15η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2021 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2021)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Ο κύριος Γραμμένος. Παναρών Πρόεδρε, καλησπέρα. Καλησπέρα Πρόεδρε, η κυρία Βακυρτζή είναι παρούσα. Ο κύριος Δελικάρης είναι εδώ μαζί μας. Η κυρία Δρακονάκη. Η κυρία Δρακονάκη μας ακούει. Η κυρία Δρακονάκη είναι εδώ. Ναι, εδώ και εγώ την είδα. Ο κύριος Δρακονάκης. Παραών Πρόεδρε. Ο κύριος Βακυρτζής παρόν. Ο κύριος Ιακοβίδης. Παρόν. Ο κύριος Ιγνατιάδης. Παρόν Πρόεδρε, καλησπέρα. Καλησπέρα. Η κυρία Ιωσήφιδου. Ο κύριος Καλανταρίδης. Παρόν, κύριε Πρόεδρε. Καλησπέρα. Ο κύριος Καλπακίδης. Παρόν. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Ο κύριος Κελαϊδάκης. Καλησπέρα κύριε Πρόεδρε, παρόν. Καλησπέρα. Ο κύριος Κουνάκος. Καλησπέρα, καληβδομάδα. Να είστε καλά, χρόνια πολλά στην πόλη. Καληβδομάδα. Πρόεδρε Ιωσήφιδου είμαι εδώ, μάλλον είπατε πριν το όνομά μου. Ε, ναι, ωραία. Η κυρία Ιωσήφιδου παρούσε. Ο κύριος Λαζαρίδης. Τον είδα το σωτήρι. Ναι, κύριε Λαζαρίδης, είστε εδώ. Καλησπέρα, ο κύριος Μαυρίδης. Καλησπέρα, ο κύριος Μαυρίδης είναι εδώ μαζί μας. Ο κύριος Μιχαηλίδης. Καλησπέρα. Ο κύριος Μουμτσάκης. Καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα, ο κύριος Μουρτασάγας. Καλησπέρα σε όλους. Είναι εδώ μαζί μας. Ο κύριος Μουτιας. Καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα, ο κύριος Ξανθόπουλος. Καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα, ο κύριος Στόδωρος Παπαδόπουλος. Καλησπέρα, ο κύριος Σωτήρης Παπαδόπουλος. Καλησπέρα. Ο κύριος Χρυσόστομος Παπαδόπουλος. Καλησπέρα σε όλους. Είναι εδώ. Ο κύριος Βαγγέλης Παπάς. Καλησπέρα. Ο κύριος Λεωνίδας Παπάς. Καλησπέρα σε όλους. Είναι εδώ. Ο κύριος Βαγγέλης Παπάς. Καλησπέρα. Ο κύριος Λεωνίδας Παπάς. Παρόν, Πρόεδρε. Καλησπέρα. Καλησπέρα, ο κύριος Πετρόπουλος. Καλησπέρα σε όλους. Παρόν, κύριε Πρόεδρε. Καλησπέρα, ο κύριος Ποτόγιας. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Ο κύριος Πρωμούσας. Καλησπέρα σας. Παρόν. Καλησπέρα, ο κύριος Πουσαέφ. Καλησπέρα. Ο κύριος Σταυρίδης. Καλησπέρα από μικρόφωνο σας. Ο κύριος Σταυρίδης. Καλησπέρα σε όλους. Παρόν. Καλησπέρα. Ο κύριος Σωτηριάδης. Κύριε Πρόεδρε, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν μπορεί να συμμετέχει. Ελπίζουμε να είναι περαστικό ότι είναι. Ο κύριος Θελίδης. Παρόν, κύριε Πρόεδρε. Καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα, η κυρία Τσανάκα. Η κυρία Τσανάκα είναι εδώ. Ο κύριος Τσαπανίδης. Καλησπέρα, παρόν. Καλησπέρα, η κυρία Χροντισκάκη. Καλησπέρα, παρούσα. Καλησπέρα, και ο κύριος Χρόνης. Καλησπέρα, πρόεδρε, παρόν. Καλησπέρα. Ωραία, νομίζω άκουσα, είναι κάποιος άλλος, κυρία Κόγιαν. Ναι, καλησπέρα. Καλησπέρα, είναι κάποιος άλλος από τοπικό συμβούλιο. Όχι. Καλησπέρα και από Καρακεήσογλου. Καλησπέρα, κύριε Καρακεήσογλου. Καλησπέρα, πρόεδρε. Ναι, καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα. Ναι, κυρία Κόγιαν. Λοιπόν, πριν ξεκινήσουμε τη συνεδρία και πριν δώσω τον λόγο στον κύριο δήμαρχο, θέλω ως δημοτικός συμβούλιο να εκφράσουμε όλοι μαζί τη λύπη μας για το θάνατο του Ηρακλή Καραμπερίδη, πρώην δήμαρχο Ελευθερών, να είναι λαφρύ το χώμα που το σκεπάζει και θα εκδώσουμε αύριο, θα αποστήλουμε μια ανακοίνωση συλληπιτήρια. Κύριε δήμαρχε, έχετε το λόγο. Κύριε δήμαρχε, το μικρόφωνο σας δεν σας ακούμε. Τώρα μ' ακούτε? Ναι, μία χαρά. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλησπέρα. Θα είμαι πολύ σύντομος για να δώσω το λόγο σε σας. Δύο πράγματα, δύο ανακοινώσεις θα κάνω. Η μία είναι ότι ξέρουμε όλοι για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η επίσκεψη πήγε πάρα πολύ καλά, με πολύ θετικό αποτύπωμα για την πόλη. Και επίσης θέλω να πω τη συνάντηση που είχα πριν από λίγες μέρες με τον κύριο Πέτσα. Συζητήσαμε για θέματα του Αντώνης Τρίτσις, για τις προτάσεις τις οποίες έχουμε υποβάλει. Εμείς μέχρι στιγμής έχουμε υποβάλει από τα 22 εκατομμύρια προτάσεις 17 και 22, από τα 14 εκατομμύρια που ήταν από την ΔΕΙΑΚ για έργα της ΔΕΙΑΚ στο εμβληματικό όπου έχουμε έκτοση ένα 50% περίπου, τα 7 εκατομμύρια θα ξαναχρεωθούν, θα πιστωθούν στο Δήμο για να ενταχθούν και άλλα έργα. Μιλήσαμε και για την κινητικότητα. Σήμερα είχαν μια σύσκεψη για το θέμα της κινητικότητας, διότι το πρόβλημα αυτό υπάρχει σε πολλούς δήμους. Μας διαβεβαίωσε όμως που πραγματικά σήμερα μας στείλανε και την εγκύκλιο ότι μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις αυτές που έχουμε ζητήσει για το 2019, το 2020, 2021 και αν θέλουμε και για το 2022 να γίνουν δηλαδή όλες οι προσλήψεις αυτές τώρα. Είναι κάτι, εμείς ούτως ή άλλως έχουμε στείλει στο ΑΣΕΠ και περιμένουμε να γίνει η προκήρυξη για να προχωρήσουμε στην πρόσληψη μηχανικών και διοικητικού οικονομικού προσωπικού για να τελειώνει το θέμα αυτό, η γάγρανα αυτή την οποία έχει παρουσιαστεί και το φαινόμενο αυτό στο τμήμα εσόδων. Επίσης θέλω να σας πω ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με θετική έγβαση πολύ γρήγορα και με αυτά μάλιστα θα υποθούν και για το πάρκτινγκ της Ρωδόπης αλλά και για την ακτή της Καλαμίτσας. Θα έχουμε λίγο υπομονή και θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα. Αυτά, κύριε Πρόεδρε, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Περιμένω τους κυρίους συναδέλφους για τα θέματα εκτός ημερισίας. Θα ήθελα να συμπληρώσω, κύριε Δήμαρξε, αυτά που είπατε σχετικά με την επίσκεψη της Πρόεδρος Δημοκρατίας ότι πράγματι έμεινε πολύ ικανοποιημένη και μας ευχαριστεί όλους ως Δημοτικό Συμβούλιο που την κάναμε επίτιμο Δημότη της πόλης μας. Λοιπόν, θα προχωρήσουμε στα προημερισίες. Κύριε Καλανταρίδη, θα λάβετε εσείς τον λόγο για την παράταξή σας. Έχω κάποια προημερισίες να θέσω, κύριε Πρόεδρε. Η κυρία Τσανάκα όμως από ό,τι γνωρίζω θα παραστεί κανονικά. Μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα. Ωραία. Πότε θα προχωρήσουμε με τους υπόλοιπους συναδέρφους και όταν έρθει η κυρία Τσανάκα θα σας επιστρέψουμε. Ο κύριος Παπαλτοποιούς. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Καλησπέρα. Μα ακούτε? Καλησπέρα, κύριε Τσανάκα. Σας ακούμε όποτε έχετε τον λόγο. Μιλάμε για προημερισίες? Δεν ήμουν, δεν άκουσα τίποτα. Βρισκόμαστε στα προημερισίες. Λοιπόν, θα είμαι σύντομη, όπως πάντα. Πρώτον, ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, θεωρώ πως ήταν το προχθεσινό το θέμα της ανακήρυξης της Προέδρος της Δημοκρατίας σαν επίτιμο δημότη. Δεν είπα τίποτε στον κύριο δήμαρχο εκείνες τις μέρες γιατί δεν ήθελα να τον στενοχωρώ και δεν υπήρχε και λόγος άλλος. Τώρα μπορούμε με την ησυχία μας να δούμε τι κάναμε σωστά και τι δεν κάναμε σωστά. Για μένα το τραγικό της υπόθεσης, και το εννοώ το τραγικό ήταν, η απουσία των δημοτικών συμβούλων. Ούτε καν οι αντιδήμαρχοί σας. Τι ζητούσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού λοιμένα όταν απουσιάζουν οι δημοτικοί συμβούλοι. Τι ζητούσε ο Πρόεδρος του Πανεπιθού ΔΥΠΑΕ όταν απουσιάζουν οι αντιδήμαρχοι. Νομίζω πως όποιος διοργάνωσε το στίσιμο και τους παρόντες, παρόλο που υπήρχε πρόβλημα βέβαια γιατί έπρεπε να είναι περιορισμένος ο αριθμός λογοφόβης. Το καταλαβαίνουμε αυτό. Όποιος το έκανε λοιπόν, έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο από πρωταγωνιστή σε αυτή την υπόθεση, το έκανε όχι απλώς κομπάρσο, απώντα. Και όταν λέω πρωταγωνιστή, πρωταγωνιστές εκείνη τη μέρα ήσαν ο κύριος Δήμαρτο, ο κύριος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν πεταμένος σε μια καρέκλα στη γωνιά και επίσης οι Δημοτικοί Συμβούλοι που τους εκπροσωπούσαμε μόνο εμείς οι επικεφαλείς. Ναι, αλλά δεν ψηθήσαμε μόνο οι επικεφαλείς. Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν. Δεν κάνω παρακείρυση, κύριε Πρόεδρε και κύριε Δήμαρχε, δεν το λέω με σκοπό να ψέξω τη διοίκηση για το πώς είμαι σίγουρη ότι σας παρέσυρε η υπηρεσία πρωτοκόλου της Προεδρίας της Δημοκρατίας η οποία προφανώς δεν κατάλαβε ότι αυτό που κάναμε εκεί δεν είχε καμία σχέση με τα αποκαλυπτήρια του Αδριάντα που έγινε πριν από λίγο. Έτσι, άλλο εκεί. Άλλο πρωτόκολλο εκεί, άλλο πρωτόκολλο στην ανακήρυξη ενός επικίνης δημότητας. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν άλλη φορά, αν τυχόν σκεφτείτε να ξανακάνετε άλλον επίκοιμο δημότητα βάλας, ακούστε λίγο αυτούς που ξέρουν το θέμα και που μπορούν να τα βάλουν με υπηρεσίες σαν τις υπηρεσίες πρωτοκόλου, με επιχειρήματα. Το δεύτερο θέμα και το θεωρώ εξίσου, πάρα πολύ σοβαρό ακούγουμε, κύριε Πρόεδρε. Σας ακούω με καλό νύπτα. Το δεύτερο θέμα που το θεωρώ εξίσου σοβαρό είναι, τον τελευταίο καιρό σχεδόν κάθε μέρα έχουμε ένα τροχαίο ατύχημα επί της χρυσοστόμου δμύδνης. Οπωσδήποτε πρέπει να δείτε και επιβόντες το θέμα μαζί με την περιφέρεια. Θα βάλουμε πανάρια, θα βάλουμε επιβραβηντές, τι θα βάλουμε δεν ξέρω, αλλά δεν είναι δυνατό να θρυνούμε κάθε μέρα ένα νεκρό, γιατί ο κόσμος δεν ξέρει πώς περνιέται ο δρόμος για τη ραξάνη. Φταίει ο κόσμος, φταίνει οι συμπολίτες μας, αλλά δεν πρέπει να τους προστατεύσουν. Είναι μερικοί που είναι ηλικιωμένοι, δεν έχουν μάθει τη ζωή τους να παίρνουν δρόμο. Τώρα θα μας πω ότι μπορούμε και όπως μπορούμε, κύριε Δήμα. Το τρίτο θέμα που είναι επίσης, πάω για μένα από τα πιο σημαντικά, είναι το θέμα του βοήθεια στο σπίτι. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας αυτή τη φορά πρέπει, κύριε Δήμαρχη, σε σας ευχαίνω, πρέπει να εκτελέσετε την εντολή του Δικαστηρίου, την απόφαση του Δικαστηρίου. Πολύ φοβούμε ότι υπάρχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις στο μυαλό σας και σας το λέω ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Δεν απειλώ κανέναν, απλώς προειδοποιώ. Εάν τυχόν δεν εκτελεστεί η δικαστική απόφαση, νομίζω ότι ο Δήμος Καβάλας και εσείς προσωπικά, και ο Πρόεδρος του Μονικού Προσώπου, θα μπλέξει πολύ άσχη. Αυτά είχα να πω. Ο κ. Παπαδάκουλος. Πρόεδρο, ευχαριστού. Λέω το εξής, καταρχήν θα θέλαμε να μην είστε σύντομος, κύριε Δήμαρχη, γιατί μετά από δύο χρόνια κάθε φορά μας λέτε να είμαστε σύντομος, να είμαστε σύντομος, να ακούω εσάς. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε σύντομοι. Θέλουμε να μας ενημερώνετε στο Δημοτικό Συμβούλο και να μην μας ενημερώνετε μέσω των μαζικών ενημερώσεων. Αυτό έτσι ήταν πρώτη παρατηρία. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι συμφωνώ με την κυρία Τσανάκα, έβαλε ένα πολύ σοβαρό θέμα. Το θέμα από το Φάλιρο μέχρι το Περιστέρι, το οποίο είναι ένας δρόμος, το οποίο είναι πολύ επικίνδυνος δρόμος, αλλά και Τενέδου και κάνω και μια προέκταση από το Περιστέρι μέχρι τη Νυχτιόσκαλα, το οποίο νομίζω, κύριε Δήμαρχη, θα πρέπει να δείτε μια συνολική μελέτη σε όλη αυτή τη λωρίδα, σε όλο αυτό το κομμάτι του δρόμου, το οποίο είναι επικίνδυνο, περνάει ο κόσμος απέναντι στα πλευροδρόμια και δημιουργούνται διάφορα προβλήματα. Θέλω να το δείτε, είναι από τα πιο κρίσιμα έργα, τα οποία θα πρέπει να βάλετε στον προγραμματισμό σας. Όπως εσείς τα λέγα, εξίσου τα ίδια, αλλά νομίζω θα τα δρομολογήσετε το θέμα του παλιού. Θέλω να ξεκινήσω με τα πρόερμη ρησίες, λέγοντας ακόμη για τον ΔΕΙΑΚ. Έχω δύο ερωτήσεις για τον ΔΕΙΑΚ. Και ρωτώ, με βάση του άρθρο 21, παράγραφος 1 του ιδρυτικού νόμου των ΔΕΙΑΚ, το 1969-1980, οι κανονισμοί που ρυθμίζουν τα σχετικά με τη λειτουργία και διαχείριση της επιχείρησης, συντάσσονται και ψηφίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΙΑΚ και ελέγχονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και θέλω να ρωτήσω το εξής. Με ποιες διατάξεις, πιανού νόμου, η διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΙΑΚ αρνούνται να φέρουν την έγκριση του κανονισμού εργασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι η πρώτη ερώτηση για τη ΔΕΙΑΚ και η δεύτερη ερώτηση που έχω να κάνω για τη ΔΕΙΑΚ είναι η εξής. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος, κύριοι συνάδελτοι της ΔΕΙΑΚ, αποφάσισαν πρόσφατα να δώσουν προνόμια στους εργαζόμενους της επιχείρησης και να καθιερώσουν επίσημα μειωμένο ωράριο για όλους τους εργαζόμενους και να αξίσουν κατά 25% της αποζημιώσεις τους. Θέλω να ξέρω και θέλω να μας πείτε με ποιο σκεπτικό το αποφάσισαν αυτά τα προνόμια όταν εκκρεμεί ακόμα η έγκδοση ισολογισμών που δεν υπήρχαν δηλαδή οικονομικά στοιχεία. Η ΔΕΙΑΚ εμφανίζει ζημίες περίπου 30 εκατομμυρίων εδρό. Πολύ πρόσφατα η ΔΕΙΑΚ ζήτησε δάνειο από το Δήμο, άρα υπάρχει πρόβλημα, έτσι μας λέγανε. Μάλιστα έλεγε ο Πρόεδρος ότι η επιτυχία ήρθει σιπάει στα βράχια. Και το άλλο που θέλω να τονίσω ότι ενώ μειώσατε το ωράριο των εργαζομένων, οι δημότες είναι στα κάγκελα με τις βλάβες που συμβαίνουν πάρα πολύ συχνά. Και θέλω πραγματικά να ξέρω σε μια προβληματική εταιρεία με ποιο σκεπτικό αποφασίσετε να δώσετε αυτά τα προνόμια. Το δεύτερο που θέλω να πω και να μιλήσω λίγο για τον διαγωνισμό της ΔΕΙΑΚ για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων, τη λεγόμενη με ακύρια συνάδελφη. Λεωφορηθήκαμε ότι ο διαγωνισμός της ΔΕΙΑΚ για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων ακυρώθηκε από την ίδια τη ΔΕΙΑΚ μέσα από μια διαδικασία που μόνο υποπτιού μπορεί να θεωρηθεί. Για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι, έγινε ένσταση για τον διαγωνισμό από συγκεκριμένη εταιρεία προς την αρχή εξέτασης προδικαστικών προσφυγών. Με την οποία ένσταση η ενδιαφερόμενη εταιρεία κατήγγειλε ότι ο διαγωνισμός είχε πρώτον, κύριοι συνάδελφοι, τυπικά προβλήματα και δεύτερον ήταν φωτογραφικός και ευνοούσε συγκεκριμένη εταιρεία. Μετά την έσταση, η ΔΕΙΑΜΑΚ αντί να δώσει νέα ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού, προχώρησε σε αναβολή του διαγωνισμού επαόριστον και οδήγησε βέβαια τον διαγωνισμό ουσιαστικά σεματέως. Δυστυχώς, η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η ΔΕΙΑΜΑΚ πρώτον δεν έχει την επάρκεια να λογτερώσει σε αυτά μια μελέτη. Επιχειρεί να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα φτιάχνοντας φωτογραφικούς διαγωνισμούς, άσχητα, κύριε Δήμαρχε, εσείς αν εδώ μέσα κατηγορούσατε την προηγούμενη διοίκηση ότι η ΔΕΙΑΜΑΚ έκανε φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μία από τα ίδια, κύριε Δήμαρχε, μπορώ να πω ότι συνεχίζετε να είστε. Και αποδέχτηκε τελικά ότι ο διαγωνισμός ήταν προβληματικός αφού τελικά ματαιώθηκε ο διαγωνισμός, έστω και κάπως ανωρθόδοξε. Ρωτώ λοιπόν τον Δήμαρχε, με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της ΔΕΙΑΜΑΚ, γιατί η ΔΕΙΑΜΑΚ έδωσε αναβολή στο διαγωνισμό, επαορίστον και ουσιαστικά τον ματαιώσε. Πότε θα προκηρυχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός και με ποια διαδικασία. Και ταυτόχρονα να ακούσει και αντιδίμαρχος και θα κάνω μια πρόταση προς τη διοίκηση του Δήμου, λέγοντας το εξής. Ότι επειδή μας ενδιαφέρει πολύ ως Δήμος Καβάλας να προχωρήσει το έργο της ΜΕΑ, της Μονάδας Εκοψηγασίας Επορεμάτων, προτείνω να γίνει ο διαγωνισμός από τον Δήμο Καβάλας. Με προγραμματική σύμβαση με τη ΜΕΑΜΑΚ, έτσι όπως ορίζει το άρθρο 100 του νόμου 3852 του 2010. Μέσα από τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 50 του νόμου 4412 του 2016 για την εκτέλεση δημοσίων έργων με αξιολόγηση μελέτης. Με την πρωτοβουλία αυτή, ο Δήμος δεν θα ξοδέψει χρόνο για να κάνει νέα μελέτη. Θα πάρει τη μελέτη από τη ΔΙΑΜΑ, αλλά θα αναθέσει ταυτόχρονα και την τροποποίηση της μελέτης και την κατασκευή του έργου. Εξοικονομώτας έτσι και χρόνο και χρήμα. Για τη Δήμαρχη, το λέω σε εσάς, αν πραγματικά θέλετε με πλήρη διαφάνεια να γίνει αυτό το έργο, γιατί είναι έργο και της Καβάλλας, πρωτίστως πιστεύω, νομίζω ότι σας προτείνω αυτή η πρόταση, πρέπει να την εξετάσετε πολύ σοβαρά. Και κλείνοντας, θα κλείσω κύριε Πρόεδρε με μια επισήμανση προς τον Δήμαρχο. Κύριε Μουριάδη, σταματήστε τα ύποπτα παιχνίδια με το βοήθεια στο σπίτι. Πάλι πήγατε την Παρασχεβή να περάσετε μια παράνομη απόφαση με ύπουλο τρόπο. Σταματήστε τον πόλεμο και τις διώξτε εναντίον των εργαζημένων και κάντε σωστά την τοποθέτησή τους στο νομικό πρόσωπο. Περιμένουμε βέβαια στην επόμενη συνενδρίαση να έρθει σωστά εισήγηση και να τελειώσει και αυτή η ιστορία μια και καλή. Σας ευχαριστώ κύριε Βρούδη. Ο κ. Παπάς. Κύριε Δήμαρχε, πραγματικά, δεν ξέρω αν μόνο σε εμένα δεν αρέσουν τα μισοβέζια πράγματα, αλλά ενδοχλήθηκα πάρα πολύ. Όταν μιλάμε για λιτάνευση εικόνας θα το μετατρέπουμε σε περπάτημα και ενδοχλήθηκα ιδιαίτερα όταν την εικόνα την κρατώσε ο δήμαρχος της πόλης μου. Θεωρώ ότι ήταν μια άτυχη στιγμή. Η λιτάνευση είναι λιτάνευση, δεν είναι περπάτημα και πάνω απ' όλα σε τέτοιοι οίδους, θα έλεγα, παραπιήσεις, δεν θα πρέπει να πρωτοστατεί ο δήμαρχος της πόλης μου. Το δεύτερο είναι, δεν ξέρω αν ξέρετε, ότι μας δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια μια ψευδέστηση ότι αποφύγαμε τα πλευρικά διόδια στο ύψος του εργοστασίου λιπασμάτων στην Νέα Καρβάλη. Και σήμερα, ή όχι σήμερα, αρκετές μέρες τώρα, αφού εξυλώθηκαν σε ρυπείο φταλμού μια σειρά από δέντρα που ήταν δεξιά και αριστερά του δρόμου, πιστεύω αυτή την ικανότητα δεν την έχει κανένας πολίτης παρά μόνο ο ΤΑΠ και η ΕΓΝΑΤΙΑ, πώς μπορεί δηλαδή μια σειρά από μεγάλα δέντρα να τα καταδαφίζει για να βρει τον απαιτούμενο χώρο να εγκαταστραθεί, δεν και καλά, μέσα στο γεωγραφικό, ας το πω έτσι, στο γηστό της πόλης Καβάλλας, περιλαμβάνοντας και την κοινότητα της Νέας Καρβάλης, εκεί ακριβώς όπου η ΕΓΝΑΤΙΑ για μας λειτουργεί ως παράκαμψη και η εμμονή της ΕΓΝΑΤΙΑΣΑ, να βάλει δεύτερα διόδια μέσα στο νομό και κύρια, να τα βάλει μέσα από τη γεωγραφική διάσταση της πόλης και όχι έξω από αυτήν, για να μην το ξεραεπαναλαμβάνω, για να μην έχουμε τη δυνατότητα