο τα φάσεις. Άρα πάει σε έργο και την αγορά εξοπλυνού. Θέλω λοιπόν σε αυτές οι δύο κεφάλαια, σε αυτές τις δύο ενώτες όπως αναφέρονται εδώ, να μου πείτε ποιο είναι κόστος της δύο τα φάσεις και ποιο είναι το κόστος για την αγορά εξοπλυνού. Στην ίδια σεγέρο 4 αναφέρεται ότι το κόστος και οι λαπάνες λειτουργίες συντήρησης και αξιοποίησης πολιτιστικού θα καλύπτονται από αντίστοιχα έσοδα και χωριές. Και σας ρωτάω για πέστε μου ένα αντίστοιχο είδημα που ισοσκελίζει έσοδο και έξοδο λειτουργικά. Στην ίδια σεγέρο 42, σε αντίθεση με αυτό που λέτε στην 4, λέτε ότι σε καμιά χρονιά δεν θα υπάρχει ισοσκελισμός. Πάντα θα είναι αρνητικά. Και για να σας πω για το 2019, που βλέπετε έσοδα 567.900 ευρώ, έσοδα και έξοδο 803.525. Το ότι μέχρι σήμερα το πολιτιστικό έχει 7 δεκάτου, έχει 83.272 ευρώ σαν έσοδα και έξοδο 198, μας περνάει εντελώς απαραπήρητο. Θέλω μια ερμηνεία σε αυτά τα νόμια. Στην έκδοση επίσης παραμένουν και αναφέρονται ενδιασμοί αν είναι εξασφαλισμένη η λειτουργία και η αδειοδότηση του πολιτιστικού κέντρου και αυτή η αναφορά υπάρχει στη ίδια 43 και αναφέρονται ιδιαίτερα στη μία ολοκλήρωσή του. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν πραγματικές κατηστηρίσεις και απαιτήσεις που δεν έχουν καταγραφεί, που δεν έχουν κατασκευαστεί και μεταφέτουν την πλήρη υπεραίωση και την πλήρη αδειοδότηση διότι είναι δύο διαδικασίες εντελώς ξεχωριστές. Στη σελίδα 4 και 5, όπως είναι γνωστό, λειτουργικές λαπάνες ειδοίμη σε ανώνυμες εταιρίες, έστω για νύνια δημοκρατίας, δεν μπορούμε να καλύψουμε. Αναφέρεται λοιπόν ότι ένα κομμάτι που θα καλύψει ο δήμος είναι οι λειτουργικές λαπάνες και το έχετε στην εισήλισή σας που αν πάει σε κάποιον θα πει παιδιά απορρίπτεται. Τι γίνεται με αυτό, έχουμε καλύπτεται, ναι ή όχι. Στη σελίδα 6 οι διατυπώσεις δείχνουν πολύ μεγάλο ρίσκο. Είναι αλήθεια αυτό ή όλα είναι λειμμένα με τα 5 εκατομμύρια. Πώς εκτιμάται ένα τη ερώτηση, το θέμα με τα έσοδα και τα έξοδα. Το 2019 ονοκληρώνονται, είναι δυόμισι μήνες έχουμε ακόμα. Ο σχεδιασμός της οικονομικοτεχνικής ελέτης σε σχέση με την πραγματικότητα είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση. Λέει εδώ πέρα, τεχνικά έργα έσοδα στους 58.417. Λέμε ένα αναέτος έσοδα από τεχνικά έργα, νομίζω 120 χιλιάδες. 120 χιλιάδες αναέτος. Ο Ελληνικό Κέντρο 83.272 φέτος, στην αρχική έκθεση της σελίδας 18. 803 προβλέπει οικονομικοτεχνική μελέτη το 19. Εγώ θέλω να μου πείτε τα πραγματικά σήμερα που είναι 100 χιλιάδες, 150, 200 και πού θα φτάσουν, αν έχουμε μια εκτίμηση. Και πόσο αυτές οι εκτιμίσεις που έχετε, δικαιολογών αυτά τα στοιχεία που γράφετε. Και βέβαια υπάρχει ένα άνοιγμα στο σχέδιο αυτός οικονομικοτεχνής μελέτης από 350 χιλιάδες, οι οποίες την τελευταία χρονιά το 2023, λέτε ότι θα φτάσουν στο σημείο 65. Όμως νομίζω ότι δίπλα σε αυτές πρέπει να βάλουμε και την έκθεση που έχει η Deloitte. Με τη σχέση με το ποιο μοντέλο διαχείρισης ως προς τον πολιτισμό, την λειτουργία του πολιτιστικού επιλέγωμα, για να ξεκίνησουμε. Λοιπόν πάμε, αιτισίως. Υπάρχει επιπλέον στα καταστήματα ένα πρόβλημα. Ξεκίνησε το Ελλημενικό Ταμείο με την καινούργια κυβερνητική παρέμβαση και τους εντός του όλοι κυβερνητικούς, για να αναδιαφέσουν μισθίον και έξοση, ουσιαστικά, του Ρήμου, του Μαρίνα. Αυτό, πριν κάνει σκόψη του, το έχει διαπραγματευτεί. Τι γίνεται με αυτό το πράγμα. Και τέλος, ήθελα να σας πω, να κάνω μια ερώτηση γενική. Έχετε ένα πίνακα, ο οποίος προβλέπτει μια έκθεση 5.000.000.000. Και όπως αγαπητοί μου συνάδελφοι, το 26% αυτό το πίνακα, δηλαδή το 1.000.000, που αναφέρεται στη δοκιμαστική λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου. Αυτόν έχει ξαναγίνει. Κανένα έργο, όσο αντριβό και να είναι, ας εμπροέχονται και η δοκιμαστική λειτουργία μέσα στην αρχή σύμβαση της δύττα φάσης, και η δοκιμαστική λειτουργία, κανένα έργο δεν έχει πιο ακριβό δοκιμαστική λειτουργίας από το κόστος, ουσιαστικά, δηλαδή, όταν στα 11 εκατομμύρια. Εμείς θέλουμε, που κόστισε 11 εκατομμύρια στον πολιτιστικό κέντρο βήτα φάση, να θέλουμε, υποτίχτει το πρώτο κομμάτι της λειτουργίας, έχει δοκιμαστεί, για το δεύτερο κομμάτι, άλλο ένα τρακόσια, χωρίς το κόστος που υπομείνει και ο εργολάδος για να παραδώσει το εργό. Αυτό το πράγμα, σε οικονομικοτεκλή μελέτη, δεν στέκει. Ολοκληρώσου, κύριε. Ολοκληρώσου, κύριε Προεδρά, ολοκληρώσου. Αυτό, λοιπόν, δεν στέκει. Εγώ θέλω να μου τη λογίσεις, αυτό το ποσοστό, η 3,6 της αύξης του μετροχικού κεφαλαίου, πάει για νοικημασία λειτουργίας. Έχουμε τα πάνες που πρέπει να καλυφθούν και δεν πρέπει να δοκιμαστούν. Λένε, τι κάνατε, ρώτησε, τι καταλάβαμε. Δεν ξέρω. Τι καταλάβαμε. Αυτό δεν ξέρω, θα το δούμε στις απαντήσεις. Ευχαριστούμε. Κι εγώ. Καλαπηδάκης. Καταρχήν να ρωτήσω, οι ρωτήσεις που έγιναν στις προηγούμενες συνεργασίες θα απαντηθούν, ή μήπως θα τα τσεβαλάβουμε. Να τα τσεβαλάβουμε. Να τα τσεβαλάβουμε. Ωραία. Αν και φαντάζομαι ότι έχουν καταγραφεί στα πρακτικά. Είχα ρωτήσει την προηγούμενη φορά, για λόγους κυκλοπορικούς κυρίως, αν στην αύξη μετοχικού κεφαλαίου που προέκυψε από τη συγχόνευση, έγινε αντίστοιχη οικονομικική μελέτη. Επίσης, ρωτήσα αν έχει τηρηθεί ο 46.1.2019 και αν ναι, αν θα μπορούσε η Διεύθυνση Τζεμπανάλλα να μας δώσει την λεπτομερή γραπτή έκθεση, την επεξεργηματική, όπως λέει, του άλθρο 9 του 46.1, η οποία μάλιστα θα έπρεπε να έχει δημοσιευτεί στο γεμί. Εγώ θα την βρήκα. Για την ιστορία αυτή η έκθεση εγκλίνεται από τη γενική συνέλευση των εταίρων και των δύο εταιρεών. Επίσης, υπήρξε αυτό το στάδιο που λέει για τον έλεγχο από τους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Άλλη ερώτηση αυτή. Και αν αυτός ο έλεγχος και αυτή η γραπτή έκθεση τροφοδότησαν με στιγμή λεπτοβεσμότητας. Σε σχέση με τη σύμβαση συγχόνευσης, έχει ολοκληρωθεί, έχει κατατεθεί στο γεμί, η εταιρεία έχει κάνει τον ισολογισμό αντασχηματισμού και θα μπορούσε να μας τον θέσετε υπόψη μας, αυτό που προβλέπεται στον 2166-93 για την κοινή εταιρεία. Τώρα, ως προς το κομμάτι της αύξησης καθεαυτής, εγώ έχω καλυφθεί από τις ερωτήσεις των προηγούμενων συναδέλφων και εμένα μου χτυπάει πολύ το 1.315 σαν ένα άρθρο, υποθέτω ότι είναι ένα τεχνικό έργο, έτσι. Από τη στιγμή που θα πάει με το 4.412 υπάρχει από πίσω μια τεχνική περιγραφή ή έστω μια συγγραφή υποχρεώσεων. Αυτή θα μπορούσε να μας την προμηθεύσετε. Και