23η - 24η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2019 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2019)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Συνδυασμού ΑΝΑΣΑ για το Δήμο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τους Συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος και ΑΝΑΣΑ για το Δήμο σύμφωνα με την υπαρήθμιση 16, 7, 11, 12 αποφάσεις του συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης. Τι λέει αυτή η απόφαση? Λέει ότι επειδή ο κ. Βακυρτζής ως αναπληρωματικός μέλος της Οικονομικής Επιτροπής πήρε 0 ψήφους, θεωρείται άκυρη εκλογή του. Άρα θα πρέπει να επαναλάβουμε την εκλογή αναπληρωματικού μέλους για την παράταξη Σύγχρονος Δήμος. Επίσης, η απόφαση για ορισμό αναπληρωματικού μέλους της παράταξης ΑΝΑΣΑ για το Δήμο μεταξύ της κ. Φραντζεσκάκη και κ. Ιωσιφίδου. Θα πρέπει να επαναλάβουμε την κλήρωση για να οριστεί σειρά μελών, πρώτο αναπληρωματικό, δεύτερο αναπληρωματικό. Είχατε ίδιους ψήφους. Είσοψηφίσατε με δύο ψήφους και η απόφαση λέει ότι πρέπει να οριστεί η σειρά αναπληρώση. Είναι δύο τυπικά θέματα, απαιτείται η ειδική συνεδρίαση, οπότε ας προχωρήσουμε. Θα τελειώσουμε αυτή τη συνεδρίαση και κατόπιν θα προχωρήσουμε. Έχουμε το ίδιο, ναι, πέραν της Οικονομικής Επιτροπής και στην Ποιότητα Ζωής. Ο Μιλών Μεντοχρόνη και ο κ. Πετρόπολος και η κ. Φραντζεσκάκη από την πλευρά της Ανάσας για το Δήμο. Ας ξεκινήσουμε, Οικονομική Επιτροπή, να μοιράσουμε τα ψηφοδέλτια στην παράταξη του σύγχρονου Δήμου, όπου θα μοιραστεί ένα ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Βακυρτζή και ένα λευκό για να... Κύριε Γραμματέα, μας βοηθάτε, για να εκλέξουμε. Μπορεί να έχουμε κάποια ακύρωση, γιατί είστε πολύ ευαίσθητοι με την τυπικότητα, οπότε ας είμαστε καλυμμένοι. Όλοι είναι με την τυπικότητα, κύριε Πρόεδρε, και πρέπει εσείς να την περιφρουρείτε. Παρακαλώ. Ακριβώς. Παραγνώρια. Παρακαλώ. Λοιπόν, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε, ο κ. Βακυρτζής έλαβε δύο ψήφους και ορίζεται ως αναπληρωματικό μέλος της οικονομικής επιτροπής και θα προχωρήσουμε στην κλήρωση κ. Φραντζεσκά και κ. Ιωσιφίδου. Να βάλουμε το ποτηράκι, το πιατάκι, άλλο. Λοιπόν, τα ανακατεύουμε, δήμαρχε. Κυρία Φραντζεσκάκη. Κυρία Φραντζεσκάκη, πρώτη. Κυρία Ιωσιφίδου, δεύτερο αναπληρωματικό μέλος της οικονομικής επιτροπής. Προχωρούμε στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, όπου θα γίνει η κλήρωση μεταξύ κ. Χρόνη και κ. Πεφάνη για να επιλεθεί η σειρά πάλι των αναπληρωματικών μέλων. Μην τα μπερδέψουμε. Πρώτο αναπληρωματικό μέλος ο κ. Χρόνης, δεύτερο ο Μιλών. Κλήρωση μεταξύ του κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη. Κλήρωση μεταξύ κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη. Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη και της κ. Φραντζεσκάκη. Κλήρωση μεταξύ κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη. Κλήρωση μεταξύ κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη. Κλήρωση μεταξύ κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη και της κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Πετρόπουλου και της κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Φραντζεσκάκη Κλήρωση μεταξύ κ. Βογιατζή Κλήρωση μεταξύ κ. Βογιατζή Κ. Βογιατζή Κλήρωση μεταξύ κ. Βογιατζή Κλήρωση μεταξύ κ. Βογιατζή Κλήρωση μεταξύ κ. Βογιατζή Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει διαφωνία, αυτήν εδώ τη δήλωση με τα πρακτικά κ. Πρόεδρε θα διαβιβασήσει την αποκεντρωμένη και η αποκεντρωμένη θα δώσει και την τελική ανάλυση. Εγώ συμφωνώ ότι κάθε νομική συμβουλή ή κάθε νομική γνωμοδότηση δεν είναι επανάκια και υπάρχουν και απόψεις διαφορετικές από αυτές τις οποίες οι γνωμοδοτήσεις καμιά φορά εκφράζουν. Ευχαριστώ. Σύγχασέ. Συγχασέ. Παρακαλώ να το κλείσουμε. Η υποχρέωση η δική μας είναι να διαβιβάσουμε αυτήν την επιστολή στην αποκεντρωμένη. Ούτε απόφαση λαμβάνουμε ούτε κάτι άλλο. Ο καθένας μας δηλώνει ότι θέλει. Οπότε θα το διαβιβάσουμε αρμοδίως και η απόφαση θα μας έρθει από την αποκεντρωμένη. Κάνατε μια αναφορά στο όνομά μου και θέλω να δηλώσω ότι σε κανέναν και πουθενά δεν είμαστε αυτοί που δίνουμε πιστοποιητικά νομοφροσύνης. Ωστόσο όμως δηλώνουμε κατηγορηματικά προς όλους και στο Προεδρύο και τους συναδέρφους ότι το μέτωπο, όχι το δικό μας μονάχαρση, συνολικά του ελληνικού λαού πρέπει να είναι ανοιχτό κατά του φασισμού. Γιατί μπορεί σε αυτήν την περίοδο το φίδι να κουλουριάζεται, ωστόσο όμως κεροφελακτεί αναπάσα στιγμή μέχρι ο λαός να το βάλει εκεί που πρέπει κόβοντάς του το κεφάλι. Αυτό ήθελα να πω και οι δηλώσεις αυτές ότι να ακούσε ο Ποτόλιας αυτά που δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος δεν έχουν θέση σε αυτό το χώρο, ευχαριστώ. Η δήλωση ήταν διαφορετική, κύριε Ποτόλια, και σας κάλεσα να καθίσετε στη θέση σας όπως αρχικώς εκλεγήκατε. Λοιπόν, μέχρι να ολοκληρωθεί η απόφαση αποκεντρωμένης, ο κ. Βογιαντζής παραμένει ως ανεξάρτητος σε ισαγωγικά Δημοτικός Σύμβουλος, άρα ο λόγος του θα είναι περιορισμένος σύμφωνα με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Έχουμε εδώ κάποιον εκπρόσωπο, κάποιους εκπροσώπους του συλλόγου... Πώς έστειλα που διαβάσατε, γράφω ότι παραμένω ως επικεφαλής. Πρέπει να εκκληθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση, κ. Βογιαντζή. Πρέπει να εκκληθεί από εκεί. Εγώ δεν ζήτησα να... εγώ ζήτησα... Παραμένω επικεφαλής της παράταξης, όμως. Κύριε Βογιαντζή, να προχωρήσουμε. Άρα παραμένετε με την παράταξη που εκλεγήκατε, ελληνική αυγή. Ναι. Μάλιστα. Όχι, δηλαδή στην επιστολή που έγραψα. Ωραία. Παραμένετε λοιπόν επικεφαλής ελληνικής αυγής για την καβάλα. Ναι, αυτό το παραμένω μέχρι αυγή απόφαση. Αν η απόφαση λέει ότι πρέπει να εξαρτητοποιηθώ... Σε παρακαλώ, μην ρωνεύεσαι. Λοιπόν, έχουμε εδώ... Είσαι σε σένα. Παρακαλώ. Είσαι σε σένα. Παρακαλώ. Έχουμε εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατήκων Περιγιαλίου. Θέλουν να λάβουν το λόγο. Έχετε τρία λεπτά να μας εκφράσετε το ερώτημά σας. Ποιος από τους κυρίους? Έχετε τρία λεπτά να μας εκθέσετε τις απόψεις σας. Έχω ένα ψήφισμα 11 περιφερειακών συλλόγων που το υπογράφουν... και θέλω να το παραδώσω στο Προεδρείο. Αυτό σαν πρόεδρος του Συλλόγου του Περιγιαλίου. Θέλω σαν κάτοικος του Περιγιαλίου να κάνουμε μία πρόταση... για τη συγκεκριμένη μάσδοξη που είχαμε. Θέλουμε να προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφιστεί... αλλά να εφαρμοστεί η ψηφοφορία όχι όπως την άλλη φορά. Στην επόμενη συγκέντρωση που θα κάνουμε... να μην προστά ο δήμαρχος με το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ζητάν οι κάτοικοι του Περιγιαλίου. Μαζέψαμε και κάποιες υπογραφές. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ξανθόπουλο... που στήθηκε δύο μέρες στην πλατεία και μάζεψε τις υπογραφές. Τίποτα άλλο, ευχαριστώ. Παρακαλώ, μπορώ να διαβάσω τη δήλωση... το ψήφισμα των Συνοικιακών Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Καβάλα... σχετικά με τη φιμολογούμενη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών... στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Η ιστορία, η διαδρομή και οι αγώνεις των προγόνων μας... μας επιβάλλουν να φερθούμε με σεβασμό και κατανόηση το ανθρώπινο δράμα... όλων αυτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους... για να βρουν ένα καλύτερο και σίγουρα, πιο ασφαλές μέλλον. Η συμπαράσταση και η υπαροχή βοήθεια στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη... είναι αυτονόητη αλλά απέχει από αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια... τόσο σε αρκετά μέρη της ελληνικής επικράτειας όσο και στην Καβάλα. Φυσικά και κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αποφασίζει... αλλά όχι και να διατάζει. Είναι αδιανόητο να μην λαμβάνονται υπόψη οι ανησυχίες των κατοίκων μιας περιοχής... και να λαμβάνονται ερήμητους οι αποφάσεις οι οποίες ενδέχεται να αποδειχθούν επιζήμιες... για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την ευημερία των κατοίκων. Η Μόρια-Εσάμος στο πρώον στρατόπεδα Συμμακοπόλου δεν πρέπει να είναι αποθήκες ψυχών. Δεν είναι αποδεκτή η λογική του να αποσυμφορήσουμε τη Μόρια και τα νησιά... από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες απλά μεταφέροντάς τους αλλού και εν προκειμένου στο πρώον στρατόπεδα Συμμακοπόλου... χωρίς να υπάρχει ένα σαφές σχέδιο δράσης και ίσης κατανομής των προσφύγων και των μεταναστών... σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας περιφέρειας και επικράτειας. Λέμε όχι στην με αυτόν τον τρόπο επικείμενη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην Καβάλα. Η περιθεωριοποίηση ταλαιπωρημένων ανθρώπων σε ένα πρώον στρατόπεδο και η πλήρης αδιοφορία... για τις ανησυχίες των κατοίκων της Καβάλας δεν είναι λύση. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Αμήνης και Βουλευτή Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο... τους κυβερνητικούς βουλευτές κ. Ιωάννη Πασχαλίδη, Μακάριο Λαζαρίδη... τον δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη και τον Περιφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας κ. Μέτιω να ενημερώσουν τους αρμόδιους υπουργούς για την αναντίωσή μας και τις ανησυχίες μας... και σε συνεργασία και με άλλους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση... χωρίς να λυσμονούν πως όλοι κρινόμαστε είτε για τις πράξεις είτε για τις παραλήψεις μας. Το ψήφισμα συνειπογράφουν οι παρακάτω συνοικιακοί πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί σύλλογοι. Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Άγιος Τρίφωνας... Αγίας Παρασκευής, Σύλλογος Ποταμουδίων Καβάλας, Πολιτιστικός Σύλλογος Βύρωνα Καβάλαση Μεταμόρφωση... Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου Οδρόμος του Νερού, Σύλλογος Κυπούπολης Καλαμίτσας, Σύλλογος Αγίου Λουκά, Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας, Σύλλογος Παναγίας Στοκάστρο... Σύλλογος Κατήκο Νεάπολης και Πολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίος Βαρβάρας Πεντακοσίων. Είναι λοιπόν το ψήφισμα των συνοικιακών συλλόγων, όπου ουσιαστικά λέτε, από ότι καταλαβαίνω διαβάζοντάς, ότι δεν συμφωνείτε με την επικείμενη μετεκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην Καβάλα, με ό,τι βέβαια αναφέρεται. Να δώσω τον λόγο στο δήμαρχο για να τοποθετηθεί επί του θέματος, γιατί το γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους μας. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ενημερώσω, όπως και τους κατοίκους του Περιαλίου, με τις τελευταίες επαφές που είχαμε με τον κ. Χρυσοχοείδη. Γιατί όλο αυτό τον καιρό μιλάμε με τον κ. Χρυσοχοείδη. Καταρχήν η διαβεβαίωση είναι ότι αυτοί οι οποίοι θα έρθουν θα είναι γύρω στους 350. Η δεύτερη διαβεβαίωση είναι ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει αργιάσει εντελώς το στρατόπεδο. Θα μου πείτε ότι τα έχουμε ξανακούσει αυτά, αλλά αυτή ήταν η διαβεβαίωσή του. Και ότι επίσης θα ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων, διότι του επισήμανα ότι υπάρχει η ασφάλεια των κατοίκων, ιδίως αυτών που ζουν γύρω από το στρατόπεδο. Μου είπαν ότι σε αυτό θα παρθούν μέτρα γενικά όπου θα μπουν οι πρόσφυγες. Αυτή λοιπόν είναι η τελευταία εξέλιξη. Επίσης θέλω να σας πω ότι ακούστηκαν διάφορες, και από μένα ακόμη, όπου έλεγα ότι θα προσφύγουμε νομικά εναντίον τους, εναντίον δηλαδή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Εσωτερικών. Με συγχωρείτε, έχω είδηση ότι είναι ασφάλειας του δημοσίας τάξης. Προστασίας του πολίτη, με συγχωρείτε. Διότι υπήρχαν δύο τμήματα του στρατοπέδου τα οποία με την πολιοδόμηση, αυτά περνούσαν στο δήμο. Όμως η εγγραφή του στο κτηματολόγιο δεν τελείωσε, ενώ είχε ξεκινήσει, δεν ολοκληρώθηκε και πρέπει να ολοκληρωθεί, γιατί πρέπει να έρθουν από την Αθήνα να εκκληθεί αυτή η εγγραφή. Άρα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή ούτε νομικό αίρισμα έχουμε, για να μπορέσουμε να προσφύγουμε αντίον της αποφασής τους να εγκαταστήσουν πρόσφυγες στα δικά μας κομμάτια. Παρ' όλα αυτά, όμως, μόλις θα έρθουν οι αποφάσεις αυτές, εμείς θα κάνουμε και τη νομική μας κίνηση, τουλάχιστον για τα θύματα αυτά που αφορούν το σχέδιο περιαλείου. Τώρα, από εκεί και πέρα, είναι η διαβεβαίωση του Υπουργού ότι, γενικά, μέχρι το τέλος, και φυσικά αυτή ήταν και η επλοκία, ας πούμε, του κ. Παναγιωτόπουλου, ότι μέχρι το τέλος του 2020, ότι το στρατόπεδο θα έχει αδειάσει. Λοιπόν, πριν δώσω τον λόγο στην κ. Τσανάκα, να πω ότι και ο κ. Ξανθόπουλος μας είχε αποστείλει ένα έτοιμα περί εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου, για την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, επί του θέματος αυτού. Επειδή ήτανε να κάνουμε σήμερα, κ. Ξανθόπουλε, συμβούλιο, γι' αυτό και δεν προχωρήσαμε σε εκτακτό, όπως ζητήσατε. Κ. Τσανάκα. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι, αγαπητέ Πρόεδρε και συνδημότες. Είναι πάρα πολύ ωραίο να ακούμε ότι μέχρι το τέλος του 2020, οι υπάρχοντες θα απομακρυνθούν ακόμη κι αυτοί. Έχουμε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι ένας βουλευτής από τον τόπο μας έχει αυτή τη στιγμή μια τέτοια ψηλή θέση και δεν ανοίξει τους ανθρώπους που λένε πολλά, είναι μετρημένος άνθρωπος ο Παναγιωτόπουλος, ελπίζουμε να τα καταφέρει. Αλλά, επειδή πολλές φορές την έχουμε πατήσει σε αυτό το δήμο, γιατί εμείς δεν έχουμε πει ποτέ ότι δεν θέλουμε τους πρόσφυγες. Εμείς έχουμε πει ότι δεν θέλουμε τους πρόσφυγες μέσα στο ναστικό ιστό. Πουθενά στην Ελλάδα μια πόλη στο μέγεθος της Καβάλλας δεν έχει τους πρόσφυγες μέσα. Τα λέγαμε, δεν μας ακούσαν και επειδή περάσανε ήδη τρία χρόνια και τα πράγματα μονημοποιούνται, θα σας παρακαλέσω, θα αφέρετε τον Περιφεριάρχη εδώ. Δεν αρκεί απλώς μια παράσταση στον Περιφεριάρχη. Εδώ, να το γυρίσουμε, να του εξηγήσουμε, να του δείξουμε χάρτες, να μιλήσει με τους ανθρώπους της γειτονιάς, να ακούσει τον κόσμο όπως τον ακούμε και εμείς, γιατί το λέω αυτό. Γιατί ο Δήμος Καβάλλας δεν μπορεί να πει φύγε διάβολο από το κεφάλι μου και πήγαινε σε αλλονού κεφάλι. Δεν μπορεί να πει σε διπλανούς Δήμους πάρτε τους εσείς. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εφόσον ο Υπουργός κάλεσε τους Περιφεριάρχες και ζήτησε από αυτούς να του υποδείξουν μέρος, εκεί πάνω να πατήσουμε, κυρία Δήμαρχη, τι μέρος υπέδειξε ο Περιφεριάρχης, τι ξέρει από το τι γίνεται σε αυτή την περιοχή, νομίζω είναι πάρα πολύ σημαντικό και μια που ο κύριος Σιμιτσής είναι ο σύνδεσμός σας με την αντιπεριφέρεια ή την περιφέρεια, σας παρακαλώ πάρα πολύ ζητήστε από τον κύριο Σιμιτσή να είναι ενδιάμεσος, να φέρει εδώ τον Περιφεριάρχη, εδώ, από τα γραφεία, τις φωτογραφίες και τα λόγια από μακριά, δουλειά δεν γίνεται. Νομίζω ότι κατά αυτόν τον τρόπο, ίσως, να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αν μου επιτρέπετε, δεν έχω κανέναν ενδιάμεσο εγώ, εντάξει, δεν έχω ανάγκη από κανέναν ενδιάμεσο, όχι, όχι. Δεν έχω ανάγκη, το δημοσέχει, έχει δήμαρχο και μπορεί και μιλάει με τον Περιφεριάρχη απευθείας, λοιπόν, για να μην βάζουμε κενά δαιμόνια, γιατί τώρα τελευταία αρχίζει και ακούγεται και αυτό. Όπως επίσης, ότι και στον Περιφεριάρχη έχω πει, αλλά όμως έχετε δίκιο να περάσει μέσα από τους κατοίκους για να του πούνε τα προβλήματά τους. Σε αυτό έχει το απόλυτο δίκιο. Κύριε Πρόεδρε, έχω τον λόγο. Καλησπέρα, καταρχάς σε όλους. Οι 11 πολιτιστικοί σύλλογοι με το ψήφισμά τους, στην ουσία βάζουν το ζήτημα του προσφυγικού προβλήματος, που ταλανίζει την πόλη και τη χώρα. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι που νομίζω ότι όλοι το έχουμε στο μυαλό μας. Το προσφυγικό είναι ένα θέμα ευρωπαϊκό, είναι ένα θέμα περιφερειακό, είναι και ένα θέμα τοπικό της καβάλας. Θα πρέπει να το δούμε με αυτήν τη διάσταση. Θα πρέπει να δούμε τι έγινε την περασμένη τετραετία με την προηγούμενη κυβέρνηση που άφησε τα σύνορα ανοιχτά και μπήκανε κατοντάδες, χιλιάδες μέσα χωρίς να καλύπτουν τις προποθέσεις του νόμου. Θα πρέπει να δούμε ότι έχουμε μια νέα Δημοτική Αρχή που είναι ενώσημα όλης μήνα, αλλά εκεί υπάρχει ένα ζήτημα, κύριε Δήμαρχη. Αναδείξατε από την αρχή, πριν ακόμα να λάβατε επίσημα καθήκοντα, το ζήτημα αυτό λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψετε κανέναν πρόσφυγα να έρθει στην πόλη, ότι θα βάλει τα απορριματοφόρα να εμποδίσετε την προσέλευση, ότι ακόμα ακόμα θα διακόψετε την παροχή νερού, όπως επίσης θα προσφύγετε νομικά στη δικαιοσύνη. Εξηγήσατε τους λόγους σήμερα για ποιο λόγο δεν μπορεί να γίνει αυτή η κίνηση αυτή τη στιγμή. Αυτό που ζητά η παράταξή μας από εσάς είναι να ξεκαθαρίσετε ως δημοτική αρχή, ως δήμος, ποια είναι η θέση σας σήμερα. Δεν έχει νόημα να φωνάξουμε εδώ τον Περιφερειάρχη τον κ. Μέτιο ή να επικαλούμεθα τον Υπουργό Εθνικής Αμήνης τον κ. Παναγιωτόπουλο, εάν ο δήμος δεν έχει μια ξεκάθαρη άποψη. Θα πρέπει να υπάρξει λοιπόν μια εισήγηση από τη διοίκησή σας και να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για όλα αυτά τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες ανεξάρρυτα αν αυτά συμπεριλαμβάνονται ή δεν συμπεριλαμβάνονται στο ψήφισμα των πολιτιστικών συλλόγων. Κατά συνέπεια θα πρέπει να οριστεί μια συναιδρία. Ήδη το τοπικό Συμβούλιο υπάρχει. Για τις 3 Οκτωβρίου 2019, το Συμβούλιο της Κοινότητας Καβάλας έχει θέμα ημερήσιας διάταξη. Μάλλον μοναδικό θέμα να συντηθεί αυτό το έτημα. Αλλά αυτό δεν είναι περιοριστικό. Θα πρέπει να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα αυτό. Αφού ολοκληρώσετε όλες τις επαφές που έχετε με τους αρμόδιους φορείς, καταλήξετε σε μια εισήγηση να έρθει εδώ προσυζήτηση και να πάρουμε απόφαση. Άλλος, εάν εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορέσουμε να εκφράσουμε μία ενιαία άποψη ή τέλος πάντων μία καταπληροψηφία άποψη, θα έχουμε αυτά τα φαινόμενα. Διάφοροι σύλλογοι να λένε αυτά που πιστεύουν ή αυτά που παραπληροφορούνται ή αυτά που φοβούνται ή οτιδήποτε άλλο. Αύριο θα έρθουν κάποιοι άλλοι σύλλογοι ή κάποιοι άλλοι φορείς και δεν θα υπάρχει μία συγκεκριμένη συνολική τοποθέτηση του αρμόδιου φορέα που στην περίπτωσή μας είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Ευχαριστώ. Κύριε Δήμαρχε, μην κάνετε το ίδιο που έκαναν και οι προκατοχήσεις. Μην πιστεύετε δηλαδή στις υποσχέσεις τις οποίες δίνουνε κατά καιρούς οι πολιτικοί. Σας θυμίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια εκμεταλλευόμενη τη δική μας καλή διάθεση και φιλοξενία σαν προσφυγούπολη πηγαίναμε στο λιμάνι, βοηθούσαμε και παρόλο ότι είμαστε και εμείς ανέτοιμοι ξεκινήσαμε κολυμβητήριο, εκθυσιακό κέντρο, άσπρη άμμο, στρατόπεδο ασυπακοπούλ πάντα λέγοντας η πολιτική ότι αυτό είναι κάτι προσωρινό. Εγώ δεν θα είχα καμία αντίρρηση σε αυτά που σας είπε ο υπουργός αν μπορούσε να γίνουν πραγματικά. Δηλαδή εντάξει τι είναι δηλαδή ένας χρόνος ακόμη να έχουμε χιλιάτομα, αλλά δεν είναι αυτό όμως. Ξέρετε γιατί? Γιατί δεν θα το βρείτε πουθενά γραμμένο, πουθενά εγγυημένο και ο συγκεκριμένος υπουργός μπορεί και να μην είναι υπουργός στο τέλος του είκοσι. Αλλά και να είναι υπουργός στο τέλος του είκοσι είναι και αυτός που δεν διάβασε το μνημόνιο. Μπορεί να μην διάβασε τα ψηλά γράμματα εδώ πέρα της μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζουμε με το σπρώξιπο που μας κάνει η Ευρώπη επάνω. Άρα λοιπόν θα πρέπει και έρχομαι στα λόγια του Γιάννη του Μούτλια θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε το θέμα σαν δημοτικό συμβούλιο με μια ενιαστάση. Δηλαδή δεν μπορεί ο καραβόμυλος να βγάζει πέντε φωνές και να το πάει μακρύτερα. Δεν μπορεί ο δήμαρχος Παγκέω όταν εμείς είχαμε τις ευαισθησίες να τους πάρει και να τους στείλει κατευθείαν στην ειδωμένη και να γλιτώσουν. Εγώ προχθές πήγα στη συγκέντρωση και έκατσα στη θάλασσα μιλώντας με τους κατοίκους. Δεν πήγα στο επάνω μέρος σε αντίθεση με τον κ. Βογιατζή που δεν πήγε. Και συνομιλώντας με τους κατοίκους υπάρχει παραβατικότητα. Δηλαδή με πιάνανε γέροντες έξω από κάθε πολιτική εκμετάλλευση, έξω από κάθε, δηλαδή θα έλεγα, εσχεμένη τοποθέτηση, με πιάνανε γέροντες και μου λέγανε ότι δεν μπορούμε. Υπάρχει παραβατικότητα. Πετάνε πέτρες στα βράδια και αυτό δεν είναι ότι κάτι το πρωτόγνωρο. Όταν υπάρχουν και τοπιημένοι, όταν υπάρχουν μαζικά διάφοροι άνθρωποι, δούνε σαν αγέλι. Και μέσα από τη λογική της ανευθυνότητας κάνουν και πέντε πράγματα παραπάνω. Σας λέω πρέπει και να κλείσω με αυτό. Εγώ έρχομαι στα λόγια του Γιάννη του Μούτλια και λέω να το αντιμετωπίσουμε ενιαία, στενερά το θέμα, με ευαισθησίες, ναι, με αυτές που ήδη περιγράφονται στο ψήφισμα. Να μ' αδείτε, ξεκινάνε, αλλά ας πότε και να πάρουμε τελικά αυτό που μας αναλογεί. Γιατί διαβάζει και ο κύριος Παναγιωτόπουλος, λέει ότι το στρατόπεδο πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία. Ας το κάνουμε πράξη αυτό. Ας το κάνουμε πράξη επιτέλους να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και να πάμε να βρούμε έναν άλλον τρόπο υποδοχής στο βαθμό που μας αναλογεί για να υποδεχτούμε έτσι με σεβασμό αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, εντυπωσιάζομαι ακούγοντας κάποιους από τους συναδέλφους επικεφαλής και εντυπωσιάζομαι γιατί προφανώς ενδεχομένως βέβαια ο κύριος Μούτλιας να έχει δίκιο με την έννοια ότι μήπως λέω ο κύριος Παπαδόπουλος δεν τον ενημέρωσε για το τι υπόθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του κυρίου δημάχου που με πρωτοβουλία το έγινε η συνάντηση με τους επικεφαλείς για το συγκεκριμένο θέμα και τι ομόφωνο αποφασίσαμε διότι ακούω ότι θα πρέπει να συγκλειθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσουμε αυτό το θέμα με αγαπητοί συνάδελφοι. Δεν ξέρω και αναφέρουμε τώρα στους αγαπητούς Δημοτικούς Συμβούλους που πρέπει να ζητήσουν ενημέρωση προφανώς από τους επικεφαλείς τους που ήταν στη συνάντηση τι ακριβώς αποφασίσαμε. Μέσα σε αυτά που αποφασίσαμε βεβαίως ήταν να προσφύγουμε και νομικά. Και σήμερα βέβαια ο Κύριος Δήμαρχος μας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή στο Εθνικό Κτηματολόγιο του μέρους του στρατοπέδου που έπρεπε να αποδοθεί και πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο Καβάλλας το οποίο το γνωρίζαμε και στη συνάντηση που κάναμε κύριε Δήμαρχε. Έτσι ήταν γνωστό ότι υπόθηκε στη συνάντηση ότι δεν έχει υπάρξει αυτή η εγγραφή οπότε ήταν και ένα θέμα. Όπως στη συνάντηση δεν ακούστηκε καμιά κουβέντα ότι πρέπει να φύγει το Προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας. Απλώς τι ομόφωνα όλοι αποφασίσαμε και μάλιστα κάποιοι παρόλοι στις επιφυλάξεις που είχαμε κάναμε πίσω για να υπάρξει ομόφωνη απόφαση. Τι είπαμε, είπαμε ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση λογικά διότι πρέπει να δούμε και πόσους αντέχει η τοπική κοινωνία. Και μάλιστα στη λογική το ότι είναι ένα ζήτημα λεπτό, ευαίσθητο, σύνθετο που δεν αφορά μόνο τον τόπο μας, που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα το μεταναστευτευτικό. Άρα, σε αυτή τη λογική να δούμε αυτό που μας αναλογεί διότι από εκεί και πέρα για να μην δημιουργηθούν και άλλα θέματα στη τοπική κοινωνία. Αυτό δηλαδή που δεν δημιουργήθηκε μέχρι τώρα, δηλαδή το να υπάρξει συγκεντοποίηση και να υπάρξει μεγάλη παραβατικότητα, να μην το ζήσουμε από εδώ και πέρα. Όπως συμφωνήσαμε ότι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν κάποιοι γιατί υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες. Γιατί ξυπνήθαν κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι άνθρωποι και είπαν φεύγουν από τον τόπο που γεννηθήκαμε και ζήσαμε. Ξέρετε κανέναν άνθρωπο να θέλει να φύγει από τον τόπο του που γεννήθηκε, που μεγάλωσε, που έχει τους δικούς τους ανθρώπους. Όχι, προφανώς, φεύγουν γιατί υπάρχει ο πόλεμος. Και είναι και λογικό και το βλέπουμε ότι στην πλεψηφία τους είναι γυναικόπαιδα αυτοί οι οποίοι είναι από το 16 και μετά και στην πόλη μας. Και προφανώς αυτοί που είναι οικονομικοί μετανάστες είναι μετανάστες διότι πολύ απλά τα προηγούμενα χρόνια, όλο το χρονικό διάστημα και τώρα μέχρι και σήμερα, κάποιες συγκεκριμένες χώρες, ποιες χώρες άραγε, ούτε η Ελλάδα ούτε κάποιες χώρες από την Ελλάδα, κάνουν οικονομική αφέμαξη του πλούτου αυτών των χωρών και άρα αναγκάζονται αυτοί οι άνθρωποι να βρουν την τύχη τους μια καλύτερη ζωή κάπου αλλού. Άρα πρέπει να δούμε δηλαδή και να αναδείξουμε και τι φταίει διότι όσο θα υπάρχουν πόλεμοι, όσο θα υπάρχει αυτή η κατάσταση θα υπάρχουν πρόσφυγες και θα υπάρχουν οικονομικοί μετανάστες. Δεν υπάρχει θέμα και δεχομένως θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Άρα, λοιπόν καλό είναι τώρα όχι γιατί είμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι τα μέσα μας δικής ενημέρωσης, είναι κάποιοι κάτοικοι να λέμε άλλα πράγματα, να λέμε με το όνομά τους αυτά που συζητάμε για να είμαστε σοβαροί πλέον από εδώ και πέρα. Λοιπόν καλά, εντάξει αφήστε το τώρα, είναι η κυρία Τσανάκα θα πάρει τον λόγο κύριε Γραμμένο. Γιατί παρεμβαίνετε ή ήσασταν στη συνάντηση ή ήσασταν στη συνάντηση κύριε Γραμμένο. Λοιπόν αφήστε το τώρα. Θα παρακαλέσω πολύ, θα παρακαλέσω πολύ, μην δηλητηριάζουμε τις ψυχές των ανθρώπων μας. Μην τους δηλητηριάζουμε. Το ότι δεν είχαμε μεγάλη παραβατικότητα και ήταν ελάχιστοις, οι παραβατικές θα έλεγα από αυτό το διάστημα και κυρίως ξέρετε έτσι εκείνο το διάστημα που ήταν τα συνόδευτα ανήλικα, οφείλεται στο ότι ήταν σωστή και επιλογή τελικά αυτόν που έκανα την μετακίνηση από την Άσπρη Άμμο, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, που αρχικά ο χώρος της Άσπρη Άμου, όπου αποφασίστηκε να μετεκατασταθούν οι πρώτοι 300 πρόσφυγες, ήτανε πρώτος του Δημοκαβάλλας, που ήταν λάθος τελικά επιλογή. Φανταστείτε να ήταν ακόμα εκεί τι θα είχαμε, τι θα ζούσαμε. Το δεύτερο, το δεύτερο, καλά πάρτε μεταντολόγο κυρία Τσανάκα, τώρα δεν τρεπόμαστε, εντάξει, εδώ ήμασταν εκείνη την εποχή εμείς και ξέρουμε τι γινόταν. Το δεύτερο, το δεύτερο. Παρακαλώ, παρακαλώ ας ταιιώσει ο κύριος Βέρος, παρακαλώ. Εκεί που είναι η δική σου τώρα, εκεί που είναι η δική σας τώρα η κυβέρνηση. Παρακαλώ, σεβαστείτε την αίθουσα. Κυρία Τσανάκα, παρακαλώ. Το δεύτερο που είναι αλήθεια και πρέπει να λέμε στους συμπολίτες μας, ότι κανείς από τους αρχικούς 300, οι οποίοι έγινε μετεκατάσταση στο στρατόπεδα Σιμακοπούλου, κανείς σήμερα δεν βρίσκεται από αυτούς τους 300. Και δεν χρειάζεται να αναλύσω τώρα γιατί δεν βρίσκεται. Και να γιατί λέμε ότι είναι προσωρινό κέντρο φιλοξενίας και ξέρετε πολύ καλά γιατί είναι προσωρινό και ξέρετε πολύ καλά γιατί αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν εκεί και ξέρετε πολύ καλά ότι κανένας από αυτούς δεν θέλει να μείνει στην χώρα μας. Και ότι η πλειοψηφία από τους 300 τους αρχικά είναι είτε στο εξωτερικό είτε έχουν επιστρέψει την χώρα τους. Κανείς από αυτούς δεν θέλει να μείνει στην χώρα μας. Και δεν θέλει όχι γιατί δεν μας αγαπάρουν, όχι γιατί δεν θεωρούν ότι δεν είμαστε οι άνθρωποι οι οποίοι τους σταθήκαμε. Ίσως θα το λένε και το παραδέχονται. Και μάλιστα όσοι ακούσουν το τι τραβάνε μέχρι να φτάσουν εδώ και τι τραβάνε κυρίως στην κειτονική χώρα την Τουρκία, ξέρουν πολύ καλά ποιοι είμαστε οι Έλληνες και τι τους έχουμε προσφέρει. Αλλά ξέρουν όμως ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εδώ οικονομική αυτή την οποία ζητάνε. Άρα ας λέμε κάποιες αλήθειες στον κόσμο και να μην λέμε τώρα πράγματα διαφορετικά από αυτά που συζητάμε μεταξύ μας. Διότι αγαπητέ κύριε Δήμαρχε με όλο τον σεβασμό απάντη σε όλους, εάν συνεχιστεί αυτή η λογική δεν έχει κανέναν νόημα να συναντιόμαστε για να αποφασίζουμε και να συζητάμε. Δεν θα συζητάμε φιλολογικά πλέον από εδώ και πέρα. Στις συναντήσεις μας. Σας ευχαριστώ πολύ. Θα πω δύο λόγια στον κύριο Βέρο να μας απαντήσει. Όχι, όχι, όχι. Παρακαλώ, παρακαλώ. Παρακαλώ, κύριε Βοιατζή. Πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ για το λόγο που μου δίνετε. Με αφορμή το ψήφισμα τώρα, κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτό, συζητάμε συνολικά για το θέμα το προσφυγικό και καλά κάνουμε. Ωστόσο, όμως, θα ήθελα να σημειώσω ότι έχουμε ένα πνεύμα ψηφίσματος, που θα μπορούσε κάποιος να πει περισσότερα ή λιγότερα να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Κυρίως, όμως, έχουμε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία συμπεριφορά συγκεκριμένη σε καμιά περίπτωση δεν ταιριάζει με το πνεύμα του ψηφίσματος. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, λοιπόν, είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί σύλλουγοι, οι οποίοι αναφέρθηκαν ότι υπογράφουν το κείμενο, να έχουν βγει και να έχουν μιλήσει ότι τους εκφράζει μεν το πνεύμα του ψηφίσματος, ωστόσο, όμως, συμπεριφορές οι οποίες έρχονται και βάζουν απέναντι τους πρόσφυγες και όχι μαζί με τους πρόσφυγες να διεκδικήσεις τη λύση του προβλήματος, πήραν τη θέση τους πίσω, πήραν την υπογραφή τους πίσω. Θα ήθελα να ρωτήσω κυρίως τους κατοίκους. Διαβάσαμε κύριε Πρόεδρε, αλλά εγώ καλοπρόεδρε θα θέλω να σας ρωτήσω. Όλοι αυτοί που έρχονται και σας χτυπάνε την πλάτη και σας λένε ότι είμαστε μαζί σας για να φύγουν οι πρόσφυγες, σας έχουν πει ότι συμφωνούν με το νόμο που λέει ότι απαγορεύεται να μετακινηθούν οι πρόσφυγες. Απαγορεύεται. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά από νόμο της ελληνικής κυβέρνησης και από νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λέει ότι οι πρόσφυγες θα παραμείνουν εκεί που είναι και δεν επιτρέπεται να κουνηθούν ρούπι αν δεν εγκριθεί αυτό από αυτό το νόμο. Άρα λοιπόν, όσο θα ισχύει αυτή η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδας, Τουρκίας, ότι οι πρόσφυγες θα είναι εγκλωβισμένοι σε κολαστήρια τύπου Μόριας όπου θα κέγονται, όπου θα τους πατάνε τα πεντάχρονα παιδιά τα φορτηγά, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημά σας και όσο δεν θα βάζετε στο στόχαστρο αυτή την κατάσταση, αυτούς τους νόμους που εγκλωβίζουν αυτές τις ψυχές στα στρατόπεδα, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Και όλοι αυτοί είτε καλοπροαίρετα είτε γιατί είναι υποκριτές, συμφωνούν με αυτό το νόμο. Συμφωνούν με το νόμο Ευρωπαϊκής Ένωσης που λέει ότι εδώ στην Ελλάδα θα εγκλωβίζονται αυτοί οι πρόσφυγες και θα απογορεύεται να μετακινηθούν. Γιατί δεν μου λέτε εσείς δεν διεκδικείτε αυτό το αυτονόητο, κόντρα σε αυτό το νόμο γιατί όσο ισχύει δεν γίνεται. Να πάρουν γρήγορα τα χαρτιά, να εξεταστούν γρήγορα υποθέσεις και να φύγουν. Μένετε όμως τη λογική ότι να φύγουν, να πάνε στο γείτονα δίπλα αλλά ξέρετε ότι εκεί οι ίδιες δυνάμεις που εδώ σας λένε να φύγουν, δεν τους θέλουμε, οι ίδιες δυνάμεις. Γιατί εκεί και οι ίδιες δυνάμεις είναι ίδιες με εδώ που λένε ότι αυτός ο νόμος που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας πρέπει να τον υπερητήσουμε. Άρα λοιπόν όσο θα παραμένει αυτή η συμφωνία και όσο η πολιτική και της συμπερινής κυβέρνησης θα αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες όχι σαν ψυχές αλλά σαν δεύτερης κατηγορίες πολίτες με τα καινούργια μέτρα τα σημερινά που αποφάσισε η κυβέρνηση ότι εντύνει την καταστολή και ότι δηλώνει ότι θα εφαρμόσει τους νόμους τους ευρωπαϊκούς δεν πρόκειται να λυθεί αυτό το πρόβλημα και σας κοροδεύουν όσοι σας λένε ότι παλεύουν για να φύγουν οι πρόσφυγες. Και ένα τελευταίο και να τελειώσουμε αυτό κύριε Πρόεδρε. Εδώ όσο θα συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, πράγμα για το οποίο κανείς δεν λέει, σήμερα βρίσκονται Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικοί σε 12 εμπόλεμες περιοχές, ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ. Κανείς δεν ακουμπάει αυτά τα ζητήματα που δημιουργούν το πρόβλημα και τα υπόλοιπα είναι όλα χτύπημα στην πλάτη για να δημιουργούν εντυπώσεις ότι υποτίθεται παλεύουν για τα λαϊκά συμφέροντα. Επιπλέον, όλες αυτές οι κινητοποιήσεις και τα προβλήματα που έχετε στο Περιγιάλη και όντως είναι οξημένα, στρέφουν την προσοχή του λαού σε ζητήματα τα οποία δεν έχουν σχέση με τον πραγματικό αντίπαλο ο οποίος είναι ίδιος και για τους πρόσφυγες και για μας. Όλα τα προβλήματα που βιώνετε εσείς στο Περιγιάλη, όλα τα προβλήματα που βιώνουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, είναι αυτή την ανελέητη ανάλγετη αντιλαϊκή πολιτική, είναι αυτή η πολιτική που κάνει και τους πρόσφυγες να βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση. Άρα, τους πρόσφυγες δεν τους βάζεις απέναντι, αλλά μαζί τους διεκδικεί σε αυτήν την κατεύθυνση να λυθεί το πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ. Κύριε Βογιατζή. Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ, παρακαλώ. Καθένας εδώ μέσα έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις του, κύριε Πρόεδρε. Σας ακούσαμε, σας σεβαστήκαμε. Πρέπει να σεβαστείτε και τις απόψεις κάποιων άλλων. Είναι απόψεις. Όλοι θα κριθούμε. Κύριε Ποτόγια, μην κάνετε διάλογο. Κύριε Βογιατζή. Να πάρω το λόγο. Ωραία. Λοιπόν, πριν συνεχίσω στο συγκεκριμένο θέλω μόνο να πω μια κουβέντα. Γιατί κάποιοι με ειρωνευτήκανε πριν για τη δήλωση που έκανα. Εγώ κατέβηκα επικεφαλής σε μια παράταξη. Κατέβηκα από ψήφιος δήμαρχος. Δέχτηκα απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις. Κάποιοι με ειρωνευτήκανε πριν για τη δήλωση που έκανα. Κατέβηκα απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις. Και μάλιστα, δέχτηκα και μια βόμβα στο αμάξι μου. Το οποίο κανείς άλλος εδώ μέσα δεν το δέχτηκε. Ούτε όλοι αριστεροί που μας το παίζουν είναι ήρωες εδώ πέρα. Οπότε, δεν νομίζω ότι έχει κανείς δικαίωμα να με ειρωνεύεται σε αυτή τη φάση. Πάρε το λόγο και πες τα αυτά. Λοιπόν, δέχτηκα μια βομβιστική επίθεση. Κυνδύνεψε η ζωή τη δικιά μου και του παιδιού μου. Και δεν δίνω σε κανέναν, σε παρακαλώ, το δικαίωμα να με ειρωνεύεται. Έδωσα αγώνα, όπως όλοι εδώ πέρα υποψήφει η δήμαρχη, σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, είπα να κάνω μια μετονομασία για να βοηθήσω να προχωρήσω αυτή τη διαδικασία χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα. Από την και πέρα θα συνεχίσω στο θέμα μία παρένθεσταν αυτή. Γιατί ειρωνευτήκαν κάποιοι ενδιάμεσα. Και δεν δέχομαι ειρωνίες. Όσο αφορά το θέμα που έθεσε ο Πρόεδρος του Πολιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο πάλι επί προσωπικό με ειρωνεύει ο κύριος Παπάς, που δεν πήγε στο Συμμακοπούλο του την Πέμπτη. Εμείς κύριε Παπά, είμαστε στο Συμμακοπούλο εδώ και πολλά χρόνια και ασχολούμαστε αυτό το θέμα. Δεν ασχολούμαστε μόνο όποτε έχει ψωμί. Εμείς προεκλογικά, είμαστε μοναδική παράταξη, είμαστε ξεκάθαρα ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα. Τώρα. Τώρα, όσο αφορά τις προτάσεις μας. Πρώτα απ' όλα, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό, όπως είπαν και οι προλαλλήσαντες, ότι πρέπει το θέμα αυτό να έρθει κάποια στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι είναι ο ίστατος δημοκρατικός θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης για την πόλη μας και πρέπει να συζητηθεί ανοιχτά, να τοποθετούν όλες οι παρατάξεις και να πάρθει μια απόφαση. Δεύτερον, υπάρχει ένα ψήφισμα 4-64-2016. Γιατί δεν εφαρμόζεται? Γιατί δεν εφαρμόζεται το ψήφισμα, το οποίο μιλάει και για προσωρινή διαμονή αυτών των προσφύγων, αθρομεταναστών, παράνομων μεταναστών, όπως θέλετε, πείτε τους, στην πόλη μας. Αυτό έχει ψηφιστεί από ένα προϋπάρχον δημοτικό συμβούλιο, το οποίο φαντάζομαι ήταν νόμιμο. Δεν είναι εφαρμογή αυτού του ψηφίσματος. Εδώ πρέπει να συζητήσουμε και για τις ευθύνες της που έχει η προηγούμενη δίκηση. Το πρόβλημα δεν ξεκινήσε τώρα, το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από το 2016. Πρέπει να δούμε για ποιο λόγο έγινε αποδεκτό αυτό το ζήτημα εδώ πέρα. Ξαφνικά ήρθανε στην άσπρη άμμο, μετά μετακομίσαν παρακάτω παραδίπλα και τελικά ήρθανε εντός του αστικού ιστού. Στο Παγέο όπως είπαν και οι προλαλλήσαντες δεν τους κάναν δεχθούς από την αρχή, τους διώξανε. Έγινε ένα παρόμοιο ψηφίσμα, είχε βγει τότε ένα παρόμοιο ψηφίσμα και φύγανε. Λοιπόν, και το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα που πρέπει να μας αφορά για το μέλλον και το δικό μας και των παιδιών μας είναι η κετοποίηση. Εκεί πέρα είναι το πιο επικίνδυνο σημείο που μπορεί να γίνει. Αυτή τη στιγμή είναι μια κετοποίηση, να κετοποιηθεί η περιοχή και αύριο μεθαύριο από εκεί να βγαίνουν οι τζιχαντιστές, όπως και στο Παρίσι που υπάρχουν τα κέτο των μουσουλμάνων με τους φανατικούς μουσουλμάνους ιερείς που τους θυμιούν στον τζιχαντισμό. Πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση, να μετακινηθούν αλλούν, δεν ξέρω τι θα κάνει. Εγώ πάντως σε κάθε περίπτωση για να το ξεκαθαρίσω, η άποψή μου είναι ξεκάθαρη, πρέπει ο δήμαρχος να αναλάβει πρωτοβουλίες. Δεν μπορεί καμία παράταξη ένα τόσο σοβαρό θέμα να το προωθήσει, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ο δήμαρχος και να δείξει στην κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένος να δώσει λύσεις. Αυτά. Κύριε Πρόεδρε, γιατί το προσωπικό κάποτε θα με αφήσει και εμένα να μιλήσει. Να ολοκληρώσουμε γιατί πιθανώς θα ακούσουμε και άλλα κυρία Τσανάκα. Θα ήθελα να ολοκληρώσουμε. Θα ήθελα να ολοκληρώσουμε κυρία Τσανάκα. Κύριε Πετρόπουλε, σας ακούμε. Κύριε Πρόεδρε, έχω την αίσθηση και ας μου επιτραπεί αυτή η φράση, ότι αυτή τη στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο καβάλασε ενδεχομένους και με τη δική σας την ανοχή ή με τη δική σας εμπεστησία να πέφτει στην παγίδα να συζητήσει ένα ζήτημα για το οποίο δεν ήμασταν ούτε έτοιμοι, ούτε προετοιμασμένοι, αλλά ήμασταν πάντοτε ευαισθητοποιημένοι, διότι αγγίζει την πόλη της Καβάλας, αγγίζει τους συμπολίτες. Το θέμα ήρθε σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, με τη μορφή μιας επιστολής παύλα παρέμβασης, την οποία κατέθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου του Περικαλείου, για να ενημερώσει για κάποια πράγματα. Τι έζητε, κύριε Πρόεδρε. Και σήμερα, αξιότητε κύριε Πρόεδρε, ερχόμαστε να πούμε επί της ουσίας, να κουβεντιάσουμε το πρόβλημα αυτό ενώ έχει ζητήσει και ο συναδελφός του κ. Ξανδόπουρος, αλλά και ενδεχομένως κάποιοι άλλοι συναδελφοί, το θέμα αυτό να μπει ως βασικό σήτημα σε μια έκτακτη συναιδρίας. Και ξέρετε γιατί σας το λέω και κατά λίγο, ότι αυτά τα οποία έχουν υποθεί την τελευταία ώρα, να είστε βέβαιος ότι θα ξαναυποθούν και στην επόμενη συναδρίαση, όποτε αυτή και γίνει. Με συγχωρείτε για την παρέμβαση την οποία έκανα, αλλά το θεώρησα φρόνιμο και σκόπιμο, διότι κάνουμε έναν κύκλο και αύριο μεθαύριο, ως ποδηλατοδρόμοι, θα ξανακάνουμε τον ίδιο κύκλο. Ευχαριστώ. Η ζωή μας κύκλους κάνει γενικά, κύριε Πέτρο, όπως καταλάβατε, σας καταλαβαίνω και σέβομαι την άποψή σας, αλλά έχει το δικαίωμα ο κάθε πολίτης και ο κάθε σύλλογος να κάνει μια τοποθέτηση. Αυτό και κάναμε με το σύλλογο του Περιγιαλίου, τους δώσαμε το βήμα, δεχθήκαμε μία επιστολή και τοποθετήστε όλοι σας. Πρώτα απ' όλα ο κύριος Δήμαρχος σας ενημέρωσε, για ποιες ενέργειες έχει κάνει, ποιες επικοινωνίες έχει κάνει. Δυστυχώς υποχρεούμε να σας δώσω το λόγο και το λέω το δυστυχώς με βάση... και το λέω το δυστυχώς σε ισαγωγικά με βάση τοποθέτησής σας. Αλίμονο αν δεν σας δώσω το λόγο, κύριε Ατσανάκα. Σε ισαγωγικά ήταν. Να ακούσουμε τον κ. Ξανθόπουλο και μετά ο λόγος στην κ. Ατσανάκα. Κύριε Πρόεδρε, όλη αυτήν την εβομάδα που έχει διαρρεύσει από την περασμένη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία κατατέθηκε το έτοιμά μου με τις 120 αρχικές υπογραφές για σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου και συμβουλίου κοινότητας, δέχομαι μια επίθεση από την πλειοψηφία των μέσων μαζικής επικοινωνίας με χαρακτηρισμούς του τύπου ακραίως, το κάνει για προβολή, οι εκλογές γίναν πριν από τρεις μήνες αλλά γίνουν σε τέσσερα χρόνια, το κάνει για προβολή, για δημοσιότητα και χαίρομαι που σήμερα σε αυτή την αίθουσα κατέστησα φαίες από πού αυτές οι φήμες βγαίνουν στον τύπο. Έγινε σαφές, πέσανε οι μάσκες. Και αυτό για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό και είναι το πρώτο στοιχείο. Τι έκανα λοιπόν εγώ. Πάρα πολύ σωστά αναρωτηθήκαμε όλοι ότι έγινε μια συνάντηση και ο κύριος Βέρος τον επικεφαλεί στον Παρτάξον υπό τον κύριο δήμαρχο στην οποία συζητήθηκαν κάποια πράγματα και πάρτηκαν αποφάσεις. Μα με συγχωρείτε πολύ. Εάν θα αναρωτηθώ και εγώ είναι να συνενδριάζουμε, να συζητούμε, να συμφωνούμε και αυτά να μην εκταλούνται τότε για ποιο λόγο μαζευόμαστε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε συζητήθηκα. Και εξηγώ. Νομικές διοικητικές ενέργειες δεν μπορούσαμε να τις κάνουμε. Κύριε Πρόεδρε. Λέει ο δήμαρχος δεν είναι τελειωμένοι από το κτηματολόγιο ακόμα αλλά δεν ήταν μόνο αυτές. Διευρυμμένη μάλιστα σύσκεψη με τους περιφερειακούς συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο τους φορείς, τους εμπορικούς σύλλογους, όλους τους ενδιαφέροντους φορείς. Εάν το πρώτο δεν μπορούσε να γίνει, μπορούσε να γίνει το δεύτερο. Μα ούτε το δεύτερο έγινε. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά εγώ προσωπικά άκουγα ότι ξέρετε οι καβαλιώτες δεν συμφωνούν, είναι 100 υπογραφές, δεν μαζεύονται 100 υπογραφές. Ε, λοιπόν, σας απέδειξα και το λέω με μεγάλη δόση εγωισμού ότι μέχρι ο λογικός θα το σκεφτεί, ο τρελός περάσει απέναντι και δε θέλει να έρθει μια κατέρα στη συγκεκριμένη έτηση. Με σκοπό τι? Να διευκολύνει την διοίκηση. Απόλυτα να διευκολύνει την διοίκηση. Διότι αυτό το οποίο από τη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας προέκυψε, είναι η ενημέρωση που έχει για το θέμα αυτό και μια εκτίμηση προσωπική, ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες σαν τις πέντες, προφανώς τον διευκολύνουν στο χειρισμό. Δεν του δημιουργούν πρόβλημα, τον διευκολύνουν και αν αυτό επαναληφθεί, που θα επαναληφθεί, είτε μπει ο δήμαρχος μπροστά, είτε όχι, σας το αναφέρω εδώ μπροστά για να μην λέτε κάποιοι ότι σας ευδιδίασα πάλι, θα επαναληφθεί και δεν επαναληφθεί μόνο γιατί θα κυνητοποιηθούν οι κάτοικοι του Περιαλίου, γιατί σκοπεύω αυτό να το διαχείσω πλέον σε όλη την πόλη, σε όλες τις γειτονιές, αλλά να έρθω λίγο στα γεγονότα. Ένα λοιπόν στοιχείο το οποίο με έκανε να κυνητοποιηθώ ήταν αυτό. Ότι περνούσαν οι μέρες και δεν γινόταν τίποτα. Από αυτά που συζητήσαμε και συμφωνήσαμε. Και από κει και πέρα αποφάσισα να κάνω συγκεκριμένες ενέργειες. Η επίκληση και η αναφορά σε μικροπαραβατικότητα, να μην τη λέτε εδώ, πάτε εκεί, στις παλιές εργατικές κατοικίες. Ή πάτε στον Υπουργό, γιατί και αυτός αναφέρθηκε σε μικροπαραβατικότητα. Ο Υπουργέ, όταν την περασμένη Δευτέρα το βράδυ ήμουνα εκεί στις παλιές εργατικές κατοικίες, συνειδητοποίησα μετά από κάποια ώρα ότι μιλούσα με χαμηλόφωνα. Και ο Ψιτακίδης είναι εδώ. Μπορεί να του πει δε δώσει, γιατί στην αυλή του γινόταν αυτή η κουβέντα. Και τους ρώτησα τους άνθρωποι, λέω ρε παιδιά, γιατί μιλάμε χαμηλόφωνα. Συμβαίνει κάτι. Στο μεταξύ, μέσα στις παλιές εργατικές κατοικίες, οι πρόσφυγες πηγαινοέρχονταν για να κάνουν τις διάφορες δουλειές τους. Απάντηση. Κύριε Ξανθόπουλη, εσείς θα φύγετε από εδώ. Εσείς δεν μένετε εδώ. Έχουμε τέσσερα χρόνια να κοιμηθούμε, μου είπανε. Αν είναι υπερβολή, επικαλούμε την μπαρτυρία του κυρίου Μιστακίδη. Και όχι μόνο αυτό, κύριε Πρόεδρε, ο Πρόεδρος του Δημιουργικού Συλλογοκαβάλλας, έκανε μια δημόσια αναφορά. Η δημόσια αναφορά είχε να κάνει με ένα γεγονός, το οποίο γεγονός, εισαγωγικά το βάζω, τοποθετεί ότι κάποιο παιδί φιλοξανήθηκε εκεί. Αυτά για όλους εσάς είναι μικροπαραβατικότητα, με συγχωρείται πολύ. Για μένα δεν είναι. Και αν εσείς το βλέπετε έτσι, προσωπικά διαφωνώ. Διαφωνώ απόλυτα. Και επαναλαμβάνω στην κουβέντα που έγινε εκεί, γιατί αποφάζει το Δημοτικό Συμβουλή ή παίρνει για να εφαρμόζεται, ή παίρνει γιατί δεν έχουμε τίποτα όλο να κάνουμε για να γεμίσουμε την ώρα μας. Όταν λέμε εκτός του αστικού ιστού, δεν εννοούμε πάρτους και πάντως στην Άγια Λουκά. Εκτός αστικού ιστού, όπως ορίζει το αστικό ιστος. Και είπα στον Υπουργό, τώρα Σαββάτο, όταν τελειώσεις τα ραντεβού σου από εδώ, πάμε μαζί στη Βιγανική περιοχή, να σου δείξω πόσα βιομηχανοστάσια θέλεις άδεια και να. Να τα νικιάσει ποιος, το Υπουργείο Μεταναστροφικής Πολιτικής, οι ΔΩΜ, οι ΜΚΟΥ, το Υπουργείο Άμινας, δεν ξέρω. Το θέμα δεν αφορά εμένα, εγώ είναι Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλλας. Να πάμε εκεί να σου το δείξω και μάλιστα του είπα το εξής, ότι 350 κεντές πρόβλημα στα νησιά θα φύγουν, ωραία. Μετακίνησε πρώτα τους υπόλοιπους που θα πάνε στην υπόλοιπη χώρα και αυτούς που θα έρθουν στην Καβάλλα μετακίνησε τους τελευταίους. Για να έχεις το χρόνο αφού βρεις το βιομηχανοστάσιο να το ετοιμάσεις, διότι ανέφερε ο ίδιος. Νερό, ρεύμα, το ετοιμάσουμε μια δονή για φαγητό και τελειώσαμε. Και μετά πήγαινε αυτούς 350 κεντές. Διότι οι κάτοικοι του Μπεριαλείου είναι σαφέστατα ενοχλημένοι κύριε Πρόεδρε. Έχει ραγεί η καθημερινότητά τους. Και από εκεί και πέρα είπατε κάτι ακόμα. Εμείς θα κάνουμε υπομονή. Για να τιμάσετε κι άλλους χώρους στην ΠΠΕ και να μεταφέρετε κι αυτούς τους ανθρώπους εκεί. Γιατί οι αποφάσεις του Μποτικού Συμβουλίου είναι αυτές, εκτός αστικού ιστού. Πάτε μια απόφαση και αλλάξτε την. Αφού δεν σας αρέσει αυτή η απόφαση. Ή δύο μάλλον αποφάσεις, αν δεν κάνω λάθος. Πάτε την και αλλάξτε την. Είναι τόσο απλό. Και αν στον Καραδόμιλλο, όπως λέει ο Βαγγέννης ο Βασκέκ, έχει απόλυτα δίκιο, έγινε αυτό. Στη δράμα οι πρόσφυγες, δηλαδή στην περιοχή της περιοχής κύριε Πρόεδρε, είναι στον δρόμο προς την Προσθουζάντη. Είναι πολύ μακριά από την πόλη της Καβάλλας. Και γι' αυτό δεν υπάρχει κανένα νούτσο ανόχληση στην τοπική κοινωνία. Γι' αυτό είναι ακριβώς το λόγο. Πήρα αυτή την πρωτοβουλία, κατέφερα το συγκεκριμένο έτοιμα στη Γραμματεία, δεν το αξιοποίησε δυστυχώς το Προεδρείο, για να προκαλέσει αυτή τη συζήτηση. Η σύζηση έστω σήμερα γίνεται καθυστερημένα, δεν πειράζει. Έχει και αυτό τη σημασία του. Υπό το βάρος αυτό που έγιναν χθες στη Μόρεια, ας τα συνεκτιμήσουμε και αυτά. Ο Καδές απ' το δικό του μετερίζει, όπως το αντιλαμβάνεται, και ελπίζω το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλλας να ενεργοποιηθεί. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για δυό λεπτά, για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Γιατί από συναδέλφους εδώ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αριστερής ή δίθεν αριστερής ιδεολογίας γίνεται μια προσπάθεια να μετατοπίσουν το βάρος του προβλήματος και να μας πούν ότι ξέρετε αυτά τα οποία λέτε εδώ είναι γιατί δεν θέλετε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν το θέμα του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Δύο φορές το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας έχει πάρει απόφαση και έχει πει ότι είναι αντίθετο με την μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ένα το κρατούμενο. Γιατί το είπε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί είναι εναντίον της φιλοξενείας των προσφύγων και των μεταναστών. Όχι φυσικά, το είπε διότι αφενός το στρατόπεδο Ασημακοπούλου διαχρονικά από πολλές διοικίες του Δήμου Καβάλας ήταν στόχος να αξιοποιηθεί με τον τρόπο που ο Καθένας είχε στο μυαλό του να αξιοποιηθεί, μητροπολιτικά, πάρκα κλπ. Και το δεύτερο, ότι έγινε μια επέκτεση ενός και δύου πόλεου σε εκείνη την περιοχή η οποία με τις παρούσες συνθήκες είναι ανεφαντικημένη. Για αυτούς και κυρίως τους λόγους, γιατί καταλαβαίνετε ότι καμιά αξιοποίηση του Ασημακοπούλου δεν μπορεί να γίνει εφόσον υπάρχει το κέντρο φιλοξενείας εκεί πέρα μέσα, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας είπε όχι μόνιμη εγκατάσταση στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Και ακούστε συναδελφοί, κάποιοι προσπαθούν να παραποιήσουν αυτήν εδώ τη θέση και να πούνε, ακούσαμε χαρακτηρισμούς διάφορους εμείς που υποστηρίξαμε αυτήν την άποψη, ότι οι φασίστες ή έτσι ή αλλιώς δεν θέλουν τους μετανάστες και λοιπά, οι ανθρωπιστές από εκεί και επί ούσης που δεν είμαστε ανθρωπιστές από εδώ. Δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το πρόβλημα δεν είναι αν ο νομός Καβάλας, ο νομός Καβάλας συναδελφοί, μασί αυτό που λέω φιλοξενήσει χίλιους, χίλιους πεντακόσους ή δύο χιλιάδες πρόσφυγες. Αυτό το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας λέει ναι, αντιστοιχούν στο νομό Καβάλας χίλιοι πρόσφυγες, δυο χιλιάδες πρόσφυγοι, πρόσφυγες να βρεθεί τόπος μέσα στα όρια του νομού Καβάλας και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αγαπητέ Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, συνεχώς εμπλέκεται ο Δήμος της Καβάλας και μόνο ο Δήμος Καβάλας σε αυτήν όλη την προσπάθεια η οποία γίνεται για την εξεύρεση ενός χώρου. Γιατί μόνο ο Δήμος Καβάλας, δεν υπάρχουν άλλοι δήμοι. Ο νομός Καβάλας πρέπει να είναι ενδιαφερική, είναι ευκαιρία, αγαπητέ Πρόεδρε, που ανέλαβε ο Περιεφεριάρχης να υποδείξει χώρο για να γίνει το κέντρο υποδοχής, να λύσουμε μια και καλή το θέμα. Αλλά πώς θα λύσουμε μια και καλή το θέμα, συνάδελφοι, όταν εκεί πέρα μέσα έχουν γίνει επενδύσεις σε εκατομμυρίων ευρώ, όταν εκεί πέρα μέσα έχουν ξοδευτεί πράγματα και θάματα, όταν εκεί μέσα συνεχώς δημιουργούνται εγκαταστάσεις, μετα με αριστεροί και δύθεν αριστεροί συνάδελφοι. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας έχει πει, όχι στη μόνιμη εγκατάσταση στο στρατόπεδο Σιμακοπούλου, 2.000 πρόσφυγες, 2.000 πρόσφυγες, είπα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, κύριε Βέρο, κατά πλειοψηφία, τι να κάνουμε, συγχωρέστε με, δεν θα σας στείξουμε. Λοιπόν, 2.000 πρόσφυγες να βρεθεί χώρο στο νομό Καβάλας για να γίνει το κέντρο υποδοχής, όπως είναι που είναι έξω στον περιφερειακό των Σερών, ένα μεγάλο κέντρο υποδοχής, το ίδιο ακριβώς να γίνει στην Καβάλα. Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι οποίοι έρχονται και μας λένε διάφορα θέματα για το στρατόπεδο Σιμακοπούλου. Όχι στο στρατόπεδο Σιμακοπούλου, δεν το καταλαβαίνετε αυτό συνάδελφοι, τι προσπαθείτε, να σας σκοτήσετε την αλήθεια, να μας πείτε τους καημένους τους έτσι και τους αλλιώς, τι να μας δείξετε, να μας τσιμπίσετε, να μας κεντρίσετε τα ανθρω Θα γίνετε και όλοι εσείς. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, όλη η προσπάθεια, η οποία πρέπει να γίνει, είναι σ' αυτό το πλαίσιο, ανέλαβε η περιφέρεια, να βρει χώρο, να βρει χώρο η περιφέρεια και να γίνει η μετεγκατάσταση στον Μόνιμο Κέντρο, καίση είναι και Μόνιμο Κέντρο Υποδοχής στο νομό Καβάλα, και να φύγουν οι εγκαταστάσεις αυτές από το στρατόπεδο Σιμακοπούλου. Να αποδοθεί το Σιμακοπούλου στο λαό της Καβάλα και στο για όραμα τα είχε. Ευχαριστώ πολύ. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι, θα είμαι τηλεγραφική. 23 Φεβρουαρίου 2016 με επισκέπτεται στο γραφείο μου ο αστυνομικός διευθυντής μαζί με τον λιμενάρχη. Είναι Τετάρτη, έρχεται το πλοίο από τη Μητυλίνη και φέρνει τους πρώτους 650 που θα μείνουν εδώ. Γιατί... Όχι, περίμενε λίγο. Μέχρι τότε έρχονταν και φεύγαν, περνούσαν από εδώ. Μου έρχεται λοιπόν τώρα... Από σένα δεν το περίμενα αυτό, φίλε. Από σένα δεν το περίμενα. Λοιπόν, υπάρχει διαταγή ανάσχεσης της ροής. Γιατί ξέρετε, η αστυνομία δεν κάνει τίποτε χωρίς διαταγή. Ούτε και το λιμεναρχείο. Από την κεντρική διοίκηση λοιπόν από κάτω ήρθε διαταγή ανάσχεσης της ροής των προσφύγων. Πού θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι? Μέσα στο λιμάνι, μιλάτε. Στο λιμάνι, λέω. Εδώ, το λιμάνι της Καβάλας. Τι είμαστε εμείς, η επιβατική ζώνη του Πειραιά, που δεν τη βλέπει κανένας. Η καρδιά της πόλης είναι το λιμάνι. Αυτήν την εντολή έχουμε, δήμαρχε, και σε προειδοποιούμε. Αφού ήταν το λιμάνι, προσπάθησα τουλάχιστο να τους πάω στο Φίλιππος Β. Κλειδωμένες οι πόρτες στο Φίλιππος Β. Εγώ αυτούς τους ανθρώπους κάπου έπρεπε να τους συμμαζέψω. Αντί να τους έχω να γυρίζουν μέσα στην πόλη. Γιατί σε δύο μέρες έρχονταν άλλοι 650. Αν θυμάστε, δυό φορές τη βδομάδα τα βαππόρια φέρναν κόσμο από τα νησιά. Τους βάζουμε προσωρινά μέσα στο κολυμβητήριο. Για μία μέρα, δήμαρχε, μου λέει ο αστυνομικός διευθυντής. Στις τρεις μέρες επάνω, ευτυχώς το κολυμβητήριο είχε μετρητές. Μέτρησα τα διοξίδια. Εκεί μέσα είχα μωρά παιδιά κλειδισμένα και εγκαστρωμένες γυναίκες. Βγάζουμε λοιπόν έξω τον πληθυσμό και λέω ορίστε, πάρτε τους και φύγετε. Δεν ήταν οι 100 άνθρωποι που ήταν στην Ελευθερούπολη που τους αναφέρετε σαν παράδειγμα. Ήταν πια 1300. Εάν εσείς νομίζετε 1300 άτομα είναι ένα μεγάλο χωριό. Λοιπόν, ξεκινούν μερικοί να φύγουν με τα πόδια. Και τα περιπολικά τους μαζεύουν από τον δρόμο και τους φέρνουν πίσω. Και τότε κάνουμε εκείνη την έκτακτη σύσκεψη. Όλοι οι φορείς και με τη βοήθεια του συγχωρεμένου του προκόπιου, πίθουν με το εμπορικό επιμελητήριο να δώσει το συνεδριακό. Το συνεδριακό δόθηκε με προθεσμία μέχρι 30 Μαρτίου. Το θυμάμαι σαν τώρα. Εγώ υπέγραψα το χαρτί. Κανένας δεν έπαιρνε την ευθύνη. Σε μια προσπάθεια να δώσω στο κράτος το ελληνικό, το χρόνο που χρειαζόταν, να δει πώς θα το αντιμετωπίσει αυτό το θέμα. Τρία χρόνια μετά δεν έχει πάρει ακόμη. Κανένα σχέδιο δεν υπάρχει. Καμία απόφαση δεν υπάρχει. Πώς θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Στις 15 Μαρτίου κατεβαίνω στο γραφείο του Βίτσα. Του δείχνω το χαρτί. Του λέω εγώ 30 Μαρτίου, κύριε Υπουργέ, θα τους βγάλω έξω. Κάντε ό,τι καταλαβαίνετε από εκεί και πίτα. Τίποτε δεν έγινε. Παρ' όλα αυτά, όταν τους έβγαλα, η αστυνομία κατάφερε να τους πείσει να μπουν μέσα στα λεωφορία για να πάνε μέχρι την άσπρια άμμο. Στην οποία ήρθαν σκηνές από το γαλλικό ερυθρό σταυρό και τους βάλαν μέσα. Κάνουμε συσκέψεις εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έρχεται καλοκαίρι, κρίμα είναι οι άνθρωποι, να μη μείνουν στη βροχή και στο κρύο μέσα στις σκηνές, είχαν βέβαια αρχίσει να καίν και τα πρώτα ελαστικά, αν θυμάστε, που τα βρήκαν και τα κουβαλήσαν και τα βάλαν φωτιά. Και ήρθαν εδώ, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκεί στην πόρτα, που είναι τώρα ο Αριστείδης, ήταν οι αλιλάγγοι, οι οποίοι ήρθαν και πατήσαν ποδάρι εδώ μέσα. Τι απάνθρωποι είμαστε εμείς, που κρατάμε τον κόσμο μέσα στη βροχή και το κρύο. Και παίρνουμε τότε την απόφαση έξι μήνες προσωρινά, δίνοντας πάλι τον χρόνο στην κεντρική διοίκηση, να βρει τρόπο τι θα τους κάνει. Εμένα μου λες. Από τότε έχουμε πάρει, δεν είναι δύο οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι τρεις, κύριε Πρόεδρε. Και την τελευταία την πήραμε μέσα στο 19. Μετά από τις εκλογές, πήραμε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι τρεις οι αποφάσεις. Μας γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους. Μην έχετε καμία αμφιβολία. Για αυτό, κύριε Δήμαρχε, σας λέω. Το θέμα φτάνει τόσο ο Δήμος Καβάλλας. Έκανε εκείνο που έπρεπε να κάνει. Έκανε το καθήκον του και στην ανθρωπότητα και είμαστε εντάξει και με τη συνείδησή μας και με όλα. Τα λεφτά δεν τα είδαμε ακόμα. Λοιπόν, δεν μιλάω για τα λεφτά. Αλλά τώρα πια πρέπει να το πάρει στις πλάτες της η Περιφερία. Σε αυτούς δεν απευθύνθηκε ο υπουργός ο κύριος Χρυσοχοίδης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποφασίσει η Περιφέρεια, που μπορεί να αποφασίσει για περισσότερους του ενός Δήμου, ενώ εμείς μόνο για τον εαυτό μας μπορούμε να αποφασίσουμε. Για κανέναν άλλο. Και για αυτό το θέμα τρεις αποφάσεις πανωμοιότυπες μέσα σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο. Καταρχήν άκουσα την κυρία Τσανάκ αυτά που είπε και αυτή είναι η πραγματικότητα. Δηλαδή ο ανθρωπισμός της προηγούμενης διοίκησης αλλά και του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου είχε ως αποτέλεσμα το να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες μέσα στο στρατόπεδο. Όμως επειδή άκουσα διάφορα εδώ, όχι να πούμε, προτάσεις τις οποίες να κατεύουμε θέσεις, να τις συζητήσουμε, ούτως ώστε να μπορέσουμε μετά να αποτρέψουμε την είσοδο να έρθουν οι πρόσφυγες, άκουσα ότι δεν έχουμε κάνει καμία ενέργεια. Θέλω λοιπόν να πω αυτό που είπε η κυρία Τσανάκα. Υπάρχουν τρεις αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου όπου εκεί λέμε τι θα κάνουμε, τι προτείνουμε. Τα οποία όπως φυσικά, είπε και η κυρία Τσανάκα, τίποτα δεν εισακούστηκε. Είναι καλό να λέμε ωραία λόγια αλλά να φτάσουμε επί του πρακτέου. Και ένας δήμαρχος πρέπει να είναι επί του πρακτέου. Το να λέμε, κύριε Εξανθόπουλε που λέτε τόσα ωραία πράγματα, πού ήσασταν όταν ξεκίνησαν οι κατασκευές μέσα στο στρατόπεδο. Το Μάρτιο, πού ήσασταν. Απευθύνομαι διότι λέτε διάφορα. Σας λέω λοιπόν, δεν ήρθα στο Σάββατο διότι έπρεπε να ήταν... Κύριε Εξανθόπουλε παρακαλώ, κύριε Εξανθόπουλε. Διότι κύριε Εξανθόπουλε έπρεπε να ήταν όλοι οι αρχηγοί των παρατάξων και όχι εσείς. Και ποιος σας είπε εσάς ότι εσείς αντιπροσωπεύετε το στρατόπεδο. Είπαμε την κυρία Τσανάκα, είπαμε τον κύριο Παπά. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ κύριε. Κύριε Εξανθόπουλε παρακαλώ, κύριε Εξανθόπουλε. Δεν σας είδα, εγώ δεν σας είδα όμως να πηγαίνετε στο στρατόπεδο όταν άρχισαν ή όταν άρχισαν ή τώρα έρχεστε και κάνετε. Λοιπόν, σας παρακαλώ. Κύριε Εξανθόπουλε δεν έχετε τον λόγο. Κύριε Εξανθόπουλε δεν έχετε τον λόγο, παρακαλώ. Κύριε Εξανθόπουλε δεν έχετε τον λόγο, παρακαλώ. Παρακαλώ κύριε Εξανθόπουλε. Όπως σας ακούσαμε θα ακούσατε τον κύριο Δήμαρχο. Όχι, δεν σας δίνω τον λόγο. Έχει τον λόγο ο κύριος. Σας παρακαλώ κύριε Εξανθόπουλε. Απευθύνομαι διότι εσείς εδώ λέτε τα λόγια τα ωραία. Είναι ωραία να λέτε ωραία λόγια. Κύριε Εξανθόπουλε, όπως σας ακούσαμε και σεβαστήκαμε όσα είπατε και από σας αλλά και από όλους προλαλήσατες, έχετε την υποχρέωση τουλάχιστον να ακούσετε τι έχει να πει ο δήμαρχος και κατόπιν θα δούμε αν θα έχετε τον λόγο. Παρακαλώ κύριε Δήμαρχε. Λοιπόν, για να είμαστε πραγματιστές και είναι ωραίο να λέμε ωραία λόγια αλλά αυτή τη στιγμή οι δομές, μέσα οι κατασκευές όλες έχουν σχεδόν τελειώσει. Για πείτε μου εσείς, όσοι λένε τα ωραία λόγια, τι θα κάνατε αν ήσασταν κυβέρνηση και είχατε έτοιμες κατασκευές. Δεν θα τους φέρνατε. Όχι, πείτε μου σας παρακαλώ γιατί θέλω να υπάρχει μια ρεαλιστική άποψη. Το να λέμε ότι όχι θα πάρουμε απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο και δεν θα τους φέρουμε εδώ με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά λέμε ψέματα στον εαυτό μας. Προσπάθειά μας λοιπόν από εδώ και πέρα είναι ακριβώς να φύγει η δομή κάποια στιγμή να αρχίσουν να φεύγουν. Και για να σας πω κύριε Παπά, εγώ εμπιστεύομαι πλέον τον νέο υπουργό και ξέρετε γιατί τον εμπιστεύομαι. Γιατί έχει αποδείξει τον τελευταίο καιρό ότι έχει αποφασιστικότητα. Δεν κάνω σπέκουλα σε κανέναν. Αυτό που έδειξε τον τελευταίο καιρό είναι αποφασιστικότητα. Δεν ξέρω αν διαβάσατε τι μέτρα θα παρθούνε πλέον για τους πρόσφυγες ότι γρήγορα θα τους προωθούνε. Εύχομαι λοιπόν, με συγχωρείτε που απλώς... Ο ίδιος μάνας δεν διαβάζει. Εντάξει, δεν διαβάζει, ναι. Άρα λοιπόν το μέλημα της δημοτικής αρχής και όλων μας είναι πλέον διότι, εντάξει, δεν κάναμε τους φορείς, αλλά όλοι οι βουλευτές έχουν ενημερωθεί και έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος. Πείτε μου σας παρακαλώ, υπάρχει καλύτερο από το να τοποθετηθούν οι ίδιοι οι βουλευτές επάνω στο θέμα. Υπάρχει κάποιος φορέας που δεν το ξέρει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει το πρόβλημα. Να μου πείτε ότι τα ψηφίσματα που έχουμε, το ψήφισμα των κατοίκων, να το ψηφίσουμε και να το ξαναστείλουμε, έχω στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με βάση τα ψηφίσματα των προηγουμένων δημοτικών συμβουλίων. Έχω στείλει επιστολές και στους υπουργούς, και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στον κ. Χρυσοχοίδη. Λοιπόν, το να βρισκόμαστε και να λέμε «Α, τι ωραία τα είπαμε» και να ξεγελάμε τον κόσμο και να λέμε «Κοιτάξτε σύλλογε, εμείς πήραμε ψήφισμα». Δεν είναι όμως το ψήφισμα, η σκοπός έχει να έχουμε και αποτέλεσμα. Με συγχωρείτε πάρα πολύ για τον τόνο της φωνής μου, αλλά δεν μπορώ να ακούω συνέχεια ότι θα πάρουμε ψήφισμα και αν πάρουμε το ψήφισμα, τελείωσε το θέμα. Το θέμα τελειώνει όταν πλέον λυθεί, τότε λύνεται το θέμα. Λοιπόν, έχουμε αλοκληρώσει. Κύριε Ξανθόπουλε, ένα λεπτό. Αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος που ήμουν εγώ τότε. Ο Κύριε Πρόεδρος τότε, κατά εντολή της Δημάρχου, εκτελούσα ως Πρόεδρος ΔΕΙΑΚ όλα τα άργα υποδομής σε ύδρευση-αποχέτευση, χρεώνοντας την επιχείρηση, χρήματα τα οποία δεν πάρτηκαν ακόμα πίσω, όπως και άλλα του Δήμο Καβάλλας, αφενός στο εκθεσιακό, αφετέρου στα ασπραχώματα και τρίτον στο στρατόπουδα Σιβακοπούλου. Γιατί ακριβώς φάγαμε το χάπι του προσωρινού. Σε ό,τι αφορά λοιπόν το πού ήταν ο Ξανθόπουλος, ο Κύριος Δήμαρχος, προφανώς για τη διάλειπη, δεν με παρατήρησε πού ήμουν εγώ. Αλλά, αλλά, το Σάββατο είναι δημόσιο του Δημάρχου. Δεν μπορούν να έρθουν άλλοι πρόσφυγες στο υπόλοιπο τμήμα του στρατοπέδου. Εάν αυτά τα οποία λέει σήμερα έχουν καμία σχέση με το δεν μπορούν να έρθουν άλλοι πρόσφυγες στο υπόλοιπο τμήμα του στρατοπέδου, ας αναρωτηθούν οι κάδικοι του Περιγιαλίου. Ποιος από τους δύο είναι αυτός που κάνει παιχνίδι και σπέκουλο με το θέμα αυτό. Ας ασοβαρευτούμε λίγο σε αυτή την αίθουσα. Χαίρομαι που τα βάζετε μαζί μου, κύριε Δήμαρχε. Χαίρομαι που τα βάζετε μαζί μου. Και χαίρομαι που πέφτουν οι μάσκες. Χαίρομαι που κοκκινίζετε. Μ' αρέσατε. Δεν ξέρετε να διαβάζετε και επειδή δεν ξέρετε να διαβάζετε θα παρεμειρεύετε όπως θέλετε. Όλοι νομίζω καταλάβαμε σε αυτή την αίθουσα ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτή την κατάσταση. Αλλά απλά να κάνουμε δηλώσεις προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε αυτή την άσχημη κατάσταση για όλους μας, για όλη την Καβάλα, για όλη την Ελλάδα, νομίζω πως είναι το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε. Αν απευθύνομαι σε όλους. Σας παρακαλώ λοιπόν, μας αφορά όλους να έχουμε μια ενιαία στάση, γιατί μόνο έχοντας μια ενιαία στάση ως Δημοτικό Συμβούλιο και ως Καβάλα μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία μας. Λοιπόν παρακαλώ να το αποθετηθείτε στο ψήφισμα του συλλόγου και αν το ψηφίζετε ως παρατάξεις. Κυρία Τσανακά, σας έχει διανεμηθεί. Να σας το ξαναδιαβάσω. Το έχω διαβάσει ήδη νομίζω. Το κύριο σημείο είναι ότι αναγνωρίζει ο Σύλλογος, σας λέω μια περίληψη, αναγνωρίζοντας το μεγάλο αυτό πρόβλημα ο Σύλλογος, οι Σύλλογοι, αναγνωρίοντας το δικαίωμα της Κυβέρνησης να αποφασίζει αλλά όχι να διατάζει, μη θέλοντας να επαναληφθεί μια κατάσταση που υπάρχει στη Μόρεια για παράδειγμα, λέμε όχι, με αυτόν τον τρόπο επικείμενη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην Καβάλα. Αυτή είναι η πρόταση. Δεν θέλει την περιθεραιοποίηση των ανθρώπων αυτών σε ένα στρατόπεδο και την αδιαφορία για τις ανισχίες των κατοίκων της Καβάλα. Αυτή είναι η πρόταση των Συλλόγων προς την Κυβέρνηση και προς τον Κράτος. Κυρία Τσανάκα συμφωνεί. Η πρόταση του Δημάρκου ποια είναι? Να δεχθούμε το ψήφισμα ως έχει. Ο Σύλλογος έφερε το ψήφισμα. Ζήτησε να τοποθετηθούμε ο κύριος Πρόεδρος. Επί του ψηφίσματος, συμφωνείτε? Ποια είναι η άποψη της δημοτικής αρχής, αυτό ρωτάω. Συμφωνεί η δημοτική αρχή. Η κυρία Τσανάκα συμφωνεί. Και ο κύριος Μουριάδης συμφωνεί δηλαδή. Το είπε. Και εμείς συμφωνούμε. Κύριε Παπά. Κύριε Βέρο. Κύριε Πρόεδρο, εμείς δεν συμφωνούμε και θα εξηγήσω γιατί δεν συμφωνούμε. Όχι, δεν συμφωνείτε, εξηγήσατε. Όχι, όχι, μισό λεπτό. Παρακαλώ κύριε Βέρο, έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Μισό λεπτό. Δεχθήκαμε της απόψης σας. Μισό λεπτό. Εμείς λέμε ότι μπορούμε ως τοπική κοινωνία, και θα ήταν και αδιανόητο ως δήμος Καβάλας, να μην μπορούμε να φιλοξενήσουμε 800 πρόσφυγες, αυτούς που μας αναοριγεί, αλλά μέχρι εκεί. Εντάξει, μέχρι εκεί. Αυτό λέμε. Λοιπόν, να το επαναλάβω γιατί ο Σύλλογος λέει, λέει με μαύρα γράμματα, λέμε όχι, στην με αυτόν τον τρόπο επικείμενη μετακατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην Καβάλα. Αυτό είναι το τελικό κείμενο. Αυτή είναι η τελική πρόταση στην οποία συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε. Κύριε Ποτόια. Επειδή κύριε Πρόεδρε, δεν θέλουμε να κουροϊδεύουμε τους κατοίκους