παράκαψης για την πόλη της Καβάλλας. Και το τρίτο που θα ήθελα να ρωτήσω, αν θυμάμαι καλά, στην κοινοπραξία που συστάθηκε πριν πολλά χρόνια παιδικής ριφυλίδη με ταξίδι μου και μπάτης ΑΕ, ήταν εξεκάθαρο εκεί ότι το τίμιμα, το οποίο θα μπαίνει για την είσοδο στους λόγωμενους, να είναι σε λαϊκή τιμή και να είναι προσιτό για όλους τους πολίτες. Αυτό καταργήθηκε και μέσα από κάποια συμφωνία είναι μονομερής ενέργεια. Ευχαριστώ πολύ. Ο κ. Βέρος. Ευχαριστούμε πολύ κ. Πρόεδρε, αλλά δεν θα θέσουμε θέματα. Ο κ. Ποτόιας. Ο κ. Ποτόιας μας ακούει. Ναι, μ' ακούτε. Ναι, ναι, σας ακούω. Λοιπόν, κ. Πρόεδρε, σας θέσαμε πριν από μέρες, αλλά με τη ζυγνόητα που γίνονται τα συμβούλα ξεχνιέται, ένα ζήτημα που αφορούσε με αφορμή ενός συμπολίτημας άστεγου στο κέντρο της πόλης. Θέσαμε ορισμένα ζητήματα σχετικά με αυτό το θέμα της αστεγίας και γενικά με τα προβλήματα που έχουν πολλοί συντημότες μας, τα οποία φυσικά δεν βγαίνουν στην επιφάνεια. Και επειδή θεωρούμε ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί αυτή η κατάσταση της ανέχειας των εργαζόμενων με το σούπερ μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ουσιαστικά και θα φέρει μέτρα τα οποία θα χτυπήσουν ακόμα περισσότερο τους ελλαγικά στρώματα, θέσαμε ορισμένα ζητήματα τα οποία θεωρούμε πως πρέπει να τα δει, όπως αναφέρομαι στην επιστολή μας, με προσοχή η διοίκηση και να τα αντιμετωπίσει. Περιτό δεν να πω ότι το θέμα αυτό του άστεγου στο κέντρο της πόλης θεωρώ πως ήδη πρέπει να έχει λυθεί και δεν αρκεί οι δηλώσεις που γίνονται στα μέσα ενημέρωσης. Στις δύο τρίτου, κύριε Δήμαρχε, δια του Προεδρύου θέσαμε ένα ερώτημα που αφορούσε τα περίφημα δημόσια κτήματα. Τα δημόσια κτήματα τα οποία ξέρετε αυτή τη στιγμή καλούνται να πληρώσουν για πολλοστι φορά αυτό το οποίο έχουν πληρώσει πάρα πολλές φορές για τα σπίτια δηλαδή που τους παραχωρήθηκαν πριν από πολλά χρόνια και σήμερα ακόμα περιδεύονται με αυτή την ιστορία. Πριν η προηγούμενη διοικησία είχε βγάλει μια ανακοίνωση που έλεγε ότι λύθηκε το ζήτημα των δημόσια κτήματων και ότι δεν πρόκειται να ξαναπληρώσουν αυτά τα περίφημα χαράσια. Το ξαναφέραμε σε επόμενη συνειδρίαση, μας είπατε ότι θα απαντήσετε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και θα δώσετε τις δεύτερες απαντήσεις. Δεν το κάνατε. Επικοινωνήσαμε με στελέχη της διοίκησης σας τα οποία δηλώσαμε ότι θα πρέπει να μας δώσετε μια απάντηση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Παρ' όπου πέρασε πολύ καιρός, μιλήσαμε συγκεκριμένα με συνεργάτες σας δηλαδή, πάλι η απάντηση δε λάβατε. Καταλαβαίνουμε ότι δίνετε απαντήσεις και ιδιαίτερα μέσα από τα ραδιόφωνα στα στηρίγματά σας. Στη λεγόμενη αντιπολίτευση η οποία σας στηρίζει και γι' αυτό έχει αυτόν τον αέρα να προχωράτε χωρίς κανένα πρόβλημα απρόσκοπτα στην αντιλαϊκή πολιτική που φυσικά συνεχίζεται την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων. Σας παρακαλώ, δώστε μια απάντηση για αυτά τα δημόσια κτήματα. Δεν είναι δά και ιδιαίτερα δύσκολο να ασχοληθείτε και με τέτοια σοβαρά ζητήματα, παρόλο που σας τα βάζουμε εμείς. Με πολύ μεγάλη προσοχή άκουσα δύο συναδέλφους επικεφαλής να βάζουν αυτό το βοήθεια στο σπίτι, ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ιδιαίτερα κυρία Τσανάκα αναφέρθηκε με περισσότερη λεπτομέρεια, τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί δεν συζητιέται εδώ πέρα του, ότι τα συζητάτε στα ραδιόφωνα δηλαδή και σκοτώνεστε εκεί μεταξύ σας νομίζετε ότι τελειώνει η ιστορία των θεμάτων που πρέπει να συζητούνται μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Και τέλος κύριε Πρόεδρε, ως λαϊκής ευσπίρουση θέλουμε να κάνουμε μια επισήμαση. Λαϊκής ευσπίρουση που στηρίζει το κουμινιστικό κόμμα Ελλάδας, δεν τρεπόμαστε να πούμε ποιο κόμμα στηρίζει, κυρίως να θέλουμε να κολοδεύουμε τον κόσμο δηλαδή, ότι ενώ τρέχουμε να πάρουμε το χρύσμα και αφού το πάρουμε ή δεν το πάρουμε μετά κάναμε για τους αντάρτες ή τους ανεξάρτητος, στην επόμενη εκλογή να συγχειριζόμαστε ότι εδώ μέσα στο Δημοτικό Συμβουλείο είμαστε απολυτικοί. Θέλω λοιπόν ως λαϊκής ευσπίρουση να σημαίνω το εξής, πολλές φορές και εδώ μέσα στο Δημοτικό Συμβουλείο και στην Προηγούμενη Δήκη έγινε συζήτηση για τα σουπερμάρκετ περίπτερα και ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτή η κατάταση, η απέκτασή τους κλπ. Έχουμε ένα σουπερμάρκετ και περίπτερα που βλέπουμε ότι το ένα μετά το άλλο κλείνουν γιατί είναι τόσο καλά πάνε αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν 24 ώρες στο 24 για να βγάλουμε το μεροκάματο και πρόλα αυτά δεν τα καταφέρνουμε. Την ίδια στιγμή λοιπόν ενώ μιλάμε για σουπερμάρκετ περίπτερα, πριν από μερικές μέρες βρέθηκα σε ένα πολυκατάστημα, είχα όντως χρόνια να πάω σε ένα πολυκατάστημα που βρίσκεται στις δύο άκρες της πόλης και διαπίστωσα ότι ένα τεράστιο τμήμα του μάρκετ είναι με είδη αρτοποιίας. Τελικά δεν θα μείνει τίποτα σε αυτή την πόλη για τους μικροεπανγελματίες, όλα θα τα πάρουν στο σούπερμάρκετ. Έχετε κατα νου να αντιμετωπίσετε και αυτά τα σούπερμάρκετ τα μεγάλα που πραγματικά έρχονται και ρημάζουν τη ζωή των μικροεπανγελματιών ή μόνο θα τα βάζετε με τα σούπερμάρκετ περίπτερα. Αυτά ήθελα να αναφέρω να πω κύριε Πόλε, ευχαριστώ. Ο κύριος Βοιατζής. Δεν σας ακούμε κύριε Βοιατζή. Δεν σας ακούμε. Να πάμε στον κύριο Ξανθόπουλο και να επιστρέψουμε κύριε Βοιατζή. Καλησπέρα κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε, θα ξεκινήσω επεσημένοντά σας την ανάγκη από κατάστασης κανονικότητας, την διαξαγωγή, το συνεδριάσιο του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτοιμα το οποίο είχα βάλει και την προηγούμενη φορά, το επαναφέρω. Αντιλαμβάνομαι την απάντηση που δώσατε, επικρανούμαι την συμπράξη του Δημοτικού Περιοχωμένου, αλλά έχω εντύπωση ότι αν θέλουμε μπορούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου σε ό,τι αφορά τις συνεδριάσεις του. Και γι' αυτό το λόγο το επαναφέρω. Θεωρώ ότι ο τρόπος αυτός που διεξάγονται τις συνεδριάσεις δεν είναι προσόφιλος του διαλόγου της Δημοκρατίας και δεν περιεί τιμή για τον Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλαση. Το δεύτερο θέμα που θέλω να βάλω, κύριε Δήμαρχε, αφορά τη λεγόμενη κινητικότητα με τη μορφή της αιμορραγίας προσωπικού του Δήμου Καβάλαση που έχει πάρει. Πριν από περίπου δυο μήνες, σε συναδεία της Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από δημοσιεύματα που υπήρξαν στον υπερρύσιο της πόλης, σας είχα ορθήσει για τις πιτακινήσεις από προσωπικού από τον Δήμο προς άλλες υπηρεσίες. Η απάντηση που μου δώσατε έδινε έκπληξη για το γεγονός. Σαν να μην το είχατε αντιληφθεί στο μέγεθος που αυτό εξελισσόταν. Πριν από μερικές μέρες, κύριε Δήμαρχε, άκουσα τον αρμόδι αντιδήμαρχός σας, τον μεταγραφή προερχόμενο και για δημόσιο καλό προωριζόμενο, να δηλώνει σε οικείο ραδιοφωνικό μέσο, οικείο με τη δίκη, σημαίνω, πως εκκρεμούν άλλες 28 αιτήσεις μετακίνησης προσωπικούς τελεχών του Δήμου Καβάλεου προς άλλες υπηρεσίες. Κύριε Δήμαρχε, θέλω να ρωτήσω τι κάνατε μέχρι χθες για το θέμα αυτό και τι σκοπεύετε να κάνετε αύριο για να νησκευθεί αυτό το θενόμενο. Και βέβαια, θα σας παρακαλέσω, δεν νομίζω πως αντιμετώπιση του θέματος είναι να μας πείτε, να απαντήσετε, ότι συνήθισε με τον κύριο Πέτσατο, οτιδήποτε. Δεύτερο, τι έχει κάνει κύριε Δήμαρχε η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔΕ σε μια περίοδο που κατά την δική σας άποψη, όπως την εκφράσατε, στο τέλος του 2019, τώρα την ΚΕΔΕ την διοικούν σοβαροί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, μια και οι προηγούμενοι μη σοβαροί έχουν φύγει. Και βέβαια το τρίτο ερώτημα που θέλω να θέσω να μπορώ να κάνω αυτό, κύριε Δήμαρχε, ας παρακαλέσω να αναρωτηθείτε τι παραλάβατε το σημείο του 2019 και τι θα παραδώσετε τον πρώτος του 2024. Το πάντονο θέμα που θέλω να θέσω, κύριε Δήμαρχε, καθηγητές του πρώτου γυμνασίου σε επίσκεψη που έκανα εκεί, με ενημέρωσαν για πτώση υλικών από το κτίριο της παλιάς μοναρχίας. Παραπονέθηκαν μάλιστα για το γεγονός ότι επικοινώντας μαζί σας, επικοινώντας μαζί σας, για να σας αναφέρουν το πρόβλημα, ζητήσατε εσείς από αυτούς να συνημεράσουν γραπτά. Δε ρωτώ αν έτσι έγινε, γιατί νομίζω έτσι έγινε, δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο λάθος στην πλεοπόληση που μου παρήχαν. Το θέμα είναι, κύριε Δήμαρχε, ενόψει του καλοκαιριού και των διακοπών του καλοκαιριού, τι προγραμματίζει να κάνει στο συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο είναι στην αυλή του πρώτου γυμνασίου, μότι αυτό συνεπάγεται, αν τυχόν γεγονότα όπως αυτά που μου ανέφεραν, οι καθηγητές του πρώτου γυμνασίου επανεληθούν μετά το Σεπτέμβριο, φτώση δηλαδή από τη στέγη διάφορων υλικών, μότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων θρηστών, γιατί το απόγευμα μετά το μεσημέρι, η αυλή του σχολείου είναι νυχτή, για να μπορούν τα παιδιά να συνεχίζουν να παίζουν εκεί. Το επόμενο θέμα, κυρία δήμαρχη, δεν ξέρω αν δικό σας θέμα είναι, στην είσοδο του κλειστού της Καλαμίτσας υπάρχει πιάτσα ταξί. Οδηγοί ταξί μου ανέφεραν ότι επειδή από την πλευρά του πρατηρίου δεν υπάρχει σήμα προειδοποιητικό, για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η κίνηση προς την πλευρά που βρίσκεται η πιάτσα ταξί, μπαίνουν οχείματα αντίθετα κινούμενα προς την πιάτσα, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα. Θα πρέπει ενδεχομένως να το δείτε το θέμα, για να γίνουν όλες οι απελεύθεες ενέργειες προς αποφυγή καβγάδων, γιατί συχνά έχουμε καβγάδες εκεί μεταξύ των οδηγών, και πρέπει από το σωμαλότερο να αποφεθούν ενδεχόμενες ατυχήματα. Φρηγίας. Κύριε Δημάρχε, σας είχα προειδοποιήσει και εγκατά τη συντήρηση του συγκεκριμένου θέματος, αλλά και στην επόμενη συνεδέαση από τότε του Δημοτικού Συμβουλίου, για το γεγονός του λάθους του οποίου υπήρχε στην απόφαση αυτή και στην ιδρύση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς με ερνοήσατε, με την αλλαζονία που σας διακρίνει, με αποτέλεσμα να με αναγκάσετε να κάνω προσφυγή, να κάνω προσφυγή, η οποία γενεδεχτεί από την αποκεντρωμένη, χωρίς παρά τις αρχικές σας δηλώσεις, να κάνετε προσφυγή εσείς στην Επιτροπή του Άρθο Πιόντο 52. Έχει περάσει το χρονικό διάστημα που προβλέπετε από το νόμο. Τι γίνεται λοιπόν με το δω φυγίας, πότε θα διορθώσετε τα διέξοδα που εκεί κατασκευάσατε και δημιουργούν προβλήματα σε όλους τους χρήστες της περιοχής εκεί, και στην οδό φυγίας αλλά και στην συλλεκτήρια, όπως λέγεται οδό. Τι κάνετε με τις υπόλοιπες περιπτώσεις που μνημονεύονταν στην ίδια πρόβαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπάρχουν άνθωρες, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την εκτέλεση. Θα αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό, θα ξαναρθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τι θα γίνει, πώς θα το λύσετε. Το επόμενο θέμα το οποίο θέλω να θέσω. Πολίτης μου παρέδωσε αίτημα που υπέβαλε στην τεχνική υπηρεσία στις 5 Μαρτίου του 2020 για τοποθέτηση κολόνας φωτισμού. Το χρονικό διάστημα των 15 μηνών θεωρείται ικανό για να ικανοποιηθεί παρόμοιο αίτημα. Αλλά τουλάχιστον δεν ξέρω αν είναι ικανό το χρονικό διάστημα, υπερβολικό ή όχι. Αυτό που νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει και οφείλεται να κάνετε, οι υπηρεσίες, οι αλμόδοι, τεχνική υπηρεσία, διακουδιευθυντού, του προϊσταμένου, του αλμοδίου προϊσταμένου του λιπουργοδοσμού, είναι τουλάχιστον να ανημερώσετε τον πολίτη για το τι συμβαίνει με το αίτημά του αυτό. Το παράπονό του είναι ότι δεν επικοινωνεί, δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν από τους αλμοδίους. Υπάρχουν τρία τηλέφωνα τα οποία στην έτηση αναφέρονται. Κανένα από τα τρία τηλέφωνα μου λέει, μου καταγγέλει, δεν απαντούν για να του πω εκεί γίνεται το θέμα αυτό. Θα προχωρήσει, δεν θα προχωρήσει, υπάρχει πρόβλημα, χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γιατί υπάρχουν διαδικασίες που είναι φρονοβόρες. Νομίζω ότι μια αναπάντηση και οφείλεται φυσικά εκτός συνεδρίας σας κύριε Αντιδήμαρχε. Κύριε Παρακαλώ, ολοκληρώστε. Το άτομα του πολίτη είναι στην διάθεσή σας. Κύριε Πρόεδρε αυτά είχα, ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο κύριος Βαλιατζής μας ακούει. Κύριε Πρόεδρε ακούγουμε. Θα σας ακούμε τώρα, ναι. Ευχαριστώ. Λοιπόν, πρώτα απ' όλα θέλω να πω συγχαρητή στον κύριο Δήμαρχο και στη διοίκηση του Δήμου. Όσα αφορά τα εγγένεια της Μεγάλης Ελής Λέσχης που θεωρώ ότι είναι ένα από τα διαμάδια του Δήμου Καβάλα, τα οποία έχουν μείνει για πάρα πολλά χρόνια αναξιοπίητα και μακριά από τους καβαλιώτες. Διότι όλα αυτά τα κτίρια και όλα αυτά τα εξαιρετικά πολιτισμικά και πολιτιστικά διαμάδια που υπάρχουν στο νομό μας και στο δήμο μας, δυστυχώς δεν αξιοποιούνται άμεσα και δεν εκμεταλλεύονται, δεν τα εκμεταλλευόμαστε έτσι ώστε να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις. Τώρα, όσο αφορά την εκδήλωση η οποία έγινε για την ανακήρυξη της Προέδου της Δημοκρατίας σε πίτιμο Δημότη, να δημίσω στους παρευρισκόμενους ότι όταν ανακηρύχτηκε από την Δήμαρχο Κεντρικής Κέριας και Διαποντίων Νύσων, η τελετή ήταν τόσο μικρή και σεμνή, η οποία ήταν μόνο δύο παρευρισκόμενοι, η ίδια η Πρώτη Δημοκρατία και η Δήμαρχος. Οπότε, στην προκειμένη περίπτωση όπως έγινε η τελετή μας και δομένου του χώρου και δομένου της επιδημίας, το όροι ήταν απόλυτα επιτυχημένοι. Κύριε Τσανάκα, μην παρεβένετε, παρακαλώ. Κύριε Τσανάκα, παρακαλώ. Κύριε Τσανάκα, μην παρεβένετε στο λόγο των άλλων. Αν η κυρία Τσανάκα θέλει να προβάλλει τους πολλούς υποψήφιους δημάρχους που έχει ο συνιασμός της, θα μπορούσε να κλείσει μια ωραία εκδήλωση όπως έκανε την πενταετία που κυβερνούσε το Δήμο με τα σουβλάκια και όλα αυτά, και να τους προβάλλει όπως θέλει, διότι είναι πάρα πολλοί από τους που γνωρίζουμε, ήδη τους γνωρίζει ο Καβαλιώτης, είναι τις 4-5 υποψήφιοι δήμαρχοι και τους εύχομαι και καλή επιτυχία. Από και πέρα είναι πολύ σημαντικό αυτό το κτίριο της Μεγάλης Λέσης, για μένα που μεγάλωσα και είμαι και σχετικά μικρός, δηλαδή γύρω στις 43 χρόνια σήμερα, να προβάλλουν τέτοια κτίρια. Μου είχε κάνει πάρα πολύ εντύπωση όταν είχα επισκεφτεί πριν 2-3 χρόνια μία την πόλη της γυναίκας μου από τη Ρουμανία, όπου σε μια μικρή πόλη 100.000 κατοίκων περίπου υπήρχε όπερα, η οποία λειτουργούσε κανονικά και φυσικά δινόταν η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να μετέχουν αυτής της μουσικής παιδείας και να ακούσουν αυτή τη μουσική, που ίσως στην Ελλάδα παίχνουν πάρα πολύ ακόμα για να δουν όπερα και σε πόη σαν την Καβάλα, αλλά θεού θέλοντος και στο μέλλον μπορεί να συμβεί και αυτό. Από και πέρα δύο άλλα θέματα εν συντομία που έχω να φτέσω, το πρώτο έχει τεθεί και από όλους τους συναδέλφους, το θέμα της διάβασης της εξωτώμου σμήρνης, που είναι ένα σημαντικό θέμα διότι κατά καιρούς βλέπουμε ότι γίνονται διάφορα ατυχήματα και πρόσφατα είχαμε πάλι ατυχήματα, πρέπει ο δήμος και η αρμόδια αντιδήμαρχη και η αρμόδια τεχνική πυρεσία να με ρημνήσει περί αυτού, εγώ απλά να θέσω ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο που είναι η διάβαση διότι υπάρχει και η στάση λεωφορίου, υπάρχει και η πεδιάβαση η οποία οδηγεί στην παραλία οπότε πολλούς κόσμος περνάει για να πάει στην παραλία από το συγκεκριμένο σημείο, υπάρχει και η καφετέρια και υπάρχουν και τα σταματημένα αυτοκίνητα τα οποία δεν δίνουν την ορατότητα στα διερχόμενα αυτοκίνητα να έχουν πλήρη ορατότητα του σημείου που βρίσκεται και πάμε στη στροφή. Ένα δεύτερο θέμα που ήθελα να θέσω το οποίο γνωρίζω ότι δεν είναι αρμόδιότητα του δήμου, αλλά είναι κάτι το οποίο μπορεί σιγά σιγά ο δήμος να το βάλει και αυτό σε κάποιο θεσμικό τρόπο να το λύσει, διαβάζοντας το πολύ ωραίο άρθρο της εφημερίδας της έκρητης εφημερίδας πρωινιές σήμερα και πες που μιλάει για τα πλήρια πριν 50 χρόνια τουλάχιστον 10 δρομολόγια την ημέρα που καβάλα για τάσο. Έχουμε φτάσει στη στιγμή το 2021 να έχουμε λιγότερα δρομολόγια από την καβάλα, δεν νομίζω είναι 2 ή 3 δρομολόγια την ημέρα, το οποίο δημιουργεί πολλά προβλήματα και στο δήμο μας. Εν ολίγειες για να μη σας πουράζει ο υπόλας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε και τα είχαμε δει και με το επιμιλητήριο στο παρελθόν πρώτα απ' όλα είναι ότι πολλοί θάσοι δεν έρχονται στην καβάλα για να ψωνίσουν και εφόσον υπάρχουν δρομολόγια από την Καραμοτή οδηγούνται δυστυχώς στην Ξάνθη. Αυτό είναι στερεή από έσοδα του δήμου Καβάλα. Τα καταστήματα του δήμου Καβάλα. Από και πέρα όταν ο τουρίστας περνάει από την καβάλα μας για να οδηγηθεί στο τελικό του προορισμό τη Θάσο αφήνει και κάποια χρήματα, μπορεί το μεσημέρι να καθίσει να φάει στην πόλη μας, να καθίσει σε ένα εστιατόριο ή σε μια καφετέρια. Ούτε γνωρίζω ότι δεν είναι θέμα του δήμου, επειδή όπως λειτουργούν οι εταιρείες αυτή τη στιγμή, να επιχορηγήσει τις εταιρείες για να έχουν περισσότερα δρομολόγια, αλλά νομίζω ότι αναβαθμίζοντας αυτή την πορθυμιακή γραμμή και δίνοντας περισσότερα δρομολόγια, και να θυμίζω ότι μερικά πριν χρόνια υπήρχε και δρομολόγιο προς Πρίνο, Λιμμένα και Λιμενάρια, τρία δρομολόγια από την πόλη αυτή, θα αναβαθμίσουν και το τουριστικό μας προϊόν. Δεν είναι κάτι που, όπως είπα, άπτεται της άμεσης ευθύνης του δήμου, αλλά τουλάχιστον μπορούν να σκύφνουν κάποια σπίτι σε κάποιο δήμο προς επίλυση αυτού του θέματος. Αυτά είχα να πω. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο κύριος Κουνάκος. Δεν έχω καμία ερώτηση. Σας ευχαριστώ. Ο κύριος Καλανταρίδης. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Το πρώτο θέμα που θέλω να θέσω έχει να κάνει με την κοινότητα του Χαλκερού. Εκεί, λοιπόν, όταν δόθηκε σε λειτουργία η γεώτερη συνειδητοποίηση, την οποία κατασκεύασε η περιφέρεια, η γεώτερη συνειδητοποίηση Κουνάκου, όπως τη λένε εκεί οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα και με τις οδηγίες της υπηρεσίας του Δήμου και κατόπιν συμφωνίας όλων των κατοίκων της περιοχής και των μεγροτών, συμφωνήθηκε να βάζουν όλοι συγκεκριμένη παροχή. Συγκεκριμένα για όσους γνωρίζουν, η παροχή η οποία συμφωνήθηκε ήταν η παροχή τύπου Φ-40. Όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν όλοι έχουν εγκαταστήσει κανονικά τέτοιου είδους παροχές, ποτίζουν κανονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα τις περιουσίες τους. Πριν λίγο καιρό λοιπόν ένας δημότης αποφάσισε να το αλλάξει αυτό και έβαλε μεγαλύτερη παροχή. Ο Πρόεδρος ο οποίος ουσιαστικά όπως γνωρίζετε είναι υπεύθυνος για τα της περιοχής του, του έκανε παρατήρης και του είπε, κοίταξε θα πρέπει να συμμορφωθείς και εσύ, σύμφωνα με αυτά τα οποία έχουμε κάνει όλοι εδώ στην περιοχή, κατόπιν όπως το ξαναλέω, έτσι και τη σύσταση της υπηρεσίας. Ο συγκεκριμένος λοιπόν αντί να συμμορφωθεί αυτό το οποίο είπε εγώ θα κάνω ό,τι θέλω γιατί έχω τις προσβάσεις εκεί που πρέπει και δεν θα μου πεις εσύ τι είναι αυτό το οποίο θα κάνω. Ο Πρόεδρος λοιπόν της περιοχής ενημέρωσε τον Κύριο Δήμαρχο, ενημέρωσε τον Κύριο Αντιδήμαρχο όπου πήρε υποσχέσεις ότι όλα θα τακτοποιηθούν γιατί έτσι είναι το σωστό. Δεν έχει γίνει τίποτε μέχρι αυτή τη στιγμή, αντιθέτως ο συγκεκριμένος κύριος διαλαλεί με περισσό θράσος ότι δεν πρότει και να αλλάξει τίποτε έτσι και θα κάνει ό,τι θέλει αυτός. Και το ωραίο της υπόθεσης αγαπητή συνάδελφη είναι ότι ο συγκεκριμένος κύριος όντως έχει προσβάσεις προς τη διοίκηση, δεν θα ονοματίσω, έχει καταλάβει ο Κύριος Δήμαρχος, ο Κύριος Αντιδήμαρχος γιατί μιλάω και για ποιον μιλάω έτσι. Αυτού του είδους όμως οι συμπεριφορές εκθέτουν κύριε Δήμαρχε όχι μόνο εσάς αλλά όλο αυτό το οικοδόμημα το οποίο λέγεται Δήμος Καβάλας. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να γίνει αυτό το οποίο πρέπει να γίνει και όλοι καταλαβαίνουμε ποιο είναι το σωστό. Δεύτερον, μας είπατε κάτι στην αρχή κύριε Δήμαρχε για την κινητικότητα αλλά εγώ θα ήθελα λίγο να το συνεχίσω μιας και έχει λήξει ουσιαστικά η περίοδος όπου μπορούσαν να υποβάλλουν οι υπάλληλοι της αιτήσεις τους. Θέλω λοιπόν να μας ενημερώσετε για το αν ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει. Θυμόμαστε όλη την πάθα με την προηγούμενη φορά που δεν συμμετείχαμε θέλω λοιπόν να ξέρω αν συμμετέχουμε και αν γνωρίζουμε μιας και όπως είπα έχει λήξει η περίοδος των αιτήσων πόσοι από τους δικούς μας υπαλλήλους έχουν αιτηθεί να φύγουν. Θα ήταν καλό να το γνωρίζουμε. Και τρίτο και τελευταίο για να κλείσω έτσι να μην σπαταλάω το χρόνο. Νομίζω κύριε Δήμαρχο ότι θα πρέπει να βάλετε μπρος το κτήριο της όπερας μιας και ο κύριος Βογιατζής απαντάει αντί να απαντήσετε εσείς νομίζω ότι θα πρέπει να του κάνετε τη χάρη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Κυρία Φραδεσκάκη. Καλησπέρα. Εγώ ένα θέμα θέλω μόνο να θέσω. Αυτό έχει να κάνει με το νομικό πρόσωπο της αλληλεγγύης και δύο τους παιδικούς ταθμούς. Το θέμα του βοήθεια στο σπίτι το έχει φίξει η κυρία Τσανάκα και ο κύριος Παπαδόπουλος όντως έχει και έρθει στο προηγούμενο δημοδικητικό συμβούλιο το θέμα του βοήθεια στο σπίτι αλλά ήταν με μεγάλες ελλείψεις και πάλι η εισήγηση και ζητήσαμε όλη αντιπολίτευση σύσσωμη και μας άκουσε ο κύριος Πρόεδρος. Αποσήθηκε το θέμα διότι δεν είχαμε στα χέρια μας ούτε τη δικαστική απόθεση ούτε τη διχνομοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου. Έτσι λοιπόν σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο που θα είναι μάλλον την ερχόμενη Παρασκευή θα εξεταστεί το θέμα αυτό για να δούμε τι γίνεται με το βοήθεια στο σπίτι. Το θέμα λοιπόν που έχω να θύξω έχει να κάνει με τους παιδικούς ταθμούς όπως το έχω θύξει και άλλωστε και στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου και αφορά τον προγραμματισμό των προσλήψεων. Το επισημάνω και ακόμη μια φορά. Η απάντηση που είχαμε πάρει ως Διοικητικό Συμβούλιο από τον κ. Πρόεδρο είναι ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα δουλέψει το νομικό πρόσωπο με το πρόγραμμα της καινοφελούς της εργασίας διότι έχει πάρει παράτηση και μετά βλέπουμε. Θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι θα πρέπει στο νομικό πρόσωπο να έρθουν τα χρήματα εκείνα τα οποία έχουν βγει από τον προϋπολογισμό διότι οι προσλήψεις πρέπει να προγραμματιστούν από σήμερα να ξεκινήσει η διαδικασία διότι θα είναι μια διαδικασία χρονοβόρα θα φτάσουμε τα Χριστούγεννα και δεν θα υπάρχει προσωπικό με την καινούργια χρονιά να λειτουργήσει η παιδική σταθμή. Μέχρι τώρα λειτουργούσαν και με την καινοφελή εργασία αλλά για ακόμη μία φορά και με το φιλότιμο και τις πλάτες των υπαλλήλων που είναι στο νομικό πρόσωπο. Αυτά είχα να πω σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλησπέρα και από μένα. Αφού κάνω την εμπισήμασή τα τρία πολύ σοβαρά θέματα που έκανε, κύριε Δήμαρχε, σήμερα δεν θα σας κάνω λίγο να σου μιλώ στο τηλέφωνο. Σε αυτές το επίγητο των διεθμάτων της ταινίας του Παντέρας που θα αφήσει 10 εκατομμύρια ευρώ στην πόλη. Παράλληλα την ίδια στιγμή ο Daniel Gregg, ο γνωστός James Bond, ετοιμάζει γυρίσματα στις Πέτσες. Χθες ο πρωθυπουργός της χώρας συνέφαγε στην αντίπαρο με τον πρόεδρο της Fox, τον Jeff Bezos της Amazon και το δικό μας πλέον Tom Hanks με θέμα, μαντέψτε, να γίνει η Ελλάδα το κέντρο παραγωγηγής ταινιών Hollywood. Κύριε Δήμαρχε, η Καβάλα έχει την χαρά να έχει φτιάξει το πρώτο δημοτικό Film Office όλη την Ελλάδα. Ξεχάστε τι έγινε επί των ημερών μας και σας κάνω την έκκληση πραγματικά να το ενεργοποιήσετε, να συνεργαστείτε με τον ΕΚΟΜΕ για να μην χάσει η Καβάλα αυτή την ευκαιρία. Σας ευχαριστώ πολύ. Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε για την ανακήρυξη της Προεδρίας της Δημοκρατίας ως επιτύμου δημότη του Δήμου Καβάλα, κύριε Πρόεδρε, ήταν ατυχής. Τι έπρεπε να γίνει, να ρωτούσατε τουλάχιστον. Δεν έγιναν πολλές τέτοιες εκδηλώσεις και μπορώ να σας πω μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας που ήταν στην Καβάλα και το αποδώσιμο αυτή τη στιγμή ήταν ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Θα μπορούσατε να προσφύγετε λίγο ή να μας ρωτήσετε και πέντε πραγματάκια. Δεν είναι κακό. Αυτό πήραμε απόφαση εμείς, αλλά εμείς που πήραμε απόφαση να είμαστε απώντες δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό. Τι έπρεπε να γίνει αφού λοιπόν τα αποφασίατε σε αυτόν τον χρόνο που δεν είναι και ο καταλληλότερος. Η αναχείριση γίνεται πρώτον κύριε Πρόεδρε και κύριοι συνάδελφοι με πρόσκληση για κάποια επέτειο στην πόλη μας και αυτή κυρίως ήθεστε να είναι τα ελευθέριά μας με τον Απόστολο Παύλο. Αποστέλετε από τον Δήμαρχο επιστολή στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Την παρακαλούμε να έρθει και αφού μας απαντήσει σας το λέγω έρχονται επειδή το έζησα 20 μέρες πριν από την εκδήλωση οι επιτελείς της Προεδρίας και καθοδορισμένες λεπτομέρειες. Δεν θα πω για αυτόν τον θέμα αλλά έρχομαι στην ουσία. Να είμαστε απώντες εμείς οι οποίοι ψηφίσαμε να είναι παρόντες παστρίτως. Δεν είναι κακό. Όφειλε να γίνει, κύριε Πρόεδρε, για το μέλλον, το λέμε, πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι λέγεται η δική πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρόντων όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα μου πείτε τώρα η πανδημία, όλα τα στραβά και τα ανάποδα, η πανδημία τα ισιώνει. Δεν θα έπρεπε να γίνει η εκδήλωση. Δεν χάθηκε η πόλη για δελόνι. Θα μπορούσαμε να την κάνουμε του χρόνου. Αλίμωνο, επειδή περνάει από εδώ η Πρόεδρος Δημοκρατίας για κάτι, αμέσως να συνδέσει το Δημοτικό Συμβουλίο, να πάρουμε αφού ας κάνει κατά τον τρόπο που έγινε. Ατυχής ήταν, σταματάω εδώ, δεν θέλω να συνεχίσω. Ό,τι και να μου πει ο κύριος Δήμαρρος, ό,τι και να θέλει να δικαιολογείται η κύριε Πρόεδρε, δεν το δέχομαι. Γιατί το έζησα τρεις φορές. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται. Να πω και μια καλή κουβέντα, όμως. Το πεζοδρόμιο από τα Νεκροταφεία προς τον Πέλο μέχρι το γήπεδο, μπορώ να πω έγινε μια πάρα πολύ καλή επιμέλημένη εργασία. Αξίζουν τα καλά λόγια και στην παρούσα δημοτική αρχή, όμως και στην προηγούμενη, γιατί το έργο είναι συνεχιζόμενο. Και κλείνω, κύριε Πρόεδρε, γι' αυτό το περίπτωρο έχει μεγάλα δυναμή ο κύριος Ποτόλεας στα σούπερ μάρκετ των περιπτέρων. Αν του αρέσει αυτή η εικόνα σε μια τουριστική πόλη, να τη χαίρετε. Εδώ δίπλα στην Λέσσια Ψωματικών υπάρχει ένα περίπτωρο. Πριν ακριβώς τρία χρόνια, δεν ξέρω πόσο συμβαίνει αυτό το πράγμα, είχα κάνει σχετική ερώτηση, γιατί πήγε το θέμα αυτό προς την αγαπή την κυρία Φραντζεσκάκη τότε, ήταν αρμόδια αντιδήμαρχος, και την είχα πει ξηρώσουν από κει να φύγει, αφού είναι κλειστό. Και γύρω γύρω είναι τελάρα ό,τι θέλεις και δίπλα είναι και η πρωτομεία του Θεοδόρου Κολοκοτρώλη. Μου είχε απαντήσει τότε η κυρία Φραντζεσκάκη, κύριε Μαυρί, μου ζήτησε προθεσμία, με ακούει η κυρία Φραντζεσκάκη, μπορεί να το διαβεβαιώσει ή όχι να με διαψέψει. Μου ζήτησε, λέει, ο άνθρωπος μία αποσμία των 15-20 ημέρων, πας και μπορέσαι να τον νικιάσεις. Περάσανε τρία χρόνια. Θα ήθελα μια απάντηση. Αυτά κύριε Πρόεδρε και ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ, πρόεδρε. Ο κύριος Φαζαρίδες. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα. Θα ξεκινήσουμε με ένα θέμα καθημερινότητας, το έχω πει και στον Αντιδήμαχο Τεχνικών Επιτυσίων, στους αδερφού μου τον κύριο Ακοβίδη. Τα σκαλάκια πρόσβασης στην θρυλική χαϊβάνπλαζ απέναντι από το νοσοκομείο και στο πρώην περίπτωρο που δεν υπάρχει τώρα. Τα τελευταία 4-5 σκαλοπάτια έχουν φύγει τα κάγγελα και είναι σιγακή κατάσταση τα σκαλοπάτια τελευταία 4-5 λεπτά, οπότε κινδύνεμουν κάποιοι λόμονιοι που θα πάνε να κάνουν το μπάνι τους εκεί, ας πούμε, και είναι και μεγαλιά άνθρωποι του χωριού. Κύριο Σπάνιο. Ένα δεύτερο θέμα, πρόσβατα σε μια επίσκεψη του υπουργού ναυθυριέρας του κυρίου Πλακιρτάκης στην Εγωμενίτσα, με θέμα την ειδητοκοπίηση του λιμανιού της Εγωμενίτσας, υποσχέθηκε λιτάκι κατευραντικά ο υπουργός ότι αποσυνδέει την πώληση της δηλειοκοπίησης του λιμανιού της Εγωμενίτσας από τη Γερσαία Ζώνη του λιμανιού, η οποία θα αποδοθεί πλήρως και πλήρως στο δήμο. Νομίζω ότι υπάρχει και στο δύναμο ανάλογο σε εμάς εδώ. Θα ήθελα να μην ενημέρω σε ποια φάση είναι αυτό το ζήτημα και της δημοκρατίας του λιμανιού, του υπουργού λιμανιού της Καβάλλας, και η αξιοποίηση ή μη της Εγωμενίτσας της λιμανιού. Και το τρίτο θέμα, βλέποντας τις προσκύσεις και τα έντυπα για τα φεστιβάλ Κοσμόπολης, τα ελευθέρια, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ καλό να χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους γραφές, τέτοιου είδους έντυπα, η γραμματοσύρα του Καβάφη. Η χειρόγραφη γραμματοσύρα του Καβάφη ψηφιοποιήθηκε το 2014 από το Ίδρυμα ΟΝΑΣΙ. Είναι μια καταπληκτική γραφή, θα μπορούσε λοιπόν ο δήμος να την χρησιμοποιήσει, είναι δωραν, κατεβαίνει από το διαδίκτυο δωρα. Εγώ δεν έχω κατεβάσει, μπαίνει στο μενού των γραμματοσύρων των βοήθους αυτόματα και μπορεί να χρησιμοποιείται. Όχι βέβαια σε μεγάλα κείμενα, γιατί είναι λίγο κουραστική θα μπορεί να πει κανείς, αλλά σε σύντομα κείμενα τύπου προσκήσεων ή προγραμμάτων εκδηλώσεων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και να είναι πρωτοπόρος ο δήμος να χρησιμοποιήσει τη γραφή του Καβάφη για τις εκδηλώσεις του. Ευχαριστώ. Ο κύριος Βοιατζίδης. Επειδή καταγράφηκαν όσοι ζήτησαν το λόγο, κύριε Μούτια τελευταίως το καταγράψατε για αυτό και... Εντάξει, εντάξει, εντάξει. ...και το λόγο σε όσους πρόλαβαν μέσα στο χρόνο. Θα σας δώσω το λόγο στο τέλος, κύριε Μουτιατζίδης. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Καλησπέρα και από μένα, καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ενημερώσω το δημοτικό συμβούλιο σχετικά... Θα ήθελα να ενημερώσω το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την πρόοδο και την εξέλιξη των απολύσεων που υπάρχουν στη διομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων και έχει ταλανίσει αρκετές φορές και το δημοτικό συμβούλιο, εξάλλου έχει εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης από το δημοτικό συμβούλιο. Θα ήθελα να σας πω ότι αξιοποιήσαμε την παρουσία τόσο του πρωθυπουργού όσο και της πρόεδρος της δημοκρατίας που ήταν παρόντες εδώ στην περιοχή μας και καταφέραμε και συναντήσαμε τόσο τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και την πρόεδρο της δημοκρατίας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πλέον δεσμευθεί ότι θα αναλάβει προσωπικά ο ίδιος το θέμα προκειμένου να παρέμβει και να σταματήσει αυτή η παράνομη συμπεριφορά σε βάρους μας. Επιπλέον η κυρία πρόεδρος της δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι και η ίδια θα παρέμβει προς το πρωθυπουργό προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική σύσκεψη όπου θα αναλυθούν τα δεδομένα και έτσι να σταματήσει αυτή η εκδικητική μανία του κυρίου Λαβρετιάδη σε βάρος 130 οικογενειών οι οποίες δεν φταίνουν σε απολύτως τίποτα. Θα ήθελα να σας πω ότι την ημέρα που συναντήσαμε τον πρωθυπουργό το ανώτατο συμβούλιο εργασίας συνεδρίασε για πρώτη φορά προκειμένου να συζητήσει ομαδικές απολύσεις. Τι διαπιστώθηκε σε αυτό το συμβούλιο? Σε αυτό το συμβούλιο το οποίο προέδρευε η γενική γραμματέας του υπουργείου εργασίας η οποία προξενή εντύπωση με τον τρόπο των οποίων δρά πραξικοπηματικά εμείς πιστεύουμε επιχείρησε να αντιστρέψει την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και ενώ είναι προεδρεύον και θα περίμενε κανείς η πρότασή της να υπερισχύσει μέσα στο ανώτατο συμβούλιο εργασίας, αυτό δεν συνέβη. Και γιατί δεν συνέβη, γιατί φάνηκε περίτρανα και αυτό είναι το αποτέλεσμα του ανώτατο συμβουλίου εργασίας ότι η εταιρεία δεν ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία προκειμένου να προχωρήσει σε αυτές τις απολύσεις. Δηλαδή επιβεβαίωσε την πλευρά μας ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαβούλεση. Πρόκειται λοιπόν για πρωτοφανείς παράνομες και εκδικητικές απολύσεις βάρου μας. Κύριε Βοιατσίχ, έχετε 10 λεπτά ακόμη. Ωραία, προφανώς η στάση της κυρία Στρατινάκης εκθέτει τόσο τον ίδιο πρωθυπουργό όσο και τον Υπουργό εργασίας. Κλείνοντας, πιστεύω ότι η βούληση του πρωίδιου πρωθυπουργού θα φανεί ισχυρότερη από τις παράνομες πρακτικές του κ. Λαβρεντιάδη και επιτέλους θα δοθεί ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο που περνάμε όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστώ. Ο κ. Καλπακίδης απέστειλε επιστολή στο Προεδρείο με την οποία με εξοδοτή να διαβάσω τα θέματα που θέτει στα εκτός ημερησίας, ερωτήματα προς τον δήμαρχο ουσιαστικά σχετικά με το νέο ζυβός για τις παιδικές χαρές, για τον κόμβο εισόδου, για την κατασκευή δικτύων βρειων εμπτάτων, για διανέμη τα οικόπεδα και για άλλες περιπτώσεις καλοπισμού του χώρου μέσα από παρεμβάσεις όπου θέλει να μάθει και σε τι στάδιο βρίσκονται. Επίσης για τη λειτουργία του αγροτικού ιατρίου και το πώς ολογούνται όλες αυτές οι λύσεις. Κ. Καλπακίδη έχει την επιστολή ο δήμαρχος και θα σας απαντήσει αρμοδίως. Ο κ. Μουρτασάδης. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Το ερώτημα είναι προς τον αντιδήμαρχο πολιτισμού. Θα ήθελα να ρωτήσω στον αντιδήμαρχο. Τα διαφημιστικά φυλάδια για τον Κοσμόπολης και για τον Χριστιβάλκη λοιπόν έχουν διανεμηθεί στα κατατόπου σγραφεία των τοπικών συμβουλίων ώστε να μοιραστούν και στις συνεδημότητες και στις συνεδημότητες που είναι εκτός πόλης Καβάλας για να έχουν μια πλήρη ενημέρωση του τι πρόκειται να γίνει στο Φεστιβάλ, στο Κοσμόπολης και στο Χριστιβάλ Κηλίπον. Διότι πέρυσι αυτά δεν είχαν. Ελπίζω και φέτος να μην γίνει το ίδιο, να φτάσουν στα κοινωντικά γραφεία και από κει να φτάσουν σε όλους τους συνεδημότητες και στις συνεδημότητες του Δήμου Καβάλας. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε ο κύριος Μουτιάς. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Δύο θέματα θα φίξω. Το ένα το έχει φίξει ήδη η κυρία Τσανάκια και ο κύριος Μαυρίδησε. Έχουν το αποθετηθεί και έχουν αναδείξει το πρόβλημα που ανέκυψε. Λέω ότι η μη πρόσκληση των δημοτικών συμβούλων στην τελετή ανακήρυξης της Προέδρος της Δημοκρατίας ως επίτυμου Δημότη Καβάλας συνιστά θεσμικό ατόπιμα. Είναι πρωτοφανής ενέργεια ο αποκλεισμός μας από αυτή την εκδήλωση. Και δεν μου παραξενεύει καθόλου που μια τέτοια στάση, μια τέτοια συμπεριφορά την επιβραβεύει με την τοποθέτησή του εκπρόσωπος της χρυζής αυγής του Δημοτικού Συμβούλου Καβάλας. Εγώ αν ήμουν στη θέση του κυρίου δημάρχου, ειλικρινά, δεν θα αισθανόμουν άνετα με αυτή την απλόχαιρη στήριξη που του παρέχει ο εκπρόσωπος της χρυζής αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και το δεύτερο ζήτημα που θέλω να θύξω έχει να κάνει με το χώρο στάθμιψης των οχημάτων στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππον, όπου πραγματικά εκεί ο χώρος είναι πάρα πολύ όμορφος, αλλά υπάρχει ζήτημα όσον αφορά το χώρο στάθμιψης, έχει πάρα πολλά χαλίκια, θεωρώ ότι ο αντιδήμαρξος ο κύριος Ιακουβίδης θα πρέπει να κάνει στο συγκεκριμένο χώρο και σημείο κάποιες παρεμβάσεις ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα και το χώρος αυτός να είναι ισοδύναμος με όλες τις άλλες εγκαταστάσεις στον περιβάλλον το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππον. Και ο κύριος Χρόνης και κλείνουμε. Καλησπέρα συναδελφή. Το ερώτημα που θέλετε στον αντιδήμαρξο οικονομικών τον κύριο Προμούσα, για να μην λυκρινήσω μέχρι και το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, δεν ήξερα ότι έχει μερίδιο Στουμπάτη και ο δήμος Καβάλας, το άκουσα από τον κύριο Κουνάκο. Οπότε συνεχίζοντας στο ερώτημα του κ. Παπά, ήθελα να ρωτήσω στον αντιδήμαρξο. Η σύμβαση, η συμφωνία, δεν ξέρω τι είναι, με την οποία είναι συμμέτοχος και ο δήμος Καβάλας, προβλέπει ότι αν υπάρχει κέρδη στην επιχείρηση θα πάρει κέρδη και ο δήμος Καβάλας. Αν υπάρχει ενημέρωση για τα οικονομικά του Πάτη προς τον δήμο Καβάλας, αν έχει πάρει μέχρι σήμερα κέρδη ο δήμος Καβάλας ή κάποιο μέρισμα από κέρδη από τον Πάτη, αν έχουν πάει χρήματα είναι ζημιωγόνος ή καταγράφει ζημίες όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, από τη στιγμή που έχουμε μερίδιο εμείς εκεί στον Πάτη, υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για τους καβαλιώτες σε κάποιους σημείωες του Πάτη, όπως γίνεται δηλαδή στις υπόλοιπες παραλίες του δήμου Καβάλα, στη Καλαμίτα, στη Ραψάνη, στο Περιγιάννη. Αυτά ήταν, θα σας ευχαριστώ. Ωραία, ολοκληρώσαμε τα ερωτήματα. Κύριε Δήμαρχε, παρακαλώ, έχετε τον λόγο. Λοιπόν, θα ξεκινήσω με την κυρία Τσανάκα, η οποία έτσι πάντοτε χυμαρώδησε όπως είναι. Κύριε Δήμαρχε, με συγχωρείτε που σας διακόπτω. Η κυρία Κόγια ζητάει τον λόγο. Ναι, κύριε Πρόεδρε. Κυρία Κόγια, αργήσατε όμως. Όχι, είχα πατημένο το χεράκι, δεν πειράζει, κύριε Πρόεδρε, δεν πειράζει. Παρ' όλα αυτά, κύριε Δήμαρχε, με συγχωρείτε, σας ακούω η κυρία. Ναι, παρακαλώ, παρακαλώ. Κύριε Δήμαρχε, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής, όσον αφορά τη Μεγάλη Λέσσικη, που πραγματικά είμαστε πάρα πάρα πολύ όλοι χαρούμενοι που αρχίσε και λειτουργεί. Πότε, ποιος μπορεί και πότε μπορεί να πάει να δει, να μπει, να επισκεφθεί τη Μεγάλη Λέσσικη, παρακαλώ. Γιατί κατά καιρούς, και τις τελευταίες μέρες και πριν τα εγκένεια, πολλοί άνθρωποι μπαίνουν μέσα, τη βλέπουμε. Εμείς εκλεγμένοι και δεν έχουμε πάει. Μήπως θα πρέπει να φροντίσουμε λίγο περισσότερο. Εγώ άκουσα ότι άρχισε κατωπάτωμα να έχει φθορέσεις. Ευχαριστώ πολύ. Κύριε Δήμαρχε, θα σας ακούμε. Ξεκινήσω με την κυρία Τσανάκα. Χημαρώδης, όπως είναι και παραστατική, ξεκίνησε με την έκφραση τραγική η απουσία των δημοτικών συμβούλων και το θέσανε και άλλοι. Καταρχήν θέλω να σας πω ότι έπρεπε να υπάρχουν 40 άτομα. Αυτό ήταν το πρωτόκολλο. Στα 40 άτομα, λοιπόν, δεν μπορούσαν να γεμίσουμε την αίθουσα με τους δημοτικούς συμβούλους. Καλέστηκαν οι αρχηγοί των παρατάξεων, οι οποίοι μας εκπροσωπούνε όλους. Εκτός εάν δεν είναι έτσι. Επίσης, η πόλη έπρεπε να είναι ενωμένη. Δηλαδή και το πανεπιστήμιο έπρεπε να είναι, διότι είναι ένα τμήμα, ένα κομμάτι της ζωής της πόλης. Εκτός αν δεν το θέλουμε. Ο ΟΟΛΚ είναι επίσης ένας φορέας με τον οποίο ο δήμος συνεργάζεται, αλλά πέρα από αυτό διοικεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης. Όσο για τον πρόεδρο, αν ήταν πεταμένο σε μια γωνιά, μεσχωρείται υπάρχει όμως ένα πρωτόκολλο με βάση του οποίου έχουν οριστεί οι θέσεις του καθενός. Εκτός αν δεν θέλατε να καλέσουμε την κυρία Νικολαϊδού, η οποία της ανήκει και η οποία έχει βοηθήσει πάρα πολύ, για να μη λέμε λοιπόν ανακρίβειες, έπρεπε να είναι 40... Η κυρία Νικολαϊδού είναι από τους λίγους που έπρεπε να είναι. Ωραία, χαίρομαι. Έπρεπε να καλέσω όλους τους πρώην δημάρχους, άσχετα αν κάποιοι δεν ήρθαν. Έπρεπε όμως να είναι εκεί, διότι όλοι έχετε μερίδιο και έχουμε μερίδιο ευθύνης και σε αυτό που έγινε. Το ευθύνης, καταλαβαίνετε πώς το λέω. Λοιπόν, έχουν μερίδιο συμμετοχής λοιπόν σε αυτό... Με την καλή έννοια. Με την καλή έννοια, σωστό. Για να μην παρεξηγούμε πάλι και αρχίζουν και λένε περί αφέων κτλ. Όπως κάποιοι ανόητοι παρεξηγήσανε αυτά τα οποία είπα την προηγούμενη φορά σε μια συνάντηση. Αυτό όμως αφορούν αυτούς οι οποίοι το είπαν. Συνεπώς, δεν με παρέσει καμιά επιτροπή του πρωτοκόλου της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Το πρωτόκολλο της ήρθε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν ήρθε ο Πρόεδρος ενός λόγου. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εσείς λοιπόν κυρία Τσανάκα που ξέρετε, γιατί μου λέτε ότι ας ρωτούσα και κάποιους που ξέρανε, θέλω να σας πω λοιπόν ότι το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Και αυτό πρέπει να ακολουθεί. Συνεπώς, δεν τα έκανα από το κεφάλι μου. Έπρεπε να είναι 40 άτομα και έγινε με αυτόν τον τρόπο. Καμία απαξίωση δεν υπήρξε του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξάλλου αναγνώστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεπώς, μας θυμά όλους η απόφαση που πήραμε. Και δεν καταλαβαίνω αυτή την μεψημυρία η οποία υπάρχει από τον Ισθέρο. Για τα ατυχήματα επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης που είπε και η κυρία Τσανάκα και ο κύριος Παπαδόπιλος για το σημείο εκεί στη Ραψάνη, έχετε απόλυτο δίκαιο. Ήδη έχουν παραγγελθεί πινακίδες οι οποίες αναβοσβύνουν παρόλο ότι έχουν τοποθετηθεί μεγάλες πινακίδες. Θα μπουν και πινακίδες οι οποίες έχει φωτάκι για να μπορέσουν να αναβοσβύνουν σε αυτές τις διαβάσεις. Η διαβάση που δεν την είπατε αλλά και σε αυτήν δημιουργούνται προβλήματα που είναι μπροστά στις τουαλέτες του Μουσείου. Αυτή καταρρίφεται. Θα κλείσει με κάγγελα. Θα είναι η πιο κάτω διαβάση διότι αυτή πράγματι είναι πάνω στη στροφή. Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να μην τρέχουμε. Κάποιοι τρέχουν και εκεί κινδυνεύουν να γίνουν ατυχήματα. Είναι δύο διαβάσεις οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα. Τώρα, για το βοήθεια στο σπίτι που το θέσανε όλοι οι συνάδελφοι. Θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη. Είμαι ξεκάθαρος από την αρχή. Είπα λοιπόν ότι οι κυρίες οι οποίες θα περάσουν στο βοήθεια στο σπίτι που βγήκε και περνάει στο δήμο θα πάνε εκεί. Οι κυρίες οι οποίες δεν θα περάσουν θα μείνουν στο νομικό πρόσωπο. Για αυτό λοιπόν θα πάει και ο νομικός σύμβουλος. Θα συσταθούν 14 προσωρινές προσωποπαγής θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Τα υπόλοιπα όταν θα πάει ο κ. Σαγελαράκης στο νομικό πρόσωπο θα εξηγήσει. Υπάρχει και η γνωμάτευσή του και θα εξηγήσει το τι μέλη γενέστε. Αυτό λοιπόν που είπα από την αρχή αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει. Η κ. Φραντζασκάκη παραδείγματος χάρη έθεσε το θέμα του προγραμματισμού και το θέμα των χρημάτων. Ο δήμος δεν μπορεί να επιφορτιστεί άλλο με επιπλέον χρήματα για τα νομικά πρόσωπα. Αυτά είναι τα χρήματα τα οποία έχει και με αυτά πρέπει να πορευτεί. Εκτός αν αλλάξουν και δεν το λέω κ. Φραντζασκάκη γιατί έχετε δίκιο ότι ο προγραμματισμός πρέπει να είναι. Δεν το λέω επάνω σε αυτό. Θα σας απαντήσει ο κ. Ξουλόγης επάνω σε αυτό το θέμα. Αλλά το λέω γενικά για αυτή την εμμονή η οποία υπάρχει για το βοήθεια στο σπίτι. Είμαι εξεκάθαρος. Το έχω πει από την αρχή τι πρόκειται να γίνει. Και φυσικά δεν θα παραβούμε την εντολή του δικαστηρίου. Αυτά όπως θα τα αναλύσει και ο κ. Σαγελαράκης... Κύριε Δήμαρχε, συγγνώμη που σας διακόπτω. Συγγνώμη για τη διακοπή. Δεν το είπα για το βοήθεια στο σπίτι. Όχι, όχι, το ξέρω. Είναι τα χρήματα που πήρατε από το προϋπολογισμό για το νομικό πρόσωπο και αφορούν και τους παιδικούς σταθμούς για τη σωστή λειτουργία των παιδικών. Κατάλαβα, κ. Φραντζασκάκη. Τα χρήματα αυτά που θα δοθούνε δεν είναι κάτι που δεν θα γίνει. Απλώς, λίγο τώρα, μέχρι να έρθουν και κάποια έξτρα χρηματοδότηση η οποία περιμένουμε γι' λόγω του Covid, την οποία είπε ο κ. Πέτσας ότι θα βγει σύντομα, οπότε τα χρήματα αυτά θα ξαναμπούνε. Διότι αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε το προϋπολογισμό. Κύριε Παπαδόπιλε. Για τα φανάρια. Όσο αφορά τα φανάρια από το Περιστέρι μέχρι και τη Νυχτιώσκαλα, υπάρχουν αρκετά φανάρια και μάλιστα για να περνάει ο κόσμος. Δεν σημαίνει ότι όπου υπάρχουν δρόμοι ο κόσμος πάει από όπου θέλει. Πρέπει να μάθουμε να περπατάμε. Και στο να μάθουμε να περπατάμε σημαίνει ότι πρέπει να πάμε από τις διαβάσεις. Εκεί λοιπόν υπάρχουν αρκετές διαβάσεις. Υπάρχει μία, δύο, τρεις, τέσσερις διαβάσεις υπάρχουν. Κάποιος ας μην κοβει δρόμο. Από τι ας πάει 10 βήματα παραπάνω να πάει από τη διάβαση. Για τα θέματα της ΔΕΙΑΚ θα σας απαντήσει ο κύριος Χρόνης. Για τον διαγωνισμό, για την ΕΜΕΑ. Χαίρομαι ότι είστε τελικά... είστε το... πώς να το πούμε... όπως θέλετε πείτε το, το κάθε πονεμένο. Δηλαδή ο κάθε ένας ο οποίος θεωρεί ότι έχει φιχθεί το συμφέρον του, προσφεύγει σε εσάς. Καλά κάνετε, πρωτού εξετάσετε όλα τα θέματα. Ο διαγωνισμός λοιπόν ακυρώθηκε διότι... είχε δοθεί την παράταση για τις ερωτήσεις που υπέβαλε μία εταιρεία. Από αυτές οι οποίες έλαβαν μέρος. Αυτό λοιπόν, σύμφωνα με την Επιτροπή Προδικαστικών Διαφορών... έκρινε ότι πρέπει να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Και έτσι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Σε λίγες μέρες θα ξαναβγεί. Μην ανησυχείτε. Και επίσης πρέπει να ξέρετε ότι καμία φωτογραφική διάταξη δεν κάνουμε. Δεν ξέρω τι έκανε η προηγούμενη διοικησία. Που εδώ θα υπερασπιστώ την κυρία Τσανάκα. Θα μπορούσα να πω και τι με νοιάζει εμένα. Απλώς, η κάθε μία διοίκηση έχει ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Στη μελέτη λοιπόν της συγκεκριμένης έγιναν πάρα πολλές αλλαγές. Πιστέψτε μου. Επίσης, αποτέλεσμα όλων αυτών των πιέσεων, οι οποίες γίνανε, ήταν ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο κύριος Γιατράκος βγάλανε πρότυπες προδιαγραφές. Επίσης, να μην υπάρχει αυτή η διασκητήρα που υπάρχει μεταξύ των εταιρειών, οι οποίες, καταλαβαίνετε, είναι πολλά τα χρήματα. Είναι πολλά τα λεφτάρι, που έλεγε και η παινία, οπότε καταλαβαίνετε ότι τα μαχαιρώματα είναι πολλά. Δεν πρόκειται λοιπόν να μπούμε σε καμία τέτοια διαδικασία μαχαιρωμάτων. Και θα σας παρακαλούσα να μην μπαίνετε και εσείς. Διότι μετά από τα πάρκινγκ βλέπω ότι ακολουθούν την ίδια τακτική και στην διαμάθ. Κύριε Δήμαρχε, εσείς είπατε ότι η προηγούμενη διοίκηση κάνει φωτογραφικούς διαγωνισμούς μέσα στο Δημοτικό Συμπουλίο. Εγώ σας είπα ότι... Και εσείς είπατε ότι κάνατε ένα πολύ καλό διαγωνισμό, των οποίων πήρατε τα συγχαρητήρια από το Υπουργείο και βλέπουμε σήμερα το αποτέλεσμα ότι ακυρώθηκε ο καλός σας διαγωνισμός. Και μάλιστα σας προτείνω να αφήσετε όλα τα παιχνίδια και τη λάσκη προς το πρόσωπό μου και να κάνετε μια διαδικασία μεταξύ του Δήμου και της Διαμάρχης για να μπορέσει να υπάρχει... Κύριε Παπαδόπλε, ούτε ειδικός είστε... Μην λέτε τώρα και πετάτε λάσκη... Ούτε ειδικός είστε, σας παρακαλώ, και ούτε ο Δήμος μπορεί να κάνει τέτοιο διαγωνισμό. Διότι οι διαγωνισμοί δεν γίνονται από τους Δήμους, όπως νομίζετε ότι βγάζει ο Δήμος μια επιτροπή... Κύριε Παπαδόπλε, αγαπητή συνάδελφη, παρακαλώ να μην διακόψω... Μπορεί ο Δήμος να αναλάβει τη διαδικασία. Αυτοί όμως που θα ορισθούν για να κάνουν το διαγωνισμό, δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου, είναι από διάφορες υπηρεσίες. Λοιπόν, εάν θέλουμε να τελειώσουμε σε 5 χρόνια, εάς την κάνουμε έτσι όπως λέτε εσείς. Επειδή όμως την διοίκηση του Δήμου δεν την ασκείται εσείς, όπως και στη Διαμάθ, θα γίνει με τον τρόπο αυτό που επιλέχθηκε για να τελειώσει πιο γρήγορα. Η μονάδα επεξεργασίας πρέπει να γίνει. Η Διαμάθ το εξετάζει, κύριε Δήμαρχε. Κύριε Παπαδόπλε, θα ζήτησα... Δεν θα δεχθώ διακοπή ξανά από κανέναν. Κύριε Δήμαρχε, συνεχίστε. Ωραία. Πάμε λοιπόν, κύριε Παπά. Για τη λιτανεία που είπατε που κράτησα την εικόνα. Καταρχήν δεν ήταν λιτανεία. Ήταν μια απόφαση του Μητροπολίτη να γίνει αυτή, να πάνε δηλαδή με τα πόδια από την εκκλησία του Αποστόλου Παύλου στον χώρο που θα γινόταν η τελετή. Και μάλιστα χωρίς την πανοκουσίας, χωρίς την εικόνα όπως την πιατεβάζανε όλο αυτό το καιρό και να κρατάει ο δεσπότης μια μικρή εικόνα του Αποστόλου Παύλου. Φεώρησα λοιπόν ότι σε μια τέτοια περίπτωση όπου όλοι οι επίσημοι οι οποίοι βρισκότανε εκεί, όλοι φύγανε από διάφορα σημεία. Δεν κρίνω αν ήταν καλός, αν ήταν κακός. Πάντως δεν υπήρχε κανένας. Όφυλα λοιπόν από τη στιγμή που μέρωστησε τον δημοτών της Καβάλλας και ακολούθησε αλλά και για να μην δημιουργηθούνε άλλα προβλήματα, φεώρησα καλό ότι έπρεπε να ακολουθήσω την πορεία αυτή η οποία έγινε. Σε κάποια στιγμή ο σεβασμιότατος μου έδωσε την εικόνα του Αποστόλου Παύλου. Έτσι λοιπόν τι να κάνω. Έτσι λοιπόν κράτησα την εικόνα του Αποστόλου Παύλου και για να σου πω την αλήθεια, δεν αισθάνθηκα και μειονεκτικά. Λοιπόν, για τα μετα... μετοπικά διόδια... Δεν σας έκανε καλό. Τι είπατε? Σας έκανε καλό. Ναι, μου έκανε καλό, γιατί... τα πλευρικά διόδια, με συγχωρείτε ότι τα αποφύγαμε... δεν τα είχαμε αποφύγει δηλαδή ότι δεν θα κατασκευαζόταν ποτέ. Αυτό που είχανε πει τότε ήταν ότι θα κατασκευαζόταν τα μετοπικά διόδια πιο κάτω. Προφανώς αλλάξανε τα σχέδιά τους, δεν θα υπάρχουν δηλαδή. Κοιτάζουν να καταργήσουν τα μετοπικά διόδια και βάζουν πλέον πλευρικά. Ίδως ώστε κάποιος από οποιοδήποτε σημείο εισέρχεται μέσα στην Εγκατία, από εκεί και πέρα θα πληρώνει για όσο, για όποιο τμήμα κάνει. Τώρα, για να πηγαίνουμε στις δουλειές μας, δεν χρειάζεται να βγαίνουμε και στην Εγκατία, μπορούμε να πηγαίνουμε και από τον δρόμο ο οποίος οδηγεί μέσα στην πόλη. Τώρα για την κοινοπραξία του Μπάτι για το εισιτήριο, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι στην σύμβαση που είχαν κάνει τότε, το εισιτήριο προεβλέπετο. Για αυτό που λέτε για την αύτιση όμως του εισιτηρίου, ότι θα έπρεπε να ερωτηθεί ο Θύμος, είναι η αλήθεια ότι δεν το ξέρω κύριε Παπά. Θα το κοιτάξω όμως με τον κύριο Προμούσα και θα σας ενημερώσω γι' αυτό το θέμα. Κύριε Ποτόλια, για τον άστεγο στο κέντρο της πόλης. Πιστέψτε με, είναι ένα θέμα που με απασχολεί πάρα πολύ. Και πάει μπαλάκι από τον ένα στον άλλο. Δηλαδή προσπαθούμε να πάμε στο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο λέει δεν είναι εντάξει, τον πάμε για λίγες μέρες, τον βγάζουν έξω. Δεν υπάρχει δομή η οποία να τον δεξεί. Δηλαδή έχω μιλήσει και με γυροκομία, όλοι τις ανασχετούν. Τέλος πάντων, το τελευταίο μέτρο είναι θα πάω στον Ισαγγελέα. Ούτως ώστε να διατάξει ο Ισαγγελέας κάπου να πάει αυσχεσά. Δηλαδή δεν γίνεται. Έχω πει ακόμη και στις κοινωνικές υπηρεσίες, να ψάξουμε να βρούμε ένα σπίτι. Ένα μικρό σπίτι, ξέρω μέσα στο Ναϊ-Γιώργη, που θα είναι. Ούτως ώστε... Δεν θα καθίσει, κύριε Δήμα. Δεν θα καθίσει όμως. Είναι δίκαιο η κυρία Σακάγκα, σε αυτό επειδή το έχει ζήσει και αυτή το θέμα. Αλλά φαίνεται όμως και κάτι άλλο, ότι η πόλη πρέπει να αποκτήσει μία δομή φιλοξενίας. Υπάρχει κάποια σκέψη, θα τη συζητήσουμε μόλις έρθει η στιγμή. Για τα δημόσια κτήματα, και μάλιστα χωρίς να ξέρω ότι θα μου κάνετε σήμερα αυτή την ερώτηση. Δύο τρίτου την έκανα, Δήμα. Όχι, όχι. Πέρα από αυτό, την κάνατε δύο τρίτου. Και τότε, όταν την κάνατε στην δύο τρίτου, μίλησα με τον κύριο Λιόγκα. Διότι ήξερα ότι ασχολήθηκε με αυτό το θέμα. Μου έστειλε μία πρόταση την οποία κάνει. Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα, δηλαδή δεν ασχολήθηκα επισταμένος με το θέμα. Διότι τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο δήμος, πιστέψτε μου, είναι πάρα πολλά και διαδικαστικά. Και μάλιστα έχω γράψει εδώ, ποιοι θα ασχοληθούν με το θέμα αυτό και να μπορέσουμε να δούμε μία λύση. Διότι πράγματι κάποια στιγμή είχαν πει ότι δεν θα πληρώνουν. Τελικά όμως αυτό ίσχυσε για κάποια περίοδο και μετά ξανά άρχισαν πάλι τα ίδια. Οπότε θα μπει και ένας δικηγόρος, θα βάλουμε δηλαδή ένας δικηγόρος και έναν τοπογράφο, ούτως ώστε να μπορέσουμε να τρέξουμε την υπόθεση αυτή για να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Όπως επίσης, μπαίνει πλέον και έχει ανατεθεί στην κυρία Τσανάκα, στην Αλεξάννα Τσανάκα, έχει, για να μην περιβεβόμαστε, έχει ανατεθεί η επαναχάραξη του αγιαλού κάτω από το παλαιό νοσοκομείο, που και αυτό ταλαιπωρεί αρκετούς συμπολίτες μας και είναι εκτός σχεδίου πόλης. Τώρα για τα σούπερ μάρκετ που λέτε που πουλάνε ψωμί και τα βάζουμε με τα περίτερα. Με τα περίτερα δεν τα βάζουμε γιατί έχουν γίνει σούπερ μάρκετ, τα βάζουμε γιατί έχουν πιάσει όλο το πεζοδρόμιο. Λοιπόν αυτός είναι ο λόγος που τα βάζουμε με τα περίτερα. Όσο για το τι πουλάει το κάθε σούπερ μάρκετ, δεν νομίζω ότι τώρα έγινε. Έχει εδώ και αρκετά χρόνια που πουλάνε και ψωμί και πουλάνε και κάποια άλλα πράγματα. Και αν θέλετε να ξέρετε, εμείς αντιστακόμαστε στον παραδειγματος χάριστο σκλαβενίτη, ο οποίος ο άνθρωπος μας δίνει και τόσα λεφτά, θέλει το υπόγειο κάτω, έχει κάνει πρόταση να το πάρει, αλλά θέλει όμως να έχει και κρεοπωλείο και μανάπηκι. Και αυτό δεν το επιτρέπουμε, διότι αλλιώς οι άλλοι που υπάρχουν και οι μανάπητες και κρεοπόλητες, οι άνθρωποι θα πληγούνε πάρα πολύ. Κύριε Εξανθόπηλε, για τη κινητικότητα από τον Τίμο δεν έδειξα ποτέ καμία έκπληξη όταν μου το είπατε. Η έκπληξη την οποία ένιωσα και την οποία νιώθω ακόμη και τώρα, όταν βγαίνετε και λέτε ότι φύγανε, κάνουμε τη κινητικότητα 60 άτομα, την πρώτη ειδόση. 13 άτομα φύγανε κύριε Εξανθόπηλε, 17. 