σε σχέση με το κομμάτι που υποστηρίζει την αύξηση με το ισχυκό κεφαλαίδι, δηλαδή το κομμάτι της βιοσημότητας, και εγώ έχω κάποιες απορίες σε σχέση με τα έσοδα. Δηλαδή, εδώ παρουσιάζονται κάποιες παραδοχές, αντιλαμβανούμαστε ότι έχουν γίνει κάποιες υποθέσεις, οι οποίες όμως αφενός οδηγούν σε αλληλικά αποτελέσματα. Δηλαδή, θα πάμε μία μελέτη βιοσημότητας στην οποία, αν δεν με απαντάει η μνήμη μου, υπόκειται σε έννοχα από την αποκεντρωμένη, η οποία δίνει ζημιές για το δημο. Και επίσης, είμαι κατάτη πιο αισιόδοξης από τη μελέτη της Δελόιτ που είπε ο κ. Γιερός. Δηλαδή, και τα τρία σενάρια, αν θυμάμαι καλά της Δελόιτ, που είχαν στοιχειά έτος αναφοράς του 2015, δίνανε περίπου μισό εκατομμύριο, η οποία δίνει μία ζημιά της τάξης των 305.000 που βένει η μνήμη μέχρι τα 65.000. Αυτά, ευχαριστώ. Κύριε Ρωτσάκης. Συμπληρωματικά, κύριε Πρόεδρε, κάποιες ερωτήσεις. Στις 24 αναφέρει ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συνοείται με την αξιεσφάλιση της αγοράς, δημιουργικών εξοπλισμών, μουσικών εξοπλισμών και οργάνων και τα λοιπά. Κάτι που ανέφερε και ο κύριος δήμαρκος στην ομιλία του. Και το ερώτημα που προκύπτει βέβαια εύλογα είναι αν τελικά η μελέτη καταχειρή δεν ήταν ολοκληρωμένη και γι' αυτό το λόγο αποκλούνται άλλοι καταχειρήσεις, άλλοι εξοπλισμοί. Όπως επίσης και αν μετά το τέλος της δεύτερης φάσης είναι αξιεσφασμένη η λειτουργία του πολιτιστικού συνεδριακού κέντρου. Το δεύτερο ερώτημα είναι ότι στο νέο προσωπικό που θέλουν να προσθεθεί λόγω της συνεδρίας του πολιτιστικού συνεδριακού κέντρου και το αποκλούνται 16 θέσεις εργαζομένων. Από αυτές μόνο μια θέση αφορά άνθρωπο που ασχολείται με τη συντήρηση του κτιρίνου και των εγκαταστάσεων. Αυτό επαρκεί για να λειτουργήσει το πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο. Και τέλος, χέρι προεδραφέ, θέλω να θέσω ένα θέμα. Θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ένα ηθικό κενό μετά όσα συνέβησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση για να ξανασυντήσουμε... Κύριε Τσασέτσι, κύριε Τσασέτσι, σας παρακαλώ, παίρνετε το θέμα, παίρνετε το λόγο για να κάνετε μια ερώτηση στον εθνικό θέμα. Πώς δεν είναι ερώτηση, πώς δεν είναι ερώτηση, πώς δεν είναι ερώτηση, πώς δεν είναι ερώτηση, πώς δεν είναι ερώτηση. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει ένα ηθικό κενό. Την περασμένη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο διακόπηκε βραίως εξαιτίας ενός περιστατικού που δεν περιποιεί τη νύχια στο σώμα. Σήμερα αυρώχης ποσοί συνεχίζουμε. Δεν υπάρχει ηθικό κενό. Καλώς κύριε Τσατσάκη, το καταλάβαμε, δεν άνοιζεται πάντα. Ο Κέος Κασαπάκης. Μία και μοναδική και απλούστατη. Εάν όντως το θέμα μας είναι αυτό που είπε ο Δήμαρχος, δεν καταλαβαίνω την παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου, του τεχνικού διευθυντή της ΔΕΠΤΑΙ. Γιατί τους φωνάξατε. Εάν το θέμα μας ήταν να στείλουμε έναν να πει παιδιά να αυξήσουμε το μοναδικό κενό. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα μας το πει. Ο Δήμαρχος. Κύριε Κασαπάκη, τα 5 εκατομμύρια είπαμε ότι είναι 2,5 εξοπισμός. 2,5 εξοπισμός. Εάν κανείς δεν ρωτήσει ποιος εξοπισμός. Τι έχει. Και ποια βελτίωση θα κάνεις. Ποια συντήρηση. Δεν πρέπει να είναι εδώ πέρα. Δεν πρέπει να είναι εδώ πέρα ερμότι να απαντήσουν. Οι μηχανικοί δεν πρέπει να απαντήσουν. Και οι μηχανικοί δεν πρέπει να πει. Ναι γιατί. Γιατί. Κύριε Πρόεδρε, βλέπω στην οικονομοτοχνική μελέτη κάθε χρόνο κάποια ελλείμματα. Θυμάμαι ότι παλαιότερα, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, ότι αν μια επιχείρηση σε σειρά ετών είναι ελλειματική, κινδυνεύει. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν τι γίνεται με αυτά τα ελλείμματα, πώς κλείνουν και αν υπάρχει προοπτική να έχουμε στο τέλος μια και αγοφόρα επιχείρηση. Κύριε Καλαδινός. Κύριε Πρόεδρε, ήθελα να πω στον κύριο Κασαθάκη αυτό που είπε ο κύριος δήμαρχος, ότι ναι μεν ήταν μοναδικό το θέμα, αλλά οι ερωτήσεις ανοίγατε, ήταν όλες για να απαντηθούνε. Λοιπόν, πως δεν έχουμε απαντήσει. Με κάλπησε ο κύριος δήμαρχος. Ερώτηση κύριε Ισπανάκη. Ναι κύριε Ισπανάκη. Σε μια εμπλετική επιχείρηση για να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αυτόματα γίνεται λαϊκή καταστατικό και αυτόματα αλλάζει και το μετοχικό σύμβολο. Ενώ ισχύει το ίδιο, αν ισχύει το ίδιο για να γίνει όλο αυτό, δεν πρέπει πρώτα να ψηφιστεί μια οικονομητεχνική μιλότη? Λοιπόν, τελειώσανε οι ερωτήσεις. Κύριε Μιγαϊληρή, για να σας αποδεισμεύσουμε, ευχαριστούμε καταστοί για την παρουσία σας, για να σας αποδεισμεύσουμε, απαντήστε στον βαθμό που νομίζετε ότι κάποια ερωτήματα αφορούν τη μιλότητά σας, γιατί δεν μπορείτε να τα απαντήσετε τώρα, και μετά θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΔΕΠΑΝΑΛ, ο κ. Ξενούρες, μαζί με τους πλησιακούς του ΔΕΠΑΝΑΛ. Είστε το λέγω. Σας ευχαριστώ πολύ. Καταρχήν χαίρομαι για την παρουσία μου εδώ, ανάμεσά σας. Δεν είμαι πολιτικός και δεν θέλω να μπω σε συζητήσεις τέτοιες. Θέλω μόνο να σας πω ότι πριν από λίγο καιρό, η υπουργός πολιτισμού, κ. Μιγδόνη, είχε πει ότι όταν ανέλαβε τον πρωτοβουλισμό, κανείς πολιτιστικός οργανισμός στην Ελλάδα δεν είχε κανονισμό λειτουργίας πλέον της εθνικής λινικής σκηνής. Είμαι περήφανος γιατί είμαι ο συντάκτης του κανονισμού λειτουργίας στην ελληνική λειτουργία κοινής, που λειτουργεί σήμερα ως μόνος φορέας με κανονισμό λειτουργίας και είμαι επίσης ο βασικός συντάκτης του κανονισμού λειτουργίας του πολιτιστικού. Οι 16 θέσεις που προέλευσα, απαντώ στον κ. Κουράκι γι' αυτό, είναι θέσεις του αλάχιστο δυνατό που απητείται και ο δήμαρχος για να μπορέσει να λειτουργήσει το πολιτιστικό. Και σε σχέση με το θέμα του ποιο μοντέλο θα ακολουθήσουμε, σε σχέση με τη μελέτη της Δελόρικα απαντώ στον κ. Λιγερό, είναι το ότι ακολουθούμε το μοντέλο 2, δηλαδή αυτό της ύπριας λειτουργίας, όχι της συλλογενικής παρουσίας του πολιτιστικού, όχι της βαριάς λειτουργίας, της ύπριας λειτουργίας του πολιτιστικού. Θέλω επίσης να κάνω μια υποσήμαση ότι οι πολιτιστικοί ρανημοί στην Ελλάδα, κανείς από τους πολιτιστικούς ρανημοί δεν είναι κερδοφόρος, πάντοτε λαμβάνουν ένα ποσό ενγκεκριμένης επιχωρήλυσης και κοιτάζουν με βάση το καλλιτενικό τους έργο να εξοσκελίζουν από το αισθήριο και από τα λοιπά τους έσοδα. Αυτές είναι μόνο οι ελληνικοί που θέλουν να μπορούν