της περιοχής και γενικότερα τους καβαλιώτες. Και επειδή κατηγορηθήκαμε ότι είπαμε ψέματα σχετικά με τη θέση μας, παραπέμπω στα λόγια ψυχής πόνου που είπε η προηγούμενη δήμαρχος, η οποία είπε, ερχόντουσαν ροές προσφύγων... Κύριε Ποτόια, εσείς συμφωνείτε... Και ξαφνικά σταμάτησαν. Απαντήστε σας παρακαλώ σε αυτό. Σταμάτησαν ακριβώς, γιατί εκείνη ακριβώς την περίοδο, εκείνη τη χρονιά, ψηφίστηκε αυτός ο νόμος που τους εγκλωβίζει. Ο αυτός ο νόμος πραγματικά σταμάτησε τις ροές αλλά τους εγκλώβισε. Όσοι λοιπόν υπογράφουν τέτοια ψηφίσματα χωρίς να βάζουν μέσα την πραγματική αιτία, είναι ακριβώς για να κοροϊδεύσουν τον κόσμο. Δέχονται δηλαδή το εγκλωβισμό, δέχονται αυτή την κατάσταση και θέλουν να κοροϊδεύσουν τον κόσμο. Ακριβώς λοιπόν επειδή εμείς δεν θέλουμε να τους κοροϊδεύουμε και θέλουμε να τους κοιτάμε στα μάτια, λέμε ότι οι πρόσφυγες θα φύγουν από εκεί όταν σταματήσει αυτή η επέσκυνη συμφωνία που τους εγκλωβίζει και τους δημιουργεί αυτά τα προβλήματα και τους κατοίκους αλλά και τους ίδιους τους πρόσφυγες. Δεν συμφωνούμε με το ψήφισμα. Δεν συμφωνείτε με το ψήφισμα. Κύριε Παγιατζή. Εμείς συμφωνούμε με το ψήφισμα και καλούμε τον Δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλίες. Κύριε Ξανθόπουλε. Κύριε Πρόεδρε, σαφέστατα και συμφωνώ με το ψήφισμα και μάλιστα εάν συμφωνεί ο Πρόεδρος του Περγιαλίου να επισυντάψουμε πίσω από αυτό και τις υπογραφές των κατοίκων, μήπως και αυτό ενισχύσει το ψήφισμα του συγκεκριμένου. Αν το κρίνετε σκόπι μου. Νομίζω πως οι 11 πολιτιστικοί σύλλογοι οι οποίοι εκπροσωπούν όλες τις γειτονιές της Καβάλας, θα θεωρώ πως εκπροσωπούν τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους, είναι αρκετές. Να ξέρετε ως κάτοικοι γιατί εσείς είστε εμείς, το ίδιο πράγμα θέλουμε όλοι και σας παρακαλούμε να μην να είστε αρογή της διοίκησης και του δήμου γιατί όλοι θέλουμε το καλό της Καβάλας. Σας ευχαριστούμε πολύ. Έχει τελειώσει το θέμα, παρακαλώ να αποχωρήσατε. Έχουμε ψηφίσει αυτό που μας ζητήσατε, παρακαλώ να αποχωρήσατε και εμείς. Δεδομένου ότι εξαντλήσαμε το θέμα και θεωρώ ότι πρωιμερισίας θέματα δεν μπορούμε να έχουμε. Γνωρίζετε ότι τα θέματα που έχουμε υπέροχα, γνωρίζετε ότι τα θέματα της σημερινής συνειδρίας είναι πάνω από 45. Στις 12 η ώρα θα πρέπει να αλείξει η συνειδρίαση, επωμένως παρακαλώ να είστε σύντομοι γιατί τέσσερις ώρες μπορεί να διερκεί. Πρέπει να πάμε να κοιμηθούμε. Αυτό για το δικό σας καλό λέω ότι στις 12 πρέπει να τελειώσουμε, αλλιώς θα κεράσετε ποτό κύριε Τσανάκα. Πάμε λίγο γρήγορα, κύριε, ποιος θέλει να λάβει το λόγο, κύριε Γραμμένο. Κύριε Τσανάκα, ποιοι θέλουν το λόγο να καταγράψουμε λίγα, κύριε Τσανάκα, κύριε Μούτια. Για ποιο θέμα σας ζητά. Στα πρωιμηρισίας θέλετε να λάβει το λόγο με τη σειρά σας, όχι κύριε Παπά. Κύριε Κουνάκος, κύριε Βέρος. Προέδρες, σεβόμενοι ότι δεν υπάρχει χρόνος, παρότι υπάρχουν σοβαρά θέματα, αλλά νομίζω ότι θα κάνετε πιο τακτικά δημοτικά συμβούλια και παίρνουν την ευκαιρία τώρα για να δούμε και ποιο είναι το θέμα. Δεν μπορεί συμβούλια με 40 και 50 θέματα. Αποδείχτηκε και την προηγούμενη φορά και ξέρετε τώρα υπάρχει… ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα, αγαπητέ Προέδρε, ότι στο τέλος της συνεδρίας της θέλετε εντεκαθετικές ψήφους. Άρα, εάν συνεχίσετε σε αυτή τη λογική των πολλών θεμάτων και στις τετράωρες, πεντάωρες συνεδριάσεις, λυπάμαι πολύ, θα έχουμε επαναλήψεις συνεδριάσεων με συγκεκριμένα θέματα. Νομίζω ότι γίνομαι κατανοητός, τι θέλω να πω. Σεβόμενος τον χρόνο και γιατί είναι και σημαντικά τα άλλα θέματα, δεν θα βάλουμε προημερήσεις. Αλλά αν θα συνεχίσετε με αυτή τη λογική, θα ανακαστούμε κάποια στιγμή να βάζουμε… Παρακαλώ όμως και εσείς όλοι με αφορμή αυτό που λέτε κύριε Βέρο, να είμαστε περιεκτικοί στον λόγο μας. Το να αναλύουμε εδώ την πολιτική του ιμπεριαλισμού και όλων των κρατών του κόσμου, νομίζω πως δεν είναι λογικό. Όλοι ξέρουμε τα προβλήματα και κανένας δεν συμφωνεί σε αυτά, αλλά είμαστε εδώ για να συζητάμε συγκεκριμένα θέματα. Ας σεβαστούμε λοιπόν αυτά τα θέματα. Αν μου επιτρέπετε, πέρα από αυτό που λέει ο Πρόεδρος, αλλά επειδή τρεις μήνες υπήρχαν θέματα που δεν μπορούσαν να πάρουν αποφάσεις, καταλαβαίνετε ότι είναι λογικό να έρθουν τώρα όλα και σε τελική ανάλυση κάνουμε κάθε βδομάδα. Δηλαδή, πότε πρέπει να κάνουμε, κάθε μισή βδομάδα? Λόγω των αδερφάλιων εκδρομών, ελάχιστα θέματα δεν μπορούσαν να περάσουν από την οικογένεια. Κύριε Βογιατζή θα θέλετε το λόγο μετά? Ωραία, και κύριε Ξανθόπουλε. Κυρία Τσανάκας, ακούμε. Πάρα πολύ γρήγορα, θα πω δύο θέματα θα θέσω, θα τα αφήσω τα άλλα για άλλη φορά. Τα θεωρώ και τα δύο εξίσου σοβαρά. Το πρώτο λείπε ο κύριος Σταυρίδης σήμερα, όταν... Κύπος. Κύριε Σταυρίδη, ξεκίνησα τη δημοτική χρονιά με μια καλή κουβέντα σε σας και όπως σας είπα, ο μήνας του μέλητος πριν αλήξει, προσπαθήστε να έχει τα αποτελέσματα. Από ό,τι φαίνεται, ο μήνας του μέλητος δεν κράτησε ούτε ένα μήνα. Πάρα πολύ καλά γνωρίζω ποιο είναι το πρόβλημα, κύριε Σταυρίδη. Πάρα πολύ καλά. Και με τα απορρηματοφόρα και με τα ανταλλακτικά τους και με τα πάντα. Δεδομένων αυτών των συνθηκών, γιατί είμαι σίγουρη ότι ο διαγωνισμός έχει τελειώσει. Ο μικρός διαγωνισμός. Ότι πρέπει να είσαστε έτοιμοι να υπογράψετε. Υπάρχουν ανάδοχοι. Τρέξτε το. Πλησιάστε το προσωπικό και τρέξτε το. Κάνατε καμία προσπάθεια, γιατί η καβάλα πνεί και στο σκουπίδι. Κάνατε καμία προσπάθεια πρώτον να επεκτείνετε τους τομείς. Εγώ είμαι πρακτικός άνθρωπος και ρεαλίστρια κύριε Σταυρίδη. Να επεκτείνετε τους τομείς, να τους μεγαλώσετε. Δεύτερον, τι γίνονται όλη αυτή η οδηγή και το προσωπικό των απορρηματοφόρων. Γιατί δεν αναλαμβάνει δεύτερη βάρδια στα απορρηματοφόρα που κινούνται να πάει να μαζέψει. Τι κάνουν, κάθονται. Τι γίνεται με το ωράριο του προσωπικού της καθαριότητας. Υπάρχει μια έκτακτη ανάγκη εδώ. Βάλατε μια προτεραιότητα σε αυτά που έχουνε ζημιές ώστε να αρχίσετε από τις πιο μικρές ζημιές να μπορέσετε πιο εύκολα να έχετε στα χέρια σας απορρηματοφόρα. Από σας θα τα περιμένουμε αυτά κύριε Σταυρίδη. Μην περιμένετε κανέναν άλλον. Από σας και μόνο. Δεύτερο θέμα. Για μένα πάρα πολύ σημαντικό και νομίζω για όλη την πόλη της Καβάλας, κύριε Δήμαρχε. Ο ΝΟΚ είναι ένα αθλητικό σωματίον αφταθλητικό το οποίο έχει ηλικία πάνω από 60 χρονών. Και κινδυνεύει να βάλει λουκέτο. Ο Δήμος Καβάλας θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσει αυτό το ιστορικό σωματίο. Και γιατί μιλά ο Δήμος Καβάλας. Εμπλεκόμαστε. Τους χρωστάμε λεφτά. Τους είπαμε να πάνε δικαστικά. Έχουν πάει. Υπάρχει δικαστική απόφαση. Κοιτάξτε με τη νομική υπηρεσία πώς μπορούμε να έρθουμε σε διακανονισμό μαζί τους. Γιατί έστω κι αν μπορέσουν να δώσουν λίγα χρήματα στην εφορία θα μπορέσουν να κρατηθούν. Αυτή θα είναι η δίκαιη μας συνδρομή. Από χρήματα που τους χρωστάμε. Όχι από εξτραχρήματα. Ως εδώ δεν θα πω τίποτα άλλο. Κύριε Μούτια. Α, δεν θέλει. Κύριος Κουνάκος αντί του κύριου. Κύριε Πόεδρο. Όχι, να ακούσουμε τον κύριο Βέρο να πάμε τη σειρά κανονικά. Κύριε Βέρο. Όχι, δεν θέλει ο Βέρος, ο κύριος Βοιατζής. Εγώ έχω ένα σύντομο θέμα για να μην τρώει και το χρόνο. Θέλω να καλέσω τον δήμαρχο γνωρίζοντας τις δημοκρατικές του ευαισθησίες στις επόμενες σκέψεις που θα πραγματοποιηθούν με σοβαρά θέματα και θα καλεστούν όλοι οι επικεφαλείς του παρατάξου να καλέσει και μένα. Κύριε Ξανθόπουλα. Κύριε Πρόεδρε και εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω το δικαίωμά μου και δεν θα αναλώσω χρόνο. Αυτό μόνο που θα παρακαλέσω τα μέλη της διοίκησης σε θέματα που δεν γνωρίζουν, όταν τύφεται ερωτήματα, στην επόμενη συνδρίαση να απαντούν. Από τα ερωτήματα που έδωσα την προηγούμενη φορά, το 80% δεν απαντήθηκε. Καλό είναι λοιπόν στην επόμενη συνδρίαση να ενημερώνονται και να απαντούν σε αυτά. Δεν θα θέσω κανένα άλλο ερώτημα. Κύριε Γραμμένο. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κυρίες και κύριοι σύμβουλοι και συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε. Είναι γνωστό ότι δημιουργήθηκε ένα θέμα το οποίο απασχολεί αυτή τη στιγμή την κοινωνία της Καβάλλας και το οποίο και ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έχω προσπαθήσει να δημοσιοποιήσω. Πρόκειται για την ανήλικη Μαριάννα η οποία φιλοξενείται στο χαμόγελο του παιδιού και η οποία βρέθηκε μετά από 20 ημέρες με μία ανακοίνωση που έβγαλε το χαμόγελο του παιδιού είπε ότι βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της. Επειδή στην κοινωνία της πόλης μας διαχαίονται διάφορες φήμες υπάρχουν ψήθυροι οι οποίοι ως ενώ θα εξελιχθούν σε κραυγές έχω απευθύνει ορισμένα ερωτήματα προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο χαμόγελο του παιδιού στην αστυνομική διεύθυνση της Καβάλλας και στην εισαγγελία της Καβάλλας μέσω του Πουρισταμένου του κ. Ισανγκελέπλη Μελληδικών Καβάλλας και ερώτησα πού βρισκόταν 20 ημέρες το παιδί ανήλικη 14 ετών μειωμένου καταλογισμού πού βρέθηκε το παιδί όταν βρέθηκε από την αστυνομία αν νοσηλεύτηκε σε ίδρυμα νοσηλευτικό της πόλης μας ή άλλης πόλης και πού βρίσκεται σήμερα κυρίως εάν στο διάστημα της απουσίας του διαπράχτηκαν σε βάρος του ποινικά κολάσιμες πράξεις οι οποίες μπορεί να είναι και κακουργηματικού χαρακτήρα επειδή τα πρωιμηριασίας ερωτήσεις είναι και δεν θέλω να κάνω τοποθετήσεις ερωτώ αγαπητέ δήμαρχε εάν προτίθεστε ως δημοτική αρχή να συμβάλλετε να ασχοληθείτε με το θέμα αυτό και ως θεσμικός παράγον και πρώτος πολίτης της πόλης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που σας βεβαιώ ότι απασχολεί όλη την κοινή γνώμη της Καβάλλας και συνεχώς το θέμα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν προτίθεστε να προβείτε σε κάποια ενέργεια προκειμένου και εσείς να συμβάλλετε στη διελέυκαση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης την οποίαν δυστυχώς και ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας τις σκοτίζουν και επειδή εμένα δεν μ' αρέσει να αφήνω υπονούμενα και πάντα τα λέω τα πράγματα όπως είναι υπάρχουνε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρώτα απ' όλα το site του Kavala Post και δεύτερο την εφημερίδα Egnatia οι οποίοι δεν απαξιούν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο ζήτημα προς τιμήν τους όλα τα υπόλοιπα μέσα της πόλης μας έχουν ασχοληθεί και έχουν δώσει έκταση σε αυτό το ζήτημα Ευχαριστώ πολύ Κύριε Κουνάκο Εμένα με επιδείξατε Να ξέρετε ότι δεν έχουμε τέτοιο σκοπό Συγγνώμη κύριε Ποτόγια Λοιπόν κύριε Πρόεδρε Σεβόμενος και εγώ το χρόνο που δεν υπάρχει αλλά βλέπω ότι θα φάμε πολύ χρόνο με τις ερωτήσεις Ωστόσο όμως και για τη σοβαρότητα του θέματος που ήθελα να θέσω είναι γι' αυτό τον εφιάλτη της εξόρριξης του χρυσού στην περιοχή μας για πάντα ένα ψήφισμα γι' αυτό θα το αφήσουμε για την επόμενη φορά ελπίζοντας ότι θα το αφήσουμε Κύριε Οδόια να με συγχωρείτε που δεν το ανέφερα Μου απέστειλε μια επιστολή ο κύριος Ποτόγιας ο που θέλει να πάρουμε μια θέση για το θέμα της επένδυσης του χρυσού Είναι κάτι περίπλοκο θα το δούμε στην επόμενη συνέδριαση Κύριε Κουνάκο, κύριε Κουνάκο Κύριε Πρόεδρε Σεβόμενος και εγώ από τη δική μου πλευρά το μεγάλο φορτίο που έχει το σώμα θέλω να πω την διοίκηση μέσω ημών ότι έχει γίνει παράδοση παραλαβή φαντάζομαι κύριε δήμαρχε στη σμία του μηνός για το νομικό πρόσωπο του δήμου Καβάλλας αλλά και για τα άλλα νομικά πρόσωπα και για τις επιχειρήσεις και επειδή θέλουμε να ενημερωθούμε υπεύθυνα ποια είναι η κατάσταση την οποία παραλαβάνεται στη σμία 1 Σεπτευρίου του 19 προκειμένου να ξεκαθαρίσω τα πράγματα γιατί έχουμε μπροστά μας μία θετία 4 ετών και κύριε Πρόεδρε επιβάλλεται να ξέρουμε ποια ήταν η κατάσταση πριν τη 1 Σεπτεύρι γιατί ακούμε διάφορα και θέλουμε να είμαστε υπεύθυνα ενημερωμένοι όχι μόνο οικονομική θέση προβλήματα τα οποία υπάρχουν να κάνουμε τον εξοπλισμό προβλήματα που έχουμε να κάνουμε τον προσωπικό εκκρεμότητες μεγάλες δίκαιες διεκδικήσεις αυτά πρέπει να καταγραφούν και σε εύλογο χρονικό διάστημα να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλος. Σας ευχαριστώ. Κύριε Πετρόπουλα. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι είναι γνωστό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλλας σε όλες τις θητίες έχει ασχοληθεί με σοβαρά μικρότερα ή περισσότερα και με μεγαλύτερα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας και κυρίως έχει δείξει κατά το παρελθόν έμπρακτα την ευαισθησία του και τη στήριξή του σε δυνάμεις οι οποίες δεν βρίσκονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ωστόσο έχουν τις ικανότητες, έχουν τις δυνατότητες και έχουν και τους τρόπους να διαφημίζουν την Καβάλλα εκτός γεωγραφικών συνόρων ανά το Πανελλήνιο δηλαδή. Θα είμαι πάρα πολύ σύντομος αλλά ωστόσο θα μου επιτρέψετε να είμαι έτσι και λίγο σκληρός, κατηγορηματικός ενδεχομένως διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο δυνάμεις ποδοσφαιρικές αλλά και μπασκετικές στην Καβάλλα. Της παέα ο Καβάλλας 1965 η οποία μετά από πέντε χρόνια μιζέριας στην τρίτη εθνική κατηγορία φέτος αγωνίζεται στο πρωτάθλιμα της Football League αλλά και η Ένωση Καλοθοσφαίρυσης της Καβάλλας η οποία το πάλεψε πέρυσι αλλά δυστυχώς για λόγους συγκυριών δεν κατάφερε να κρατηθεί στην αλφαδίου κατηγορίας. Εκτιμώ, θεωρώ και πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλλας πρέπει να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό και στη μία και στη δεύτερη περίπτωση διότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλλας είναι η καρδιά και η ψυχή της πόλης της Καβάλλας, του Δήμου της Καβάλλας και δεδομένο το ότι αυτήν τη στιγμή στο σύνολό τους υπάρχουν οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι υπηρέτησαν και υπηρετούν το ΝΑΟΚ, την ΠΑΕ Καβάλλα αλλά και την Ένωση Καλαδοσφέρης Καβάλλας, ο κ. Βαγγέλης Παπάς με την ιδιότητα του Προέδρου της, ο κ. Τελικάρης, ο κ. Γούνελλας, ο κ. Γραμμένος, ο κ. Βακετζής, ο κ. Προμούσας και άφησα τον εαυτό μου τελευταίο, θεωρώ και ο κ. Τσαπανίδης ως ποδοσφαιριστής, θεωρώ ότι πρέπει έμπρακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλλας να δείξει τη δυναμική την οποίαν οφείλει να δείξει και κυρίως τον σεβασμό απέναντι σε αυτές τις δύο ομάδες. Ήδη η Καβάλλα ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, εντάξει σας λέω, κέντησε τα χανιά, πανηγυρικά προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θερασμού της Ελλάδας, ξεκίνησε με μία μεγάλη νίκη 4-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο αντί Καραγιάννη, μπαίνει στο παιχνίδι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κύριε Δήμαρχε. Ζητάμε πρώτον την παρουσία σας στα κήπεδα, ζητάμε την αγορά ενός διαρκίας εισιτηρίου, το οποίο έχει και αυτό τη δική του αξία, έχει και αυτό τη δική του σημασία και με την άδεια της διοίκησης θα ήθελα αύριο να τηλεφωνηθούν όλα τα μέλη, θέλουμε ως πάει καβαλά να τηλεφωνηθούν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου αν θέλετε εντός ή εκτός εισαγωγικών να οχληθούν ή να ενοχληθούν, προκειμένου να λάβουν ένα διαρκές αξία σε 100 ευρώ έτσι στην Αθήνα. Αναφέρομαι στους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι δεν έχουν λάβει, ο κ. Ξανθόπουλος από ό,τι γνωρίζω έχει πάρει και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι από τέδρα. Σας ευχαριστώ πολύ και πιστεύω ότι η ανταπόκριση την οποία θα πρέπει να δείξετε θα είναι σημαντική και η βοήθειά σας ανάλογη. Παίρνω την μπάση από τον κ. Πετρόπουλο. Να θυμηθούμε ότι το παιδικό τμήμα του μπάσκετ του Αστέρα, στην περίοδο που τελείωσε, τη σεζόν που τελείωσε, 18-19, κατέχθηκε στην πέμπτη θέση πανελληνίους στο πρωτάθλημα που έγινε στο Μέτσογο. Καλών λοιπόν το παιδικό τμήμα και θυμάμαι ο κ. Δήμαρχος έχει κάνει μια δήλωση συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά, είναι κάτω των 16. Καλό είναι να τους δώσουμε μια έφημο μία, μια πλακέτα, τώρα που είναι μικρά, που απαιτούν λίγα, όταν μεγαλώσουν απαιτούν πολύ περισσότερα. Ευχαριστώ. Κύριε Καλλαγίδη. Κύριε Πρόεδρε, αν μου επιτρέπετε, θέλω να το γνωρίζετε, αλλά θέλω να ενημερώσω και στο σώμα ότι η πρώην διοίκηση Καβάλας, η πρώην δήμαρχος η κ. Τσανάκα, αλλά και όλο το Δημοτικό Συγχούλιο, ήταν αρογός και συμπαραστάτης και στη συγκεκριμένη επιτυχία του Αστέρα Καβάλας. Έτσι αυτά, για να τα λέμε. Κύριε Καλλαγίδη. Θα είμαι πολύ σύντομος. Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, ήθελα να ρωτήσω αν έχει ξεκινήσει κάποια διαδικασία, έτσι ώστε το χειμώνα που μας έρχεται και είναι πολύ κοντά ημιά και εσείς είμαστε στο φθινόπωρο, αν έχει ξεκινήσει κάποια διαδικασία για να γίνουν κάποια εξοπλισμή σχετικά με τις χιονόπτωσεις και δεν μιλάω για τα λάτια και όλα αυτά, μιλάω για τους εξοπλισμούς είτε με αγροτικά μηχανήματα, με κάποιες συνονοήσεις, έτσι ώστε τα χωριά που είναι από μακρά από το κέντρο, να μπορούν να αποεγκλωβίζονται σε περίπτωση χιονόπτωσης. Αυτό για να γίνει σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος, γι' αυτό και αυτή την εποχή βάζω αυτό το ζήτημα και αυτό το ερώτημα, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα και την τελευταία στιγμή τρέχουμε. Το δεύτερο, επειδή δεν με κάλυψε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο η απάντηση του φίλου μου του Θόδωρου Παπαδόπουλου, το αντιδήμαρχο, σχετικά με τη μεταφορά της λαϊκής όπου ήτανε, θεωρώ ότι θα πρέπει να το ξαναδούμε και ότι υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι θέλουν να επιστρέψει η λαϊκή αγορά στην περιοχή, ενδεχομένως κάποιοι δεν θα θέλουν, με πολύ μικρές παρεμβάσεις μπορεί να επιστρέψει η λαϊκή αγορά εκεί, υπάρχουν και κάποιες μελέτες και επίσης είδαμε εχθές να μπαίνουνε κάποιες πινακίδες, είναι νόμιμες οι πινακίδες αυτές. Ο δρόμος ουσιαστικά είναι δρόμος ακόμη, έχει αλλαξει, έχει εφαρμοστεί η απόφαση που πάρθηκε πριν από μερικούς μήνες ότι δεν είναι πεζόδρομος αλλά είναι ήπιας κυκλοφορίας. Και γιατί μπήκαν αυτές οι πινακίδες τώρα, αν είναι νόμιμες δεν έπρεπε να μπουν στην αρχή. Είναι πεζόδρομος, είναι δρόμος, είναι ήπιας κυκλοφορίας. Τα μαγαζιά που έχουνε κλείσει εκεί αναρωτήθηκε κανείς πως τα άνοιξαν αυτοί που τα κλείσαν. Θα συνεχίσει ακόμη αυτή η κατηφόρα στην οικονομία της τοπικής αγοράς. Τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψει η δυναμική της αγοράς εκεί. Και τελειώνω λέγοντας το εξής, ότι από τότε που έχει μεταφερθεί η λαϊκή αγορά εκεί που είναι σήμερα πάρα πολλοί άνθρωποι ξεκινάν και πηγαίνουν είτε στην Ελευθερούπολη είτε στο Δοξάτο προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους γιατί εκεί είναι πάρα πολύ μακριά. Και είναι ουσιαστικά μέσα στην αγορά και του Δοξάτου και της Ελευθερούπολης και κάνουνε ό,τι άλλο θέλουν να κάνουν. Ευχαριστώ. Κύριος Μουτσάκη ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει για τα αθλητικά θέματα από ό,τι κατάλαβα. Λοιπόν. Αλλά, ναι. Μπορώ να ρωτήσω τον κύριο Δήμαρχη. Λοιπόν, ναι, συγγνώμη. Κύριε Δήμαρχη. Λοιπόν, για μέν την καθαριότητα θα απαντήσει ο κύριος Σταυρίδης. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μάλλον δεν βλέπετε καλά κυρία, ή λάθος σας πληροφόρησαν. Ίσα ίσα που η Καβάλα αρχίζει και καθαρίζει με το ίδιο προσωπικό που είχατε. Δεν έχουμε περισσότερο προσωπικό. Τώρα, αν έγινε μία αριθμία μίω δύο ημέρες και κάποιοι βγήκανε και πανηγυρίζαν, αυτό είναι άλλο. Αλλά θα σας απαντήσει ο κύριος Σταυρίδης αυτό, για να μην μακρηγορώ εγώ. Για το NOC έχετε δίκιο, θα το δούμε αυτό, ούτως ώστε να τους δώσουμε αυτό που πρέπει να δοθεί. Για την Μαριάννα που λέτε, θα το δω κύριε. Παρόλο ότι ρώτησα το χαμόγελο του παιδιού, μου είπαν ότι την βρήκαν εκεί. Δεν ξέρω αν αληθέτει ή όχι. Πήρα και τη δομή, θα πάρω την αστυνομία δεν πήρα, πήρα τη δομή. Μου είπαν ότι πήγανε δύο φορές και μου είπαν ότι δεν βρέθηκε εκεί. Αλλά παρόλα αυτά, όχι, όχι, εγώ λέω ότι τι έγινε, θα το δούμε όμως και με την αστυνομία. Εντάξει, λοιπόν. Τώρα, κύριε Κουνάκο, έχετε δίκιο. Μόλις θα αναλάβουν τα νομικά πρόσωπα, γιατί ακόμη δεν έχουν αναλάβει στην πραγματικότητα, θα κάνουν την καταγραφή του ότι έχει παραλάβει, ούτως ώστε να ξέρει και η διοίκηση που έρχεται, αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, τι παραλάβαμε σε κάθε νομικό πρόσωπο. Ούτως ώστε να υπάρχει και η σύγκριση, αύριο μεθαύριο, αλλά και να ξέρουμε τι γίνεται. Λοιπόν, κύριε Πετρόπουλε, γιατί θα σας απαντήσει ο κύριος Μουμτσάκης, το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι τις ομάδες τις σεβόμαστε πάρα πολύ. Αλλά πρέπει όμως, αυτό που οφείλω να πω, διότι οι ομάδες πλέον είναι πάρα πολλές, ότι θα είμαστε φιδολοί στα χρήματα που θα δίνουμε στις ομάδες. Και αυτό διότι η πόλη έχει ανάγκη και από υποδομές, αλλά όμως, οι ίδια αθλητικοί χώροι έχουν ανάγκη από πολλές παρεμβάσεις. Έτσι δεν είναι, κύριε Δήμητρο, εντύμα. Και για τον κύριο Καλπακίδη, στο ένα θέμα, γιατί στο άλλο θα απαντήσει ο κύριος Παπαδόπηλος, ήδη ετοιμαζόμαστε για το χειμώνα, έχουμε πάρει τα άρθρα από την περιφέρεια, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ο κύριος Παπαδόπηλος, να δημιουργηθεί ο κύριος Παπαδόπηλος, να δημιουργηθεί ο κύριος Παπαδόπηλος, να υπάρχουν μηχανήματα και στα χωριά, αλλά και στην πόλη σε ετοιμότητα, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες ανάγκες. Πραγματικά λυπάμαι, δήμαρχε, είχα δύναμι, πραγματικά λυπάμαι, δήμαρχε, είχα διαφορετική εντύπωση, μάλλον δεν έχετε δει κάτι στους δρόμους, δεν έχετε δει. Υπάρχει ένας, να μπορώ να μιλήσω, γιατί σίγουρα αυτά που λέτε σας τα μετέφερε κάποιος. Ο τομέας που δεν δουλεύτηκε... Ωραία, θα σας πω τότε εγώ τι γίνεται, γιατί θα μοιράσω και ακριβώς τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην καθαιριότητα σε όλους τους αρχηγούς των παρατάξων. Να ξεκινήσω πολύ απλά, χωρίς μεγάλες αναλύσεις. Ο μόνος τομέας που δεν δουλεύτηκε είναι η Κολοκοτρώνη Αιθανασίου Διάγου, γιατί ψάχναμε Σάββατο να βρούμε γερανό, να μεταφέρουμε το απορρηματοφόρο που μας αφήσατε χωρίς λάστιχα. Έσκασε και δύσκολα, μας έφερνε... Είμαστε 20 ημέρες, ήμασταν. Συμφωνώ, ήμασταν 20 ημέρες. Καλά κάνε το κόσμο, μπορεί να κρίνει αυτές οι 20 ημέρες, αν μπορούμε να κάνουμε ό,τι κάνατε στα 5 χρόνια. Ωραία. Να συνεχίσω, γιατί θα θέλουν να μάθουν πράγματα τα οποία τους ενδιαφέρει. Και εκτάκτως πήγαμε και καθαρίσαμε και αυτό το μέρος, σήμερα το πρωί, χωρίς να είναι το δρομολόγιό του. Να προχωρήσω στους εργάτες, οι οποίοι είναι οι ίδιοι, με αυτούς που είχατε. Απλώς και διπλοβάρδιες κάνουν όλοι οι υπάλληλοι κάτω, και κανονικά στο ωραϊό τους, πράγματα που δεν συνέβαινε με εσάς. Παρακαλώ, μην κάνετε διάλογο, κύριε Τσαμέτα, παρακαλώ. Θα σας τα δώσω τώρα να τα δείτε. Η οδηγή συνολικά είναι 17. Τα απορρηματοφέρα που βγαίνουν κάθε μέρα είναι 17. Οι 15 είναι οδηγοί απορρηματοφόρων και οι 2 τις δαλλήκες. Βρέστη μου, αφού γνωρίζετε καλά και δεν σας τα είπαν, πόσους οδηγούς έχουμε. Στο Δήμο, πέντε χρόνια που διοικούσατε, πόσους οδηγούς απορρηματοφόρων υπάρχουν. Εγώ δεν είπα τίποτα. Κυρία Τσανάκα, δεν θα κάνουμε διάλογο, σας παρακαλώ. Εγώ θα μπορώ να σας πω με στοιχεία τα οποία θα μοιράσω και θα δείτε. Είπαμε, 15 οδηγοί, 17 απορρηματοφέρα που βγαίνουν κάθε πρωί. Δώστε μας τη λύση αύριο το πρωί. Κύριε Σταυρίδη, παρακαλώ τοποθετηθείτε και απαντήστε. Τοποθέτηση κάνω, δεν θέλω την απάντηση απλώς. Ρητορική είναι η ερώτηση, καταλαβαίνω, αλλά δίνεται δικαίωμα. Τα ελαστικά έχουν να συντηρηθούν και να αλλάχτουν πάνω από δύο χρόνια. Από τα 34 απορρηματοφόρα τα 18 αυτή τη στιγμή είναι στο γκαράζ χωρίς φλάς, χωρίς λάστιχα, χωρίς ανταλλακτικά. Αυτά γίνανε σε 20 μέρες, συμφωνώ. 20 μέρες διοικηστική μας όλα. 42 είναι συνολικά τα αυτοκίνητα όλα τα οποία βρίσκονται ή στο συνεργείο ή στο γκαράζ, τα οποία δεν μπορούν να βγούνε. Σήμερα τρεις φορές κουβαλίσαμε το 10 που λένε το απορρηματοφόρο και της Παναγίας που έπαθε ατροφία. Αυτά τα κάναμε εμείς σε 20 μέρες, συμφωνώ. Από κει και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα βάζετε με τους υπαλληλίους, τι δεν σας άρεσε. Αυτό είπατε προηγουμένως, όχι. Αυτό είπατε, πως δεν κρατούν το ωράριο τους, δεν κρατούνε το ωράριο τους. Αυτό σας λέω πως το ωράριο ακριβώς κρατείτε. Τα απορρηματοφόρατα καινούργια τα οποία θα δουν. Τα τρία την πρώτη μέρα που βγήκανε, σε μία ώρα επιστρέψαν πίσω με σπασμένες δαγκάνες, με, πως λέγονται, δεν ξέρω και όλα τα μηχανικά, τα τρία την πρώτη μέρα. Το ΚΕΝΤ 59-88-13-6-19 η άδεια, το 59-89-19-6-19, το 59-90-19-6-19 βγάλαν άδεια. Με εσάς. Δεν το είδατε και το πήγατε συνεργείο με αποτέλεσμα να χαθείτε η εγγυής. Εγώ είπα να κυνηγάει τα απορρηματοφόρα, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος έπρεπε να κάνει χρήση της εγγύησης. Κάτι απλό λέω. Και όχι να πάει στο συνεργείο. Μου δεν το λέω λάθος, είναι γραφτά όλα και θα σας τα μοιράσω. Κι η υπηρεσία τα κάνει αυτά, δεν τα κάνει ο πολιτικάς. Κι ενώ της υπαλλήλους πρέπει εγώ να βγάλω τώρα. Συμφωνώ. Ωραία, αυτή είναι μία εικόνα, δεν θα πω κάτι άλλο. Κύριε Σταυρίδη συνεχίστε. Γιατί έχω πάρα πολλά, θα σας δώσω απλώς θα μοιράσω ποια απορρηματοφόρα είναι και πού για να μπορείτε να βγάλετε μία εικόνα μέσα σε 20 μέρες που έχουμε καταστρέψει εμείς σαν διοίκηση σύγχρονου δήμου τα απορρηματοφόρα. Ευχαριστώ Πρόεδρε. Κύριε Μουτσάκη. Λοιπόν. Κύριε Μουτσάκη έχετε τον λόγο, παρακαλώ να προχωρήσουμε. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε και καθημερινά βρίσκουμε στη συνεργασία με τον ΟΚΙΑ και τον ΟΘΑΚΑ. Δεν διαπίστωσα αυτό που ενέφερε. Κυρία Τσανάκα, σας παρακαλώ μην επεβαίνετε σε κάποιο θέμα. Κυρία Τσανάκα, ότι σήμερα είμαστε εδώ συγχειτούσαμε και προγραμματίζαμε τις υπόλοιπες αθλητικές εκδηλώσεις του ΟΚΙΑ. Με ποιούς διοικητικός συμβούλου κανένας. Με ποιού εσάς. Με αυτούς που εκπροσωπούσαν τον ΟΚΙΑ. Άρα λοιπόν μπορώ με αύριο να ακυρώσουμε τα όσα προγραμματίσαμε από τη στιγμή που δεν εκπροσωπούσαν τον ΟΚΙΑ. Ξεκινήσαμε έναν Τιτάνιο αγώνα να φτιάξουμε ορισμένα πράγματα στον αθλητισμό. Παραλάβαμε ένα κολυμβητήριο το οποίο επί πέντε χρόνια το αφήσατε να τα ακούτε. Να τα ακούτε κυρία. Να τα ακούτε. Γιατί εδώ που φτάσαμε παραλογιζόμαστε. Επί πέντε χρόνια είχατε μια στέγη να στάζει. Παρακαλώ κύριε Μουτσάκη. Παρακαλώ μην επεμβαίνετε. Αφήστε να ολοκληρώσει όπως ολοκληρώσατε και εσείς. Θα ακούσετε τι έχει να πει και αν θέλετε μετά να απαντήσουμε. Άκουσα με μεγάλη προσοχή και λέω επί πέντε χρόνια είχατε μια στέγη που έσταζε. Στην πρώτη βροχή πλημμυρίσαμε μία από τα ίδια στον κλειστό της Καλαμίτσας. Ωραία. Ελπίζω να μην λέμε λοιπόν τα ίδια. Λέω τώρα ότι σε επικοινωνία και με τον Νοκ αλλά και με τον Οθάκ προγραμματίσαμε τις επόμενες αθλητικές εκδηλώσεις. Εσείς έρχεστε τώρα και μου λέτε ότι ο Νοκ έχει πρόβλημα. Δεν το λέω σε εσάς κύριε Μουστάκη. Σε ποιον το λέτε. Το πύλο του ίδου. Ωραία. Λοιπόν. Άρα λοιπόν. Πώς θα βοηθήσουμε τον Νοκ τώρα. Οικονομικά. Δεν σας βάρει κύριε Μουστάκη. Κατάλαβα που πείτε. Λοιπόν. Συνεχίζουμε. Πάνω στο δεύτερο θέμα. Τυρουμένων των αναλογιών. Και στο Νοκ σταθήκαμε δίπλα από την πρώτη στιγμή. Φροντίσαμε για το χόρτο, για το χλωτάπιτα. Εγώ βρίσκομαι συνέχεια δίπλα στο Νοκ. Ακριβώς το ίδιο έγινε και με την Ένωση. Το να μας προτείνετε εδώ πέρα να πάρουμε. Όχι να τελειώσω. Θέλετε να ολοκληρώσει και μετά αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι. Κύριε Πούλε, όχι δεν σας επιτρέπω να τελειώσει ο κ. Μουτσάκης. Και ο ΑΟΚ και η Ένωση είναι στην κορυφή. Υπάρχουν και άλλα σωματεία τα οποία θα πρέπει να φροντίσουμε. Συμφωνείτε σε αυτό. Μην κάνετε διάλογο. Είναι ανάγκη γιατί ανεβάζετε εσείς την ένταση θα την ανεβάσω κι εγώ. Λοιπόν, σας ανέχομαι εδώ και πόση ώρα όχι μόνο εσάς. Μην κάνετε διάλογο. Κύριε Πετρόπουλε, διαφωνείτε σε αυτό που λέω. Ευχαριστώ πολύ. Λοιπόν, αν η πρότασή σας είναι η αγορά των διαρκίας, να το συζητήσουμε. Ένα λεπτό, κύριε Πετρόπουλε, ένα λεπτό. Ούτε ένα λεπτό, κύριε Πρόεδρε. Έχω την αίσθηση, κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε και κύριε Σινάλβη, ότι παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά μου. Εγώ δεν είπα ότι κανένας από την προηγούμενη διοίκηση, τη σημερινή διοίκηση, ηθικά δεν είναι δίπλα στην ομάδα. Εγώ ζήτησα την έμπρακτη στηρίξη της ομάδας. Καταρχήν, με την φυσική παρουσία στο κήπεδο. Και ζήτησα, όποιος έχει την καλωσσύνη, να πάρει έναν διαρκεί ασυστηρό. Αυτό ζήτησα. Αν εσείς μου λέτε ότι κάνετε το χόρτο και το χόρτο δεν έγινε, ή θα γίνει ή δεν θα γίνει, αυτά είναι άλλα θέματα. Αυτή ήταν η παράκλησή μου και νομίζω ότι παρεξηγήθηκε. Δεν θέλω να παρεξηγούμε και κυρίως κάτι, δεν θέλω και να παρεξηγώ, κύριε Πρόεδρε. Και συγγνώμη αν ανέβασα τον τόνο της φωνής. Ε, λόγω του ότι πάω και στο κήπεδο, καμιά φορά εκ των πραγμάτων είμαι υποχρεωμένος. Κύριος Παβαδόπουλος, Θόδωρος, να απαντήσεις στον κύριο Καλπαγίδη. Να απαντήσεις στον φίλο μου τον Θεέ, με τον Καλπαγίδη και εγώ. Πριν δύο εβδομάδες είχαμε μια, έκανε ένα ερώτημα ο άνθρωπος και είπε τι θα γίνει με την επαναφορά του παζαριού. Αυτό που του είπα είναι ότι έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας, θα ξεκινήσει μια κουβέντα. Τι δεν τον ικανοποίησε δεν μπορώ να καταλάβω. Το έχουμε συζητήσει και προσωπικά. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Είμαστε μια διαδικασία διαβουλεύσεων. Θα ενημερωθεί κι αυτός. Αυτά. Είμαστε όλοι εδώ. Δεν υπάρχει καμία εμμονή, θέλω να πω, αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία και καλό όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να κάνουν μια βόλτα εκεί και να δουν πόσα μαγαζιά έχουνε κλείσει. Δεν υπάρχει καμία εμμονή. Απλά υπάρχει μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ζητάω να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Απλά πράγματα. Και προς αυτή την απόφαση, προς την υλοποίηση αυτή βαδίζουμε από το τι κατάλαβα. Λοιπόν, εφόσον τελειώσαμε τα θέματα τα πρωιμερισίας και πριν περάσουμε σε ένα έκτακτο θέμα, να απαντήσω σε μια επιστολή που έλαβα από την κυρία Ιωσήφιδο, η οποία κρίνει πάλι την απόφαση εκείνη που είχαμε λάβει. Έχει το κάθε δικαίωμα να κρίνει, γι' αυτό και εγώ υποχρεούμε να απαντήσω κυρία Τσανάκα, μην επεβαίνετε. Μιλήσατε πολύ περισσότερο από μένα σήμερα. Δεν γίνεται. Έτσι μπρο. Λοιπόν, η κυρία Ιωσήφιδου ερωτά για την απόφαση που πήραμε για τον ορισμό των νομικών προσώπων, των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων, όπου δεν ορίστηκαν οι αντιπρόεδροι. Κυρία Ιωσήφιδου, απαντώ στην επιστολή σας, βέβαια την θέσατε και μέσα μαζικής ενημέρωσης στην επιστολή αυτή, την επόμενη ημέρα, από την οποία την έλαβα εγώ. Οφείλω να σας απαντήσω, γιατί απευθύνεται την επιστολή, ακούστε με κυρία Τσανάκα, απευθύνεται αυτή την επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Οφείλω λοιπόν να σας απαντήσω στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου, στην επόμενη συνεδρίαση. Δεν θα σας απαντήσω ούτε στα ραντιόφωνα ούτε στη τηλεοράς, γιατί δεν αρμόζει σε αυτό το όργανο. Σας απαντώ λοιπόν και απαντώ σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, γιατί θα το έχουμε και ως έκτακτο αυτό το θέμα, ότι πήραμε την απόφαση ορισμού διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων, σύμφωνα με τον νόμο 4623 και μάλιστα σύμφωνα με την εγκύκλειο 102 που δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου λέει ότι ο Δήμαρχος ορίζει τα τρία πέμπτα των διοικητικών συμβουλίων και τον Πρόεδρο. Επειδή δεν αναφέρεται πουθενά τον Πρόεδρο και τα αναπληρωματικά μέλη. Ο αντιπρόεδρος είναι αναπληρωματικό μέλος του Προέδρου. Δεν αναφέρεται πουθενά επιγραμματικά ορισμός, δεν αναφέρεται πουθενά ορισμός επιγραμματικά του αντιπροέδρου, αλλά κατόπιν εισήγησης του νομικού μας συμβούλου θα έρθει ως έκτακτο θέμα σήμερα. Θα μας εξηγήσει ο κ. Δήμαρχος το έκτακτο θέμα, το οποίο βασίζεται στην προηγούμενη απόφαση. Επειδή καταλαβαίνω ότι θα γίνει πολύ συζήτηση σήμερα θα έρθει σαν κανονικό θέμα την άλλη φορά και θα οριστεί κανονικά όπως ορίζει ο δήμαρχος που είναι τα τρία πέμπτα. Αποσήρετε σήμερα και θα έρθει την άλλη φορά διότι θα υποθούν διάφορα θέματα εδώ. Εντάξει, λοιπόν, αποσήρετε το έκτακτο. Εφόσον αποσήρθηκε, κ. Βέρο. Ένα λεπτό επί της διαδικασίας. Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι και κύριε Δήμαρχε, απευθυνόμενοι σας. Σας κάνω έκκληση. Μην το κάνετε αυτό. Ο δήμοσιος πρέπει να λειτουργήσει. Τα νομικά πρόσωπα πρέπει να λειτουργήσουν. Τι κάνετε τώρα? Τώρα τι κάνετε? Δηλαδή, αποσήρετε το θέμα. Προσέξτε για να μην... Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Για να μην υποθεί τίποτα άλλο ότι γιατί ο δήμαρχος είπε... Και βέβαια, κύριε Δήμαρχε, σας παρακαλώ πολύ μην πάτες τη λογική τώρα επειδή θα γίνει ή γίνεται αυτό ή υπόθηκε αυτό ή οτιδήποτε. Και εγώ εμένω στα 3.50 και παίρνω πίσω αυτό που είπα και τα λοιπά. Σας παρακαλώ πολύ μην πάτες αυτή τη λογική τώρα. Δεν είναι η λογική. Συγγνώμη να τελειώσω. Δεν θα μ' ακριβούνεις. Αλλά σας παρακαλώ πολύ δηλαδή μην το κάνετε αυτό. Ήδη κάποια διοικητικά συμβούλια έχουν συνεδριάσει. Σας παρακαλώ πολύ δηλαδή. Το τι είναι άκυρο ή όχι τα ξέρω πολύ καλύτερα εγώ. Μην το κάνετε αυτό τώρα. Λοιπόν, έχετε δικαίωμα ως έκτακτο να το συζητήσουμε, να πάρουμε την απόφαση ποιοι θα είναι αντιπρόεδροι, να τελειώνει το ζήτημα, πρέπει να λειτουργείς ο δήμος, δεν ξέρω. Εάν εσείς ως διοίκησης δεν αισθάνεστε έτσι, λυπάμαι πολύ αλλά μάλλον κάτι συμβαίνει. Θα δημιουργηθούν θέματα. Και το ξέρετε πολύ καλά. Να σας πω κάτι. Το δημοτικό οδείο πρέπει να ξεκινήσει. Πώς θα ξεκινήσει εάν δεν εγκριθούν οι ώρες, δεν εγκριθούν οι καθηγητές, δεν εγκριθεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής, λυπάμαι πολύ το φέρνουν ως παράδειγμα για να καταλάβετε τι γίνεται. Δεν ξέρω εάν εσείς διοικείτε. Εσείς είστε δήμαρχος, εσείς είστε διοίκηση. Πάρτε την ευθύνη σας. Αλλά εμείς θεωρούμε ότι είναι λάθος αυτή η επιλογή, το να το αποσύρετε. Επί της διαδικασίας, κύριε Πρόεδρε. Όχι, ορθώς το αποσύρετε, κύριε Δήμαρχε. Υπάρχει μια πρόταση, αποσύρετε, μίλησε ο κύριος Βέρος. Είπε διαφορετική άποψη, ως Ιωνής συμπολιτευόμενος. Κύριε Μούτια, πολύ γρήγορα το παθετηθείτε πολύ γρήγορα. Κακός εισήχθει ως έκτακτο, καλώς αποσύρετε. Αποσύρετε, δηλαδή. Δε τι το είπα εσείς εσείς κάτω, δηλαδή. Αποσύρετε. Κύριε Μούτια, έχετε να πείτε κάτι. Όχι, ορθώς αποσύρετε. Κακός εισήχθει ως θέμα, ορθώς αποσύρετε. Ήταν από δική μου παράλειψη, ως έκτακτο, που δεν μπήκε κανονικό θέμα. Και μπήκε λοιπόν με τη λογική ότι έπρεπε να λειτουργήσουν τα νομικά πρόσωπα. Γι' αυτό και μπήκε ως έκτακτο θέμα. Επειδή όμως καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια άτοπη συνεργασία στο θέμα αυτό, αποσύρετε και θα έρθει κανονικό θέμα, ούτως ή άλλως δεν θα ψηφιστεί. Οπότε γι' αυτό το λόγο αποσύρετε, για να έρθει με τις κανονικές διαδικασίες, διότι ούτως ή άλλως πάλι δεν θα δουλεύανε τα νομικά πρόσωπα, μέχρι την άλλη φορά που θα γίνει το θέμα. Κύριε Πρόεδρε, παρά όλα αυτά όμως, αναφερθήκατε στο όνομά μου, ζητώντε λόγο. Κύριε Ιωσφύδου, πήρα την επιστολή σας και απάντησα στην επιστολή σας. Νομίζω ότι δεν θα κάνουμε διάλογο. Απάντησα στην επιστολή, αν δεν σας αρέσει η απάντηση, λυπάμαι. Όπως δέχομαι τη δική σας ερώτηση, δεχθείτε τη δική μου απάντηση. Πάλι δεν θα μου δώσετε το λόγο, όπως και στην προηγούμενη φορά. Για ένα λεπτό σας ακούω, τι έχετε να συμπληρώσετε. Καταρχήν, κύριε Πρόεδρε και κύριε Δήμαρχε, ο οποίος είχατε φύγει από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ήσασταν στη συναιδρία, συγχωρείς, να μας πείτε και το λόγο που φύγατε. Με πραξικοποιηματικό τρόπο, προσπάθησε η διοίκησή σας στο Προεδρείο να περάσει κάποια ονόματα χωρίς να γίνει η σωστή νόμιμη διαδικασία. Ο νόμος λοιπόν ξεκάθαρα, κύριε Πρόεδρε και κύριε Δήμαρχε, και αγαπητοί συνάδελφοι, λέει ότι τα τρία πέμπτα των μελών συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου υποδεικνύονται από τον Δήμαρχο. Ναι. Ταυτόχρονα, στην ίδια εισήγηση που εσείς στείλατε την προηγούμενη Συνειατρίας του Ομοτικού Συμβουλίου, έλεγε και διαβάσε την εισήγηση ότι πρέπει να εκλέξουμε Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο. Και ναι, η εκλογή του Προέδρου πρέπει να δημιουργηθεί. Ναι, η εκλογή του Προέδρου είναι δεσμευτική, παρ' όλα αυτό όμως έπρεπε να περάσει, έστω και τυπικά από τον Δημοτικό Συμβουλίου, και αυτό σας έλεγα, αγαπητέ Πρόεδρε, στο έγγραφο που σας έστειλα πριν ακόμα κάνω οποιαδήποτε δημοσιοποίηση, παρ' όλα αυτό όμως σας επιστούσα την προσοχή ότι δεν εκλέχτηκαν αντιπρόεδροι, τους οποίους εσείς με περίεργο τρόπο, εντελώς παράτυπο ή παράνομο θα χρησιμοποιήσω τη φράση, προσπαθήσατε να το στείλετε στα Διοικητικά Συμβούλια, με ποιον νόμο άραγε, επειδή έτσι σας βολεύει, να ψηφιστούν οι αντιπρόεδροι από τα Διοικητικά Συμβούλια. Και αντί, αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε, να πάρω μία απάντηση από σας, και πριν ακόμα κάνω κάποια δημοσιοποίηση στα μέσα ενημέρωσης, προεκπλήξεως λαμβάνω από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοφέλειο που είμαι μέλος, πρόσκληση για να πάμε να εκλέξουμε αντιπροέδρους με ποια διαδικασία άραγε, και περίμενα από σας, άλλη μία μέρα, γιατί δεν είχα σκοπό και πρόθεση να το δημοσιοποιήσω στα μέσα ενημέρωσης, περίμενα άλλη μία μέρα να μου πείτε με ποιον νόμο άραγε θα ψηφίσουμε στα Διοικητικά Συμβούλια. Να πάμε δηλαδή εκεί, το καταλαβαίνετε ότι αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση σας προστάτευσε, γιατί θα καλούνταν όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, όπως έμαθα, να πάνε να ψηφίσουν αντιπροέδρους, να βγάλουν μην νόμιμες συγκροτής Διοικητικών Συμβουλίων και να ακολουθήσει μετά ένα γαϊτανάκι αποφάσεων, πραγματικά μην νόμιμων, γιατί δεν θα ήταν νόημο το Διοικητικό Συμβούλιο. Με αποτέλεσμα, επειδή μετά δημοσιοποιήθηκε το γεγονός, φυσικά σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, που σκόπευαν να πάρουν αποφάσεις, τις πήραν πίσω, μέχρι στιγμής πραγματικά δεν έχουν συγκροτηθεί τα σώματα και ερχόμαστε τώρα εδώ να μας πείτε ότι σήμερα μου δίνετε την απάντηση αυτή, αφού έχει περάσει μια εβδομάδα και αφού ακόμα δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για την προέδρους. Παρ' όλα αυτό όμως, κύριε Δήμαρχε, θα σας παρακαλούσα πάρα πολύ να ξαναδείτε πάρα πολύ καλά την νομική διάταξη, την προηγούμενη φορά δυστυχώς πάλι συμβουλευτικά απευθύθηκα στο Προεδρείο, μας έγραψε κανονικότατα με αποτέλεσμα να περάσει μια εβδομάδα και δεν ξέρω πόσους καιρός ακόμα και να μην μπορούν πραγματικά να συνεδριάσουν όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, γιατί και στη Δημοφέλεια, κύριε Βέρο, έχει πάρα πολύ σημαντικά θέματα για τα οποία πρέπει να συνεδριάσει. Αλλά θα πρέπει να δείτε τη διάταξη, γιατί ακόμα και σήμερα και ως έκτακτο, αν καλούμαστε να αποφασίσουμε, πάλι με πραξικοποιηματικό τρόπο, όχι λέει η εκλογή, δεν θα εκλέξουμε, δείτε τις αποφάσεις άλλων δήμων, αν εκλέγουν ή όχι. Τους προέδρους που ναι είναι δεσμευτικό και τους αντιπροέδρους που θα δείτε, αναπληρωτής του προέδρου υπάρχει και τον ψηφίσαμε σύμφωνα με τη δική σας υπόδειξη, κύριε Δήμαρχε. Το θέμα βέβαια έχει αποσυρθεί, κανονίστε την επόμενη φορά, για να μην ξανά αναβληθεί, να μας το φέρετε σωστά, γιατί τα διοικητικά συμβούλια πρέπει να λειτουργήσουν. Κυρία Ιωσυφίδου, καταρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μας προστατεύσατε. Αυτό λέω, λέω ότι προσπαθήσατε να μας προστατεύσετε ως προς αυτό το σκέλος. Το δεύτερο είναι ότι δεν έγινε καμία πραξικοποιηματική πράξη, διότι, ούτως ή άλλως, στα τρία πέμπτα που όριζα, θα έλεγα λοιπόν, αντί να είναι ο πρόεδρος αυτός, και ο αντιπρόεδρος θα είναι αυτός. Επίσης, τον μπορώ. Τον μπορώ και λέτε ό,τι θέλετε. Και η κυρία Ιωσυφίδου το ξέρει πάρα πολύ καλά, διότι πηγαίνει συχνά στον επίτροπο, ο οποίος, όχι στον επίτροπο, με συγχωρείτε, στον αποκεντρωμένο, ο οποίος της έχει πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει. Καλά, εντάξει. Λοιπόν, εντάξει. Είναι δυνατό να εκλέγετε, κυρία Ιωσυφίδου, όταν ο δήμαρχος ορίζει τα τρία πέμπτα μαζί με τον δήμαρχο, να εκλέγετε το ελάχιστο μπρος των μίζων. Λοιπόν, ό,τι και να κάνετε, ό,τι και να λέτε, κυρία Ιωσυφίδου, όσο και να χτυπιέστε, θα εφαρμοστεί ο νόμος, εντάξει. Σας αρέσει, δεν σας αρέσει και να προσφύγετε εκεί που θέλετε. Κυρία Ιωσυφίδου και κυρία Τσανάκα, για να το κλείσουμε το θέμα. Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι δύο σειρές και θα σας διαβάσω τι λέει ο νόμος. Λέει ότι τα τρία πέμπτα των μελών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του ειδικητικού συμβουλίου, με τους αναπληρωτές τους, υποδεικνύεται από τον δήμαρχο. Λοιπόν, πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και αυτό γίνεται. Παρακαλώ, πάμε στο πρώτο... Πάστε την απόφαση, λοιπόν, που έχουμε πάρει. Κυρία Ιωσυφίδου... Ορίστηκε ο πρόεδρος με τον αναπληρωτή του. Να ξέρετε να διαβάζετε... Πρόεδρος είναι μόνος το καλύτερο τι. Εμένετε σε απόψη σας χωρίς να ακούτε τι είπε ο δήμαρχος. Λοιπόν, το θέμα θα έρθει σε κανονική συνενδρίαση. Πάμε στο πρώτο θέμα της ημερής σας διάταξης. Θέλετε να κάνουμε διάλειμμα? Όλες οι αποφάσεις που παίρνει το Δημοτικό Συμβούλιο βασίζονται, οι περισσότερες, βασίζονται στην προηγούμενη διοίκηση, οι περισσότερες. Άρα, είναι λάθος, λυπάμαι, βάλα το χεράτισσα. Για αυτό ηρεμήστε και αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας και σεβαστείτε μας. Θέλετε να κάνουμε διάλειμμα? Ευτυχώς έγιναν εκλογές από ό,τι καταλαβαίνω. Λοιπόν, προχωράμε στο πρώτο θέμα. Παρακαλώ ησυχία. Δέκα τέταρτε αναμόρφεις προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας οικονομικού έτους 2019. Λοιπόν, θέλει καμνής κάποια διευκρίνηση επάνω σε αυτό το θέμα? Είναι πρέπει να συμπληρώσουμε κάποιους κωδικούς, ούτως ώστε να μπορέσουν να γίνουν και γράφη μέσα η εισήγηση και για τον Φιλόδημο, αλλά και να συμπληρωθούν και κάποια ακόμα θέματα που υπάρχουν. Θέλετε να τα διαβάσουμε? Κύριε Ξανθόπουλε, θέλετε κάτι? Κύριε Πρόεδρε, πρώτα απ' όλα, ίσως έχω χάσει επεισόδια. Υπογράφει, εισηγεί το κύριος Δήμαρχος. Αντίπαλχο οικονομικό μάλλον δεν έχουμε, έτσι, δεν ξέρω, προφανώς δεν έχουμε. Δεν έχουμε, ένα. Θέλω να ρωτήσω γιατί μεταφέρετε, από SATA βέβαια, από το κωδικό, να μη σας πω το όνομα, σας πω το αντικείμενο, συντήρηση αντιλουστασίων, δικτύων και λειτουργία και ανακατασκευή, αντιλουστασίων άρδευσης έτους 2019. Και μάλιστα, μεταφέρετε ένα σημαντικό ποσό, 34.000 ευρώ. Πώς θα γίνει το έργο αυτό, πώς θα ολοκληρωθεί το έργο αυτό, εκτός και αν έχουν τελειώσει τα αντιλουστάσια και δεν χρειάζεται. Από την έκδοση που έχει γίνει στο διαγωνισμό, το ποσό αυτό μεταφέρεται. Πολύ απλά, το έργο γίνεται. Κυρία Τσανάκα, το ψηφίζετε? Ναι. Κύριε Μουτία. Ναι. Κύριε Παπά. Κύριε Βέρο. Κύριε Ποτόια. Κύριος Βαλιατζής. Δεν είναι εδώ, αποχώρησε. Κύριος Ξανθόπουλος. Ναι, κύριε Πρόεδρε. Δεύτερο θέμα. Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Καβάλας για το χρονικό διάστημα από 1.9 έως 1.19 μέχρι 31.10 του 2023. Φίλες, λοιπόν, προτείνω, καταρχήν προτείνω εγώ την κυρία Τσανάκα να είναι η πρόεδρος. Γιατί, είστε γυναίκα. Μπορούμε να βάλουμε μία από τις κυρίες. Κοιτάξτε, κυρία Ιωσήφιδο, έχετε πάθει μία ψίχωση με αυτό. Θέλω να σας πω, λοιπόν, ότι οι επιτροπές, όχι, δεν παίρνουν τίποτα. Θέλετε να πείτε, θέλω να σας πω, λοιπόν, ότι οι επιτροπές που βγαίνουν, δεν λαμβάνω υπόψη το πόσο πρέπει να είναι η μοιοψηφία και πόσο… Υπάρχουν δύο θέσεις, είναι από τη μοιοψηφία, εντάξει, λοιπόν, και υπάρχουν. Τη συμπολίτευσης είναι τέσσερις θέσεις, αν το θέλετε έτσι, δύο είναι από τη μοιοψηφία και μετά πάμε. Ο εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων με αναπληρωτή, εντάξει. Εκπρόσωπος Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών Ελλάδος. Αν διαφωνείτε σε κάπου να μου το πείτε. Λοιπόν, είναι ο εκπρόσωπος του Σωροπτωμιστικού Ομίλου, Σωροπτωμιστικού Ομίλου, Σωροπτωμίστριας, μία κυρία από το Δικηγορικό Σύλλογο, και από το χαμόγελο του παιδιού. Θα του στείλουμε έγγραφα. Αν συμφωνούμε αυτή τη στιγμή, όλα θα σταλούνε έγγραφα. Ούτως ώστε να μας στείλουν άτομο για να μπει στην επιτροπή. Εγώ λοιπόν αυτή τη στιγμή προτείνω, η Πρόεδρος να είναι μία από τις κυρίες, η κυρία Δρακονάκη μου είπατε, η κυρία Κοψαχίλη, η κυρία Κοψαχίλη, λοιπόν, Εκατερίνη. Ναι, ναι, ναι, δημοτικοί σύμβουλες, λέω μία κυρία, ναι αυτό λέω. Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι δημοτικός σύμβουλος. Εμείς δεν έχουμε γυναίκα και λέω… Μισό λεπτάκι, κύριε Μούτια, κάτι θέλετε να… Κύριε Μούτια, επί της διαδικασίας. Λοιπόν, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που μας έχουν σταλεί για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, εφαρμόζουμε το άρθρο 70 του 3852 του 10, όσο ισχύει σήμερα. Εκεί δεν υπάρχει θέμα τεσσάρων και δύο μελών, όπως είπε ο κύριος Δήμαρχος, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Σε καμία επιτροπή δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχει δέσμευση ότι πρέπει ο Πρόεδρος να είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή είναι η δέσμευση. Σε κάποιες άλλες επιτροπές ορίζει έξι δημοτικούς συμβούλους και πέντε φορείς είναι για επόμενους. Εδώ, λοιπόν, θα αποφασίσουμε πρώτα πόσα μέλη είναι. Ούτε αυτό ορίζεται. Πρέπει να αποφασίσουμε στο Συμβούλιο πόσα μέλη και θα εκλέξει το Συμβούλιο, το Δημοτικό, με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, την συγκρότηση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων. Επομένως, δεν υπάρχει σε όλες αυτές τις επιτροπές συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης. Ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορεί να κάνει, μπορεί να γίνει δημαρχό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει και αποδεικτή. Δεν υπάρχουν υπεριορισμοί, όπως υπάρχει για την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και για την Οικονομική Επιτροπή. Αυτή είναι η διαδικασία. Και να μην την πατήσουμε όπως την άλλη φορά στις προηγούμενες και φέρουμε θέματα, τα ανακαλούμε, τα αποσύρουμε και όλα αυτή. Η διαδικασία που προσβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα επαναλάβω τα ίδια. Συμφωνώ με τον αγαπητό συνάδελφο του κ. Μούτλια. Πάντοτε σύμφωνα με την εισήγηση που εσείς μας στείλατε. Δεν θα πω εγώ αν ισχύει ή δεν ισχύει. Εννοείται ότι ως υπηρεσιακοί παράγοντες, ως υπηρεσία, ως διοίκηση είδατε και ισχύει αυτή η διαδικασία. Είναι αυτή η διαδικασία που ορίζει. Όμως θα πάω σε κάτι πιο σημαντικό εγώ πρώτα απ' όλα. Και απευθύνομαι σε όλο το σώμα και κυρίως στις παλαιότερους. Όλοι ξέρουμε ότι οι επιτροπές αυτές είναι πολύ σημαντικές. Όμως όλοι γνωρίζουμε επίσης, οι παλαιότεροι, δηλαδή αυτοί που ήμασταν στην προηγούμενη θητεία ή και σε προηγούμενες θητείες, ότι ουσιαστικά ελάχιστες από αυτές τις επιτροπές λειτούργησαν. Εάν εξαιρέσουμε την Επιτροπή Σχεδιού Πόλης, την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων και δεν θέλω να δικήσω και των φορολογικών διαφορών και τα λοιπά, ήταν δύο-τρεις, το πολύ τέσσερις επιτροπές οι οποίες λειτουργούσαν. Άρα εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, για να μην κορυδευόμαστε, αλλά και κυρίως, διότι θα κληθούμε να προτείνουμε ανθρώπους, που ενδεχομένως δεν θα είναι μόνο συμβουλή μας, θα είναι και άνθρωποι οι οποίοι είτε ήταν υποψήφιοι μαζί μας, είτε είναι πολίτες. Και για να μην απαξιώνουμε άλλο το θεσμό. Και ρωτάω ευθέως τη διοίκηση, γιατί πρέπει να ξεκινήσω από τη διοίκηση, διότι η διοίκηση έχει την ευθύνη της λειτουργίας αυτών των επιτροπών, μη γελιόμαστε, χωρίς εισηγήσεις της διοίκησης, χωρίς συνεργασία με τους προέδρους των επιτροπών, δεν μπορεί να υπάρξει λειτουργία. Θα κάνετε κύριε Μουριάδη, αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε, επί εποχής του κυρίου Σιμιτζή, δεν θα πάω στην εποχή του κυρίου Ερυφυλίδη, επί εποχής και θητίας του κυρίου Σιμιτζή και επί θητίας της κυρία Τσαδάκα. Εάν είναι να κάνετε κάτι διαφορετικό, ναι διαφορετικά, διότι το δεύτερο που θα ήθελα και λίγο μια διευκολύνση βλέπω, ότι δεν έρχονται ας πούμε επιτροπές που έχουν σχέση με το περιβάλλον, με το πράσινο, κάποιες άλλες επιτροπές που υπήρχαν και ψηφίσαμε τις προηγούμενες φορές. Ενδεχομένως δεν τις φέρτες επόμενο δημοτικό συμβούλιο, δεν ξέρω αλλά θα έλεγα ότι ήταν προτιμότερο να τελειώνουμε μια κι έξω. Ή εκτός, εάν μας απαντήστε ότι από αυτές τις επιτροπές αποφασίσατε και καταλήξατε ως διοίκηση, ότι θέλετε μόνο αυτές τις επιτροπές ως διοίκηση και μας τις προτείνετε. Όμως, παρόλα αυτά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν θα λειτουργήσουν ή όχι. Και το άλλο που θέλω να πω είναι και να θυμίσω πάλι και σε εσάς, κύριε Δημαρχέ, στην κυρία Τσανάκ, και σε εσάς, κύριε Μουριάδη, γιατί ήσασταν και στις προηγούμενες διοικήσεις, ότι αυτές οι επιτροπές δεν είναι αποφασιστικές, είναι γνωστό, το ξέρτε εσείς, το λέμε για να τα ακούσουν οι υπόλοιποι, είναι γνωμοδοτικές αλλά σημαντικές για τη λειτουργία, την καλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και της διοίκησης του Δήμου, όχι μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου, και γι' αυτό πάντοτε η απόφαση του Συμβουλίου, που και τότε υπήρχαν οι Δήμαρχοι με την απόλυτη, απόλυτη πλειοψηφία, ήταν διαπαραταξιακές. Δηλαδή, δίναν τη δυνατότητα σε κάθε παράταξη, όσες παρατάξεις να ήταν, να συμμετέχουν με πρόσωπο, γιατί τι ουσιαστικά θέλουμε, θέλουμε ανθρώπους που να είναι γνώστες του αντικειμένου, του συγκεκριμένου, θέλουμε ανθρώπους με εμπειρία, με γνώση, με ικανότητα, με δυνατότητα, για να βοηθήσουν το έργο του Δημοτικού Συμβουλίου και της διοίκησης. Άρα, πρέπει να μας απαντήσετε. Εάν έχετε σκοπό να συνεχίσετε αυτό που κάνανε οι προηγούμενες διοικήσεις και ήταν διαπαραταξιακές. Δεύτερον, εάν θα τις λειτουργήσετε πραγματικά. Και το τρίτο, βέβαια, εάν ισχύει αυτό που είπε ο αγαπητός ο κ. Μούτλας και βλέπουμε για εμείς τις συγκρίσεις, ότι η διαδικασία θα γίνει έτσι όπως είναι η σήγηση. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ακριβώς τι ακριβώς θέλουμε από αυτές τις επιτροπές και πώς θα τις δημιουργήσουμε. Και γιατί θα επιλέξουμε αυτούς που θα επιλέξουμε. Για να βοηθήσω πραγματικά για τη διαδικασία. Και θέλω να συμπληρώσω σε αυτά που ευτυχώς είναι και νομικός ο κ. Μούτλας και άρα κ. Δήμαρχε δεν έχω εμμονή. Και θα ήταν θεμητό και σεβαστό να παίρνατε πίσω την έκφραση που είπατε για μένα. Γιατί πραγματικά τα 3.50 και τα 2.50 κ. Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι, σύμφωνα με τον νόμο, είναι ρητά για τα νομικά πρόσωπα, είτε είναι δημοσίου δικαίου, είτε είναι ιδιωτικού δικαίου. Οι επιτροπές αυτές για τις οποίες καλούμαστε να αποφασίσουμε πλήντως σχολικών επιτροπών, που είναι θέμα πολύ μεταγενέστερος στη σειρά, που εκεί πραγματικά είναι τα 3.50 και 2.50. Σε αυτές τις επιτροπές δεν υπάρχει 3.50-2.50. Είναι πλειοψηφία δημοτικού συμβουλίου. Και πραγματικά από τις προηγούμενες παρατάξεις μπαίνουν από όλες τις παρατάξεις μέσα. Αλλά είναι απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να το σεβαστείτε και από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε κατά σειρά μία-μία τις επιτροπές. Νομίζω πως δεν είπε κάτι άλλο, δήμαρχος. Αυτό που είπε είναι ότι τα μέλη των επιτροπών μας δίνει ο νόμος το δικαίωμα να αυξηθούν ή να μειωθούν. Θα κρατηθούν ίδια από ό,τι είπε ο δήμαρχος. Θα προτείνει τα μέλη ο δήμαρχος και θα προτείνετε κι εσείς. Και είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Νομίζω είστε έτοιμοι για αυτό το θέμα. Κύριε Πρόεδρε. Ορίστε όλα τα μέλη εσείς. Εγώ παρετούμαι από τα μέλη της ισότητας πλήν των εκπροσώπων αυτών των φορέων που προβλέπετε. Τα υπόλοιπα έξι μέλη ορίστε ποιοι θα είναι αυτά τα μέλη. Κύριε Δήμαρχο, συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι πολιτική αυτή τη στιγμή. Είστε δήμαρχος, θα προτείνετε, θα συμφωνήσουμε, θα εκλέξουμε. Όχι, δεν υπάρχει. Δεν είναι αυτή η αποφυγή ευθυνότητα. Τι είναι αυτό. Δεν ορίζουμε κανένα. Τα μέλη είναι έντεκα. Τα μέλη είναι έντεκα. Τα πέντε μέλη τα ορίζει ο δήμαρχος. Για να μη λέτε, προτείνω ως πρόεδρο την κυρία, αλλά πρέπει να είναι δημοτική σύμβουλος. Άρα, πρέπει υποχρεωτικά... Συμφωνείτε, κύριε Παπά? Κύριε Παπά, συμφωνείτε? Κυρία Βακυρτζή, συμφωνείτε να τη βάλουμε πρόεδρο? Συδεάκτονται, είπατε ότι πρέπει να είναι δημοτική σύμβουλος. Μας κάνατε άνω κάτω. Λέμε τη Βακυρτζή, ενώ δεν ήθελε άντε για να βρούμε μία λύση. Τι βάλαμε. Τώρα μου λέτε... Βάλτε, να δούμε να βρούμε μία λύση. Το κεφάλι σου σέφαγε σένα. Συμφωνείτε. Και επίσης την κυρία Μαρτίδου Σοφία προτείνω εγώ ως μέλος. Και τις υπόλοιπες μία, δύο, τρεις, τέσσερις θέσεις που είναι από τους υπόλοιπους. Υπόλοιπες μία, δύο, τρεις, τέσσερις θέσεις που είναι από τους υπόλοιπους. Μισό λεπτό. Περίμενε. Εμείς την κυρία Κονδύλη Δήμητρα. Και αναπληρωματική την κυρία Καρατζά Κωνσταντίνα. Να ρωτήσω κάτι, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε. Για το τυπικό της υποθέσεις, για να μην έχουμε θέματα. Πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο πόσα μέλη θα έχει η Επιτροπή. Τα μέλη θα είναι 11. Είναι δεκαμελές. Όπως ήταν παραμένει. Συμφωνούμε όλοι. 11 μέλη. Και από αυτούς από τους φορείς πόσοι θα είναι. Πέντε μέλη είναι από τους φορείς. Άρα έξι μέλη, από τα οποία μέχρι στιγμής, ακούστε με λίγο, μέχρι στιγμής είπαμε, πρόεδρος θα είναι η κυρία Βακυρτζή. Κυρία Τσανάκα ορίζει την κυρία Κοψαχίλη Κατερίνη. Με αναπληρωματική την κυρία Ευστρατείου. Ο κύριος Σμούτιας. Κονδύλη Δήμητρα με αναπληρωματική Καρατζά Κωνσταντίνα. Για την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων. Καρατζά το μικρό. Κύριε Μούτια Καρατζά. Κωνσταντίνα. Ο κύριος Βέρος. Θα σας προτείνουμε αλλά θέλω να κάνω μια ερώτηση στον κύριο Δημοκρατζή. Δεν έχουμε κανένα θέμα, κανένα πρόβλημα με αυτά που εσείς προτείνετε ως εκπροσώπους συλλόγων ή οτιδήποτε. Αλλά θέλω μια διευκρίνηση. Γιατί θα πρέπει να είναι το χαμόγελο του παιδιού. Τι σχέση έχει με την Ισότητα φυλών. Δεύτερον. Λέτε το Λύκειο Ελληνίδων. Γιατί να μην είναι το χαμόγελο του παιδιού. Λέτε το Λύκειο Ελληνίδων. Γιατί να μην είναι κάποιος άλλος σύλλογος πολιτιστικός. Δηλαδή θέλω λίγο το σκεπτικό σας. Πώς επιλέξατε, βλέπετε, για τους άλλους δύο, για το δικηγορικό σύλλογο. Έχει μια λογική. Ακόμα και για τον σωροτιμηστικό σύλλογο, σωματίο τι είναι. Αλλά θα ήθελα λίγο να ακούσω με ποιο σκεπτικό το χαμόγελο του παιδιού και το Λύκειο Ελληνίδων. Το Λύκειο Ελληνίδων είναι ένας πολύ παλιός σύλλογος. Όχι νομίζω, είναι από τους παλαιότερους σύλλογους. Και επίσης έχει πολλές κυρίες. Δηλαδή είναι για ποιον λόγο. Πείτε μου. Ναι. Ωραία. Κύριε Βέρο, θα προτείνετε ονόματα ή αύριο. Κύριε Βέρο, αύριο είπατε θα προτείνετε. Το χαμόγελο του παιδιού νομίζω ότι έχει κολλαπτόμενες γυναίκες. Κορίτες που θα γίνουν γυναίκες. Σας έχουν άποψη. Δεν είναι κακό. Λοιπόν, να συνεχίσουμε στο πνεύμα τότε της διοίκησης. Κοιτάξτε, δεν θα κατηγορηθούμε εμείς ότι εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ισότητα. Μάλιστα θεωρούμε ότι οι γυναίκες έχουν αποκτήσει περισσότερα τα τελευταία χρόνια. Κι ειδικά μετά τη δεκαετία του 80. Λοιπόν, Μουτσοκά Πανέλη. Μουτσοκά Πανέλη, με αναπληρωματικό μέλος, την κυρία Μπατζή Μερόπια. Κύριε Ποτόια και εσείς. Θα αναφερθώ και για όλες τις επιτροπές, για να μην ξαναπάρω το λόγο, για η οικονομία του χρόνου. Την οποία όλοι επικαλούνται, τον οποίο η οικονομία, ωστόσο όμως βλέπουμε ότι το πράγμα πάει χωρίς ουσιαστική αντιπαράθεση και ψάχνω να βρω πού είναι η συμπολίτευση, πού είναι η αντιπολίτευση. Είναι οι επιτροπές αυτές όλες πολύ σημαντικές. Θα μπορούσα να παίξω ένα θετικό ρόλο. Ωστόσο όμως το κυρίαρχο είναι τι πολιτική θα εφαρμόσουν. Μιλάμε λοιπόν για την ισότητα. Ποια ισότητα γυναικών, όταν παράδειγμα όλο το σύστημα βασίζεται στην ανισότητα των πάντων. Δηλαδή κατάκτησε ο άντρας την ισότητα, ο άνεργος, ο φυλακισμένος, ο μετανάστης, ο κακοπληρωμένος συνταξιούχος και δεν την κατάκτησαν οι γυναίκες. Άρα λοιπόν για μας το ζήτημα είναι το περιεχόμενο αυτών των επιτροπών και όχι το ποιος θα είναι. Εμείς λοιπόν ακριβώς επειδή με αυτό το περιεχόμενο που έχουν διαφωνούμε με όλες τις επιτροπές, δεν προτείνουμε εκπρόσωπο και ψηφίζουμε για όλες τις επιτροπές λευκό. Ευχαριστώ. Άρα ο κ. Σποτόιας θα απέχει από τον ορισμό μελών. Επομένως θέλουμε, τώρα έχουμε κ. Βοιατζή και κ. Εξανθόπουλε. Θα έλεγα μεταξύ σας να... Εγώ θα σας διευκολύνω κατά το πνεύμα του κ. Ποτόλια, εφορμόζοντας την αρχή της αναλογικότητας, επειδή είμαι τελευταίος, είμαι εκτός. Μέχρι το νούμερο... το δικό μου δεν φτάνεται. Από τον κ. Βοιατζής και οι προγενέστεροι, οι προθύστεροι μάλλον από μένα ασχολήσουν. Αφήστε τα αυτά τώρα, αφήστε τα αυτά τώρα. Βέβαια έχουμε ένα θέμα με μια κρεμότητα με τον κ. Βοιατζή, άρα θεωρώ πως δεν μπορείτε να προτείνετε μέλος κ. Βοιατζή, γιατί υπάρχει αυτή η αλλαγή. Αν τίθεται θέμα αυτής της αλλαγής, την αποσύρουμε την αλλαγή και τελειώνουμε. Δεν νομίζω. Κύριε Μούτια. Γίνομαι λίγο κουραστικός, θέλω όμως να πάμε σωστά. Η διάταξη λέει στο Άρθρο 70, με αφορμή αυτό που είπε τώρα ο κ. Ξανθόπουλος, ότι συμμετέχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Ναι, όλες. Πώς δεν θα συμμετέχει ο Ξανθόπουλος πρώτα. Σε κάθε μία λέει. Από πού θα προτείνει τέσσερις. Μπορώ να πάρω απόφαση για δεκαπέντε μέλοι. Αυτό σου λέω τώρα αυτή τη στιγμή, τι κάνεις τώρα. Κύριε Βογιατζή, έχετε να προτείνετε κάτι εσείς, έχετε κάποια μέλη να προτείνετε. Μόνο τον εαυτό μου έχω να προτείνω. Τον εαυτό σας. Νομίζω πως δεν κατά των ανδρών. Με επιτρέψει να προστατεύσουμε, διότι πάλι θα ξαναρθούμε σε δημοτικό συμβούλιο και υποψιάζουμε ότι θα συζητάμε πάλι επιτροπές. Εάν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα του κ. Βογιατζή και της παράταξής του, δεν μπορεί να συμμετέχει. Φοβάμαι πολύ, γιατί είπατε ότι θα το στείλετε στην αποκεντρωμένη. Είπατε. Για να ξέρουμε τελικά τι γίνεται, διότι αν θα πάει στην αποκεντρωμένη. Άρα θα ξαναρθούμε πάλι για τις επιτροπές. Αυτό εγώ καταλαβαίνω. Εγώ αυτό καταλαβαίνω τώρα. Όχι, δεν είναι θέμα προσωπικό κ. Συνάδελφε. Δεν είναι θέμα προσωπικό. Απλώς για να διευκολύνουμε, διότι πρέπει να λειτουργείς. Εδώ δεν παίζουμε. Δεν είναι παιδική χαρά τώρα. Παραμένω, δεν παραμένω, δεν θέλω τι θέλω. Αποφασίστε τι θέλετε. Όταν αποφασίσετε τι θέλετε, ελάτε να μας το πείτε. Κάποια στιγμή δεν θα παίζετε εδώ μέσα. Παιχνίδια δεν θα παίζετε εδώ μέσα. Παίξτε αλλού. Κύριε Πρόεδρε, σας το επαναλαμβάνω, προσέξτε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διασυρθούμε άλλο. Φτάνει δηλαδή. Θα συζητάμε δύο μήνες για αντιστελέχωση των νομικών προσώπων και της Επιτροπής. Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, σας παρακαλώ πολύ. Να βάλουμε μία γυναίκα ακόμη για να κλείσουμε το θέμα. Θα πρότεινα μία από τις κυρίες της παρευρισκόμενης από την πλευρά της κυρίας Τσανάκ. Τι γίνεται κύριε Πρόεδρε? Έχετε... Κυρία Ιωσήφιδου. Λοιπόν, κυρία Ιωσήφιδου. Τελειώσαμε και μία αναπληρώτρια. Κυρία Φραντισκάκη, δημοκρατικά, σας έβαλα αναπληρώτρια. Μαρτίδου Σοφία. Και αναπληρώτρια Ζαγοράκη Έλληνα. Λοιπόν, ψηφίζουμε, αγαπητοί συνάδελφοι, ψηφίζουμε για την Επιτροπή Ισότητας των Φίλων, να είναι εντεκαμελής, πρόεδρος η κυρία Βακυρτζή, μέλη η κυρία Ευστρατείου, αναπληρωματική η κυρία Κοψαχίλη, κύριο μέλος η κυρία Κονδύλη, αναπληρωματική η κυρία Καρατζά, κύριο Μέτ, Κοψαχίλη, τακτική Ευστρατείου, αναπληρωματική. Κυρία Μιουτσοκάπα, κύριο μέλος η κυρία Αμπατζέ, αναπληρωματικό. Κυρία Ιωσυφίδου, κύριο μέλος, η κυρία Φαρατζεσκάκη, αναπληρωματικό. Η κυρία Μαρτίδου, κύριο μέλος, η κυρία Ζαγοράκη, αναπληρωματικό. Και τα μέλη που θα μας υποδείξουν, είπαμε είναι οι συλλογοι. Δεν υπάρχει αντιπρόεδρος αυτές τις επιτροπές. Αναπληρωματική για την πρόεδρο, δεν είπαμε ναι. Κύριε Παπά, έχετε ένα όνομα? Η κυρία Βαρσάμη Φιό, Μασάδη Φιό, με συγχωρείτε. Και τα μέλη, τα ονόματα που θα μας υποδείξουν, οι συλλογοι... Ναι, καλύτερα να βάλουμε την κυρία Δρακονάκη που δεν την βάλαμε ως τώρα. Κύριε Παπά, να είναι καλύτερα εκλεγμένη. Κυρία Δρακονάκη. Νομίζω πως όλες τις αποφάσεις πρέπει να τις θέτουμε έτσι δημοκρατικά. Και οι συλλογοι... εδώ είναι. Και είπαμε εκπρόσωπος Λυκείου Ελληνίδων, Ένωσης Επιστημώνων Γυναικών, Παραοπτιμηστικός Όμυλος Δικηγορικός Σύλλογος και Χαμόγελο του Παιδιού. Θα μας υποδείξει ο κύριος γραμμένος. Τρίτο θέμα. Παπαναστασίου Ευγενία. Όχι, ας τα αφήσουμε, το κάνουμε... Από το Δικηγορικό Σύλλογο. Τρίτο θέμα. Συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξ Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Καβάλας για τη χρονική περίοδο 2019 έως 31 Δεκάτου 2023. Κύριε Δήμαρχε. Είναι έξι μέλη από το Δημοτικό Συμβούλιο και πέντε είναι από συλλόγους και τα λοιπά. Είναι η Ιερά Μητρόπολης ο ένας, Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών και το Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Και από τους έξι Δημοτικούς Συμβούλους προτείνω για πρόεδρο τον Λεωνίδα τον Παπά με το χρόνι τον Απόστολο. Ο Παπάς να είναι πρόεδρος και ο Χρόνης ο Απόστολος αναπληρωματικός. Έξι. Λοιπόν, λέει ως μέλη ορίζονται έξι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Έξι. Τι να κάνουμε αυτό. Έχουμε και άντρες λοιπόν. Το ανέκδοτο ήταν ένας δράκος χρειάζοντας στη μεταναστευστική πολιτική. Κύριε Μότια. Ο κύριος Γουνελάς με αναπληρωματικό τον κύριο Σωτήρι Λαζαρίδη. Κύριε Παπά. Κύριε Βέρο. Ο κύριος Μουρθασάγκας με αναπληρωτή τον κύριο Σωτυριάδη. Πες μας λίγο και τα υπόλοιπα μέλη αυτά τα οποία θα διοριστούν. Ποιοι θα διορίσσουν τα από τα πέντε και από πού θα είναι. Κλείσε το μικρόφωνο. Κάντε ησυχία. Ιερά Μητρόπολη, Δικηγορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών και Εργατικό Κέντρο Καβάλαση. Προτείνει αυτά τους συλλόγους και θα μας διαθέσουν τα ονόματα. Είμαστε σύμφωνοι με τους συλλόγους, φαντάζομαι είμαστε όλοι σύμφωνοι. Κύριε Βέρο είπατε ποιον τα ονόματα και σωτηριά της. Θέλουμε ακόμη έναν. Καραμπατσάκης αναγνώστης. Κύριε Ποτόια θα βάλατε. Δημοτικός Σύμβουλος πρέπει να είναι. Να μπείτε εσείς. Κύριε Ποτόια. Και αναπληρωτής του κύριου Ποτόια. Τσαπανίδης, ο Τσαπανίδης Αναστάσιος. Να ψηφίσουμε για την Επιτροπή Μεταναστών και Προσφύγων. Κύριε Τσαπανίδης και οι σύλλογοι, όπως αναφέραμε. Και αναφέρω πάλι τις Επιτροπές Ιερά Μητρόπολη, Δικηγορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών και Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Επόμενο θέμα, πέμπτο. Συγκρότηση Επιτροπής Σχεδίου Πόλεως Ρυθμιστικού Συνοικιών και της Επιτροπής Κυκλοφορίας και Προσβασιμότητας, δεύτερη. Πρώτη είναι η Επιτροπή Σχεδίου Πόλεως Ρυθμιστικού Συνοικιών. Δεν έχει θεσμό, ούτως ή άλλως η Επιτροπή αυτή, εμείς την έχουμε καθιέρωση. Θα βάλουμε από θεσμό το ΤΕ, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ούτως ή άλλως δεν συμφωνούμε και από εκεί και πέρα θα μοιράσουμε τις υπόλοιπες θέσεις. Δεν έχει μέσα εκεί φόρης αυτό εδώ. Έχουμε και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων. Άρα λοιπόν, για να μη μαλώνουμε θα είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων. Άρα μένουνε 13 θέσεις. Εγώ προτείνω τον κ. Ιακοβίδη μια και είναι της τεχνικής υπηρεσίας ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή τον κ. Μιχαηλίδη. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε. Ούτως ή άλλως, δεν θα φτάσει ένα άτομο. Είναι 13 άτομα, είμαστε από 2 άτομα. Και επίσης ακόμη ένα άτομο, προτείνω τον κ. Δημοσθενόπουλο, με αναπληρωτή τον κ. Τζουμπάκη. Μάλλον συγχωρείτε, λάθος, τον κ. Πεταμύδη Χαράλαμπο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο. Μέχρι το 20.00, δημοσθενόπουλο Βασίλειο, σχεδόν μεταφέρει τον κ. Χαράλαμπο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο. Σχεδόν, μεταφέρει τον κ. Χαράλαμπο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο. Σχεδόν, μεταφέρει τον κ. Χαράλαμπο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο. Σχεδόν, μεταφέρει τον κ. Πεταμίδη, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο, με αναπληρωτή τον δημοσθενόπουλο Βασίλειο. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης. Δεν χρειάζεται να είναι δημοτικός σύμβουλος, πολίτης.