17 άτομα φύγανε την πρώτη φορά. Εάν το καταλαβαίνετε καλώς αν με πιστεύετε. Αν δεν με πιστεύετε δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Λοιπόν, είναι δικό σας θέμα. Εκεί λοιπόν ήταν η έκπληξή μου και όχι ότι φύγανε 17 άτομα. Λοιπόν, το τι έκανα για αυτό το θέμα. Το τι έκανα για αυτό το θέμα έκανα ότι κάναμε και οι άλλοι δύο. Και μέσω του κέντρα και στο κύριο Πέτζα που έχετε. Εκτός εάν θεωρείτε ότι πρέπει να βγω στο μπαλκόλ και να αυτοπροκοληθώ. Και να πω ότι αυτοπροκολούμαι για το θέμα της κινητικότητας. Λοιπόν, είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους δημάχους. Οικέδε το θέτη κατά διαστήματα. Η περιοδεία που έκανε ο κύριος Πέτζας το έχουνε βάλει όλοι οι δήμαρχοι τους οποίους συνάντησε. Μάλιστα σήμερα μου είπε ότι θα είχανε μία σύσκεψη για αυτό το θέμα και θα μας απαντούσανε. Επίσης υπάρχουνε από αυτούς τους 28 οι οποίοι έχουνε δηλώσει. Δεν σημαίνει ότι όλοι θα πάρουνε. Υπάρχουν αρκετοί από αυτούς οι οποίοι δεν δικαιούται να μπουν στην κινητικότητα. Οι υπόλοιποι θα βοηθούμε. Γι' αυτό υπάρχει ο δήμαρχος. Θα πιάσω και αυτούς τους οποίους απευθύνονται. Ήτος ώστε να μην επιλεγούνε οι υπάλληλοι αυτοί. Επίσης όμως σας είπα ότι βγαίνει πλέον και η πρόσληψη για νέο προσωπικό. Τόσο για μηχανικούς όσο και για δικαιητικό-εικονομικό. Που πιστέψαμε θα λύσουμε πολλά από τα θέματα. Και θα σας ξαναπώ το οποίο το έχω πει και άλλες φορές. Αναντικατάστατοι στα νεκροταφεία. Το τι παρέλαβα και το τι θα παραδώσω θα το δείτε πάρα πολύ γρήγορα. Το τι παρέλαβα, το τι έχω κάνει στα δύο χρόνια θα το δείτε. Και το τι θα κάνω όταν θα παραδώσω μετά από εφτά χρόνια. Επίσης θα ξέρετε τι έχω κάνει κύριε Ξανθόπιλε. Το πρώτο γυμνάσιο θεωρώ εννοείται αυτό που πέφτει από το κτήριο. Που είναι απέναντι από το πρώτο γυμνάσιο. Την παλιά μουσική αυτήν εννοείται που είναι παρουσιακμένη. Ωραία. Θα σας απαντήσει σε αυτό ο κύριος Ιακοπίδης. Για το ταξίστηκα αλλά μήτσα επίσης δεν το ξέραμε. Και καλό είναι οι ταξιτσίδες όταν έχουν τέτοια θέματα έχουν ένα προέδριο. Αυτά τα θέματα λοιπόν τα θέτουν στην τεχνική υπηρεσία για να μπορούμε να τα λύσουμε. Για τη φρυγεία να διωθεί. Όσο στις κατασκευές που κάναμε, εμείς δεν κάναμε καμία κατασκευή. Και το ξέρετε πάρα πολύ καλά κ. Ξαντόπινε. Θα σας απαντήσει όμως ο κύριος Ιακοπίδης και για αυτό. Όπως επίσης και για την κολόνα φωτισμού μπορώ να σας πω όμως ότι το κέντρο, το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου λειτουργεί. Δεν ξέρω σε ποια τηλέφωνα. Ο Άνθρωπος προφανώς παίρνει σε κάποια τηλέφωνα που γράφει μέσα. Να τα δούμε μήπως τα τηλέφωνα αυτά δεν ισχύουν. Λοιπόν κ. Καλανταρίδη. Πάμε για το χαλκερό. Το οποίο κάποια πράγματα σε μερικούς ανθρώπους γίνονται εμμονές. Η μελέτη λοιπόν για το κύριο αυτό που λέτε για τη γεώτρηση του Νάκο είναι ότι οι παροχές να είναι ΦΙ 80. Έχει μπει ΦΙ 40. Αυτό λοιπόν που μπει και το ΦΙ 60 είναι και αυτό μέσα στις προδιαγραφές και λιγότερο. Και στη τελική ανάλυση υπάρχει μια τεχνική υπηρεσία. Δεν είναι ούτε θέμα του δημάρχου ούτε ο δήμαρχος παρεμβαίνει αν θα πρέπει να βάλουμε... Εσείς εδώ μας είπε ο πρόεδρος να βάλουμε ΦΙ 40. Βάλε ΦΙ 40. Ή ο άλλος βάλε ΦΙ 60. Είναι μια τεχνική υπηρεσία. Η τεχνική υπηρεσία λοιπόν το είδε το θέμα. Είπε ότι το ΦΙ 60 είναι εντάξει διότι αυτό που προέβλεπε η αρχική μελέτη ήταν ΦΙ 80 σε όλα. Οι αντικλήσεις οι προσωπικές δεν με αφορούν. Δεν μπαίνω στις αντικλήσεις που έχουν μεταξύ τους. Εάν είναι... κατάλαβα ποιον λέτε. Αλλά δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία αυτός είναι δικός μου, αυτός δεν είναι δικός μου. Δήμαρχε θα μου επιτρέψετε μισό λεπτό. Παρακαλώ, παρακαλώ κύριε Καλαδέλη. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν αν το ρίχνετε το μπαλάκι στην υπηρεσία. Να έχουμε μια τεχνική υπηρεσία η οποία έχει πει όλο το χωριό εδώ και πέντε έξι χρόνια που λειτουργεί η γεώτρηση να βάλει ΦΙ 40 γιατί η τεχνική υπηρεσία το είπε κύριε δήμαρχε. Και έτσι συμμορφώθηκαν όλοι οι δημότες μας. Και τώρα όλος τυχαίως για έναν κύριο συγκεκριμένο να πούμε όλους τους υπόλοιπους α ξέρετε δεν είναι έτσι είναι αλλιώς. Συγγνώμη κύριε δήμαρχε. Καλανταρίδη υπάρχει με συγχωρείτε αλλά υπάρχει μια μελέτη όταν λέμε όταν κάνουμε μια μελέτη και φτιάχνουμε μια πενταόροφη οικοδομή και κάποιοι έχουν φτιάξει τριόροφη και πάμε μετά να ρίξουμε άλλα δυο πατώματα δεν θα του πούμε α ξέρετε συμφωνήσαμε για τριόροφη. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει. Δεν ξέρω τι έκανε η τεχνική υπηρεσία πριν από πέντε χρόνια ή πριν από δέκα χρόνια. Εγώ ξέρω ότι υπάρχει διότι μίλησα και πριν από λίγο με τον υπεύθυνο τεχνικό της τεχνικής υπηρεσίας. Και μου είπε ακριβώς αυτό. Δηλαδή το θέμα το ήξερε. Δεν είναι ότι έκανε κάποιον κάτι παράνομο. Αλλά παρόλα αυτά όμως επειδή μου το λέτε και δεν θέλω να υπάρχουν αυτές οι σκέες θα το ξαναβούμε όμως το θέμα και θα σας πω. Κυρία Φραντζεσκάκη για τους παιδικούς αθμούς ωραία θα σας απαντήσει και ο κύριος. Σας είπα όμως για το ουσιαλό στα χρήματα αυτά θα ξαναβούν. Οπότε δεν ξέρω να σας έχω καλύψει επάνω σε αυτό το θέμα. Κυρία Ιωσήφιδου Συμφωνώ απόλυτα με το να γυρίζονται ταινίες σε διάφορες περιοχές. Φυσικά δεν νομίζω ότι μπορούμε να παραλυλίσουμε τον Παντέρα, τον Μπέζο, τον Τόμ Χάνξ με το Μπόλιγουτ. Θα μου πείτε άλλο Χόλιγουτ, άλλο Μπόλιγουτ. Είναι μια μικρή διαφορά. Αλλά παρόλα αυτά όμως θα το στείλουμε και σε αυτό το θέμα. Συγγνώμη κύριε Δημαρχέ. Συγγνώμη για χόλιγουτ σας είπα. Ναι, ωραία. Κύριε Μαυρίδη. Με συγχωρείτε κυρία Ιωσήφιδου. Σήμερα ήταν πολύ καλή οπότε κακώς σας είπα αυτό που σας είπα. Κύριε Μαυρίδη για την εκδήλωση της Προέδρου νομίζω ότι σας απάντησα. Δεν δέχεται, δεν είναι δικαιολογίας. Εάν το δέχεσαι καλώς εάν δεν το δέχεσαι θα μείνετε με το παράπονο γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Το περίπτωρο στο κολοκοτρώνι εκεί που είπατε όντως αυτό το περίπτωρο έπρεπε να βγει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Συνέχεια μας έλεγε ότι υπάρχει νικιαστής. Νικιαστής δεν υπάρχει. Ήδη έχω δώσει εντολή στα έσοδας. Στο τμήμα υπάρχουν εκδόσεις αδειών για αυτό και για άλλα δύο περίτερα να κάνει τις διαδικασίες για να ξυλωθούν. Κύριε Λαζαρίδη για τα σκαλάκια πρόσβαση στη Haivan Plaza που έχουν φύγει τα κάγκελα στα τελευταία σκαλάκια. Θα το δούμε, πιστέψτε με ότι η Haivan Plaza δεν είναι και το μόνο εμποριστούμενο στο Δήμο. Υπάρχουν πάρα πολλά σκαλάκια, υπάρχουν πάρα πολλά κάγκελα τα οποία πρέπει να γίνουν. Θα γίνει όμως και αυτό. Ο κύριος Ιακοβίδης το έχει σημειώσει. Τώρα για το κύριο Πλακετάκου και τις δηλώσεις που έκανε για το λιμάνι της Ηγουμενήτσας. Δεν ξέρω τι δηλώσεις έκανε. Εδώ όμως υπάρχει ένα δεδομένο. Το δεδομένο είναι ότι ναι μεν το εμπορικό λιμάνι θα ιδιωτικό πληθεί, υπάρχει όμως το λιμάνι του Απόστολου Παύλου. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει περίπτωση ότι έχει περάσει στο Ταϊτέδ να θεωρείτε ότι μπορεί να το πάρει ο Δήμος. Ας είμαστε ρεαλιστές. Καταλαβαίνω ότι ο Δήμος πρέπει να συνεργαστεί με τον ΟΛΚ, ούτως ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό και ακόμη να διεγνυκίσει και κάποια χρήματα τα οποία πρέπει να παίρνει για τις υπηρεσίες που προσφέρει αλλά και για την μόλιν συνεδεχόμενο την οποία δέχεται η πόλη από τα πλοία τα οποία προσφέρουν. Για τον κ. Καλπακίδη, πρωτού απαντήσω στον κ. Καλπακίδη γιατί έχει διάφορα. Κύριε Μουτασάγκα θα σας απαντήσει ο κ. Μουμτσάκης. Για το πάρκτινγκ στο Αρχαίο Θέατρο θα απαντήσει ο κ. Ιακοβίδης. Και να απαντήσω λίγο στα θέματα τα οποία έχει θέσει ο κ. Καλπακίδης. Είναι για την παιδική χαρά στο νέο ζυγό και λέει ότι δεν είναι μέσα στις καινούργιες παιδικές χαρές που έβαλε και κουβάλαμε στους ψυχισμούς. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μέσα σ' αυτές. Είναι όμως μέσα σε αυτές τις παιδικές χαρές, τις 100.000 τις οποίες θα θυμοπρατήσει ο δήμος τώρα. Συνεπώς η απαίτηση και η σωστή απαίτηση του νέου ζυγού θα εκανοποιηθεί. Ο κόμπος εισόδου, αυτή η μελέτη την έχουμε ολοκληρώσει. Είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε να γίνει προγραμματική σύμβαση. Δηλαδή αυτή τη στιγμή περιμένουμε από το Τμήμα Οικονομικών της Περιφέρειας να μας πει για την προγραμματική σύμβαση. Είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό που επικοινωνούμε. Όχι μόνο εγώ αλλά και ο κύριος Αντονιάλης πιέζουμε για να υπογραφεί αυτή η προγραμματική σύμβαση, για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε το έργο, διότι το έργο αυτό θα γίνει από τα πρόστιμα τα οποία υπήρχαν από την πολεοδομία. Ο κόμπος εισόδου είπαμε για τη διατασκευή δικτύου ομπρίων υδάτων ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο νέο ζυγός είναι ότι τα νερά κατεβαίνουν πάνω από το πυθνό με αποτέλεσμα ουτοδοπίες μπορεί να γίνουν αλλά και ο κόσμος όμως και να σπίτια αναπλημμυρίζουν και να υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Ήδη ο κ. Μαυρίδης αυτόν που έχω πάρει για σύμβουλο έχει ολοκληρώσει την μελέτη. Η μελέτη είναι γύρω στα 2,5 εκατομμύρια διότι πέρα από την συλλογή των ομπρίων οι οποίοι γίνονται περιμετρικά, αυτά πρέπει να οδηγηθούν κάπου και οδηγούνται περίπου εκεί στην θερμοπλαστική. Οπότε είναι ένα σημαντικό έργο και ψάχνουμε τώρα να αφήνουμε σε ποιες από τις χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν μπορούν να μπουν αυτά τα έργα. Ποιο έργο είπατε ότι θα χρηματοδοτηθεί από τα πρόστιμα και μαθαραίτη? Ο κόμβος έξω από το νέο ζυγός. Έξω από το νέο ζυγός για να μπει κάποιος μέσα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένας κόμβος εκεί. Με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και αντισχύματα να γίνουν. Τα λεωφορία δεν μπαίνουν μέσα στο νέο ζυγός για να μπορέσουν να αφήσουν να εξυπηρετήσουν τα παιδιά. Τα οικόπεδα τα οποία είναι αδιανέμητα σε αυτό έχουμε έρθει σε επαφή. Έχουμε στείλει έγγραφα τόσο στην περιτέρια όσο και στην αποκεντρωμένη. Η πρόθεσή τους και αυτών είναι να τα δώσουν. Απλώς ξέρετε το χειρότερο πράγμα στην Ελλάδα είναι η σύσταση των επιτροπών. Αυτά για τον κύριο Καλπακίδη για τις ερωτήσεις του κύριου Καλπακίδη. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελ για όλα αυτά τα οποία απαντήσατε και για όσα υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή, στους επόμενους δύο μήνες, τον επόμενο ένα μήνα, στους επόμενους τρεις μήνες θα γίνουν αυτά. Γιατί ο κόσμος γενικότερα ανησυχεί στην περιοχή και όχι μόνο ο κόσμος. Αν είναι δυνατό είναι αυτό τουλάχιστον στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να μας το πείτε. Ωραία. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Αιακοβίβη. Καλησπέρα κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Σας ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Το νούμερο 4 θέμα είναι αφορά την προκήρυξη του ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων με τίτλο ανάπλαση πλατείας ελευθερίας. Έχουν συνταχθεί, ενημερωθήκατε για το περιεχόμενο του είδους του αντικείμενου του διαγωνισμού και τον τρόπο με τον οποίο ζητάμε να αντιμετωπίσουν οι πιθανοί μελετητές την κεντρική πλατεία της πόλης της Καβάλλας και ένα εν πάση περίπτωση περιεχόμενο που δώσαμε στις επιθυμίες και στις φιλοδοξίες μας για αυτή την πλατεία. Τα τεύχη είναι στα χέρια σας και ελπίζω ότι έχουν γίνει κατανοητά ό,τι πρόβλημα υπάρχει παρακαλώ να τεθεί για να δώσω διευκρινήσεις. Λοιπόν, ερωτήματα υπάρχουν. Ναι, ερώτησε κύριε Πρόεδρε εγώ. Ο κύριος Παπαδόπουλος πρώτα. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Κύριε Δημαρχε, θέλω να ρωτήσω. Δεν ακουγήσατε καλά κύριε Παπαδόπουλο. Ωραία, συγγνώμη. Θέλω να ρωτήσω κύριε Δημαρχε. Γιατί προβλέπονται τόσες πολλές θέσεις σταθμευσης για ταξί περιμετρικά της πλατείας. Το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω. Γιατί προβλέπονται πέντε περίπτερα. Τα περίπτερα καταργούνται και εμείς τα βάζουμε. Τρίτη ερώτηση. Υπάρχει συνενόηση με τον Οργανισμό Λειμένα Καβάλας για σχεδιασμό παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο. Τέταρτη ερώτηση. Τι εννοείται όταν γράφεται ότι ο δήμος θα αγοράσει και τρεις επιπλέον μελέτες από αυτές που θα πραβευτούν. Δηλαδή θα έχουμε έξι μελέτες για την πλατεία. Στο άρθο 18 του διαγωνισμού. Στο κριτήριο αξιολόγησης 3. Σας το λέω συγκεκριμένα για να μην το χάσετε κύριε Δημάρχη. Αναφέρεται ότι το υλοποιήσιμο κόστος έργου προτείνεται να κοιμένεται περί τα 500 ετών ένα τετραγωνικό μέτρο. Δεν είναι ένα πολύ χαμηλό κόστος για τη ρυζική αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε στην πλατεία. Ή μήπως δεν θέλουμε να κάνουμε μια ρυζική αλλαγή. Και τελευταία ερώτηση κύριε Αντιδήμαρχα. Το συντριβάνι και οι τουαλέτες θα διατηρηθούν στη Νέα Πλατεία. Θυμίζω ότι για το συντριβάνι έχουμε εξοδέψει περίπου 100.000 ευρώ με τις παρεβάσεις και της σημερινής και της προηγούμενης διοίκησης. Θέλω συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα κύριε Αντιδήμαρχε. Ευχαριστώ. Ο κύριος Σανθόπουλος. Ας συγκεντρώσουμε τα ερωτήματα. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Κύριε Αντιδήμαρχε. Διαβάζοντας τα πτεύχη όπως ακριβώς εστάλησα να αναφέρονται κάποιες εμπειρομηνίες. Οι οποίες εμπειρομηνίες δεν ξέρω αν αναφέρονται για αυτά που έχουν γίνει μέχρι εδώ. Ή είναι πράγματα τα οποία θα γίνουν από εδώ και πέρα. Δηλαδή αναφέρεται μια εμπειρομηνία ότι ενάπτυστον τευχόν θα γίνει έως μια έκπλη του 2021. Έγινε αυτό. Αναφέρεται γιατί... Αναφέρεται στην... Στα πτεύχη δημοπλάτησης. Επίσης θέτεται και άλλα στάδια που θα έπρεπε να γίνουν 15 έκτου και μία εβδόμου. Ένα λοιπόν ερώτημα για αυτές τις εμπειρομηνίες. Εγώ ως πολίτης έχω ακούσει πάρα πολλές φορές και δεν μιλώ για το κομμάτι της πλατείας που υπάρχουν οι καταστάσεις διάκρινες μιλάω για το άλλο το κομμάτι προς το εντημελητήριο. Είναι δύσκολο τεχνικά, κοστοβόρο ή δεν το έχουμε εξετάσει να δημιουργηθούν και κάποιες θέσεις στάθμευσης εν ήδη υπογεωποίησεως στην κεντρική μας πλατεία. Υπάρχει άλλο ερώτημα αγαπητοί συνάδελφοι? Όχι. Κύριε Κοβίδη. Λοιπόν, οι θέσεις ταξί ορίστηκαν σε συνεργασία και κατόπιν διαβούλευσης με τον φορέα των ταξί. Τα περίπτερα ορίστηκαν πάλι στα ίδια πλαίσια διαβούλευσης και επειδή υπάρχουν ήδη πέντε θέσεις περιπτέρων κρίναμε ότι έπρεπε να διατηρηθούν. Οι μελέτες που θέλουμε να εξαγοραστούν πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν για να έχουμε καλύτερη εικόνα και πηγή άντλησης ιδεών για να καταλήξουμε σε αυτό που θα συμπληρώσει το πρώτο βραβείο που είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε σαν λύση για την πλατεία. Οι εξαγορές ούτως ή άλλως το πράσινο ταμείο χρηματοδοτή αυτή είναι όλη την προσπάθεια που κάνουμε θα μας βοηθήσουν να έχουμε ευρύτερη δυνατότητα επιλογής προτάσεων πάνω στα πλαίσια της τελικής μας πρότασης και απόφασης για να οριστικοποιηθεί η μελέτη που θα γίνει στην πλατεία. Ο προϋπολογισμός ορίστηκε τυπικά για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τις αμοιβές που έχουν προκύψει για τις εξαγορές και τα βραβεία των μελετών. Όσον αφορά τα ΒΕΣΕΣ, αφού θα υπάρχουν τα ΒΕΣΕΣ στην θέση αυτή, αλλά όχι υποβαθμισμένα καθώς και το συντριβάνι είτε με αυτή τη μορφή είτε με άλλη. Θα πρέπει εδώ να σκεφτούμε ότι η υλοποίηση αυτού του έργου θα έχει μια χρονική καθυστέρηση πάρα πολύ σημαντική και είναι κρίμα να σταθούμε στο ότι λειτουργεί ένα συντριβάνι, αν θέλετε, σήμερα που ξοδεύτηκαν χρήματα το οποίο θα είναι στη θέση αυτή για πέντε, έξι, εφτά χρόνια μέχρι να έχει ένα προκύψητο αποτέλεσμα που προσδοκούμε από αυτόν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Μην λοιπόν κάνουμε αντίστοιξη πάνω σε αυτό το θέμα. Όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων σταθμευσης, ξέρουμε ότι η μισή πλατεία από κάτω είναι αντιοστάσιο της ΔΕΙΑΚ. Απομένει το μισό τμήμα. Για το μισό τμήμα, λοιπόν, θεωρήσαμε ότι είναι υπερβολική ηδαπάνη που θα γινόταν για χώρος σταθμευσης σε υπόγειες θέσεις και θα δημιουργούσε και το γνωστό πρόβλημα ότι μαζεύουμε αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. Δύο αντιτιθέμενα επιχειρήματα που μας απέκλυσαν αυτή την επιθυμία. Παρ' όλα αυτά, αν προκύψουν προτάσεις από τις μελέτες που θα συνταχθούν από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, που θα προτείνουν κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, που δεν πέρασε από το δικό μας το μυαλό, άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του διαγωνισμού. Αν ξέραμε τι ακριβώς θέλουμε, θα είχαμε ζητήσει τη σύνδεξη μιας μελέτης στα πλαίσια αυτά. Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να τεθούν και άλλες ιδέες πέρα από αυτών που περνάνε από το δικό μας μυαλό. Δεν ξέρω αν τα απήντησα όλα. Ευχαριστώ πολύ. Ρέβρι, μου επιτρέπεις λίγο. Δεν απαντήσατε, κύριε δημαρχό Σιώλα. Πείτε μου, σας παρακαλώ. Συγγνώμη, ας μιλήσω κύριος Βέρος και θα σας πω εγώ συνολικά. Όχι, κύριε Παπαδόγουλε. Σημειώστε τα ρωτήματα. Ακόμα μια ερώτηση έκανα. Αν υπάρχει συνενόηση με τον οργανισμό λιμμένα Καβάλας για σχεδιακό παρεβάσιο στο παρελιακό μέτωπο. Αυτό ήθελα να ρωτήσω. Έγινε μια πρώτη επαθή. Έγινε αποδεκτή αυτή η προοπτική σύνδεση με το παράλληλο μέτωπο. Θεωρήθηκε πολύ θετικό αυτό. Δεν βλέπουμε να υπάρχει καμία αντίρρηση. Και το θεωρώ και επιβεβλημένο, αν θέλετε, στα μέτρα της δικής μου προσέγγισης να συνεχιστεί η όποια διαμόρφωση προκύψει από τις τελικές αποφάσεις που θα παρθούν μετά την υποβολή των μελετών, να συνεχιστεί μέχρι το παράλληλο μέτωπο, μέχρι τη χερσαία ζώνη του λιμμένα Απόστολος Πάθος. Άκρος επιβεβλημένο, ας το χαρακτηρίσω. Κύριε Ρεβέρο. Επειδή, κύριε Αντιδήμαρχε, σας άκουσα στην τοποθέτησή σας και σε απαντήσεις που δώσατε στους αγαπητούς συναδέρχους. Προβληματίστηκα, θα έλεγα, και θέλω λίγο να σας ρωτήσω και να μου απαντήσετε ξεκάθαρα. Η όποια αρχιτεκτονική μελέτη της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας πρέπει να έχει άμεση σχέση με την όλη λειτουργία του κέντρου της πόλης και με τις αποφάσεις για το τι θα πεζοδρομηθεί, τι θα ενωποιηθεί και βέβαια μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μία σύμβαση αν θέλετε μία μελέτη που τρέχει στο δεύτερο στάδιο της αστικής βιώσιμης κινητικότητας και θα ήθελα να ρωτήσω συμβαδίζουν αυτά, θα συμβαδίζουν θα ληφθούν δηλαδή υπόψην η μία μελέτη της αστικής βιώσιμης κινητικότητας ή όποια κυκλοφοριακή μιλέτη στο σύνολο του κέντρου της πόλης ώστε ανάλογα οι μελετητές να προτείνουν ενδεχομένως τις όποιες νέες ιδέες για τη σωστή ανάπλαση της πλατείας. Αυτό ακριβώς. Λοιπόν, έχουμε θέσει και θέτουμε αν θέλετε με την προκήρυξη αυτή υπόψη των μελετητών και των συμμετεχών των μελετητών συμμετεχών των σε αυτό το διαγωνισμό όχι μόνο ότι στοιχείο προκύψει και προέκυψε από την μελέτης βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αλλά και τι προβλέπουμε και προγραμματίζουμε για το τμήμα του Αγίου Νικολάου. Ό,τι έχει προκύψει και τι θέται ελπίζουμε πολύ σύντομα σε εφαρμογή στην πλατεία Καπνεργάτη και ζητάμε όλο αυτό να θεωρηθεί ως ένα ενιαίο σύνολο για να λειτουργήσει έτσι ώστε το κέντρο της πόλης να αποτελέσει ένα κλειδί για την ευρύτερη λειτουργία της πόλης και να είναι ενιαίο και συνεκτικό. Αυτή είναι η επιθυμία μας και την εκφράζουμε με πολλούς τρόπους μέσα στη διακήρυξη. Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν οι μελετητές όλα αυτά τα στοιχεία που είπα θα έχουμε ελπίζω μια συνολική πρόταση λειτουργική και αποτελεσματική για την πόλη μας. Τώρα το αν υπάρχουν συγκρούσεις, γιατί ακούω συχνά ότι κόβουμε τη σύνδεση της πόλης από την Αβέρωδ. Αν την κόψουμε και από την Δοϊράνης που τίθεται ένας προβληματισμός αν πρέπει να είναι ήπιας κυκλοφορίες ή κάτι άλλο. Αν βάλουμε όρους οι οποίοι θα αναγκάζουν όλη την κίνηση της πόλης να εμπλέκεται στο κέντρο και να την πολλαπλασιάζει είναι ένα θέμα που ζητάμε και σε αυτό μια απάντηση. Στα πλαίσια και της μελέτης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Άρα κύριε Αντιδήμαρχη δεν θα πρέπει καθόλου να αναφερθείτε όσα αφορά στην πρόταση για υπόγειο πάρκινγ. Διότι αν ακόμα δεν υπήρχε το πρόβλημα με τα αντιλιοστάσια της ΔΕΓΑΚ σύμφωνα με την πρώτη φάση της μελέτης για την αστική βιώσιμη κινητικότητα, αλλά και είναι και αποδειγμένο τουλάχιστον σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ότι πρέπει να αποτρέπουμε την είσοδο των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης. Άρα κακώς δεν έπρεπε να το βάλετε καθόλου το θέμα και να πείτε ότι έτσι πρέπει να λειτουργήσει μια σύγχρονη πόλη τα επόμενα χρόνια. Είπαμε ότι τα δύο βασικά επιχειρήματα... Κατανοητό, κατανοητό. Ωραία. Να τοποθετηθείτε. Ναι, παρακαλώ να ψηφίσουμε. Κύριε Γαλανταρίδης, θετικός. Είναι γνωστό, κύριε Πρόεδρε, ότι και ο δικός μας προσανατολισμός ήταν ακριβώς αυτός, η νέα δηλαδή ενός διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, άλλωστε ήταν κάτι το οποίο το είχαμε συζητήσει και το γνωστοποιήσει, άρα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε αρνητικοί, είμαστε σύμφωνοι λοιπόν. Ωραία, κύριε Βαββαδόπουλα. Θα πω λίγο, φυσικά αντιδήμαρχε και είμαστε θετικοί, αλλά θα πω λίγο κάποια πράγματα, γιατί καλό θα ήταν βέβαια όταν παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, έστω και διαζούσες στο γραφείο μαζί με παρατάξεις και μηχανικούς ή και με έμπερα στελέχη από άλλες παρατάξεις και από την προηγούμενη διοίκηση, να γινόταν μια συζήτηση, χωρίς να έρχεστε εδώ ο πρώτος τελεσμένος γεγονός, για να λέτε αυτό έτσι, αυτό έτσι, έχω εκείνο το σκεπτικό, έχω το άλλο σκεπτικό. Ε, δεν είστε μόνοι σας. Αλλά πέρα από αυτό, το να μάθατε και εκτός δημοτικού συμβουλίου, θα ήταν καλό προγενέστα. Τέλος πάντων, είμαστε θετικοί, το ξαναλέω αντιδήμαρχε, γιατί συμφωνούμε σε μια ρυζική αλλαγή της Κεντρικής Πλατείας. Αν πραγματικά συμφωνούν και οι υπόλοιπες παρατάξεις, ζητούμε έτσι να λυπτούν κάποια πράγματα στον διαγωνισμό και να μπουν οι εξής παρατηρήσεις. Και θέλω να πω το εξής. Να προστεθεί ως επιμέρους κατεύθυνση η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμισης, όπως προβλέπει το Γενικό Πολοδεμικό Σχέδιο για την Πλατεία Λευτερίας, κύριε Αντιδήμαρχε, και να μας υποδείξουν οι προτάσεις που θα καταδεθούν αν και πώς και πού μπορεί να χωροτεχθεί το υπόγειο πάρκινγκ. Και το λέω αυτό για τον εξής λόγο, γιατί είπατε ότι είναι κοστοβόρο, δεν θέλουμε αυτοκίνητα στο κέντρο, όμως ξεχνάτε κάποιες παραμέτρες που σας το βάζω τώρα για να σας προβληματίσω λίγο. Να ξέρετε ότι ένα μικρό κομμάτι ή ένα κομμάτι το οποίο θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε θα έδινε τη δυνατότητα σε κάποιους ανθρώπους που θέλουν να ψωνίσουν από τους επαγγελματίες της αγοράς και δεν θα μπορούν με άλλο μέσο ή με τα πόδια να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν με το αυτοκίνητό τους, έστω και για λίγο, να υπάρχει αυτό το πάρκινγκ για να μπορέσει να εξυπηρεθεί η αγορά. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι αυτά τα έργα έχουν χαρακτήρα, ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα καλύτερο, υπάρχει καλύτερη ποιότητα ζωής για τον κόσμο και για τους πολίτες, αλλά υπάρχει και το θέμα της βιωσιμότητας του έργου και το ξεχάσατε. Και μέσα από το πάρκινγκ και διάφορες δραστηριότητες, μακροπρόθεσμα, μπορεί να υπάρχει και ένα τμήμα απόσβεσης μέσα από αυτό το έργο. Γι' αυτό λέω, άμα θέλετε να μπει η παρατήρηση και το προβλέπει και το πολοδομικό σχέδιο για να γίνει και να καθοριστεί ένα κομμάτι. Μπορείς όχι σε όλες τις μελέτες, αλλά κάποιες τουλάχιστον μελέτες. Το άλλο που θέλω να πω είναι ότι να μπει η παρατήρηση, ότι δεν υπάρχει λόγος με τα πέντε περιπτερά. Δεν συμφωνούμε, δεν υπάρχει ως κατεύθυνση, χωροθέτηση πέντε περιπτέρων μέσα στην πλατεία από τη στιγμή που όλη η προηγούμενη διοίκηση ξεκινήσαμε να καταργούμε περιπτερά. Και αν ρωτήσετε και επισκέπτες, τουρίστες, ακόμα και καβαϊούδες, δεν θα θέλουν τα τόσα πολλά περιπτερά, το θεωρούν ασχήμια. Το άλλο που θέλω να πω είναι το κόστος κατασκευής. Να υπολογιστεί τουλάχιστον, βέβαια είπατε ενδεικτικά είναι τώρα, αλλά πρέπει να υπολογιστεί τουλάχιστον στα χίλια ευρώ ανατραγωνικών. Οι τουαλέτες που είπατε θα φτιαχτούν νομίζω και πρέπει να αλλάξουν ριζικά και να αλλάξουν ριζικά και όχι να γίνει απλά μια συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης. Και το τελευταίο που θέλω να πω, κύριε Αντιδήμαρχη, και είναι εξίσου πολύ σοβαρό, είναι ότι ο χρόνος παράδοσης των μέλετων είναι να γίνει σε 8 μήνες, και όχι λιγότερο, για να δώσουμε τη δυνατότητα στους μελετές να κάνουν καλή δουλειά και να έχουν μια σχετική άνεση χρόνου. Νομίζω προβλέπτει μέσα, αν θυμάμαι καλά, 4 μήνες. Προτείνω να μπει 8 μήνες, γιατί ας ψοδέψουμε λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο. Ευχαριστώ, κύριε Αντιδήμαρχη, που μ' ακούσατε, και θα περιμένω τις παρατηρήσεις και από εσάς. Είμαστε θετικοί, φυσικά, γιατί πιστεύουμε στη ρυζική ανάπλαση της πλατείας ευκαιρίας. Κύριε Παπά. Εγώ, κύριε Αντιδήμαρχη, μένω στο ότι θα γίνει ένας διαγωνισμός και περιμένω με αγωνία να δω τι ιδέες θα φέρει αυτός ο διαγωνισμός. Φαντάζομαι ότι όταν θα έχουν οι τρεις πρώτες προτάσεις, θα έχουμε πολύ χρόνο να συζητήσουμε για να καταλήξουμε στην πιο καλή, για να φτιάξουμε, επιτέλους, την πλατεία που όλη τόσα χρόνια μιλάμε, ότι χρειαζόμαστε, σαν σημείο αναφοράς, να είναι η πιο ωραία, είτε με συντριβάν, είτε χωρίς συντριβάν, είτε με περίπτερα, είτε χωρίς περίπτερα. Πάντως, πρέπει να βγει μέσα το διαγωνισμό κάτι το φρέσκο, κάτι το πολύ, έτσι θα έλεγα, πρωτοποριακό, έτσι ακριβώς, ώστε εμείς να καταλήξουμε στη βέλτιστη πρόταση και νομίζω ότι όλοι θα ομολοήσουμε σε κάτι το οποίο θα είναι πάρα πολύ καλό. Δεν ξέρω για το χρόνο που μίλησε ο κ. Παπαδόμουλος, δεν ξέρω. Και εγώ δεν είμαι σε θέση να ξέρω πόσους χρόνους χρειάζεται για να κατατεθεί κάτι που εμείς περιμένουμε να είναι και ωραίο και να στηρίζει και να αποτυπώνεται σωστά στην πράξη. Νομίζω ότι οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί, αν τους ρωτήσει ο κ. Αντιδημάχος, θα μας πούν πόσους χρόνους χρειάζεται για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα, πάντα θετικός. Ο κ. Βέρος. Μετά τις διευκρινήσεις και τις διαβεβαιώσεις από τη μεριά της διοίκησης και του κ. Αντιδημάχου, είμαστε θετικοί. Ο κ. Ποτόιας. Κύριε Πρόεδρε, πολλές φορές θα μας έχετε ακούσει να λέμε ότι για τα έργα βιτρίνας βρίσκεται χρήματα, βρίσκεται τρόπους να τα προωθείτε. Γιατί εδώ πρόκειται περί έργα βιτρίνας. Γιατί αν θυμηθούμε τι έλεγε πριν δύο θέματα ο δήμαρχος, είναι χρήματα, δεν έχει ο δήμαρχος για όλα τα ζητήματα, αλλιώς ας πούμε για αυτό το θέμα των δρόμων που χρειάζονται άσφαλτο και θα χρειαστούν δεκάδες χρόνια μέχρι να αποκατασταθούν οι δρόμοι. Ωστόσο όμως, για αυτή την υπόθεση αλλά και για άλλα έργα, αμέσως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούνται αυτά τα έργα βιτρίνας, τα οποία φυσικά δεν είμαστε αρνητικοί στο να γίνουν, αλλά όμως υπάρχουν άλλες προτεραιότητες οι οποίες δεν προσεγγίζονται. Και δεν προσεγγίζονται οι άλλες προτεραιότητες γιατί τα έργα έχουν μία επιλεξιμότητα, υπακούν στη λογική κόστος-όφελος και στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, ό,τι έργο γίνεται έχει σκοπό πως θα υπηρετήσει, πως θα δώσει πόντους περισσότερους στο κεφάλαιο που ασπολίται με τον τουρισμό. Εκεί είναι, λοιπόν, το ζήτημα και σε ό,τι αφορά τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι οι δρόμοι, ας πούμε, που είναι βομβαρδισμένοι, είναι αντιπλημβρική, αντιπληρική προστασία, η Ελλάδα καίγεται πάλι απ' άκρου, εκεί χρήματα δεν βρίσκονται. Και δεν βρίσκονται χρήματα γιατί εκεί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διώδια, με τρόπους, δηλαδή, που θα μπορεί να βγάλει κέρβη το μεγάλο κεφάλαιο. Ωστόσο, όμως, δεν θα το πεταψηφίσουμε, θα δηλώσουμε παρόν. Ευχαριστώ. Ο κ. Σανθόπουλος. Συγνώμη, κ. Βαγιαντζής. Ναι, πρόεδρε, κι εγώ θετικός θα είμαι στο συγκεκριμένο θέμα. Και νομίζω ότι πρέπει και εμείς, όπως είπαν και οι προλαγήσαντες, ότι περιμένουμε να δούμε τις προτάσεις οι οποίες θα κατεθούν, για να τις κρίνουμε και να τις ψηφίσουμε, για να γίνει αυτή η αλλαγή της πλατείας, η οποία θα αναβαθμίσει και την πόλη μας. Ο κ. Σανθόπουλος. Κύριε Πρόεδρε, κι εγώ είμαι θετικός, δεν μπορώ να είμαι αμεραντικός, σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες περί του χρόνου που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν μελέτες. Εκτιμώ ότι η υπηρεσία, έχοντας στελεχειακό δυναμικό με αρχιτέχνες και μηχανικούς, προφανώς δεν έβαλε τυχία από τα τράμενα το οποίο η εισήγηση αναφέρει. Η άποψη μου λοιπόν είναι ότι επειδή το γογόν και γάριν έχει, μια χαρά είμαστε, προχωράμε και ελπίζω σύντομα να έχουμε προτάσεις που πραγματικά θα μας κάνουν να τρεβούν τα μάτια μας. Κύριε Κουνάκο. Συμφωνώ, κύριε Πρόεδρε και εγώ, ως προς την ανάλυψη των εξοραισμών και τη μελέτη αυτή που αφορά την κεντρική πλατεία, θα ήμουν από αυτούς που θα έλεγα ότι δεν θέλω καθόλου κάδους στον χώρο αυτό. Και θα πρέπει κύριε Αντιδήμαρχε, οι μελετητές να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Δηλαδή, μια κεντρική πλατεία απελευθερωμένους από πουριά και κάδους. Δεν υπάρχουν καταστήματα, παρά μόνο ένα κατάστημα 40 τεραγωνικά προβλέπετε. Άρα μόνο αυτον... του καταστήματος αυτούν, τα απορρίματα μπορούν να αποθηκεύονται σε κάποιο χώρο, αλλά οι κάδοι γύρω-γύρω νομίζω ότι δεν ταιριάζουν στην κεντρική πλατεία. Κύριε Προμούσα. Παιδικός κι εγώ κύριε Πρόεδρε, στην ανάπλαση πλατείας, μια πλατεία αλευθερίας, που θεωρώ ότι πρέπει να είναι η φυσική συνέχεια και της αγοράς του Αγίου Νικολάου. Θα πρέπει να το λάβουν και αυτό υπόψη. Ωραία, ο κ. Μαυρίζ κατά ξέρω σε μια ερώτηση. Λοιπόν, ήθελα να ξέρω την πρόταση αυτή που υποβάλλει το ε, σαν προσχέδιο αυτοπούμα. Έχουμε δυάλλες πλατείες, αν όχι πολύ μακριά, στις όμορες πόλεις. Είχε λέγεται κόμμα οτιλί, είχε λέγονται σέρες και πάμε και πιο πέρα. Γιατί εδώ βλέπω, θέλουμε με έναν άπριστο πλατείο. Θα ξοβέσουμε τα λεκτουδά κι εγώ θα έρθει εκείνη η ώρα. Αλλά όταν ακούω και μου λένε, θα έχουμε και πέντε περίπτρα, ένα τρελαθώ. Ένα περίπτρο για εφημερίδες είναι πολύ. Εστιτικά δεν είναι όμορφο κατά κεφάλαιο. Συμφωνώ με τον κύριο Κουνάρτο. Να κάνουμε μια πλατεία και να βλέπετε καμινάδες και άμα θα πάτε και πώς είναι εκεί πέρα. Όλα είναι χαλασμένα από τη δεύτερη μέρα και τα λοιπά. Τα απορρήματα έξω, δεν είναι αισθητικά δηλαδή. Δεν ξέρω. Πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα και συμπεριφορά, για αγαπητοί στην πολίτευση μας, οι οποίοι έχουν τα καταστήματα. Το έχω πει και κλείνω, φεύγω από το θέμα. Αν κοιτάξετε τους κάδους, κάδος είναι γεμάτος, με άδεια υβότια των καταστηματαρχών. Ούτε καν τα πατάνε, όπως το λέει ο οργανισμός, για να περιοριστεί και με το δεύτερο τα αφήσουν να παίξουν. Λοιπόν, διαβονώ ρυζικά για τα περίπτερα και συμφωνώ απόλυτα με τον Τύρο Κουνάκο σχετικά με τους κάδους και οτιδήποτε στην πλατεία. Η πλατεία να είναι ελεύθερη, πλατεία σημαίνει ανοιχτοσιά. Να πάμε να δούμε και σε άλλες πόλεις, να πάρουν και άλλες ιδέες. Ευχαριστώ πολύ. Κύριε... Ναι, ναι κύριε Ακοβίδη. Ένα λεπτό, γιατί θεωρώ το θέμα πολύ σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον για να προσπεράσουμε τις παρατηρήσεις των συναδέλφων. Όσον αφορά τον υπόγειο χώρο σταθνεύσης, θέλω να επιμείνω ότι είναι μικρή επιφάνεια και είναι αντίθετη στη λογική του να συγκεντρώνουμε χώρους σταθνεύσης στο κέντρο της πόλης και να είναι και πολυδάπανη και να έχουμε όλα αυτά τα προβλήματα που προσπαθούμε να αποφύγουμε γι' αυτό και έχουμε μια μικρή διαφωνία όσον αφορά το θέμα αυτό με τον κ. Παπαδόπουλο. Ασφαλώς συμφωνώ μαζί του όσον αφορά τα ΒΣΕ και θα γίνουν ισόγεια και όχι υπόγεια όπως είναι τώρα και θα είναι αξιοπρεπή, σωστά, ενταχμένα αισθητικά στον όλο χώρο και αποτελεσματικά. Δεν έχουμε δηλαδή τις δυσάρεστες επιπτώσεις που ζούμε τώρα. Όσον αφορά τον χρόνο υλοποίησης του διαγωνισμού το ερευνήσαμε, συμβουλευτήκαμε, καταλήξαμε στους 4 μήνες μετά από κάποια μικρή ή μεγαλύτερη έρευνα που κάναμε. Δεν το βάλαμε τυχαία. Τώρα, τα έξοδα που θα γίνουν για αυτήν την κατασκευή πιστεύω ότι δεν εννοεί ο κ. Ποτόλιας ότι θα μειώσουμε τη σάτα που προορίζεται για έργα συντήρησης του όλου δήμου μας είτε σε ανοδομές είτε σε υποδομές. Θα χρηματοδοτηθεί ένα έργο το οποίο θα είναι ασφαλώς στα χρήματα κάποιου είδους σάτα ή αμοιοανάκαμψης ή οποιοδήποτε άλλου προγράμματος και θα είναι ένα αποτέλεσμα μιας προσέγγισης, βελτίωσης της συνολικής εικόνας της πόλης. Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να διαφωνίσουμε σε αυτό. Τώρα όσον αφορά τα περίπτερα, υπάρχουν πέντε επαγγελματίες εκεί... Καληνύχτα Μαρκέ, συγγνώμη, γιατί δεν κάνετε το διαγωνισμό ελεύθερο για να αναπτυχθούν και ιδέες μέσα από τους μελετητές. Να μας πούνε για περίπτερα, να μας πούνε για τα ουρητήρια που θα τα βάλουμε να μας πούνε για τα σκουμπήρια που θα τα βάλουν. Για να τα αφήνετε ελεύθερο να τσεκάρουν ιδέες. Ελεύθερος είναι καν με έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, γιατί πιστεύουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο και δεν θέλουμε να το περιορίσουμε. Μην το μαντρώνουμε πέντε περίπτερα σίγουρα οριτήρια. Αφήστε λίγο να βουλέψει και το φρέσκο μυαλό του καθετός για να βγάλουμε... δηλαδή πρέπει να κάνουμε την πλατεία όπως είδες στις Σέρες και την Κομποτινή. Τι είναι αυτά που λέτε τώρα. Δεν είπα εγώ. Θα είναι κάτι το διαφορετικό. Συμφωνώ μαζί σας. Το θέμα είναι ότι έχουμε πέντε επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί και είναι ένας προβληματισμός ο οποίος πιθανώς να αποκλειστεί από τους μελετητές. Πιθανώς κάποιοι μελετητές να το αποκλείσουν. Δεν θα είναι λόγος αποκλεισμού της συμμετοχής τους ή της κρίσης της μελέτης τους πάνω σε αυτό. Αν είναι δυνατόν όμως να μην εξασφαλίσουμε μία θέση βεσέ στην πλατεία. Θα το θεωρούσα πλήγμα να στερηθούμε και αυτή τη θέση δημόσιο βεσέ στην πόλη μας. Το άλλο θέμα που ήθελα να θύξω είναι ότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός γίνεται λόγω σημαντικότητας του έργου. Η σημαντικότητα του έργου θα συνδυαστεί λαμβάνοντας υπόψη και όλα, όπως είπα και πριν, τα στοιχεία, τις μελέτες, τις προσεγγίσεις, τις ήδη υλοποιούμενες κατασκευές που γίνονται στο κέντρο της πόλης. Να επιμείνω στο στοιχείο ότι θα πρέπει να έχουμε ένα συνεκτικό αποτέλεσμα όλων αυτών κάποια στιγμή, ώστε το κέντρο της πόλης να είναι ένας ενιαίος, συνεκτικός, λειτουργικός και αποτελεσματικός και πλούχος χώρος για την εστυχία και την χαρούμενη και θετική διάθεση των συμπολιτών μας. Αυτός είναι ο στόχος. Ευχαριστώ. Ωραία. Λοιπόν, εγκρίνεται καταπληκτική ψηφία. Πέμπτο θέμα, έγκριση στερινών δρομολογίων με ισχύει έως 15-19 του 2021. Υπάρχει κάποια ερώτηση. Εγώ κύριε Πρόεδρε. Ναι, κύριε Ψανθόπουλε. Θα θέλα να ρωτήσω. Παρατηρώ ότι στις γραμμές 1, 4, 5 και 6 τις Κυριακές και τις Αργίες δεν υπάρχουν προβλέπονται δρομολόγια. Πρώτο. Δεύτερο. Προτείνεται την εξυπηρέτηση Καλαμίτσας και Τουμπάτη από τη γραμμή 4 κάθε ώρα. Και τρίτο, Νεκροταφία και Περιγιάλη προτείνεται εξυπηρέτηση από τη γραμμή 11 κάθε ώρα και μέχρι τις 11.30. Θα θέλα να ρωτήσω μέσα από ποια έρευνα, μέσα από ποια διαδικασία, προκύπτουν αυτές οι ανάγκες, οι προτάσεις ότι Κυριακή και Αργία σε αυτά τα οποία μέθορα δεν χρειαζόμαστε δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών. Πρόεδρε, το ίδιο και για τη γραμμή 2, όπου από το Άββαρο το μεσημέρι και όλη την Κυριακή δεν υπάρχει λεωφορείο το οποίο να εξυπηρετεί την οδός Ιάννη και την οδό Θεσσαλονίκη. Ξέρουμε ότι εκεί πέρα στην Ινθυλάδου υπάρχει εκκλησία. Όλοι οι μεγάλες ηλικίες άνθρωποι που μετά την εκκλησία θέλουν να κατέβουν στο κέντρο για έναν καφέ, δεν μπορούν να κατέβουν. Θα πρέπει κάποιος να τους κατεβάσει. Γιατί δεν υπάρχουν δρομολόγια. Κύριε Πρόεδρε, αν επιτρέπετε να πάρω το λόγο. Θα