να βάσουν πιο πολλά συνεκτομερίες. Θέλω όμως να εκφράσω μια ευχή. Το πολιτιστικό, θέλοντας, παραδίδεται επίσης σύντομα. Εμείς έχουμε αποχωρήσει στο καλλιτεχικό προγραμματισμό, έχουμε ετοιμάσει και θα ήθελα να εκφράσω την ευχή να μην καθυστερήσει με διαδικασίες ή έμαρξη λειτουργίας του καλλιτενικού προγράμματος. Αυτό μόνο. Κύριε Ξηλούρη, θα ήθελα τώρα, γιατί έγιναν πολλές ερωτήσεις, θα ήθελα να συντονίσετε τις απαντήσεις που θα δοθούνε στις ερωτήσεις που έγιναν. Κύριε Πρόεδρε, θα μιλήσω ο κ. Ξηλούρης. Συγγνώμη, θα μιλήσω ο κ. Ξηλούρης, έτσι απλά. Προφανώς. Νομίζω ναι. Τόσο μεγάλη προσβολή κ. Πρόεδρε απέναντι σε μια δημοτική σύμβολο και σε ένα δημοτικό συμβούλιο, όταν καν τον έχετε ζητήσει έφτα με συγγνώμη. Θέλετε να σας διαβάσω τη δήλωση του κ. Ξηλούρη και την αφήνετε έτσι. Κύριε Δήμαρχε, για μια απλή μου ανάπτυση στο Facebook, δεν διαγράψα το από την παράταξή σας, γιατί έκανα απλό σχόλιο όσον αφορά τον τρόπο που λειτουργεί ο κ. Πεσπάτης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Και ψηφίσετε, εμήν ανοιχτή, την διαγραφή μου από την παράταξη, χωρίς να γνωρίζει και χωρίς να με καλέσετε σε καμία απολογία. Και αυτή τη στιγμή, μετά από την τελευταία δήλωση του κ. Ξηλούρη, που λέει, είναι ο μόνος φανατισμός που επιτρέπεστε με εαυτό μου. Ποτέ μου άλλωστε δεν τα βάζω με έναν άνθρωπο που είναι πιο κάτω από εμένα. Το γυναικείο φίλο το σέβει μέχρι φανατισμού. Ποτέ δεν τα βάζω με κανέναν που είναι πιο κάτω από εμένα. Και βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο. Και χωρίς να κάνετε κανένα θέμα και χωρίς να απαντήσετε σε καμία ερώτηση από αυτή που σας κάνουν εδώ οι δημοτικοί συμβουλοί, προχωράτε παρακάτω, δίνοντας το λόγο στο κ. Ξηλούρη, να μου λύσει. Καταρχήν, καταρχήν, καταρχήν, ο φύλλο, ο φύλλο, ο φύλλο, ο φύλλο, ο φύλλο. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Σούλιντ, οφείλω καταρχήν να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Προεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Προεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, όταν μου μιλάς, ακολουθείς να κάνεις τέτοια χαρά. Κύριε Συναδροφή, είμαι από τους πρώτους που είπαν ότι δεν πρόκειται για μελέτη βιωσιμότητας. Γιατί η μελέτη βιωσιμότητας είναι πολύ σπουδαία ιστορία, και αν πραγματικά ήταν να εγκρίνουμε απόψε τη μελέτη βιωσιμότητας, το οργανόγραμμα που περιλαμβάνει, που δεν νομίζω ότι καλύπτει τις ανάγκες της λειτουργίας του πολιτιστικού κέντρου, θα είμαστε αγνητικοί. Διότι αυτό θέλει κοστολόγηση, θέλει καταγραφή πλήρως των ανάγκων, και πράγματι και το οργανόγραμμα περιλαμβάνει πολλούς στρατηγούς. Αλλά για να λειτουργήσει το πολιτιστικό κέντρο, θέλει και κανέναν καρτάκι να λειτουργήσει. Δεν έχει στελέχη που θα το λειτουργήσουν πραγματικά. Γιατί ήρθε για να λειτουργήσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Και ήρθε μόνον επειδή ζητήθηκε. Το κρίσιμο θέμα που πρέπει να απαντήσουμε απόψε, και πρέπει να πάμε... Εμείς δεν γνωρίζουμε, είμες επιτρέψουμε να πούμε, να μην γνωρίζουμε πολλά από το τι έχουν συμβεί στο εσωτερικό της διαχείρισης της ΔΕΠΤΑΙ και της ΔΕΠΑΝΑΛ και της συγχωρημένων συνοχών συγχωρημόμενων εταιριών, πήραμε θέση και είπαμε ότι η ενοποίηση δυνάμεων σαν γενική αρχή είναι χρήσιμη. Διότι η πολυδιάσπαση των εταιριών είναι σπατάλη και πόρων οικονομικών και πόρων σε προσωπικό και δεν είναι ορθόν στην οικονομία, οι εταιρίες είναι ανώνυμες, λειτουργούν με όρους οικονομίας. Πρέπει να γίνονται και οικονομίες και λειτουργικά ώστε να είναι πιο ευέλικτα, πιο απλά τα πράγματα και πιο αποτελεσματικά. Το ότι πρέπει να λειτουργήσει το πολιτιστικό, γι' αυτό πρέπει να συζητήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, αυτό μας οδήγησε στην ανάγκη να λέμε ότι ψηφίζουμε την όξη του μετοχικού κεφαλαίου γιατί αποκόψαμε, αποκόψαμε στην κυριολεξία, την ανάγκη της άμεσης συμπίευσης και λειτουργίας του πολιτιστικού από τη βιωσιμότητά του γιατί δεν βγαίνει με τη μελέτη που παρουσιάστηκε. Όποιος του υποστηρίξει αυτό, εγώ τουλάχιστον λέμε και οι δυο που είμαστε εδώ ότι δεν μπορούμε να την εκλάβουμε ως έγκριση της μελέτης γιατί δεν είναι έγκριση της μελέτης. Και θα ψηφίσουμε μόνον αν πρέπει να γίνει ή δεν πρέπει να γίνει άξιο μετοχικού κεφαλαίου. Βάλαμε ένα γενικότερο θέμα από την αφορμή αυτή που δεν θέλουμε να πάρει απόψη απόφαση γιατί δεν είμαστε όρημενοι να πάρουμε απόφαση, είναι προφανές. Αγγίξαμε όμως την καρδιά του προβλήματος, την βιωσιμότητα, την βιωσιμότητα και να εξηγήσουμε εμείς τι εννοούμε βιωσιμότητα όλων των δομών που είναι εκτός δύν, που είναι όμως δημοτικές δομές. Από τη ΔΕΙΑΙ, τη ΔΕΠΤΑΙ με τη ΔΕΠΑΝΑΛΟ μαζί, την ΤΟΔΟΠΑΦΜΑΙ, τη ΔΙΚΕΙ και ό,τι άλλο σχετικό υπάρχει. Έχει δύο διαστάσεις. Να δούμε την διοίκηση, να δούμε την διαχείριση, να δούμε τη διεύθυνση, να δούμε τα οικονομικά. Και δεν είναι κακό, φίλε η ΛΙΑ, που δεν γίνεται έλεγχος. Γι' αυτό υπάρχουν και οι ορκωτοί λογιστές στις ανονιμείς εταιρίες. Γι' αυτό υπάρχουν γελικά έλεγχοι τέτοιες μορφήσεις. Και έχουμε ανονιμείς εταιρίες. Από κει και πέρα, από κει και πέρα πρέπει να πάρουμε μια μεγάλη απόφαση. Και ένα συγχωνεστούν κι άλλες ενδεχομένους οργανισμοί πρέπει, διότι αν δείτε το κείμενο που διένυμα, ηλεκτρονικά, είναι πολύ απλά. Πολιτισμό δημιουργούν, παράγουν ή κακοποιούν έξι δομές. Θα κάνουν όλα που είπα πριν. Και δημιουργούν και κακοποιούν τον πολιτισμό. Δεν θέλω να φέρω παραδείγματα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί σε καμιά περίπτωση. Θα χρειαζόμαστε πολύ μεγαλύτερο το αν θα κάνουμε αύξηση ή όχι του κεφαλαίου της δημοτικής επιχείρησης 5 εκατομμύρια ή λιγότερο. Αλλά αν χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι αναγκαίο. Γιατί να το ξεκαθαρίσω. Όποιος περιμένει ότι η ΔΕΠΑΝΑΛ που θα διαχειριστεί το Πολιτιστικό Κέντρο Καταβάσιν θα διατηρηθεί από το Μαρίνα, τον Πλάτανο ή τον Κουμπέ Ανανοίξη. Ούτε καν από το ακριβό πάρκινγκ του αεροδρομίου. Το ξέρει ο Δήμαρχος ότι σε μια νύχτα το έζησα ως ιδιότης του μια ημερομηνία λήξης. Εγώ έκανα σταθερά μια περίοδο το δρομολόγιο Ηράγγλου-Αθήνα την πέντε η ώρα το βράδυ το απόγευμα και γυρνούσα στις έξι ώρα το επόμενο βράδυ. Κλείνωνα 7 ευρώ 8 και έρχομαι με ένα πρωινό που τον πήρα τηλέφωνο. Αμέσως λογμάζεψέ το και ήταν 21. Ο ίδιος χρόνος σε μια νύχτα είχε γίνει 21. Πάρθηκε και προς τιμή του Δημάρχου και θα το πω απόψε με το τηλεφωνήμα που του έκανε. Πήρε τηλέφωνο έκανε το ίδιο που έκανα εγώ. Το θυμάται άλλωστε. Γιατί εγώ δεν πήρα την κάρτα για να μην πληρώνω που είχα δικαίωμα ως αντιπερβερειάς δεν πληρώνω αλλά πληρώνω. Γιατί πληρώνουν και οι πολίτες. Δεν είμαι εγώ να εξερρούμαι για να μην πληρώνω. Αλλά το 21 είναι λιβάστακτο, είναι αισθήριο για μια παραμονή μια νύχτα στο ρολόμι. Ούτε αυτό σώζει το πολιτιστικό. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι ο πολιτισμός έχει κόστος αλλά έχει και τεράστιο και άλλο και οικονομικό όφελος από το τι παράπλευρες θετικές συνέπειες έχει ακόμα και για την ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαία στους πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης. Δεν είναι τυχαία. Το Ηράκλειο ακόμα πουλάει πολιτισμό. Τα τείχη, ό,τι έχει δημιουργηθεί από εκεί επιβιώνει η Κρήτη. Από το φυσικό τους περιβάλλον που είναι θέμα πολιτισμού να το διατηρήσουν και από το πολιτιστικό τους απόδεμα που είναι τεράστιο. Αυτό μας ενώνει και αυτός μπορεί να αναπτύξει την Κρήτη. Και δεν είναι για να κάνουμε αντιπαράθυση απόψε πρέπει να την πιστέψετε. Δεν είναι καν κύριε Δήμαρχε αναγκαίο να αυξηθεί για πολύ σύντομο χρόνο παρά μόνο για να λειτουργήσει ή για να μην έχει συνέπειες. Προσέξτε, να μην έχει συνέπειες γιατί δεν έχει τις αναγκές που υποθέτει να διατηρηθεί ως ανωμένη εταιρεία. Αυτό είναι κρίσιμο και πρέπει να το στηρίξουμε. Αλλά πραγματικά και κάνω έκκληση σε όλους μας. Να το δούμε σε αυτήν μόνο τη διάσταση. Η διοίκηση που υπάρχει είναι μεταβατική. Είτε έχει την ίδια δημοτική αρχή, είτε έχει άλλη δημοτική αρχή. Έληξε η θητεία δικαιούται να διοικεί, δεν δικαιούται να πάρει καμία μεγάλη πρωτοβουλία. Καμία. Θα την πάρει η νέα διοίκηση με όποια σύνδεση και αν είναι αυτή. Η δημοτική αρχή άλλαξε και μπορούσε να παίρνει πρωτοβουλίες μέχρι να ορκιστούμε γιατί είναι η ίδια στη σύνθεσή της. Και η διοίκηση αυτή, αυτή την σύνθεση θα έχει, το προβλέπει και ο νόμος. Αλλά για μεγάλες πρωτοβουλίες δεν είναι. Θεωρώ ότι πρέπει να συζητήσουμε πολύ σύντομα το θέμα που βάλαμε. Όχι τώρα να προετοιμαστούμε όλοι και κυρίως να προετοιμαστεί η δημοτική αρχή για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει στον ορισμό των διοικήσεων κύριε Δήμαρχε. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο θέμα. Αλλά κυρίως σε με τρία-τέσσερα μεγάλα θέματα. Δεν θα τις κάνουμε απολύτως βιώσιμες, αλλά δεν μπορούμε και να πληρώνουμε περισσότερα από όσα αντέχεται ο δήμος και ο δημοτής. Γι' αυτό βάλαμε αυτό το γενικότερο θέμα. Εμείς επιμένουμε και κλείνω ότι αν το βάλετε σε ψηφοφορία θα ψηφίσουμε την αύξηση. Δεν μπαίνουμε στην κολοκυθιά του παρελγόντος. Είμαστε αν θέλετε λίγο, όχι με την έννοια την κακή, πιο παρθένη, πιο καθαρή. Δεν έχουμε δηλητηριαστεί από τις αντιπαραφές για τον πολιτιστικό που ήδη είχαν βάση ή δεν είχαν και έχουν πολλή βάση. Και αφορούν πολλόχρον κοδιαστήματα γιατί είναι τεράστιο έργο αλλά κάποια στιγμή θα τελειώνουν πρέπει να λειτουργήσει. Αυτά. Ναι. Και ο κ. Ινιωτάκης. Νομίζω ότι είναι απόλυτα κατανοητό. Στο που είπε ο ευρωπείδης ο Κουκιαδάκης πριν από λίγο ότι μεγάλες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από μεροκληγμένα όργανα. Μης είχαμε πει στην προηγούμενη δημοτική περίοδο ότι πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος και εγώ αγαπημένοι φιλεγέροι μου με τον πατέρα σου εδώ είχαμε πει ότι γίνεται κάτι καταστρατηγείται κάτι το οποίο θεωρούσα παράδεικτο. Είναι μια επιχείρηση του λαού της Αλικαρνασσού. Μάλιστα ο Βαλίος Σαμάκης αποχώρησε από τις συνεργαίες και είχαμε πει ότι δίνεται βορά μια μικρή, ευέλικτη, πολύ σημαντική εταιρεία σε μια εταιρεία και σε μια προοπτική η οποία δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτερήσμα. Ακούω με μεγάλη συμπάθεια την αγωνία όλων από την πλευρά της ΔΕΠΤΑΙ που λέει μα πρέπει να λειτουργήσει το ποντιστικό, μα πρέπει να χρηματοδοτηθεί η ΔΕΠΤΑΙ. Είστε λάθος. Δεν θα είναι βιώσιμη η ΔΕΠΤΑΙ. Δεν αντέχει κανένας χωρέας τη λειτουργία του ποντιστικού κέντρου Ηρακλή γιατί απλά είναι ένα εθνικό επίπεδο έργο, είναι ενός πορευεριακού και μετά ενός δημοτικού. Δυστυχώς για να τα πούμε τα πράγματα απ' την αρχή, η κοινωνία, οι φορείστοις απέτησαν ένα μεγάλο έργο για τα δεδομένα της πόλης μας. Υπερδιαστασιολογημένο έργο, το οποίο μάλιστα είχε και ζητήματα σε σχέση με τη μελετή και την κατασκευή του, κόστισε πάρα πολύ και το άσχημο είναι ότι θα συνεχίσει να κοστίζει πολλά λεφτά για πολλά χρόνια για τους δημότες, για τους φορολογούμενους, για τους έλληνες φορολογούμενους. Γι' αυτό λοιπόν δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Γι' αυτό χρειάζεται εξαντλητικός διάλογος. Δεν ήρθαμε εδώ να κάνουμε επαναστατική γυμνασκή, κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε. Εδώ ερχόμαστε για να βάλουμε τα ζητήματα, ώστε οι επόμενες γενιές να μην παραλάβουν ακόμα ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς. Και γι' αυτό που είναι σωστά, υπό ευρύπηδες, δεν πρέπει να πάρουμε απόφαση. Πρέπει να τάξει νέα διοίκηση. Και συμφωνάμε με αυτό την πρόταση που έκανε. Να δούμε για τεχνοκράτες, για μάνατζ, να λειτουργήσουν σε μια αναπτυξιακή βάση της εταιρείας μας και να μπορέσουμε να τις βάλουμε σε μια βιώσιμη, σε μια πραγματικά βιώσιμη πορεία. Και να απαιτήσουν, είχαμε πει τότε, στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, η κυβέρνηση να υποστηρίξει με πόρους τη λειτουργία του, γιατί βεβαίως δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να ρημάξει, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να κλείσει, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να μην λειτουργήσει. Αλλά μην πάτε να πάρετε βάρος που δεν αντέχουν οι πλάτες σας. Και οι πλάτες του Δήμου, και οι πλάτες των εταιρεών μας. Και κάνετε παράδοξα άλματα. Βάζετε μια εταιρεία με τοχικού κεφαλείο 350.000 ευρώ, να καταπιεί μια εταιρεία ελεύθαντα 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μια εταιρεία η οποία ήταν βιώσιμη. Μια εταιρεία η οποία είχε αποθεματικά. Μια εταιρεία που έδινε έργο σημαντικό σε όλες τις αντιδημαρχίες, σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας του Ηρακλείου. Να πάρει μια εταιρεία η οποία είχε βεβαίως ένα έργο, αλλά η οποία είχε και μεγάλα χρέη σε τρεις διαδοχικές χρόνιας. Αυτά λοιπόν τα λάθη. Μην πάμε να κάνουμε μεγαλύτερα λάθη, μην πάμε να κάνουμε λάθος επιλογές, μην πάμε αυτή τη στιγμή να πάρουμε μια εύκολη απόφαση, η οποία μάλλον θα προσθέσει και δεν θα βοηθήσει την εξέλιξη των αναδικτυακών πραγμάτων του Ηρακλείου. Και με αυτή την έννοια, εγώ θα σας παρακαλούσα, να το αποστήρετε το θέμα, να δώσουμε χρόνο να εκλεγεί μια διοίκηση, να εκλεγεί μια νέα διοίκηση που θα έχει μπροστά της χρόνο για να μπορεί να μιλήσει, να συνομιλήσει, να μας εξηγήσει, αφού δεν πήραμε απαντήσεις. Καταλάβατε τα ερωτήματα που μπήκαν απόψε, ακούσατε τα ζητήματα όλους αυτούς τους εκλεκτούς συναδέρφους, οι οποίοι ήρθαν και βάλανε πολύ σοβαρά τεχνικά, οικονομικά, επιχειριασιακά ζητήματα. Δεν πήγαμε απαντήσεις. Καλύβεστε να έρχεστε να κάνουμε συζητήσεις και να φεύγετε, να μένουν στον αέρα αναπάτητα και να προχωράτε, επειδή ένας νόμος σας έδωσε δυνατότητα να προχωράτε. Δεν πάμε καλά, λοιπόν. Αγαπητοί συνάδελφοι της συμπολίδου, εσείς δεν πάμε καλά. Εμείς, λοιπόν, σας καλούμε, αποστήρετε το θέμα και όταν οι συνθήκες είναι όρημες, να πάμε να τους συζητήσουμε για το καλό και του εις ΔΕΠΤΑΙ και της ΔΕΠΑΝΑΙ και του ΕΡΑΚΛΙ και της Κοινωνίας. Ο Κ. Βασιλάκης. Κύριε Πρόεδρε, θα ευχόμουν να είχαμε μια τέλεια οικονομοτεχνική μελέτη. Θα ευχόμουν να είχαμε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑΝΑΛ και ο νέος Πρόεδρος να εισηγεί του απόψε το θέμα. Θα ευχόμουν ο πολύ αγαπητός μου Γιάννης Ξημούρης να ήταν πιο προσεκτικός σε εκφράσεις του τόσο προχθές όσο και σήμερα. Όμως, το θέμα που τίθεται, η αύξηση κοινοτοχικού κεφαλαίου, με βρίσκει σύμφωνο. Έχουμε αρκετά στοιχεία για να ψηφίσουμε αυτό το συγκεκριμένο θέμα και να προχωρήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο. Και θέλω να πω μόνο δυο λόγια για τα γενικότερα σημαντικά θέματα που προεδέθησαν ότι δεν είναι η Βιώτης η ΔΕΠΑΝΑΛ. Είναι το 99,5% δημοτική επιχείρηση και το 0,5% το έχει η Περιφορική Ένωση Δήμων. Δεύτερον, μάλλον το Γράκλιο αξίζει το Πολιτιστικό Κέντρο. Το μέγεθος της πόλης και η πολιτιστική της παράδοση ανταποκρίνονται σε αυτό το Πολιτιστικό Κέντρο. Το αξίζει και είναι σε θέση να το προχωρήσει. Βέβαια, κέντρα που έχουν πανελλήνια εμβέλια δικαιούνται και στηρίξει και από το Πολιτισμό. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Θέλετε κύριε Καραντινέ, τώρα να μιλήσετε ή να δώσω πρόεδρο στους Δημοτικού Συμβουλούς. Θέλετε τώρα, ε, ναι, κύριε Καραντινέ. Κύριε Πρόεδρε, το Πολιτιστικό είναι από τους Δημοτικού Συμβούλους που τόση σε, όχι από την οραματική συλλήψή του και της πότες συζητήσης του κ. Επικαιριού Αζλάνη, αλλά η υλοποίησή ενός τόσο οραματικού έργου, είναι τα επικαρένια μάλλον με ουθέσου γότ. Λοιπόν, αλλά η υλοποίησή του μέσα από αντίξωρες συνθήκες που οι σημερινές είναι, υπάρχουν αιτιάς, σβάσιμε σε κάποιες ερωτήσεις, αλλά φαντάζουν, πάρα πάρα πολύ απλές. Εδώ πέρα περάσαμε διαπλώς και συνδύου, αλλάξαμε δύο ευθυντές, υπήρχαν αντιπαραθές, υπήρχαν, αν θέλετε, ερωτήσεις αναπάντηση τότε, αλλά ξέρετε, όλα αυτά οδηγίσαμε σε ένα έργο. Σε ένα έργο που, κάθε ομολογία, μπορεί να, κατά τους τεχνικούς να μην είναι άριστο τεχνικά, αλλά θεωρώ ότι είναι ένα έργο οραματικό και το χρειαζόταν το Ηράκλη. Έχουμε μια επένδυση, λοιπόν, αυτή τη στιγμή από το Δήμο Ιακλίν, από τα λεφτά των δημοτών και ένα μέρος από τα λεφτά του κράτους, τα οποία δεν πάει να είναι και αυτά μέρος των δημοτών. Από τη χρηματοδότηση πήγαμε από το Πολιτιστικό κάποια χρήματα, τέσσερα εκατομμύρια και κάποια άλλες εγκλησίες. Έρχομαστε, λοιπόν, και έχουμε αποκτήσει μια υπεραξία ενός τυρίου, έχουμε πληρώσει πενήντα εκατομμύρια ευρώ. Πενήντα εκατομμύρια ευρώ. Και ερχόμαστε και συζητούμε για τη βιωσιότητα. Θα σας πω κι εγώ γιατί καταγεγραμμένασα πρακτικά και δόναμε όλα αυτά που έλεγα τα νούμερα αντιποδίτες. Είχα πει και τότε ότι ο πολιτισμός και ο οικοστής είναι μια άλλη υπεραξία που φέρνει οικονομικά οφέλη στο τέλος, αλλά δεν πάρει να κοστίζει πολλά περισσότερα και άμεσα στο δημόδιο του Ιρακλήου. Και επαφορή θα σας θυμίσω, το έχω ξαναπεί η παγίτω Θεμούντια, αλλά καλό να τα μαθαίνουμε και εμείς. Αντιβήματος σχολελικών ήτανε τότε ο κύριος αγαπητός της Λάδας, ο κύριος Μιχαλονάκης. Και όταν συζητήσαμε, σε ό,τι συζητήθηκε, πως θα λειτουργήσει αυτό το έργο, όταν τότε συζητούσαμε για 165 άτομα περίπου προσωπικό, πως θα λειτουργήσει και ποιος βόλος θα το λειτουργήσει. Και ευχήθηκα κάποιους να τους ελευθύσω να μου κατέβουνε δικά την πάτη του ΚΚΕ. Δεν είπα, αλλά ευερπιστον να ζει ο λαμπράκης, να το επιδοτεί όπως επιδοτεί και τα άλλα, διότι αλλιώς θα χάσει το δημόσιο χαρακτήρα και ο δήμος δεν θα μπορεί να το λειτουργήσει. Ο κύριος Μιχαλονάκης πως τελείοτου λέει, όσο είναι ο κύριος Κουράητης δήμαρχος, δεν θα μπούνε ιδιότητες, θα τον λειτουργούν οικονομικά. Στο ευφυολόγημά του απάντησα πιθανόν να είναι ο κύριος Μιχαλονάκης, να είστε και εσείς δήμαρχος τότε. Να φτάσω σε μια ερώτηση που και εμένα μου ήρθε. Το 1 300 για ποιότητες για τη συνδύνηση. Θεωρώ ότι αν δεν χρειαστούν 1 300 για τη συνδύνηση, ή όσα δοθούνε, θα δοθούνε παραστατικά και αποδείξεις. Εάν δηλαδή δεν κατανοηθούν όλα και μένουνε, θα μου πείτε τότε γιατί θέλετε 5 εκατομμύρια αύξη με το ισχυκό κεφαλαίο. Γιατί αυτό προβλέπτηκε από την, όχι μη λέτε βιωσιότητας, αλλά από ότι μίλησα με τον κύριο μου Δάτσο, με τον κύριο Κόριο, δεν είχαμε και μιζαλετής, λοιπόν για να λειτουργήσει απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια, χρειάζονται αυτά τα χρήματα. Οπότε συζητούμε λοιπόν ότι δίνονται ψήφια λειτουργία ή μη λειτουργίας. Δεν το θέτω εκβιαστικά, το λέω από καρδιάς. Θα ήθελα να σας πω μετά, ότι ξέρετε κάτι. Αν ερχόταν πιθανόν αύριο η πρόταση του κουκλού, θα ήμουν μαζί του και θα έλεγα να συζητήσει και να είμαι ελπέτους. Θα μου την πέσει ο ισχυκός κοσταπάτης και εσύ δίκιο. Θα μου την πέσει και εσύ δίκιο. Και θα σας πω γιατί. Διότι καλό είναι να διεκδικούμε από το κράτος. Άριστες σύμβασης είχε γίνει για το Επανγκρίτιο, το είπα προθέτως του υπουργού του κυρία Μενδώνη μπροστά, το ξαναλέω και τώρα, ασυμβαθώ, από 2004. Και προέβαινε πε 400.000 ευρώ κάθε χρόνο να δίνει το κράτος. 