ήθελα, παρακαλώ, να διαβάσετε και τη γνωμοδότηση του Δίστρικου Τοπικού Συμβουλίου της Καβάλλας με την παρατήρηση που υπάρχει. Έχει αποσταλή κυριακόγια, δεν μπορούμε να διαβάσουμε. Όχι, δεν είναι κακό. Μπορείτε να διαβάσετε την παρατήρηση και αυτές τις γραμμές. Πείτε μας εσείς τι είναι για τις συγκεκριμένες γραμμές. Ότι δεν υπάρχουν ελφορίες της Σαββατοκύριακέ, της Κρυγιακέ, στην 1, στην 4 και στη 2. Και πραγματικά, ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να μετακινηθούν. Είτε να πάνε στις εκκλησίες, είτε να κατέβουν στην αγορά. Όπως ανέφεραν οι Σύμβουλοι, δηλαδή, εδώ. Ορίστε. Όπως ανέφεραν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις ερωτήσεις τους. Αυτό λέτε. Βεβαίως. Όμως, σε αυτά τα θέματα, κύριε Πρόεδρε, υπάρχει και μια γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου. Και θα πρέπει να αναφέρεστε σε αυτήν. Κυρία Κόγια έχει αποσταλεί μαζί με τα θέματα και είναι γνώση όλων. Λάθος μου, κυρία Κόγια. Συγγνώμη που δεν το ανέφερα. Ότι το έχετε γραμμένο στην κοινησί σας. Κύριε Μουτασάγκα, ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Παρακολουθούν και οι Τοπικοί Σύμβουλοι, ξέρετε. Να κάνουμε μια παρατήρηση γενικότερη. Ασφαλώς και διαφωνούμε που δεν εξυπηρετούνται καλύτερα από τις αστικές συγκοινωνίες οι δημότες μας. Πρέπει παράλληλα να σκεφτόμαστε ότι το αστικό κτέλ Καβάλας είναι μια επιχείρηση κερδοσκοπική, με την έννοια ότι προσφέρει μία υπηρεσία στους κατοίκους της πόλης, αλλά πρέπει να υφίσταται και να έχει οικονομικό αποτέλεσμα τέτοιο ώστε να μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει και του χρόνου και του παραχρόνου. Επομένως έχουμε ένα δίλημα. Όταν πιέζουμε τα αστικά κτέλ να βάλουν περισσότερα δρομολόγια, θα πρέπει να μην επιβαρύνουν οικονομικά την επιχείρηση έτσι, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εμείς πιέζουμε από τη μία πλευρά, αλλά από την άλλη θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος και η επιχείρηση να λειτουργεί οικονομικά σωστά. Έχω μπροστά μου και την απόφαση της επιτροπής Ποιότητα Ζωής, η οποία λέει ναι, μεν, αλλά με την προϋπόθεση να εκτελούνται δρομολόγια και κυριακές και αργίες, σύμφωνα με τον επισυναπτώμενο πίνακα. Και αποτελεία, να πω στο κομμάτι αυτής, και έχουμε και του τοπικού συμβουλίου τις αποφάσεις που προτείνουν επεκτάσεις δρομολογίων και οι παρατηρήσεις των συναδέλφων σήμερα σχολιάζουν επεκτάσεις δρομολογίων. Θα έπρεπε ο κ. Χαλεπιάδης λοιπόν να αυξήσει όλα αυτά τα δρομολόγια που προβλέπει, ανεξάρτητα από τις οικονομικές επιπτώσεις στην επιχείρησή τους. Κύριε Πρόεδρε, το λόγο. Πρέπει να βάλουμε απόφαση πάνω σε αυτό. Κύριε Πρόεδρε, το λόγο. Θέτω έναν προβληματισμό στον κ. Αντιδήμαρχο, αλλά και στο σώμα. Εγώ ρώτησα κάτω από ποιες διαδικασίες προκύπτει αυτή η πρόταση. Εάν υπάρχουν μετρήσεις οι οποίες δείχνουν ότι προφανώς υπάρχουν θέματα σαν αυτά τα οποία αναφέρει ο κ. Αντιδήμαρχος, θα έπρεπε να υπάρχουν στην πρόταση που η υπηρεσία κατεβάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρώτο. Δεύτερο, από τη μια κ. Αντιδήμαρχε λέτε ότι θα πρέπει να αποτρέπτουν τους καβαλιώτες να κατεβάζουν αυτοκίνητα στο κέντρο και από την άλλη τους αναγκάζουν να παίρνουν τα αυτοκίνητά τους για να κατέβουν στο κέντρο, όπως στην Ομώνια, να μπουν στις πεζοδρομούς, να μπουν στον Άγιο Νικόλα, να μπουν στην παραλία. Δηλαδή τις κυριακές και τις αργίες τιμωρούμε τους καβαλιώτες αποτρέποντάς τους από να έρχονται στο κέντρο. Είναι λογική αυτή, σύμφωνα με την οποία να σας εφαρμόζει κάτι άλλο. Εγώ δεν είμαι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Λαστικού ΚΤΕΛ ΑΕΨΝΟΝ, εγώ είμαι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καβάλλας. Εγώ θέτω αυτούς τους προβληματισμούς και αν υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υπάρχουν και στην εισήγηση. Και σας θυμίζω ότι μιλάμε για καλοκαιρινά ανθρωμολογία. Δεν είναι δυνατόν να θέλει να πάει κάποιος από το Περιγιάλη στην Καλαμίτσα και να κάνει μπάνιο και να μην μπορεί ή να ψάχνει ένα δύο ή τρία αστικά λεωφορεία να πάει και να πάει στον προορισμό του. Δεν θέλω να κατεβαίνει κάποιος από την Κύπουλη την Αγία Λουκά και να πρέπει να πάρει δύο λεωφορεία ή να πάρει ένα ταξί για να ξυπηρετηθεί. Με συγχωρείτε πολύ αλλά αυτό δεν είναι αστικό κτελ Καβάλλας. Αυτό είναι κάτι άλλο. Και αυτό θα έπρεπε να είναι η βάση της ειγήσεως σας. Λοιπόν, όπως καταλαβαίνω προτείνεται να χρηματοδοτήσουμε το αστικό κτελ ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια. Αυτό προτείνεται. Προτείνω να στοχεύουμε στην εξυπηρέτηση των καβαλιωτών αποτρέποντάς τους για ότι φάσκεται και αντιφάσκεται. Μια στιγμή, μια στιγμή. Δεν αντιφάσκω καθόλου. Ένα λεπτό, δώστε μου να επιχειρηματολογήσω. Για το αρχιτεκτονικό διαγωνισμό είπατε ότι θέλουμε σαν σύγχρονη πόλη να αποτρέψω τους καβαλιωτές να κατεβάσουν τα αυτοκίνητα τους στο κέντρο. Κυριακές και αργίες πως θα κατεύουν αφού δεν έχουμε εθνικές συγκοινωνίες. Από τον Άγιο Λουκά, από τον Περιγιάλλα, τον Προφήτη Λία, από την Κυπούπολη, από τον Βύρονα, από τη Δεξαμενή. Τι θα κάνουν οι συμπολίτες μας οι οποίοι θέλουν να κατεύουν... Κύριε Ξανθόπουλε κατανοητόν. Το καταλάβαμε κύριε Ξανθόπουλε. Η ουσία είναι μία, ότι πρέπει το αστικό κτελ να μη ζημιώνεται όταν θα υιοθετεί αυτά τα δρομολόγια. Οι καβαλιότητες δικαιωμένες του κοινωνιού. Αν είστε μέτρος του αστικού κτελ και κυβερή δεν σγόριστε πολύ. Οι καβαλιότητες πρέπει να δικαιούνται να εξυπηρέσουν. Παρακαλώ κύριε Ξανθόπουλε. Μην περακοντίζουμε σε θέματα που χρειάζονται λίγο προσοχή. Είναι μία ιδιωτική επιχείρηση η οποία πρέπει να λειτουργεί στα πλαίσια τα οικονομικά μιας ιδιωτικής επιχείρησης. Απομένει στο δήμο και εκεί σας καλώ να υπερασπιστείτε την άποψη να χρηματοδοτούνται αν θέλετε δρομολόγια που βολεύουν τους δημότες μας. Εκεί είναι το πρόβλημά μας. Να βρούμε επομένως στα πλαίσια μιας βιώσιμης σημείς αστικής κινητικότητας όπως μας έχουν προτείνει και οι μελετητές έναν τρόπο να λειτουργούν δρομολόγια αστικής εξυπηρέτησης τέτοια ώστε να μην χρειάζεται να κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. Αλλά αυτό είναι ένα ευρύτερο πακέτο το οποίο πρέπει να το συζητήσουμε με όλες τις παραμέτρες. Και όχι να επικεντρωνόμαστε σε κάποια σημεία αυτή τη στιγμή που είναι αποσπασματικά και δεν φέρνουν το αποτέλεσμα που βάζετε εσείς. Κύριε Αντιδημαρχέ, την εισήγηση την κάνετε εσείς. Αν έπρεπε να γίνει και αυτό για να εξυπηρετούνται καβαλιετές θα έπρεπε να φροντίσετε να κατεβάζετε ανάλογη εισήγηση. Η πρωτοβουλεία είναι σε εσάς, δεν είναι σε εμένα. Εγώ δεν είμαι διοίκηση, εσείς είστε διοίκηση. Κύριε Μαύρη, δεχτείτε τον λόγο μου. Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε. Κύριε Ξανθόπουλε, με συγχωρείτε, μην παρεξηγήσετε γιατί παίρνετε τον λόγο μόνος σας και τον πήρατε πολλές φορές. Σας παρακαλώ. Κύριε Μαύρη, παρακαλώ συνεχίστε. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Διαχρονικά έχω το βοηθηθεί για αυτό που θα πω και τώρα. Ένα παράπονο το οποίο πάντα ευθυγητεί του πανεπιστήμιου όπως το λέμε, ήταν ότι μετά τη 10.30 δεν υπάρχει συγκρονία. Όπως ξέρετε, ας πιάνουμε το Πανεπιστήμιο και το Δημοκλήπιο. Έχει βέβαια λεωφορία δικά του. Υπλοχωρούν αυτά μέχρι μία και μισή τα μεσάνικα. Οι φοιτητές, την ώρα που εμείς συμμαζευόμαστε, αυτοί τότε βγαίνουν έξω. Θέλουν να υπάρουν και έξω εκείνοι στα μαγαζιά. Είναι όμως, ένας φοιτητής δεν μπορεί κάθε μέρα να ανεβοκατεβαίνει δίνοντας 12 ευρώ. Έχω προτείνει και στον πρώην Πρόεδρο τον κύριο Μητρόπουλο, που ήταν εδώ πέρα, πριν γίνει το Πανεπιστήμιο, και πολύ παλαιότερα. Και νομίζω και ο κύριος δήμαρχος θα θυμάται, όμως, ότι έχω αυτό επίσης επίσκεψη στον ίδιο κορί. Τι δηλαδή? Για να λυθεί αυτό και να επεκταθεί το ωράδιο των βρωμολογιών, γιατί για τα συγκεκριμένα βρωμολόγια του Αγίου Λουκά, μετά τη 10.30, θα πρέπει να επιβανεθεί και το ΤΕΙ, και το Πανεπιστήμιο, και ο Δήμος. Θα επιβανεθεί για το χρονικό διάστημα που είναι υφικτές παρόντες. Πάσια Χριστού για ένα καλοκαίρι. Όχι. Σ' άλλους μέρους, όμως, αυτά τα παιδιά πρέπει να κατεβαίνουν. 10.30, όπως είπα ένας, και αυτούς είναι αυτός που τώρα βγαίνουν. Το κόστο δεν είναι μεγάλο. Το ένα, λέω, που δεν ήταν υπάρχει, είχε αρρωστήσει ο οδηγός και είχε σταματήσει με αυτήν την αχωρή, δεν είναι λύση. Άρα, λοιπόν, με το να υποβανεθεί, εγώ, με τον δικό μου, με τον απλό οργανισμό που έκανα, με 15 ή 20 χιλιάδες, το τοποθετώ, ο Δήμος Καβάλας, και άλλο τόσο, και λιγότερο είναι το βάζω, το βάζω λίγο παραπάνω στο Πανεπιστήμιο, και το πρόβλημα λύνεται. Ας το δούμε αυτό το πράγμα. 10 και μισό άγιος του κάτω, δεν μπορεί να σταματήσει γι' αυτά τα παιδιά. Μια πρόταση το κάνω, καθόλου τα άλλα, έλεγα και για τα νεκροταφεία. Ήταν, υπήρχαν γρομολόγια μέχρι τον 3 και 4.30. Τώρα, βλέπω, έχουν καταργηθεί τα δύο και σταματάμε στις 9.30. Είναι η αλήθεια. Πρέπει να το πούμε και αυτό. Εγώ είμαι επισκέπτης των νεκροταφεών, δηλαδή σου πω. Δεν υπάρχει κίνηση μετά τις 1.30 η ώρα. Και όταν μπαίνει μέσα στις εργατικές κατοικίες, είναι ζήτημα. Το καταλαβαίνω κι αυτό. Αλλά, σε ορισμένη συλλογή, το αστυκό μας στιγμή θα πρέπει να έχουμε κατανοήσει ότι θα επιβαρυνθεί και λίγο. Από κάπου άλλο θα βγάλει περισσότερα γρομολόγια. Από κάποιες γρομολόγια. Αυτά δεν έχω να πω τίποτα. Ευχαριστώ πολύ. Ο κ. Καλπακίδης θέλει τον λόγο. Ναι, κ. Πρόεδρε, μια ερώτηση θέλω να κάνω. Ακούμε. Μου δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός. Δηλαδή, έρχονται κάποια γρομολόγια έγκρισης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και θα πρέπει εμείς να συμφωνήσουμε θέλουμε δεν θέλουμε. Σε περίπτωση που διαφωνήσουμε και κάνουμε κάποιες άλλες προτάσεις, δεν είναι βατέρς λόγω του ότι υπάρχει κάποιο κόστος. Οπότε, δηλαδή, θέλοντας και μην, θα ακολουθήσουμε τις προτάσεις που κάνει η ΑΕ. Και από τη στιγμή που είναι ΑΕ, γιατί πρέπει να παίρνει την έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και από τη στιγμή που πρέπει να παίρνει την έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει λόγο στα γρομολόγια. Αυτή είναι η ερώτηση που έχω να κάνω. Αν μου επιτρέπετε, θεωρικά ο κ. Καλπακίδης έχει δίκιο. Διότι εμείς είμαστε που ορίζουμε τα γρομολόγια και το αστικό πρέπει να τα εκτελεί. Όμως, πρέπει να βρούμε λίγο τα πράγματα επί της ουσίας. Το αστικό του εκτέλε δεν είναι ταξί. Δηλαδή, άκουσα τον κ. Ξανθόπουλο προηγούμενα που έλεγε ότι κάποιος πρέπει να πάρει δύο γραμμές, δύο λεωφορία για να πάει σε ένα προορισμό. Ναι, θα το κάνει. Αυτό είναι το αστικό. Εάν το αστικό κόκτυλ, εάν δείτε παντού σε όλο το κόσμο, δεν υπάρχει σε κάθε περιοχή μια απευθείας ανταπόκριση, υπάρχουν αλλάζεις και δύο λεωφορία κάποιες φορές για να πάς στον προορισμό σου. Εκεί λοιπόν χρειάζεται, θα συμφωνήσω μαζί σας, μια πολύ καλή ενημέρωση του κόσμου πώς μπορεί να πάει κάπου χρησιμοποιώντας μία και δύο γραμμές. Τώρα, επειδή έχω μιλήσει με τον κύριο Χαλυπιάδη, κανονικά δεν ξέρω κύριε Πρόεδρε έχετε καλέσει τον κύριο Χαλυπιάδη σήμερα. Όχι δεν είναι εδώ κύριε Δημασία. Ωραία, έπρεπε όμως να τον είχατε καλέσει, να είναι εδώ για να μπορέσει να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Επειδή λοιπόν τα ερωτήματα είναι πολλά και δεν θέλω να δοθεί η εντύπωση ότι κάνουμε τα στραβά μάτια στο αστικό, διότι εγώ έχω μιλήσει πολλές φορές με το Προεδρείο. Υπάρχουν δρομολόγια τα οποία πάνε άδεια. Αυτό που λέει ο κ. Μαυρίδης με τους φοιτητές, έχουν βάλει παλαιότερα και ανεβαίνουν επάνω με άδεια λεωφορία. Ή να έχει ένα δύο φοιτητές, διότι οι φοιτητές δεν είναι αυτοί οι φοιτητές που είχαμε κάποτε στο μυαλό μας που πηγαίναμε με τα λεωφορία κάπου. Τώρα οι περισσότεροι έχουν και δικά τους αυτοκίνητα και ανεβοκατεβαίνουν για να είμαστε ρεαλιστές. Υπάρχουν και κάποια παιδιά τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Εκεί θα συμφωνήσω. Πέρα από αυτά όμως θα παρακαλούσε, για να μην υπάρχει αυτή η διαμάχη μεταξύ μας για τις γραμμές, το θέμα να έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα πρέπει να έχετε καλέσει τον κ. Χαλεπιάδη. Κακώς δεν τον καλέσατε σήμερα στην συμμετρίαση. Και κάτι ακόμα μου επιτρέπετε κ. Πρόεδρε. Ναι κ. Καβραδίδη. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι από τη στιγμή που έχει λόγο ο δήμος στα δρομολόγια δεν θα έπρεπε και κάποιος εκπρόσωπος του δήμου γνωρίζοντας όλα αυτά τα ζητήματα που τίθονται και γνωρίζει ο δήμος καλύτερα από όλους να συμμετέχει στο σκεδιασμό των δρομολογίων του αστικού κτλ κάποιος εκπρόσωπος του δήμου. Λοιπόν να σας το θέσω λίγο διαφορετικά. Ο Γιάννης ο Ιακοβίδης πάλι. Αν έχουμε άποψη ηλεγμένη και τεκμηριωμένη για τα δρομολόγια αυτά θα τεθεί θέμα από τα αστικά ηλεοφορεία να αφαιρέσουμε ένα δρομολόγιο από κάπου και να το προσθέσουμε κάπου αλλού. Από τη στιγμή που τίθεται ένα θέμα ότι με αυτά τα δρομολόγια μπορεί να ισορροπίσει η οικονομική πλευρά λειτουργίας των αστικών κτλ έχουμε ένα θέμα να παρέμβουμε αντικαθιστώντας κάποιο δρομολόγιο με κάποιο άλλο. Αυτή τη στιγμή την πληροφόρηση αυτή όσες φορές έχουν έρθει αυτές οι εισηγήσεις από το αστικό κτλ δεν την έχουμε για να κάνουμε τέτοιες διορθωτικές κινήσεις. Αυτή τη φορά ας το προσπαθήσουμε. Με αυτή την προοπτική το λέω, με αυτό το σκεπτικό. Κύριε Καλπακίδη, για να είμαστε εντάξει και να μην έχουμε αυτές τις προστριπές μεταξύ μας θα παρακαλούσαμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα, η κάθε παράταξη να ορίσει έναν πρόσωπο θα φωνάξουμε εδώ τον κ. Χαλεπιάδη, ούτως ώστε αυτά όλα τα θέματα που βάζουμε να τα συζητήσουμε και όταν θα έρθει και την επόμενη φορά που θα έρθει το δημοτικό συμβούλιο να έχουμε καταλήξει σε αυτό που λέτε μέχρι να συμφωνείτε. Κύριε Πρόεδρε, λίγο το λόγο. Κύριε Πρόεδρε, να πω κάτι. Κύριε Πρόεδρε, το λόγο, λίγο θέλω. Κύριε Πρόεδρε, μισό λεπτό, μισό λεπτό, Άρη. Κύριε ο κ. Θαπάς και ο κ. Βάρος. Κύριε Δήμαρχη, πιστεύετε εσείς ότι θα υπήρχανε πληθώρα αφητητών οι οποίοι θα ανέβαναν προς τα πάνω και θα το αγνοούσανε αυτό το μεταφορικό έργο του Αστυκόκτελ. Αφού ξέρουμε ότι όσες απόπαιδες κι αν κάναμε για να βάλουμε κάποια δρομολόγια, θυμίζω π. Ερυφυλίδη για να μην προσέρχονται τα αυτοκίνητα μέσα στο κέντρο. Απέτυχη, θυμίζω τον κ. Κουνάκο τότε που έβαλε στην πρωινή βάδια για τους εργαζόμενους και εκείνο δεν είχε καμία απόλυτος μεγάλη συμπετοχή. Εγώ είμαι σίγουρος ότι το μεταφορικό έργο που προσπαθούμε να το φιλοσοφίσουμε εδώ πέρα προσεγγίζοντας στο μη ταμιακά έρχεται στην αντίθεση να βάλουμε το Αστυκόκτελ να κάνει δρομολόγιο και θα σου πει ότι δεν μπορώ να βγω. Ένα δρομολόγιο για να μπει τη νύχτα και να πάρει ένα αφητητή να το πάει στον Άγιο Λουκά, καταλαβαίνετε ότι αυτό το δρομολόγιο είναι μια βάρδια όλη. Μια βάρδια όλη σημαίνει ότι είναι μεγάλο κόστος. Εάν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε το πρόβλημα, ήταν αυτό που είχαμε συζητήσει κατά καιρούς, και μιλάω για το ΔΥΠΑΕ, να το μεταφέρουμε μέσα στην πόλη για να φέρουμε ζωή μέσα στην πόλη. Είχαμε πει τότε, αν θυμάστε, την πρόταση της κυρίας Αγγελούδη να μετατραπούν το σύμπλεγμα καταπνοητικών πίσω από το εργατικό κέντρο σε αισθείες, έτσι ακριβώς, ώστε να μπορούμε να εισθανθεί και η οικονομία της πόλης την οικονομική δύναμη που έχουν οι φοιτητές. Αλλά το να κυνηγάμε τώρα, το πότε ξεδειχτάει ο φοιτητής, εγώ, όταν ήμουν φοιτητής, θυμάμαι, κοιμόμουνα τρεις ώρα. Τρεις ώρα γύριζα στο σπίτι. Άρα, λοιπόν, φανταστείτε εσείς τώρα να περιμένει το κτέλ εμένα, ένα εισιδείρι να πάει στον Αγγελοκά. Αυτά δεν είναι, νομίζω, σωστές προσεγγίσεις. Οι προσεγγίσεις είναι στο να αφήσουμε αυτούς, που ξέρουν από μεταφορικό έργο, που έχουν εστυχία, να μας το παρουσιάσουν και θα δείτε ότι η λύση είναι να φέρουμε τους φοιτητές μέσα στο κέντρο της πόλης και να πάρουν οικονομία και υποχώληση. Ευχαριστώ. Κύριε Μέρο, παρακαλώ, η Συντομία. Και να αφού αποσέρετε το θέμα, δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Αφού μίλησαν όλοι, θέλω να μιλήσω και εγώ, παρακαλώ. Αποσύρθηκε το θέμα, δεν έχουμε λόγου να το συζητάμε. Θα το ξανασυζητήσουμε. Ζήξε ο δήμαρχος να κάνουμε μια επιτροπή. Θα συμμετάσουν εκπρόσωποι από τις... Πρόεδρε, επί της διαδικασίας λίγο μου επιτρέπεις. Ναι. Και εδώ θέλω να σας πω... Να σας προλάβω λίγο και σας και τον κύριο δήμαρχο και τους συναδέλφους. Εγώ δεν θέλω να πω επί της ουσίας. Άλλωστε αποσύρθηκε το θέμα και δεν θεωρώ ότι πρέπει τώρα... Όμως, κύριε δήμαρχε, και κυρίως εσάς κύριε αντιδήμαρχε, κύριε Ακουβίδη, λυπάμαι πολύ που θα χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη, βάρτε την σε εισαγωγικά. Αλλά έχω την εκτίμηση κύριε Ακουβίδη ότι έχει τα αλλεργία με τις επιτροπές του Δήμου. Τα σημαντικά όργανα τα οποία βοηθούν στο έργο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένας από τους λόγους που όταν θα έμεινα στην ουσία θα έλεγα ότι γιατί δεν πέρασε από την Επιτροπή Κυκλοφορίας και Προσβασιμότητας. Είναι αυτό που λέει ο κύριος δήμαρχος. Δηλαδή έχουμε μια Επιτροπή που συμμετέχουν από όλες τις παρατάξεις. Και έχουμε, έτσι θεωρώ, οι παρατάξεις έχουν προτείνει όπως και πολίτες, αλλά και πρόσωποι από φορείς διάφορους. Είτε είναι η Τροχέα, είτε είναι ΑΜΕΑ και οτιδήποτε άλλο. Λοιπόν, έχουμε προτείνει ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο. Και τώρα να κάνουμε άλλη διαπαραταξιακή υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας την Επιτροπή Κυκλοφορίας και Προσβασιμότητας. Κύριε Δημαρχέ, στείλτε το στη συγκεκριμένη Επιτροπή, να κλειθεί και ο αγαπητός Πρόεδρος ο κύριος Χαλεπιάδης και όποιον άλλο νομίζει η Επιτροπή να γνωμοδοτήσει και να έρθει αυτή η γνωμοδότηση εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τελειώνουμε. Όσα αφορά για τη συγκεκριμένη στιγμή που συζητάμε. Δεν θέλω να πω επί της ουσίας, είχα πολλά να πω, αλλά αυτή τη στιγμή εγώ θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν τώρα να απαξιώσουμε και άλλο μια πολύτιμη και σημαντική Επιτροπή. Θα τελειώνει αυτή η ιστορία. Επιτροπή δεν απαξιώνουμε κύριε Βέροντο. Πυκλοφορίας και προσβασιμότητας κύριε Δήμαρχε. Όλα αυτά τα θέματα τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή ακόμα και το συγκεκριμένο θέμα, όσα αφορά με τα δρομολόγια, είτε είναι ευθερινά είτε είναι χειπερινά, πάντοτε περνούσαν από τη συγκεκριμένη Επιτροπή. Και γι' αυτό τελειώναμε και πολύ σύντομα κύριε Δήμαρχε. Κάνετε λάθος, το ίδιο πράγμα... Κάνω λάθος που ήμουνα εγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και εσείς πατουσιάζετε. Τι μου λέτε τώρα κύριε Δήμαρχε. Εντάξει, σας παρακαλώ πολύ δηλαδή. Δεν είναι το λάθος που κάνω δηλαδή. Πότε παίρνεις από την Επιτροπή Κυκλοφοριακού. Κοίταξε κύριε Δήμαρχε, είναι οι αγαπητοί συνάδελφοι, δεν θα τη δικήσουμε τώρα και δεν και τις ώρες. Εδώ είναι οι αγαπητοί συνάδελφοι. Εδώ και χρόνια να σας πω αν παιμούσαν αυτά τα θέματα ή δεν παιμούσαν. Μάθετε να ακούτε κύριε Βέρο. Αν πούμε να καλέσουμε την Επιτροπή Κυκλοφοριακής θα τελειώσουμε σε πέντε χρόνια μέχρι να συγκριθεί. Θα πάρουμε κάποια άλλη... Γιατί κύριε Δήμαρχε. Τι λέτε τώρα. Τότε κύριε Δήμαρχε, συγγνώμη, με όλο το σεβασμό, η ίσθετη οίκηση φέρτε τότε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να τις καταργήσουμε. Δηλαδή συγγνώμη, απαξιώνουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, απαξιώνουμε τις επιτροπές... Απαξιώνει κάποιος κάποιος... Γιατί δεν μαζεύονται, γιατί δεν μαζεύονται κύριε Δήμαρχε. Θέλετε τώρα να μαζεύσουμε μια επιτροπή η οποία είναι τόσα άτομα θα τελειώσουμε του Αγίου Ανήμερα. Σας παρακαλώ δηλαδή. Το θέμα έχει αποσυρθεί, δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Πρέπει να πάει στην επιτροπή κύριε Πρόεδρε. Σας παρακαλώ πολύ δηλαδή. Ξεβασύντε κάποια πράγματα. Το θέμα αποσύρεται και εγώ θεωρώ και να αποφάω και την άποψή μου, παρακαλώ κύριε Δήμαρχε. Έχουμε ολοκληρώσει, μάλλον δεν έχουμε ολοκληρώσει, αλλά βαδίζουμε προς το τέλος της κατάστασης με την πανδημία όπως τη ζούμε, που άλλαξαν τα πάντα και αν θυμάστε πέρυσι, μάλλον το 2019, είχαμε εδώ μπρος στην αίθουσα τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ, του Αστικού ΚΤΕΛ, ο οποίος μας είπε τα ίδια πράγματα, ότι δεν βγαίνουν τα δρομολόγια τον προβληματισμό του και συμφωνήσαμε τότε, γιατί το ΚΤΕΛ είναι μια αστική κερδοσκοπική επιχείρηση. Κακά τα ψέματα. Είναι μια ευκαιρία, λοιπόν, τώρα που οδεύουμε σε άλλες συνθήκες, εξόδου από τον κορωνοϊό, επιστροφή στην κανονικότητα, το ελπίζουμε όλοι βέβαια, άρα θα αλλάξουν τα δεδομένα και σίγουρα δεν θα υπάρχει ο περιορισμός της πάψης κυκλοφορίας σε 9 το βράδυ, γιατί και αυτή τη στιγμή υπάρχουν όρια στην κυκλοφορία των ανθρώπων. Οπότε, ας το δούμε, ας κάνουμε προτάσεις, ας έρθει το ΚΤΕΛ να μας πει τις δικές του απόψεις και να τα συζητήσουμε όλα από την αρχή. Δεν είναι κακό αυτό. Λοιπόν, το θέμα αποσύρετε. Το έδραγε, γιατί αυτή η κατάφορια δικία, παρακαλώ, εδώ δεν μας αφαίνεται να μιλήσουμε. Στρατιώπωνα εμάς δεν μας μένουν κοντά και σκοτώνεστε. Γιατί εγώ να μην πω την άποψή μου, ενώ την είπατε όλοι... Την είπαμε, κύριε Ποτόγια, το εξαντλίσαμε. Σταματάτε και εσείς ο ίδιος στην Επιτροπή αυτό και θα ξανάρθει το θέμα. Σταματάτε σε εμένα, εγώ να βοηθήσω θέλω. Θα κάνουμε μια Επιτροπή να το βοηθήσουμε, νομίζω το έχουμε εξαντλίσει. Τι να πάρει υπόψη της υπέρηγη Επιτροπή, να ζητήσει κρηματοδότηση... Κύριε Ποτόγια, μπορείτε να είστε μέλος αυτής της Επιτροπής, να το αναφέρετε, να ληφθεί υπόψη και να πάμε παρακάτω. Αποσύρετε, λοιπόν, το θέμα και πάμε στο έκτο. Έκρηση ή μη προσωρινής κατάραση. Θα σκοτωθείτε στα ραδιόφωνα γι' αυτά και μάλλον δεν θα μας βάλει κανένα σποντά. Κύριε Ποτόγια, θέλετε να συνεχίσετε εσείς, παρακαλώ. Τι θέλετε. Πρόεδρε, ήθελα να πω ότι είναι εύκολο να... Δεν σας εξήγησα, κύριε Ποτόγια, και δεν γίνεται να πούμε. Πάμε παρακάτω λοιπόν. Δεν επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα. Έκτο θέμα, έκρηση ή μη. Άντε, σας παρακαλώ. Μα τους υπόλοιπους δεν τους θέλω να παρακάτω. Σας παρακαλώ, κύριε Ποτόγια. Κι εγώ μπορώ να φωνάξω. Είναι αντιδημοκρατικό, δήμαρχε. Είναι αντιδημοκρατικό να μη σέβεστε αυτά που λέει ο πρόεδρος. Εγώ λέω ότι όλοι μίλησαν... Έχετε υποχρεώσει και όχι μόνο δικαιώματα, κύριε Ποτόγια. Σε μένα σταματάτε, κύριε πρόεδρε. Σας παρακαλώ. Όταν δεν έχετε τον λόγο, δεν έχετε τον λόγο. Αλλιώς αλλάζουμε. Ελάτε εσείς εδώ, να ρθω εγώ εκεί. Να δείτε τι ωραία εγώ διαβάζω κυκλοπαίδιες. Έκτο θέμα, έκρηση ή μη προσορνής κατάληψης κοινοχρής του χώρου, τμήματος οδοστρόματος επί της οδού υψηλά του 30. Ναι από όλους. Άντε να προχωρήσουμε. Πάρει κάποια αντίρρηση. Όχι όμως. Πρόεδρε, προεδρε. Σας ακούμε. Επειδή ερωτήσατε αν έχει κάποιος αντίρρηση. Εμείς δηλώνουμε παρόν, διότι ούτε και αυτό το θέμα πέρασε από την Επιτροπή που πρέπει να περάσει. Σας παρακαλώ πολύ. Αυτό. Να γραφτεί κιόλας τα πρακτικά. Πρόεδρε, κι εγώ έχω μια ερώτηση. Μια πολύ συντήμη ερώτηση. Με τη συγκεκριμένη κατάληψη έχει μελετηθεί αν δημιουργείται πρόβλημα στο να περάσει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα ή κάποιο πρόβλημα. Ασφαλώς. Και πάντα ενημερώνονται όλες οι υπηρεσίες όταν προκύπνουν τέτοιες ανάγκες. Ωραία. Οπότε κι εγώ είμαι θετικός. Απλά ήθελα να του διευκρινίσουμε αυτό γιατί είναι σημαντικό να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Ευχαριστώ. Φυσικά και είμαστε θετικοί, κύριε Πρόεδρε, αλλά θέλω να πω κάτι. Δεν μπορεί μέσα στο Δημοτικό Συγβούλιο όποτε ο δήμαρχος έρχεται σε δύσκολη θέση να λέει à la carte τώρα επιτροπή. Δεν γίνεται αυτά τα πράγματα. Έχουμε προχωρήσει σε άλλο θέμα, κύριε Παβαδόπουλε. Ναι, αλλά δίνουμε δικαιώματα τώρα και σωστό είναι να ακτιρούμε τις διαδικασίες και όποτε θέλει ο δήμαρχος ή όποτε à la carte δεν γίνεται να γίνεται επιτροπή. Ο δήμαρχος είναι ο δήμαρχος. Στο θέμα μας, κύριε Παβαδόπουλε, έχετε αντίρρηση? Ναι, αλλά είμαστε στο έβδομο θέμα και επανέρχεται δύο θέματα πίσω. Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία. Έβδομο θέμα, ορισμός επιτροπής χαρακτηρισμού εδάφους του έργου κατασκευή βαρυτικού τείχου αντιστήριξο δοστρόματος στο ζυγός λόγω θεομηνίας. Είμαστε σύμφωνοι? Σύμφωνοι. Κύριε Πρόεδρε. Ναι, σας ακούμε. Για να μην απασχολώ το σώμα, για τους λόγους που έχουμε επαντηλειμμένους διατυπώσεις τόσο στην Οικονομική Πιτροπή, καθώς επίσης και στο Δημοκρατικό Συμβούλιο, όποτε ήρθε το σχετικό θέμα, εμείς είμαστε παρόντες για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Λόγο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Οι υπόλοιποι είμαστε σύμφωνοι. Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία. Όγδο θέμα χωρίγηση παρά της εργασιών περέωσης της μελέτης άρση επικίνδυνοτητας και αποκατάστασης οδού ΜΟΜΑ. Είμαστε όλοι σύμφωνοι. Όχι. Κύριε Πρόεδρε. Μια στιγμή να διευκριθώ. Αφορά τη μελέτη που γίνεται στο δρόμο για την πλήρη αποκατάσταση στο σύνολο της έκτασης του. Και όχι για αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Έχουμε το έκτακτο θέμα της αποκατάστασης του κινδύνου κατάπτωσης αυτή τη στιγμή. Είναι η μελέτη. Η συνολική μελέτη του δρόμου. Για το συνολικό μήκος. Μελέτη. Άσχετη από το έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή. Άσχετη εντελώς. Αφορά τη μελέτη που είχαμε προκηρήξει πριν προκύψουν αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα. Στα πλαίσια της πρόβλεψης της αντιμετώπισης αυτού που πάθαμε πριν το πάθουμε. Αφορά και τα ανάντη και τα κατάντη και τη διευθέτηση των ομβρίων που δυστυχώς ένα μέρος τους περνάει και μέσα από το μπάτι όπως ξέρουμε και δημιουργεί διάφορες παρενέργειες. Το σύνολο των προβλημάτων αυτού του δρόμου. Οδοφωτισμός, πεζοδρόμια, διευθέτηση ομβρίων. Αυτή τη μελέτη. Για αυτή τη μελέτη συζητάμε. Για να μην γίνει παρεξήγηση των σημειών. Ωραία. Είναι κάποιος που δεν είναι σύμφωνος. Εμείς, λοιπόν, είμαστε παρόντες για τους ίδιους λόγους που έχουμε πει και στο παρελθόν. Παρόντες, κύριε Καλδαρίδης. Ναι, κύριε Βέρο. Για τους λόγους τους οποίους έχουμε αναφερθεί και κατά την αναμόρφωση και κατά την έγκριση του έργου, εμείς είμαστε αρνητικοί. Εγώ είμαι παρόντες. Ναι, κύριε Ξανθόπουλε, δεν σας άκουσα. Εγώ είμαι παρόντες. Εκρίνεται κατά πλειοψηφία λοιπόν. Ένα το θέμα. Γνωμοδότηση. Ναι, κύριε Βοτώια. Συγγνώμη. Κατά. Τώρα ούτε να ψηφίσουμε, μπορούμε να δίνεις το λόγο. Άντε, θα σας διηστείς πάλι. Δεν κατά. Και ξέρετε πως σας εκτιμώ και σας εκτιμώ, κύριε Βοτώια, οπότε μην παρεξηγήσετε. Κατά. Είναι δεδομένο και το γράφουμε πάντα κατά, μην ανησυχείτε. Λοιπόν, πάμε στο ένα το. Γνωμοδότηση. Επιετοίματος παραχώρησης. Ναι, 9, 10, 11 φορούν το ίδιο. Φαντάζομαι δεν υπάρχει. Ναι. Πρόεδρε, επί της διαδικασίας. Θέλω να ρωτήσω, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Παπαδόπουλε. Καταρχήν και το 9, 10, 11, όντως είναι όλα το ίδιο. Αλλά να μας πω πρώτα ο δήμαρχος, στην άποψη την διοίκηση του Δημού, καθώς στην εδρύα της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής, ο πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ανητικός και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκηση ήταν θετικά. Άρα, θέλουμε να ακούσουμε το δήμαρχο ποια είναι η άποψή του. Θα φτάσουμε εκεί, ναι. Λοιπόν, το 9, το 10 και το 11 μαζί. Γνωμοδότηση. Επιτήματος παραχώρησης. Καταχρύση. Εκτάσου. Κύριε Ιακοβίδη. Λοιπόν. Ο Δήμος είναι συμβουλευτική θέση του στην προκειμένη περίπτωση και αφορά ιδιοκτησίες της περιφέρειας και η αρμοδιότητά μας αφορά μόνο το θέμα αν υπάρχει σκοπιμότητα να αξιοποιήσουμε εμείς που προηγούμαστε έναντι των ιδιωτών αυτή την έκταση ή προγραμματίζουμε κάτι το οποίο θα έρθει σε σύγκρουση με αυτή την παραχώρηση. Σε αυτά τα δύο ερωτήματα η τεχνική υπηρεσία απήντησε όχι. Δεν είχε προγραμματίσει τίποτε που να αφορούσε αυτές τις εκτάσεις ή κάτι που να προγραμμάτισε και να ερχόταν σε σύγκρουση με αυτή την επιλογή. Όταν το θέμα αυτό πήγε στο τοπικό συμβούλιο προέκυψαν επιφυλάξεις και αντιρίσεις και είναι και παρόν ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου που μπορεί να μας τα αναλύσει και να διευκρινίσει οποιαδήποτε έτσι θέση έχει πάρει πάνω σε αυτό το θέμα. Τι επιφυλάξεις κύριε Αντιδήμαρχε, το τοπικό συμβούλιο είναι ομόφωνα κατά τώρα. Ναι, με επιχειρήματα για τα οποία μπορούμε να πάρουμε θέση όλοι. Και στην Ποιότητα Ζωής, στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, τέθη θέμα ότι η τεχνική υπηρεσία και ως μέλος της είχαμε πάρει θέση θετική και δεν είχαμε λάβει υπόψη μας τα επιχειρήματα τα οποία είχε το τοπικό συμβούλιο. Και έτσι συνεχίσαμε να έχουμε την ίδια άποψη. Κύριε Ακουβίδη, να σας ρωτήσω κάτι. Τώρα, να μπούμε στην ουσία του θέματος. Ακούστε με ένα λεπτό ακόμη. Το ότι είμαστε υπέρ των ΑΠΕ, των φωταβολταϊκών, εν προκειμένου, για να αντικαταστήσουμε τον λιγνίτη και να έχουμε πιο σωστή προσέγγιση και περιβαλλοντικό αποτύπωμα θετικό σαν χώρα. Ασφαλώς και είμαστε υπέρ. Δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Το θέμα είναι αν στην προσπάθειά μας αυτή, ερχόμαστε σε σύγκρουση με άλλα επιχειρήματα και άλλες προσεγγίσεις. Γιατί το τοπικό συμβούλιο έβαλε ένα θέμα το οποίο εμείς αγνούσαμε, ότι είναι περιορισμένες πάρα πολύ οι εκτάσεις, οι ελεύθερες που έχει η περιοχή. Και πιθανώς να είναι σκόπιμο να πρέπει να παραμείνουν ελεύθερες για οποιαδήποτε χρήση προκύψει στο μέλλον. Είναι σεβαστό επιχείρημα. Δεν το είχαμε υπόψη μας. Το άλλο επιχείρημα που μπορεί να αρθεί σε αντίθεση μετά από όλη αυτή τη κουβέντα που έγινε στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, είναι ότι θα μπορούσαν να βρεθούν χώροι να ικανοποιηθεί ο επιχειρηματίας που θέλει να τις αξιοποιήσει. Να μην είναι αυτές, να είναι κάποιες άλλες στις παρυφές των λόφων που θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν ξέρουμε κοστολογικά αν είναι βολικό ή όχι. Να βρεθεί διέξοδος ώστε να υλοποιηθεί ένα έργο ΑΠΕ στην περιοχή και να μην είναι πιθανώς σε αυτή τη θέση και να είναι σε κάποια άλλη. Αυτή είναι η ιδανικότερη διέξοδος από αυτόν τον προβληματισμό και της αντίθεσης του τοπικού συμβουλίου και των επιχειρημάτων των αντιτιθέμενων, αλλά να υπερασπιστούμε ασφαλώς και την άποψη ότι θέλουμε φωτοβολταϊκά, θέλουμε ανεμογενήτριες, δεν θέλουμε λιγνίτη. Αν αυτή είναι η θέση του δημοτικού συμβουλίου, πρέπει να κινηθούμε με γνώμονα αυτό. Αυτό είσαμε. Στον λόγο, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Παπαδόπουλε. Ευχαριστώ, Πρόεδρε. Κύριε Δημαρχέ, δεν κατάλαβα τι θέλετε να πείτε. Κάνατε ένα γύρο γύρω από τον εαυτό σας και δεν πείσατε κανένα. Θέλω να ακούσουμε τον δήμαρχο τι άποψη έχει για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι θετικός ή είναι αρνητικός. Με μια κουβέντα. Κύριε Παπαδόπουλε, ας σας πω αν είμαι θετικός. Με συγχωρείτε, κύριε Δήμαρχε, να αλοκληρώσουμε τα ερωτήματα των συμβούλων. Κύριε Παπαδόπουλε, άντρα θέλω, τώρα το θέλω. Ας ακούσουμε τα ερωτήματα πρώτα. Πρέπει να ακούσουμε τον κύριο Καρακέησογλου. Ακριβώς. Να δώσουμε τον κύριο Καρακέησογλου, που είναι ο πιο αρμόδιος γιατί μιλάμε για τη δική του κοινότητα. Κύριε Καρακέησογλου. Σας ακούμε. Με ακούτε. Κύριε Πρόεδρε, κύριοι σύμβουλοι, καλησπέρα σας. Μπορώ να πω ότι κουράστηκα λίγο να σας ακούω, γιατί δεν ήξερα πότε θα έρθει η σειρά μου. Αλλά εντάξει, τα έχει αυτά ένα δημοτικό συμβούλιο, γιατί σας παρακολουθώ τακτικά. Ας έρθω λοιπόν στο θέμα μας. Πρώτα απ' όλα, εκείνο που είναι μεγάλο ερωτηματικό για εμάς, είναι τι ωφέλη θα έχει αυτή η επένδυση στους κατοίκους της περιοχής και γέννη στο Δήμο Καβάλαση. Αφορά καθαρά μόνο τον επιχειρηματία και κανέναν άλλο. Τώρα, μπορεί να λέμε εμείς ότι θα βοηθήσει όσον αφορά την ενέργεια, την ανανεώσιμη όπως την λένε, ή την πράσινη ενέργεια. Το θέμα μας όμως είναι ότι εγώ, στο ψάξιμο που έκανα, γιατί δεν ήθελα να είμαι αρνητικός έτσι επειδή το γουστάρω, διαβάζω εδώ πέρα μια απόφαση, όχι στη λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων από την Επιτροπή Περιβάγοντες της Περιφέρειας Συπείρου. Είναι μια Επιτροπή η οποία από φάση η αντιπεριφέρειά της γράφει ότι ο ρόλος ως Επιτροπή πράγματι είναι ονομαδωτικός. Και είναι όμως απορία άξιο πώς η αποκεντρωμένη διοίκηση προχωρά σε θετικές γνωμοδοτήσεις ανάλογων έργων όταν υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάγοντες της Περιφέρειας. Είμαστε εμείς εδώ, προσωπικά εγώ αλλά και το συμβούλιο μου, γιατί είμαστε μια βροθιά από ό,τι βλέπετε, να αμφισβητήσουμε αυτή την απόφαση της Επιτροπής και να πούμε ότι, ναι, η πράσινη ενέργεια είναι όλα θετικά και δεν έχει τίποτα αρνητικό. Εγώ προσωπικά νομίζω ότι είμαστε πολύ μικροί για να το κρίνουμε αυτό, όταν μια κυκλοπία προφασίζει αυτό. Και δεν είναι η μοναδική. Έχω εδώ στην διάθεσή σας ένα σωρό τέτοιες αποφάσεις που αρνήθηκαν. Λοιπόν, και εμείς γι' αυτό τον λόγο αρνούμαστε. Ο άλλος λόγος, και πολύ σοβαρός λόγος, είναι αυτός τον εκτάση. Εδώ οι εκτάσεις στην περιοχή μας είναι πολύ λίγες. Θα πρέπει να κρατήσουμε μια πησινή, να το πω έτσι πολύ λαϊκά, για αύριο μεθαύριο. Εμείς μπορεί να μην θέλουμε να φτιάξουμε κάτι, να μην έχουμε σκεφτεί να φτιάξουμε κάτι, όμως μπορούμε να φτιάξουν αυτοί που θα έρχονται μετά από μας. Δεν θα είμαστε μια ζωή εμείς. Ένα άλλο θέμα είναι ότι εμείς ανδισβητούμε καθαρά, ακόμα και την ιδιοκτησία. Αυτή η ιδιοκτησία, το 1925 αυτός που χάρισε αυτή την περιοχή στο δημόσιο, είπε ότι ναι σας την δίνω δημόσιο την έκταση, υπό τον όρο όμως ότι αυτές οι εκτάσεις θα διατεθούν για συγκεκριμένη χρήση και όχι να δοθούν εις επιχειρηματίες για να κάνουν τις επενδύσεις. Είναι για να δοθούν και το συμβόλιο μπορώ να το διαθέσω ποιαδήποτε στιγμή θέλετε στη διάθεσή σας, που λέει ξεκάθαρα ότι δίνουμε αυτή την έκταση στο ελληνικό δημόσιο υπό τον όρο ότι αυτή η έκταση θα δοθεί σε πρόσφυγες ή συγγενείς προσφύγων για τις συγκεκριμένες χρήσεις, για τις συγκεκριμένες ανάγκες αυτών των προσφύγων. Και τώρα έρχεται η περιφέρεια και το λέει, εμείς σαν κοινότητα πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει και το δημοτικό συμβούλιο και γενικά όποιος περάσει από κοινά τα έδρανα θα μας βοηθήσει για να κατοχυρώσουν αυτές τις εκτάσεις για την κοινότητα και εν γένει για το δήμο αφού είμαστε μέσα στο δήμο Καβάλας. Θεωρούμε εμείς ότι αυτή είναι περιουσία του δήμου Καβάλας και δεν μπορεί το δημόσιο να την κάνει ό,τι θέλει. Τα υπόλοιπα επιχειρήματα είναι γραμμένα στην απόφασή μας. Ακόμα μπορώ να σας διαβάσω αρνητικές γνωμοδοτήσεις από την Επιτροπή Περιβάλλοντος Πορικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης της Περιφέρειας Υπείρου. Και ενώ δίνει θετικά για κάποιες μονάδες χειροδέματος, λειτουργεί αλυμμένα κλπ μόλις στάνει στα φωτοβολταϊκά, λέει αρνητική ήταν η γνωμοδότηση για τα έργα. Φωτοβολταϊκό Πάρκο Εγκατεστημένης Ισχύος Ξενές του Αγρόκτιμας Παθαρέων ΔΕΛΤΜΑΡΓΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας. Φωτοβολταϊκό Πάρκο Εγκατεστημένης Ισχύας Κοκκινόθουμα 1 ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας. ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας. ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας. ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα Θεσπρωτίας ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Υγουμενίτσας Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα ΔΕΛΤΜΑΡΙΤΗΡΙΟΥ Δήμου Περιφερειακή Ενόητα