6 εκατομμύρια μας οφείλουν. Και λένε, μα έπεσε η κρίση δεν μπορείς να τα οφείλουν. Δεν είχε κρίση ο δήμος. Θέλω να σας πω, ότι την εποπτεία δεν αναμβάνουμε. Τριμερίζουμε χρηματοδότηση, δεν εμπιστεύουμε διότι έχουμε παράδειγμα που μας χρωστούμε. Ε, πώς να λειτουργήσει αυτό το έργο το πολιτιστικό. Να πούμε επιχορηγίως. Μόνο να βγάλουμε κουπόλια, αλλά πρέπει να μας αγγιεθεί στο κουπόλιο για να μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε. Τίποτα άλλο, ευχαριστώ. Ο κύριος Δροσίτης. Ο κύριος... Ο κύριος Κασαπάκης. Θα ξεκινήσουμε με ένα θεματάκι, γιατί η υποκρισία περισσέβει εδώ μέσα. Προχθές είχαμε συζήτηση για τις αντιδημοκρατικές τροπολογίες, τις διαδημοκρατίες, που παραδειάζουν τη δημοκρατία, που κάνουν που διάχνουν μεθαύρια στον προϋπολογιμό. Θα λέμε, να το ονομικό πλαίσιο που απαξιώνει τις παρατάξεις, που δεν έχουν υποβάλλει ολοκληρωμένη υπόταση και τους θεωρεί χαμένα κορμιά, δεν μετράει πουθενά, ούτε στα υπέροχα, στα κατά. Παραπροχθές, όταν κλαίγαμε επιτροπές μέσα την οικονομική, κάποιοι κλαίγανε, διότι οι λαϊκές πρόσφυγες θα χάσουν τον εκπρόσωπο που δικαιούνται. Αυτή θα τη χαρακτηρίσω. Η συμπεριφορά ήταν ελεγνή. Και στα προηγούμενα ψηφίσματα που βάλαμε την προηγούμενη φορά και σήμερα, τι ψήφισαν όλοι, αγνώηση παντελή. Σαν πείτε μας έπιασε ο πόνος σε εμάς, όχι. Επισημένουμε όμως την άθλια συμπεριφορά. Ούτε υπέρ, ούτε κατά, ούτε ελευκό, τίποτα. Αυτή είναι η αντιμετώπιση της λαϊκής γνώσης. Και αυτό είναι η δημοκρατία αντιμετώπιση από όσους σκέχονται για τη δημοκρατία. Ξαναλέω, δεν μας κόφτει, ούτε θέλουμε από τη συμπαράστασή τους. Αλλά, όταν μιλάνε για διάφορες έννοιες, να προσέχουν τι λένε. Πάω παρακάτω. Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά ακούσα κάτι περίεργα οικονομικά σήμερα. Δηλαδή, αφού ο δήμος δεν χρηματοδοτύπησε επιχειρήσεις, άμα κρίσει η επιχείρηση, δεν χάνει τίποτα ο δήμος. Αφού δεν έχει τόσο χρηματοδότηση, χάνει ή δεν χάνει. Τα 50 εκατομμύρια της ΕΠΑΝΑ δεν τα χάλει όμως. Εδώ κυνηδεύει τα πλειώσια, αλλά έναντεκαδόν δεν κάνει αύριο. Μια μορφή χρηματοδότησης, εγώ ξέρω ότι όταν κυνηδεύει μία επιχειρήση, τι κάνουν για να τη σώθουνε, αύξεις μορφικό κεφαλαίο. Δεν είναι μέση χρηματοδότηση αυτή, τι είναι. Ποιος έχει βάλει τα λεφτά, δηλαδή, και έχει χτιστεί όλο αυτό το πολιτιστικό. Τα 50 εκατομμύρια ποιος τα βάλει, για να καταλάβω. Επίσης, τα περιυποκρισίες, αφού είσαστε όλοι υπέρ της διτουργίας των επιχειρήσεων και μάιστα της νομιμοποιείτε και επισημοποιείτε, συμμετέχοντας με εκπροσώπους μας εκεί. Και δεν παίρνετε τέτοια χαμπάρια, διότι άκουσα τώρα εδώ, εκκρυπτό και παραβίστω, λέγονται πράγματα. Αφού είστε εκπροσώπους, στον Δημοτικό Συμβούλιο των επιχειρήσεων, και δεν μπορείτε χαμπάρια. Κατά τα άλλα έχουμε μισά δικο που λέμε ότι απομακρύνονται οι λειτουργίες από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και εσείς έχετε την αυταπάτεια του ιντοκυριαρχού οργάνου ακόμη. Κάναμε και οικονομοτεχνική μελέτη, μάιστα. Ξέρετε ποιο λόγιστη υπέρβληγε η εταιρεία σε, όχι αυτό που στο ερώτημα ένα και ένα πόσο καλύτερο απαντάει δύο, απαντάει πόσο θέλετε να κάνει. Δηλαδή το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δεν είχε οικονομοτεχνική μελέτη, με το λαμπράκι που αναφέρθηκε ώρα πριν. Και το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής, πώς άφησε 100 εκατομμύρια χρέη και το μολάρα στον κράτος. Τότε θυμήθηκε ότι το κράτος θα το πάρει, αλλά δεν είχε κανένα έλεγχο όταν δημιουργούνταν τα χρέη των 100 εκατομμυριών. Εδώ δεν είχε οικονομοτεχνική μελέτη για το πολιτιστικό που ξεκινούσε. Πώς έφτασε τα 20-50 εκατομμύρια. Για να σας θυμήσω και κάτι από άλλη οικονομοτεχνική που έχει ενδυθύσει από εδώ μέσα. Οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας δράψεις με τον Σκούν Κεφαλαίου της Δεπτάη, τον Άγουστρο του 2013. Τότε που ήταν τα Σταθμή και τα υπόστηδα. Παράγραφος 4.2.2. Παραδοσιές εξέλιξης των οικονομικών μεληθών. Η αύξηση των μισθωμάτων και λοιπόν εσώδων από τη Χρήση 14 οφέβηται στην έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του Πουσουπουή. Τέσσερα το 2013 ένα τρακόσα, δέκα τέσσερα δύο, το 2015 δύο τρακόσα, το 2016 δύο τετρακόσα, το 2017 δυόμισι εκατομμύρια. Εκονομοτεχτική μελέτη όμως θα έλεγε και σκοτωρόμαστε τώρα για την Εκονομοτεχτική Μελέτη. Ανέο γράφει αυτό το άλλο παράγραφο ή στον άλλο. Παραχωρούμε λοιπόν περιεουσία και λειτουργίες. Το κυριαρχό όργανο αυτή είναι η κυριαρχία του να τα παραχωρεί όλα σε εταιρείες. Και μετά να λέμε εκρυπτώσιο παραβήσεων να κάνουν εταιρείες ή να έχουμε τόσες υποψίες που να θέλουμε διασυριστικό έλεγχο των εταιρεών. Τόσο καμπάρι παίρνουμε. Αλλά κατά τα άλλα είναι δημοτικές επιχειρήσεις έχουν εμπερισσύν την αυταπάτη. Έχουμε λέει κρίση και γι' αυτό το κράτος δεν δίνει, ναι. Ποιος τη δημιουργεί στην κρίση, ο μισθός του εργαζόμενου και μάλιστα εδώ για άλλους που έχουν αυταπάτες. Εντάξει θα το πω και πιο μαλακά γιατί πιάνει και τον δήμαρχο και το όλο το επαγγελματικό συνάφι του. Ε, μου λέτε έβγαλε μια απόβαση το ΣΤΕ χρειάζει την είδατε για τους δημοσίες, για τους συντάξεις, τα λοιπά, την είδατε. Δεν είναι αυτό έσχος. Τι λέει το ΣΤΕ. Βεβαίως σας τα έκλευε αντισυνταγματικά που σας τα έκλευε αλλά δεν μένει να σας τα δώσε από τη διάθρονη τοιλιστής. Αυτό δεν είπε. Κατάλαβα λάθος. Αφού λέει δεν δικιώσουν τα αναγρομικά. Ό,τι σας έκλεψε σας έκλεψε. Δεν το εφαρμοζουν τα δικαστήρια της τεράλλου τοιλιστής όμως. Κύριε έκλεψες. Μάλιστα κύριε Πρόεδρε. Ε, έχεις να τα δώσεις πίσω. Όχι. Ε, αφώνωσε. Αυτό έβγαλε. Το ανάπτωνταν το δικαστήριο της χώρας. Κακό σας τα έκλευε αλλά δεν τα παίρνετε και πίσω. Διότερες ας το δώσω. Ωραία. Και θα κλείσουμε το εξής. Επειδή μιλάτε συνέχεια, καλά, γιατί μπορείς μιλάτε βέβαια για τους πολίτες. Είναι δικαίωμα ή συμμετοχή στον πολιτιστικά δρόμενα. Έχει δικαίωμα ο καθένα να αναπτύξει ό,τι τάση η πολιτιστική έχει. Σε ραξ, σε κούλμπλε, ομίλος, τα λοιπά. Έχει δικαίωμα να παρακολουθεί υψηλό επίπεδο πολιτιστικών παραστάσεων. Ε, αν τάση είναι ό,τι δικαίωμα, τι χρειάζεται οικονομοτεχνική μελέτη. Τι χρειάζεται. Είναι αυτά που λέγατε παλιάς στην Ολυμπιακή. Μπαίνει μέσα γιατί πάει στον Καστυλόριο και στον Κάτσο. Μα μην πηγαίνει αφού πρέπει να πηγαίνει γιατί έχουν δικαίωμα και αυτοί οι πολίτες εκεί. Σε αεροπολιτιστικές πλήσεις. Δεν με ενδιαφέρει το κόστος. Το πληρώνει το κράτος. Αυτό δεν είναι δουλειά του. Να καλύπτει τα δικαίωματα των πολιτών. Αν λοιπόν θεωρείτε όλοι σας ότι είναι δικαίωμα του Δημότου Ιερακλίου όλος αυτός, η συμμετοχή στα πολιτιστικά δρόματα, τζάμπα κάνετε τις συγχονομοτεχνικές μελέτες και οφείλεται να βρείτε πως θα καλύψει το κόστος. Εμείς σας είπαμε πως. Αν διεκδικτιστούσουμε θα το κάτσουμε και δεν πειρνούμε φόρους όλοι. Και όμως η περίπτωση για να μην φτάσουμε κάποια στιγμή από εταιρίες στα χρέη και να γυρίσουμε στο Δήμο τα χρέη μόνο, χωρίς να τα έχει ανοίξει ποτέ κανείς, για αυτό λέμε κλείσιμο των επιχειρήσεων. Μα μια φαρά υπηρεσίες μπορεί να κάνουμε και να κάνουμε θαύματα. Αρκεί να έχουνε βεβαίως μόνιμο προσωπικό, το οποίο αγρουέται διότι βολεύεστε με τους διμηνίτες, τετραμινίτες, τους ωφελούμενους, άλλη πατέντα αυτή. Οφελούμενος λέει, εργαζόμενος και γυροφελή εργασία, αυτός που την κάνει δεν είναι εργαζόμενος, ας και είναι εργασία, είναι ωφελούμενος. Α, που σημαίνει, όταν φύγει στο 8 μήνου δεν έχει επίδομα ανεργίας, που σημαίνει και μετράει στα συντάξημα, που σημαίνει και δεν έχει ασφάλεια, πάει μόνο για αττύχημα, μπάζει πράγματα στο δουλειάς και τον τρέχουν. Αυτό είναι το κράτος ασκήρι, και όταν ψηφίζεται τα κόμματα που ψηφίζουνε αυτούς τους νόμους, μη μου κάνετε με τα τσιγεωσίες, πάντε για τους εργαζόμενους, μαζί σας, να τους ατσιριώξει την άλλη μέρα εγώ, η κυβέρνηση δεν ατσιριώξει, ποιος την ψηφίζει αυτή την κυβέρνηση, κανείς, κανείς, ενεργευθύνει. Ωραία, ευτυχείτε. Ο κ. Καραπηράκης. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από τα ερωτήματα που έφθισα, εγώ ή δεν κατάλαβα, ή δεν απαντήθηκα. Έμαθα βέβαια ότι η συγχόνευση έγινε με το 2190 του 1920, οπότε συνάγονται κάποιες απαντήσεις. Δεν ξέρω κατά πόσο χαιρόμαστε που προλάβαμε το καθεστώς το παλαιό του 1920 και δεν πήγαμε το καινούργιο, το καθεστώς που ισχύει από τον Μάρτη του 2019. Σε κάθε περίπτωση πάλι, όμως, παραμένουν κάποιες ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα, γιατί δεν έχουμε δει ισολογισμού με τα σχηματισμού, όπως προβλέπετε από τον 2166, δεν τον έχουμε δει, εγώ δεν τον έχω δει. Δεν έχουμε δει το ισολογισμό του τελικού σχήματος, ο οποίος έπρεπε, όπως είπαμε, 30 Σεπτεμβρίου, λεωποκρατησία, αλλά δεν καταλαβαίνω. Στο γεμί δεν είναι πάντως, που έψαξα, δεν ξέρω πού άλλο πρέπει να ψάξω. Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχω την αίσθηση ότι, επιτρέψτε μου, όταν βαθμίζουμε λόγω της μελέτης βιοσημότητας, όπως επίσης και της αύξησης του χειφαλαίου, το ποσόλ, δηλαδή, και το πού θα πάει αυτό το κεφάλαιο, στο βομό του να λειτουργεί στο πολιτικό κέντρο. Προφανώς δεν είναι κάποιος εδώ που δεν θέλει να λειτουργεί στο πολιτικό κέντρο, αλλά υπάρχουν κάποια θέματα, όπου δεν πρέπει να τα παρακάμψουμε. Δηλαδή, μια μελέτη βιοσημότητας είναι μια μελέτη βιοσημότητας, για να την κάνει το νομικό πρόσωπο, τον υποχρώνει μια συγκεκριμένη νομοθεσία. Και, μάλιστα, αφενός προβλέπει μια συγκεκριμένη διαδικασία πριν να υλοποιηθεί, και αφεντέρω, έχω την υποψία ότι υπόκειτηκε σε έργο την αποκεντρωμένη. Θα καταλάβαινα και θα λεχόμουν, η μελέτη βιοσημότητας να γίνει με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, και να παρακάψουμε το άλλο κομμάτι. Εκεί θα έπρεπε να δούμε θέματα απόδοσης, σε τωρικού βαθμού απόδοσης, κλπ. Δεν τα είδαμε. Αντίθετα, αυτό που πήραμε τεκμηλιώνει ένα, όχι ιδιώσιμο αποτέλεσμα, εισα-είσα, ένα ζημιαγών αποτέλεσμα. Και λέω με απλά λόγια ότι ο δήμος θα υπομισθεί ένα οικονομικό φορτίο, το οποίο κυμένου ήταν αλόγος, αν θα λειτουργήσει, πόσο θα λειτουργήσει το πολιτικό κέντρο. Υπόθηκε πριν ότι το κομμάτι αυτό το οποίο το συζητάν οι περισσότεροι από εδώ μέσα, της πληρωτικής λειτουργίας, αυτό το 1.315.000, άκουσα δύο εκδοχές. Η μία είναι ότι έχουν εγκατασταθεί πολλά μηχανήματα, παράδειγμα, συστήματα γεωθερμίας, χιλιάδες πράγματα, ακούσα αυτόν τον όρο. Και αυτά θα πρέπει να συντηρηθούν, γιατί στα 10 χρόνια που έχουν εγκατασταθεί δεν έχουν λειτουργήσει. Η άλλη μηχανή που άκουσα, όπως του κ. Μουδάτσου, είναι ότι υπάρχουν έξοδα συντήρησης και λειτουργίας της πληρωτικής περιόδου, τα οποία βαρύνουν το φορέο και δεν μπορεί να τα καλύψει. Ξανά, έχουμε λοιπόν, στο κομμάτι της βιοσημότητας, στο δεύτερο εγγυμένο τρόπο του να κάνει κανείς μια δεδιαμελέτη όσον αφορά έναν πρόσωπο. Αυτό προδιαγράφεται πλήρως στο ΦΕΚΡ 15-24 του 2007, όπου το άρθρο 252 του Δημοτικού Κοινωνικού Κώδικα λέει ότι σε μια αύξημη του γεφαλαίου, μην τα πούμε όλα, εγκρίνεται μετά από σύνταξη πλήρως οικονομικής μηλέτης βιοσημότητας, εφόσον αυτή συνδέεται με βελτίωση του παρεχόμενου απ' αυτές πηρεσιόν, είναι προσθήκη άλλων δραστηριοτήτων, στους καταστατικούς σκοπούς και όχι απλώς για την διαμοιακή διευκόλυνση των προσώπων προκειμένου να ελοκληρώσεις οικονομικές υποχρεώσεις. Μα τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας, ακόμα και στην πρωτοτική περίοδο, είναι ένα λειτουργικό έξοδο. Να μην μακρυγωρώ, νομίζω ότι τόσο στο κομμάτι του προοπλογισμού χρειάζονται περισσότερα στοιχεία. Υπάρχει και στις ερωτήσεις που έκαναν ότι θα ήθελα να δω μια τεχνική προδιαγραφή. Τι περιέχει αυτό το ένα τραχώσα. Είμαι σε γραφή οικογραφίου. Άλλωστε, εφόσον θα βγει σε διαγωνισμό αυτό θα περιγραφεί. Άρα κάπου υπάρχει αυτή η πληροφορία, απλά εμείς δεν την έχουμε. Επίσης, η μελέτη καθεαυτή έχει σημαντικές ανακρύβωες, όπου εμένα προσωπικά αυτό που μου περνάει είναι ότι υποστηρίζει τη μη βιωσιμότητα του εχειρήματος. Σας ευχαριστώ. Μάλιστα, ο κύριος Μακαρόνας. Ναι κύριε Πρόερρο, είχα ένα θέμα αλλά με κάλεψε πλήρως ο επικεφαλής μου, ευχαριστώ πολύ. Κύριε Λιτάκης δεν είπε ότι δεν παίρνει. Κύριε Λιτάκης. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε και δήμαρχε αγαπητή συμβουλή, αγαπητή συναρεφή. Πρώτα αρχάς, πριν περάσουμε στο προκείμενο, κάποιες συζητήματα που θέλω να θέσω για το ζήτρο που βουδιάζουμε εβώψε, ένα σχόλιο θα να κάνω. Και νομίζω ότι εκφράζει την παράταξή μας στο σύνολο της. Θα ήθελα πραγματικά να πω ότι θυμίζομαι και εγώ πραγματικά και όλοι μας, γιατί ο κύριος Ξιλούρης από ό,τι καταλάβαμε και απόψε, παρά τις παρενέσεις όλων μας, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη. Και απεδίκει ότι όχι απλά είναι μετανοητός, αλλά από τις δημόσεις τοποθετήσεις του, τις προηγούμενες μέρες αλλά και σήμερα, θέλω να πω ότι υπερτούνισε και επικρίνωσε και υπερουμάτισε των απαράδεικτων σχολείων που έκαναν τις δημόσεις. Συναδεύεση που στη στιγμή έφερα στην κυρία Τινά Σπανάκη. Τέλος πάντων, το σταματάμε εδώ και οι δημότες μας κρίνουν όλους και νομίζω ότι τον έκρυμε ήδη και ο Νακλειούτ Κοσδάος και τον κύριο Ξιλούρη. Όπως επίσης να απευθύνεται σε εμάς και να μιλάει για φιλάνες και τα λοιπά που πάλι δεν το καταλάβαμε και αν έχει κάτι να πει, μπορεί να το πει ξεκάθαρα στο νομοτικό σου που βρίσκομαι μέσα και φυσικά αν κάτι μας έβρεπε θα λάμψα όλες τις απαντήσεις. Προχωράω τώρα στο ζήτημα που κρουδιάζουμε απόψε. Επειδή τα τεχνικά ζητήματα αναλύθηκαν αρκετά και ο κεφαλής μας ο κ. Κουράκης ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία της μελέτης, εγώ θα, για να είμαι σύντομος, θα σταθώ σε δυο-τρία ζητήματα καθαρά πολιτικά, τα οποία νομίζω ότι αυτά πρέπει να μένουν στην αποψηλή μας συζήτηση ή τελείως χώρος της συζήτησης που έγινε σε δύο μέρη την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα. Το ζήτημα αυτό δεν περιέχει δυστυχώς πάρα πολλά πολιτικά ατοπήματα, θα έλεγα, από τη Δημοτική Αρχή και από τη διοίκηση της Επανάλης, να περθούσα δυναμή της διοίκησης της Επανάλης. Το πρώτο ατοπήμα ήρθε πριν μερικούς μήνες, όταν λίγο πριν τις εκλογές, τις δημοτικές εκλογές ενώ, και όταν είχε ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος, επερεκλογικός ο δημόσιος διάλογος, η Δημοτική Αρχή έδειξε μια απίστευτη βιασίδη. Θυμάμαι τότε χαρακτηριστικά, με σχεδόν οι παρατάξεις που συμμετείχαν στον εκλογική διαδικασία. Ακόμα και η παράταξη του κ. Σαμάκη, που συμμετέχει σήμερα στη Δημοτική Αρχή, αποδοκίμασε την επιχειρούμενη τότε συγχόνευση της Επανάλης με τη Δεπτάη. Παρά, λοιπόν, τον όποιο δημόσιο διάλογο τότε είχε αναπτυχθεί, η Δημοτική Αρχή ήθελε τέτοια καλά να φέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συγβούλιο και να δεσμέρει, ουσιαστικά, την επέμενη Δημοτική Αρχή σε μια τέτοια απόβαση, μια Δημοτική Αρχή, η οποία τότε, στη σύνθεση την οποία είχε και στο Δημοτικό Συγβούλιο, δεν είχε μια σύνθεση, γίνγκες μέρες ακόμα ζωής. Δεύτερο ατόπιμα, πολιτικό. Μόλις μας αποκάλυψε, ουσιαστικά, και μας ανέφερε ο κ. Ξηλούρης απόψε, ότι επιχείρησαν μεσούς του καλοκαίριου, μετάβελαν τις εκλογές και όταν το Δημοτικό Συγβούλιο έχει ειδικό σκοπό, ουσιαστικά, μέχρι την κατάσταση των νέων δημοτικών Αρχών, να περάσει κανονισμό και οργανόγραμμα στον πρώτο Δημοτικό Συγβούλιο της ΔΕΠΑΝΑΛΚΟ. Βέβαια θα μου πείτε το ερώτημα με ένα προς το οποίο απευθύνεται. Όταν ο ίδιος επίσης ξεκάθαρ και αντιμετριαστά είπε, ότι για ποιον λόγο να φέρει με το κανονισμό λειτουργίας στο Δημοτικό Συγβούλιο, έτσι αντιμετωπίζεται από τον κ. Ξηλούρη για τη διοίκησή του το Δημοτικό Συγβούλιο, το ανώτερο πολιτικό όργανο για μία εταιρεία που όπως υπόδειγε πολλά και στις απόψε είναι μονομετοχική. Το Δημοτικό Συγβούλιο κ. Ξηλούρη, ναι θα πρέπει να αποφασίζει και τους όρους του κανονισμού, ασχέκτος αν υποζητείς εσείς τυπικά και νομικά μπορεί και το Δημοτικό Συγβούλιο να το κάνει από μόνο του. Τρίτα από αγατόπιμα. Επιχειρείται να το φέρει την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημοτικό Συγβούλιο και μάλλον την πάρα προηγούμενη εβδομάδα στο Δημοτικό Συγβούλιο. Και φυσικά μετά τις ερωτήσεις της δημοκρατικής αρχής της αντιπολίτευσης και της παράταξης της συγκεκριμένα και τον άλλο να ευχαριστούμε καλά, όταν του είπαμε πως είναι δυνατό να στείλουμε έναν εκπρόσωπο σε μια γενική συνέλευση για να αποφασίσει την αύξηση του δημοκρατικού κεφαλαίου, όταν ακόμα δεν έχουμε διαβάσει καν την έκθεση για την μελέτη βιοσημόρτας που προτείνει και η συγγενή την αύξηση του δημοκρατικού κεφαλαίου. Κατάλαβε τότε, μέσα σαγωγικά, μετά για την παρήμεση του Ρυμάκου, ότι έπρεπε να γνωρίζουμε αυτή την μελέτη βιοσημόρτας και όπως θυμάστε τότε κρατήθηκε το θέμα. Όμως επιχειρήθηκε και αυτό κρατεί τα πόψε και επιχειρήθηκε και τότε, έτσι πολύ επιφανειακά να περάσει το θέμα και απλά να παραμείνει στην ανάδειξη ενός εκπροσώπου. Πέταρτο ατόπιμα. Μπαίνει σήμερα εκδιαστικά συνεχώς από το στόμα της δημοκρατικής αρχής, το ουκείδου, ξεμίνει, ότι με πρέπει να υπηρετήσω στην πολιτιστικό κέντρο. Απευθύνω λοιπόν εγώ το ερώτημα τώρα στη δημοτική αρχή, στο δήμαρχο και στην σημερινή δημοτική αρχή. Αφού λοιπόν πραγματικά όλοι αντιλαμβανόμαστε και νομίζω ότι οι περισσότεροι εξημών, διότι κερδίως δημοτική αρχή, και ο Γιώργιος Γουράκης ως δήμαρχος και εμείς πολύ εξημένοι ως δημοτικοί συγγουλίοι, παλέψαμε και φέραμε και εμείς στις πλάτες μας ένα κομμάτι, το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας δημιουργίας του πολιτιστικού κέντρου. Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα και να αποκλειγωθεί. Αντιλαμβανόμαστε και την αναγκαιότητα του να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο. Αλλά αφού λοιπόν μπαίνουν τόσες ζητήματα που σας ανέφερα προηγουμένως, γιατί λοιπόν το εκδιαστικό δήλειο αυτό πρέπει να λειτουργήσει στο πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται σε εμάς κύριε Ξηλούρι, διότι από το που εφείνεται στην ίδια τη Δημοκρατία που και εσείς υπηρετείτε σήμερα, ώστε άμεσα να επισπεύσει τις διαδικασίες, να ορίσει όλο το Δημιουργικό Συμβούλιο του ΔΕΕΠΑΝΑΛ, το οποίο θα αντιπροσωπεύει την νέα σύνδεση του Δημοκρατικού Συμβουλίου και αυτό το Δημιουργικό Συμβούλιο θα ξεκινήσει να χτίζει σιγά σιγά όλη αυτή τη διαδικασία που ναι μεν πρέπει να γίνει αλλά να γίνει σωστά. Συγκρασματικά λοιπόν κύριε Ξήλο επαναλαβαίνω σωστικά αυτό που ήδη πρότεινε ο κεφαλής μας, ότι δηλαδή από όσα το θέμα δεν μπορεί να προχωρήσει πρέπει η Δημοκρατική Αρχή άμεσα να ξεκινήσει τη διαδικασία που θα συγκροτηθεί το νέο Δημιουργικό Συμβούλιο. Αυτό να ξεκινήσει μια έκθεση και μια μελέτη δημοσιμότητα, σε οποία θα προτείνει την άκρηση με το κεφαλαίο και το Δημοκρατικό Συμβούλιο με τη νέα τους σύνδεση με τους νέους σχετισμούς δυνάμων έτσι όπως ο Ερακλειότ και η κοινωνία ανέδειξε να πάρει τις τελικές αποφάσεις. Κύριε Καραντινός, δευτερολογιές, αν δώσανε αυτόν πρέπει να έχουν σε δευτερολογιές οι επικεφαλείς των παρατάξεων. Κύριε Κουράκη, δευτερολογία κάποιος, και ως αναγνώσου να απαντήσετε θέλετε. Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα ότι συνεχίστηκε να μην καλύψει και το φάσμα του νεοτροπίστου... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ μένα και επειδή είπα... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα σας θεωρώ... Καλησπέρα...